|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
[Zagreb] - New habitat development
Oranice, "Novogradnja"'s Prefectus hausing
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
road builder
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
road builder
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
road builder
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
road builder
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
Not bad. I like its simple yet crisp appeal.
Thanks P.C.Dolabella! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
I like it as well... really nice blocks
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
SuperMod
|
ovo je stvarno lijepo
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Kad su se gradile zgrade izgledale su mi premočno, ali fasada mi ima previše bijeloga. Kad kiša i vlaga udare po tome bit će ružnog sivila i crnila odozgora prema dolje.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Nije loše
|
|
|
#11 |
|
free-lance
Likes (Received): 297
|
Ovo je vrlo dobar primjer!
Te mase,odnosno volumeni su sjajni.Ili je to možda zbog dobrih fotki (thanks Dollabela Sve je puno svjetla, čini se gotovo mediteranski.Sjajno! To je ovako samo dojam s fotografija, naravno. Vjerujem da su i stanovi isprojektirani dobro.BTW di mu dođu te "oranice" ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Velebitski degen
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
road builder
|
Ovdje je bio najavljen natječaj za uređenje potoka Vrapčaka.
Ali uređenje vodotoka monopol je "Hrvatskih voda" koje ne daju ni blizu nikome da im se tu pača, a za njih "uređenje" znači uvijek i uvijek samo jedno - pretvaranje potoka i rijeka u kanele uvijek istog nagiba obale i s jedinom jedinom svrhom: da voda tu što brže projuri. Ti se tipovi bave vodom, od nje žive, a mrze vodu! Oblaganje kamenom tobože je zato jer je potok "bujičan" pa da bi nosio zemlju. Smisao je da se onemogući bilo koga da do vode dođe. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
Ovo uopće nije loše. Složio bih se da izgleda nekako vedro & mediteranski. Hvala bogu da nema kričavih boja! One su sad jako "moderne".
Samo se nadam da neće stanari sad krenuti na mahnito ostakljivanje balkona plastikom u svim zamislivim izvedbama. I da, šteta što se voda iz ovakvih potočića ne razigra i zadrži malo, a ne da se samo odvodi što brže. Odmah pored POS-a Špansko, samo ih potočić dijeli.
|
|
|
#15 |
|
road builder
|
Malešnica
Return of the grid in the 80-s, and new architectural development
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
te 2 crvene zgrade u slovo U na malesnici su jedine izgradene kak spada za razliku od nekih kojima je zbuka odpadala cim su napravljene
![]() ugl... nisam znala di da ovo stavim... pa evo ovdje (smajlici su ludi)zgrade sto se grade na krizanju selske i bastijanove... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Super. Thanx za fotke s.k.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Disenfranchised
Likes (Received): 1
|
lijepe građevine!
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Velebitski degen
|
Već sam zaboravio da ovo imam odavno uploadano i spremno za post.
Ovdje se vidi područje Oranica o kojem se nedavno pričalo i gdje se u konačnici planira izgraditi naselje za 30000 ljudi. Ovo je slikano otprilike iz središnjeg dijela. U prvom dijelu se vidi južni dio sa već izgrađenim prostorom u pozadini i onim koji to tek treba postati. Pogled ide iz smijera istoka (od Zagrebačke) prema zapadu (Špansko): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovo je pogled na sjevernu stranu iz smijera zapada (Malešnica) prema istoku (Zagrebačka). U pozadini se vide pogoni TEPa iza kojih je sjeverna granica budućeg naselja. Također se vidi da u središnjem dijelu ima dosta slobodnog zemljišta, ali vjerojatno će neke zgrade dijelom ulaziti i u dvorišta što će omogućiti ucjene i otežati otkup parcela. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovdje se vidi istočna granica (prva zgrada u sredini ispred koje je Zagrebačka (ulica, ne avenija): ![]() ![]() Ovdje se vidi koliko je to udaljeno od budućeg SOTa, Merkatora itd.. Dobro, slika je malo zumirana pa izgleda bliže, ali cijeli taj prostor s kućama je obuhvaćen planom i predviđen za urbanizaciju. Ovo sam napomenuo za one koji su ovdje ili negdje drugdje napomenuli da i uz SOT kao i uz AVAZ TT u Sarajevu stoje kućice, pa da nije primjerena lokacija za neboder. Prve kuće su u blizini ali ipak kojih 500-600m udaljene od samog SOTa. Između je trenutno velika livada, puno veća od one na kojoj se gradi SOT, tako da ne kenjaju ovi koji se bune da više nemaju gdje voditi pse na šetnju i da im se uništava ovo ili ono jer i na mjestu njihove zgrade su nekad bile kuće i livade pa se nisu iz protesta "ne uselili" u njih. ![]() Inaće bit će zanimljivo kak će ići taj otkup kuća. Vlasnici pojedinih kažu da su investitori već počeli "divljat" po kvartu, a sve skupa traje već kojih godinu i pol - dvije. Poznam jednog vlasnika kuće iz središnjeg dijela. Kuća mu nije mala niti potleuščica, ali niti ništa spektakularno. Onak srednja prema većoj u prosječnom stanju i prosjećne uređenosti sa dosta velikim dvorištem, dvije etaže + podrum i tavan. Prićali smo o planu izgradnje pa sam ga pitao da li on misli prodat svoju. On mi je rekao ovak: "Čuj, ak me netko odluči spremit u penziju sa kojih 400-500.000€ i stanom pa da u miru mogu živjet od kamate i lagano na ribičiju, onda možemo razgovarat. Ali da oni meni daju kvadrat za kvadrat ili stan-dva u vrijednosti ovog kaj imam, onda nema šanse. To imam i sad sa dvorištem di me nitko ne zajebava i ne znam zakaj bi to mijenjal za život u zgradi. Posla imam, ide mi dobro i nije mi sila ići na manje od ovoga". Čovjek ima kojih 40-45 godina i inaće je OK tip. Nije zadrt i protiv gradnje, ali ima svoje interese i razmišljanja. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Nije zadrt, ali bi ipak da mu netko drugi plati penziju u 45-toj godini života. I to penziju od samo 500.000 eura za to da ide u ribiciju i da vise nikad ne mrdne dupetom. Poznam previse takvih. Zato ne ocekuj nista od izgradnje naselja na Oranicama sljedecih 50 godina, a na Trnju 80.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|