|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
con los terroristas
Likes (Received): 223
|
a jel se sjećaš kak je izgledala kad je godinama zjapila neobložena, dakle bile su samo gole betonske plohe? čini mi se da je tu bio neki zastoj s radovima i to popriličan tako da sam mislio da je to konačno rješenje. iskreno, nisam tamo dosta dugo bio pa nisam znao da je sad dovršena, ali kako je to prije izgledalo, to je bilo strašno.
|
|
|
#102 |
|
Registered User
|
Čudna je ta crkva na Pešči, ali meni se oduvijek jako sviđala. Čak i kad je bila goli beton.
Katolička crkva zapravo ima dosta lijepih i hrabrih projekata - ove su godine za arh. nagradu nominirane crkva Sv. Ivana Evanđelista u Utrini (Uchityl, Waldgoni) i u Čavoglavama, "Thomsonova" (Šverko) ![]() A pada mi na pamet i ovaj zgodan projekt u Zagrebu kod NSK (Penezić, Rogina)
Milan Bandić Purgerbaši je lopov. Last edited by Zanovijetalo; March 13th, 2008 at 12:41 PM. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Što se dogodilo s velebnom crkvom koja se trebala izgraditi u Zagrebu i za koju smo čak dali neki doprinos tamo 1995. ili 1996.?? Još jedna bezobrazna pljačka HDZ-a i Führera Tuđmana???
|
|
|
#104 |
|
Master Planner
Likes (Received): 64
|
Prekini provocirat vedran
mislim das e radi o crkvi mati slobode na jarunu al nisam siguran
|
|
|
#105 | |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Prvi put čujem za to... uglavnom se uspoređuje sa space shuttleima, voyagerima i takvim stvarima
.Quote:
. Uglavnom prvo je župa počela graditi crkvu sa samostanom negdje 1998. ili 1999. nisam ziher pa su je taman ugrubo izradili do 2001. da se barem može negdje bit - glavni motiv za to je bio što na kvartu je postojala samo malo kapelica u koju je moglo stat 30, 40 ljudi i to je postalo premalo pa se inzistiralo na većem prostoru. Taman su je otvorili nešto prije nego sam se krizmal. Nakon toga ponestalo je love pa su radovi stagnirali... al eto malo pomalo izradila se cijela... čak unutra ima podno grijanje - ma mrak građevina |
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
|
...
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Registered User
|
![]() Ajd da se opet malo pravim važan i budem dosadan s malo edukacije.... Autor i projektant ove crkve je prof. Magaš...koji je ujedno i projektant i autor stadiona na Poljudu u Splitu....novog stadiona na Rujevici u Rijeci ( koji nikako da se počne graditi)...a vrlo sličnu crkvu je izgradio i u Rijeci...ova u Zagrebu je razarađeniji stupanj iste oblikovne ideje....meni se jako sviđa
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 542
|
mi imamo istu crkvu u Novom Sarajevu
|
|
|
#110 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Sorry meni je ta crkla pardon crkva pre ružna
Crkvu treba napravit da izgleda kao crkva ende kraj. A ovom čudu na Vukovarskoj treba p.č.u razbit Ja bi bolje nogom
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2771
|
Oćeš reć da Crkva prvo treba modernizirat svoje zaostala, zatvorena i zatucana stajališta o ljudima i životu kao takvom, prije nego se uhvati moderne arhitekture kao takve? Ili se varam...
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
BANNED
|
Ma nisu oni takvi ne daj Bože
![]() Neg crkvu treba napravit kao crkvu to je moje mišljenje. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
free-lance
Likes (Received): 292
|
![]() U ovom slučaju crkva i je napravljena kao crkva! Nemisliš valjda da je treba napraviti u "baroknom" stilu? ![]() 21 stoljeće je! Svakom vremenu njezina umjetnost, svakoj umjetnosti njezina sloboda! Inače se možemo komotno vratiti u pećinu odakle smo i krenuli.To je najsigurnija i najčvršča gradnja ![]() NHF |
|
|
|
|
|
#114 |
|
BANNED
|
Ne ljutim se ja svatko ima pravo na svoje mišljenje,
meni je takva crkva nakaradna i to je sve ! Osim toga dragi Bog je svuda oko nas pa ga ionako ne možemo zatvoriti u 4 zida! Nit' barokna nit' futuristička! Bez uvrede
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Registered User
|
_
Dozvolite da napišem par svojih dojmova o limenci.
Nisam arhitekt pa ne bih ocjenjivao sa te strane. Dakle, zgrada mi se cini prezatvorena i za ducan i za stambenu zgradu. Mi Hrvati volimo biti na otvorenom, provoditi vrijeme na terasama itd. Hvala bogu imamo klimu koja to dozvoljava kroz veći dio godine. Ovakva zatvorena zgrada je pogodnija za hladnije klime ( nordijske zemlje, Rusija ). Tamo bi se uklopila i sa bojom ( sjevernjaci vole šarene kuće). Drugo , ako su htjeli tamo napraviti shopping centar, zar se oni ne grade van grada, uz velika parkirališta ? A ne uz jedno od najprometnijih raskršća u gradu? Zar oni koji izdaju dozvole ne rade neke proračune za npr. prometno opterećenje. Shopping centar ga definitivno povećava. Ja bi tamo dozvolio tek tzv. kvartovske dućane, nikako nešto kuda će ljudi dolaziti sa autima. Treće što ne valja je smještaj - preblizu prometnici. Stanari uz cestu će morati stalno držati zatvorene prozore ( radi buke i mirisa sa benzinske prekoputa ). Četvrto, zar nije uz sjeverni rub ceste trebao biti ostavljen koridor za proširenje ( tramvaj?). Ako gledate sjeverni dio zagrebačke, od remize ljubljanica postoji neizgrađeni prostor. Smetala je tek 1 inina benzinska dok nisu napravili ovu limenku i Antunovića. To dvoje je napravljeno preblizu cesti , praktično izlaze na pločnik. Kao da je tamo neka ulica a ne avenija di se vozi 80kmh. A tamo bi sigurno trebla ići odvojena trasa tramvaja. Iako su proširili tu aveniju, uz nju je napravljeno puno novih stanova i shopping centara tako da će se sigurno opet pojaviti gužve. A javni prijevoz na toj trasi je i dalje autobusima. Definitivno, ta zgrada je na krivom mjestu ako ne i gradu. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
Likes (Received): 43
|
Mislim da nikada nije bilo u planu da tamo prolazi tramvaj. Tramvajska trasa je svega 100-tinjak m južnije od konzerve.
|
|
|
#117 |
|
Always attacks
|
I meni je zgrada užasno neizgledna, ne primjerena toj lokaciji i naj radije bi zažmirio kad tam prolazim da je ne vidim ali nemrem pak reskirat sudar zbog nje..
![]() Najgore je to kaj mi možemo raspredati o njenom izgledu godinama....zgrada je tu di je i ostat će zauvjek....osim ako neki meteor.... ![]()
|
|
|
#118 |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
Subotnji "Jutarnji list" piše da 80% stanova u ovoj "Tehnikinoj" zgradi "na Ljubljanskoj" - "ne želi kupiti nitko".
Obrazloženje zašto je Franiću dodjeljena nagrada za ovu "inovativnu" arhitekturu je da je to novi tip arhitekture "u korist investitora". Da investitor ima gdje zamrznuti svoju lovu.
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
road builder
Likes (Received): 98
|
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Registered User
Likes (Received): 43
|
Trebali su oni prvo sami sebe pitati da li bi željeli živjeti u ovoj zgradi...
Pa tko bi normalan tu kupio stan?
|
![]() |
| Tags |
| drago gervais je cobrays |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|