|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
![]() nek daju u pola cijene i raja će navalit ![]() Kod nas još tržište nekretnina nije profunkcioniralo na tržišnim osnovama no vrlo brzo hoće...čim prve građevinske firme i investitori budu na rubu stečaja bit će prisiljeni ne čekat više do bola i prodat te stanove.Pitanje je dana ili najviše nekoliko mjeseci kad će se to dogoditi. Recimo ako prodaju za 1000 eurića po kvadratu bit ću zainteresiran
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Ne vjerujem da stanovi nisu prodani zbog izgleda zgrade. Još nismo došli do tog stupnja. Ima i puno ružnijih zgrada, na odvratnim lokacijama koje su odmah rasprodane. Mora negdje drugdje biti razlog.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Out of time
|
Vjerojatno malo los izgled zgrade, malo slabija kupovna moc, malo nestasica sredstava ili strah ljudi koji ocekuju pad cijena nekretnina itd... kad se sve zbroji dobije se to.
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Pa sve su to realni razlozi, ali u isto vrijeme se na nekim lokacijama koje nisu niti približno atraktivne kao ova, a niti zgrada niti kvart nisu baš nešto, ipak prodaju svi stanovi.
Ja se nadam da će zbog tržišta i konkurencije neke građevine (ne mislim sad na ovu) završit kao propale investicije, pa se možda i srušit i njihov prostor iskoristit na pametniji naćin, ali iskreno mislim da smo još daleko od toga. |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Out of time
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
road builder
Likes (Received): 117
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Bio sam na Danima Orisa (malo je prošlo...al nema veze) na kojima je Franić pred Stevenom Hollom, Mansilla&Tunon arh. i drugim poznatim svjetskim arhitektima pokazivao ovu spodobu.
Franić je bacio filozofiju o novoj tipologiji stambene izgradnje, iz koje nisam ništa izvukao ništa pozitivno. Pričao je o ''šelni'' (prstenu) koji opasuje šoping i u kojoj se nalaze vertikalne komunikacije kao o revolucionarnom otkriću 21.st. Stambena zgrada i pripadajući stanovi na šopingu su copy-paste svih jeftinih zgrada u RH, ništa novo osim galerije koja omogućava prirodnu ventilaciju kuhinje i kupaonice, što ponovo nije ništa novo. Još je time štetio investitoru, što i nije loše, ali samo ako ga ''prevariš'' u korist korisnika stana, što Franić nije učinio... Ponadao sam se da će krov biti prohodan da se pojavi nekakav dobar prostor, terasa, zelenilo, ali umjesto toga pojavljuje se logična stvar - uređaji za ventilaciju i sl. za koje sam čuo da dosta zuje i da se ''čuje'' miris (vjerojatno razne pare iz šopinga). Fotografije koje je pokazivao su bile vjerojatno od Fabijanića (koji bi i kuću s Vira učinio odličnom) pa je zgrada koliko toliko solidno izgledala. (Najveća fora je bila noćna fotka - samo 3 stana osvijetljena )Najveći biser je bio kada je počeo objašnjavati crvenu boju zgrade i natpise (vis. kote, strane svijeta) žao mi je što se ne sjećam što je točno govorio (neka žestoka filozofsko-arhitektonska misao), ali na svakoj fotki, dok je govorio, vidio se Mercatorov logo što je primjetio i poveći broj gostiju... Zatim, da je dobro da su stanovi na velikoj visini pa nema prometne buke (od najjače ulice u gradu).Također je veliki biser bio (za pratitelje SOT-a) kada je rekao da se na susjednom zemljištu gradi zgrada sumnjive prostorne uklopivosti, da ne odgovara u ovakvo okruženje .Ima još stvari, al i ovo je previše za 1 post. Po meni je ova zgrada potpuni promašaj. Estetika i funkcionalnost se ne vide nigdje. Ovom zgradom nitko nije profitirao niti Zagreb niti investitor niti stanari, eventualno Mercator. Nemam ništa protiv Franića osobno, ali moram reći da se čovjek dosta gura tamo gdje mu nije mjesto. On je po meni tek prosječni arhitekt koji se ne bi smio toliko reklamirati, nego jednostavno puno raditi na sebi i projektima kako bi napredovao. Imam osjećaj da ga je MSU digao u nebo, ali kada se pogleda i ta zgrada - neopravdano. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
road builder
|
Mene je od svega najviše zapanjila demonstracija nevjerojatne klanovske bahatosti onih koji su na očigled šokirane stručne javnosti ovu demonstraciju arhitektonske neukosti i mucavosti imenovali među "najboljia arhitektonska osstvarenja godine".
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
Da, upravo tako. Franić ustvari sam sebe kandidira za nagradu uz potporu kolega i time si stvara sjajnu, ali neopravdanu, čak lažnu reklamu vrhunskog arhitekta.
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
road builder
|
Uza sve to sad je još počeo glumi nekakvog kvaziteoretičara vlastitih remekdjela, valjajući sve sam biser do bisera. Najbolja mi je njegova žalopojka kako "nitko ne shvaća" da njegova nadstrešnica u Dubrovniku nije zapravo nadstrešnica nego "uzdignuti parter".
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
I come in peace \V/
|
bu sad to rusili ????
Architect who was responsible for this shite, should be shot,IMHO, sorry, only a moron can be so cruel and evil to his city, I wonder who's side he was on during the war - 1991-1995
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#133 |
|
*waiting for you til 3*
Likes (Received): 4
|
i like it, it's a special landmark...
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
I come in peace \V/
|
One could mistaken this w/e it is for Central Committee of the Communist Party Head Office
![]() Sorry, no, I hate it, don't like it one bit
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Registered User
|
Quote:
Da je sagrađena u 70-im ili 80-im shvatio bi još nekako ali ljudi 21 stoljeće je... Javno obećajem ovdje da ako ću jednog dana biti milijarder, kupit ću je, srušit i napravit park na njenom mjestu!!!
|
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
ruralan
Likes (Received): 585
|
definitivno, bez konkurencije, daleko najružnija građevina ikad viđena mojim očima... sva sreća pa ne prolazim puno onuda, ali svaki put sam sve više i više zgrožen. katastrofa...u blagom smislu riječi. ovo nije arhitektura, ovo je budalaština... od kud su izvukli ovaj lim, izgleda kao da na kokoš stavite sedlo... kombinacija boja, sama zgrada, koncepcija, oblik i sve ostalo jednostavno tjeraju oči na povraćanje...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Iz ovog kuta izgleda cak nedovrseno. Sve u svemu ovaj komad poluarhitekture ne zasluzuje vise od -2
|
|
|
#138 |
|
Registered User
|
Looks great. I love the idea, definitely.
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Kakva je ovo crvena spodoba?
Mislim stvarno, nisam ocekivao ovako nesto u ZG... :/
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Registered User
|
Prošao prije sat vremena. Na ovom pročelju prema aveniji tri svjetla upaljena, ostalo spuštene rolete.
Last edited by amud; April 9th, 2009 at 11:30 PM. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| drago gervais je cobrays |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|