|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
Grad Oblakodera
|
Lider Liberalno demokratske parije Čedomir Jovanović rekao je u Beloj Palanci da "Rusi mogu da kupe NIS, ali po istim pravilima po kojima mi možemo da kupimo neku kompaniju u Rusiji.
:::Ne znam o cemu prica s obzirom da u Rusiji za ovakav muvacki nacin privatizacije jedino i znaju. Pitajte Ruse o privatizaciji kod njih
|
|
|
|
#102 |
|
Grad Oblakodera
|
PRVIH 10 TONA RUSKE POMOĆI STIGLO U ŠTRPCE
DRUŠTVO - AKTUELNO - Utorak, April 22, 2008 15:26 Prvih 10 tona humanitarne pomoći Vlade Rusije namenjene najugroženijim srpskim porodicama na Kosovu, dopremljeno je danas u Štrpce, potvrđeno je Tanjugu u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta. Pomoć obuhvata konzerviranu hranu a, posle uredno obavljenog carinskog pregleda, ona je dopremljena kamionom Crvenog krsta Srbije preko edministrativnog prelaza Merdare. Hrana će biti smeštena u magacinu Crvenog krsta Štrpce, gde će do 1. maja sačekati i ostatak ruske pomoći u prehrambenim artiklima i sanitetskom materijalu. Tih 10 tona pomoći biće posle 1. maja distribuirano u opštine Štrpce, Dragaš i Prizren, a dobiće je 300 najugroženijih porodica ili oko 1.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Crvenom krstu Štrpce. Ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Sergej Šojgu juče je najavio da će za nedelju dana početi druga etapa dopremanja ruske humanitarne pomoći Srbiji i da će sadržati medicinsku opremu i preparate. Rusija je od 2. do 4. aprila u Beograd avionom 'Iljušin-76' uputila četiri partije sa po 40 tona humanitarne pomoći srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Kao pomoć upućene su namirnice, uglavnom konzervisano meso i riba, dečja hrana, pirinač i šećer u vrednosti oko 1,7 miliona dolara. Pomoć se dostavlja po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je 24. marta zatražio od premijera Viktora Zubkova da razmotri pružanje humanitarne pomoći srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.
|
|
|
|
#103 | |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 255
|
„KONUZIN: PROSPERITETNA SRBIJA JE INTERES RUSIJE
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Grad Oblakodera
|
Sad ce Kostunica da optuzi Lavrova da je izdajnik i da mu pripreti sudom
![]() Lavrov: Trebalo je SSP ranije 30. april 2008. | 09:10 -> 15:40 | Izvor: Tanjug Luksemburg -- Problem koji je međunarodna zajednica dobila kao rezultat proglašenja nezavisnosti Kosova mogao je biti izbegnut da je SSP potpisan ranije, kaže Sergej Lavrov. Kako je prenela agencija RIA novosti, šef ruske diplomatije je rekao da je "bolje i kasnije, nego nikada", ali da bi "u datom slučaju bilo mnogo bolje za evropsku bezbednost da je korak potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije načinjen ranije". "Ubeđen sam - da mnoge godine nisu izgubljene na razgovore o tome kako postupiti sa evropskom perspektivom Srbije - danas ne bismo imali te probleme koje smo dobili nelegalnim proglašenjem Kosova i njegovim priznanjem", rekao je ruski ministar. "Sve je moglo biti rešeno mnogo blaže i daleko efikasnije", rekao je Lavrov u Luksemburgu, a prenela je ruska agencija. Lavrov je izjavio nakon sastanka s trojkom EU da Moskva veruje da nisu iscrpljene sve mogućnosti za "uzajamno prihvatljivo" rešenje za status Kosova. "Imamo različite poglede o Kosovu, i to smo veoma otvoreno rekli našim sagovornicima u EU", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije na sinoćnjoj konferenciji za novinare s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom. "Verujemo da još postoje mogućnosti za postizanje uzajamno prihvatljivog rešenja o Kosovu", rekao je šef ruske diplomatije. Rusija i EU su juče razgovarali i o tenzijama u gruzijskim separatističkim regionima Abhaziji i Južnoj Osetiji. "EU podržava teritorijalni integritet Gruzije", izjavio je Solana tim povodom. Tekst Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju možete pročitati ovde. Jeremić: Politika savezništva i prijateljstva Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da nije iznenađen reagovanjem šefa ruske diplomatije na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom. Jeremić dodaje da Ruska Federacija vodi politiku savezništva i prijateljstva prema Srbiji, a njen integralni deo je podrška i borbi za očuvanje Kosova u procesu evropskih integracija naše zemlje. "Što je Srbija politički i ekonomski snažnija, što je, naravno, u direktnoj vezi sa procesom naših evropskih integracija, to je uticaj Ruske Federacije veći u regionu i to su ruske investicije u Srbiji vrednije", rekao je Jeremić. Kompletna ruska pomoć dopremljena na Kosovo i Metohiju Autor: Tanjug | 30.04.2008 - 19:29 Kompletna tranša ruske humanitarne pomoći dopremljena je danas na Kosovo, izjavio je Tanjugu sekretar Crvenog krsta Kosova i Metohije Dragiša Murganić. Murganić je kazao da su danas dopremljeni prehrambeni proizvodi i da je ta pomoć dostavljena svim organizacijama Cvenog krsta na Kosovu i Metohiji. U Pokrajinu je pre nekoliko dana dopremljen celokupan kontigent ruske pomoći u lekovima i medicinskoj opremi, koji je već raspodeljen ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, podsetio je Murganić. Prema njegovim rečima, 5. maja trebalo bi da započne distribucija pomoći do krajnjih korisnika. Murganić je precizirao da će rusku pomoć primiti oko 7.200 porodica na Kosovu i Metohiji, uključujući severni deo sa kolektivnim centrima, a raspodela bi trebalo da traje dva do tri dana i stgne u 22 opštine u kojima funkcionišu organizacije Crvenog krsta Srbije i Kosova i Metohije.
|
|
|
|
#105 |
|
radioactive
Likes (Received): 0
|
Jedva cekam da cujem sta ce shatro patriote da kazu na Lavrovljevu izjavu
|
|
|
#106 |
|
Grad Oblakodera
|
Koliko vidim ignorisu
|
|
|
|
#107 | |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 97
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Grad Oblakodera
|
Jasno i glasno!
Kosačov: Rusija podržava SSP potpis Quote:
|
|
|
|
|
#109 |
|
Click here to staglji-guc
|
Ovo moze biti mec lopta
![]() Zavukose im ga Ruje ![]() Sta sad da kaze Kalasnjikov Dr Vojislav za "Tadić-Đelićev potpis"? |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Grad Oblakodera
|
Mislis da se nije snasao? Varas se... "Koštunica: Nepoznat "prateći papir"" itd. Kostunica je danas izjavio kako postoji tajni dokument pored SSP za koji niko ne zna
|
|
|
|
#111 | |
|
BANNED
|
Vidite ove teorije zavjere koje se svakodnevno plasiraju u mediju drugog nam entiteta, po kojima bi neki i parkove da nazivaju
![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
legendarno. zadnji put kad sam bio u Federaciji, najaktuelnija prica je bila da je Telekom Srpske prodat Srbijancima da bi srpski DB, a preko njih naravno i ruski FSB mogli da prisluskuju ne samo drzavne institucije BiH vec i razgovore privatnih lica.
|
|
|
#113 |
|
BANNED
|
ti ljudi bi trebalo da pisu krimi romane
![]() daj boze da su srbi toliko sofisticirani da znaju tako nesto izorganizovati
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Registered User
|
xexex, klasična spika sarajevskih medija. Najjači su "Centralni dnevnik" na Hayatu i "60 minuta" na Federalnoj TV
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
radioactive
|
Quote:
?
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
|
to su radili ranije. negdje do recimo 2000. - 2001. ako me sjecanje dobro sluzi. sad su se malo vizuelno umili, ali sustinski gledano to je i dalje katastrofa od televizije. redovno su im spikeri govorili i laHko i meHko jedno vrijeme iza rata, ali su sad i s tim prestali. inace imali su i zamotanu zenu koja je vodila jutranji program. to je bio najveci trip kad zabradjena zena kojoj samo oci vire ispod plahte cita vijest o odrzavanju "techno party-ija na platou skenderija" ili tako nesto.... ludnica.PS: rusija, rusija, putin, medvedev, solzenjicin, kasparov, spaski - ovo je pokusaj ostajanja on topic
|
|
|
#117 |
|
BANNED
|
Mislis na Arduanu?
![]() Ona je jos uvijek tu, glavno zastitno lice ´ayata! A lahko, mehko je jos uvijek aktuAlno. |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Registered User
|
mislim da nije ova. zena koju sam ja gledao bila je bas zamotana po propisu, mada pola lica joj se jedva i naziralo tako da ko bi ga znao, mozda to i jeste bila ova.
inace, ova da malo raskopca kosulju i eto je skoro kao bebi dol ili sladjana milosevic.
|
|
|
#119 | |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 255
|
Rusija je spremna da učestvuje u obnovi hrišćanskih hramova i drugih istorijsko-arhitektonskih spomenika na Kosovu izjavio je u MIP RF.
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Grad Oblakodera
|
Medvedev: Ne dopustiti prekrajanje granica
![]() MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je potrebno izuzetno ozbiljno odnositi se prema svim pokušajima sejanja rasne ili verske mržnje, raspirivanju ideologije terora i ekstremizma, mešanju u poslove drugih država i pokušajima prekrajanja granica. "Ne sme se dopustiti prenebregavanje normi međunarodnog prava, prava koje je cela međunarodna zajednica mukom stvorila, prava bez kojeg je nemoguć bezbedan život i pravedni svetski poredak", rekao je Medvedev u govoru na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi održanoj povodom 63. godišnjice pobede nad fašizmom. Pozivajući da se pamte lekcije rata, ruski predsednik je istakao da istorija svetskih ratova upozorava da se oružani konflikti ne rađaju sami po sebi, nego ih podstiču oni čije neodgovorne ambicije nađačavaju interese zemalja i celih kontinenata, miliona ljudi. Ccestitajući građanima Rusije, veteranima Drugog svetskog rata i ruskim vojnicima dan Velike pobede, Medvedev je rekao da je 9. maj zanavek postao simbol ruskog nacionalnog jedinstva. Ratni veterani nisu dozvolili da se zemlja baci na kolena i dali su svojim potomcima lekciju pravog patriotizma, istakao je šef ruske države, dodajući da će zahvaljujući njima Dan pobede biti dan oslobođenja ruskog naroda i dan kada je počela nova etapa svetske istorije. "Naši očevi i dede istrpeli su neljudska iskušenja, ali su odbranili suverenitet i nezavisnost otadžbine, dali svima nama naboj velike vere - vere u pobedu pravde i života, u našu nacionalnu snagu, samostalnost i slobodu", rekao je Medvedev. Ističući da oni koji su tukli fašiste znaju da je istinska namena oružja i vojne tehnike pouzdana zaštita otadžbine, ruski predsednik je na paradi - na kojoj je prvi put posle 18 godina angažovana i prikazana vojna borbena tehnika i naoružanje- rekao da ruska vojska i mornarička flota jačaju. One, kako je rekao, jačaju kao i sama Rusija i u njihovoj današnjoj moći je istorijska slava ruskog oružja, pobedničke tradicije i visok duh armije. "Ma koliko godina da prođe, nećemo zaboraviti odbranu Moskve i Lenjingrada, Staljingradsku i Kursku bitku, borbu za oslobođenje Evrope", rekao je Medvedev, pozivajući da se na primeru veterana uči radu kojim će Rusija biti snažna, prosperitetna i srećna". Osim veterana i gostiju na Crvenom trgu, i hiljade Moskovljana danas su na centralnim ulicama imali priliku da vide vojnu tehniku koja je učestvovala na paradi, između ostalog i pokretne rampe za lansiranje najsavremenijih ruskih balističkih raketa, tenkove i protivraketne sisteme, a na nebu strateške bombardere, najveći transportni avion na svetu "Antonov-124 Ruslan", helikoptere , avione pilotskih grupa "Ruski vitezovi" i "Striži" koji su avionima "suhoj" i "mig" teškim do 30 tona u vazduhu napravili figuru romba.
|
|
![]() |
| Tags |
| Путин, Россия, Русија, Сербия, Србија, Србија и Русија, putin, rusija, srbija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|