|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
suprugu je izmislio da bih skrenuo paznju znas ![]() Top reportaza Vrachar Neki dan gledam jednu reportazu o Tajlandu i pokazuju kako (doduse mala malica siromasnijih) ljudi grilaju razne vrste insekata na ulicama Bangkoka i prodaju na standovima. Dali si mozda i ti posmatrao tako nesto?
Last edited by Majevčan; April 8th, 2008 at 12:06 AM. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 101
|
Quote:
![]() Tvoj kum je na vreme posetio Tajland, baš kad je trebalo. Šta znam, ne volim da dajem priči lični pečat i da ističem sebe u prvi plan. Mislim da je ovako bolje.
|
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
![]() Jesam naravno, ali ne u Bangkoku nego u Pataji. Žena na tezgi drži korpice pune bubašvaba, škorpija, skakavaca, nekih ogromnih bubetina i sl. i prodaje ih. Dok sam stajao pored i gledao, jedan čovek (Evropljanin) je prišao i pokazao prstom na škorpije i par vrsta insekata. Ona je to za čas pokupila mašicama iz korpi i sve đuture ubacila u tiganj da se isprži u vrelom ulju, a zatim dodala nešto slično listovima praziluka i zapržila, ocedila i servirala na tanjiru. Nisam mogao dalje da gledam, pa sam brzo otišao. Nisam ovo slikao ali sam sve snimio kamkorderom. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Grad Oblakodera
|
A ja taman mislio da je kraj price kako si probao skorpije i da su izvrsne
|
|
|
|
#65 | |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
Quote:
![]()
Last edited by Majevčan; April 9th, 2008 at 12:33 AM. |
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Quote:
Mislim da bih pre gladovao.
|
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Always attacks
Likes (Received): 0
|
Vrachar...prijatelju, pregledavam ove tvoje reportaže onako bez daha sa uživanjem kao da sam i sam tamo.....pa tako sve pohvale i za ovu izvrsnu reportažu....svaka čast (drago mi je da smo se osobno upoznali)....pozdrav prijatelju i nadam se da će biti još ovakvih krasnih reportaža...
|
|
|
#68 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Hvala prijatelju! Drago mi je da ti se sviđaju. Uskoro će još jedna reportaža! Pozdrav!
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Vrachar fenomenalna reportaža
. Uživam gledajući ove slike... i naravno da je Azija jedan izuzetno lijepi kontinent, na kraju krajeva tamo se nalaze i najljepši i najmoderniji svjetski gradovi. Iz ovih slika jasno je da ste se ti i supruga odlično proveli
Last edited by Astralis; May 15th, 2008 at 04:28 PM. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Hvala Marko.
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Registered User
|
i love it
i wish i could understand what are you guyz saying |
|
|
|
|
|
#72 |
|
BANNED
|
try google translator croatian english
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
www.vrachar.ca
|
Just all the best about your beautiful country and people.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
Bravo Vrachar ovo je jedan od najboljih putopisa koji sam procitala u zadnje vreme, iako kasnim skoro godinu dana od zadnjeg posta. Ono sto hocu da ti kazem je da me je bas ona potakla da postanem clan ovog foruma iako ga vec duze vreme pratim i citam reportaze. Interesuje me situacija na Tajlandu sa cigaretama. Jedan od clanova je ukratko rekao da na aerodromu u Bkk moze da se pusi u nekoj maloj prostoriji 2x2 gde ih je dvadesetak. Kakva je situacija u ostalim restoranima, nocnim klubovima, javnom prevozu, hotelima i uopste napolju. Pogotovo me interesuje kakva je situacija u avionima na interkontinentalnim letovima, jer ipak se tu leti 12-13 sati.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Grad Oblakodera
|
Dobro dosla na forum!
Nisam cuo za pusenje u avionima, eventualno u filmovima iz 1950ih ili u nekim udaljenim zemljama treceg sveta. Svuda je to strogo zabranjeno jer zasto bi se rizikovao pozar u avionu a i da ne pricamo o zagadjenju koje bi momentalno nastalo na tako malom prostoru. |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
www.vrachar.ca
|
Quote:
Mislim da nisam baš najpogodnija osoba da pričam o pušenju, s obzirom da sam nepušač ali pokušaću da ti odgovorim na pitanje. U avionima na interkontinentalnim letovima je zabranjeno pušenje. Možda postoji neka prostorija koju koriste stjuardese i slično, s obzirom da su ti avioni prilično veliki. Mislim da je najbolje rešenje da se nazove predstavništvo aviokompanije u Beogradu ili da se uputi mail centrali sa tim pitanjem. Na Tajlandu je pušenje zabranjeno na mnogim mestima, dakle, i u restoranima, javnom prevozu. Nisam siguran za noćne klubove jer ih nisam obilazio, ali u hotelima postoje pepeljare po svim sobama. Većina restorana ima i bašte, ali ne mogu da se setim da li je bilo dozvoljeno pušenje u njima. Uglavnom sam sedeo unutra gde je klimatizovano. Za uopšte napolje tek nemam pojma, veruj mi da su mi pušačke muke strane. ![]() Nego, kontaktirao me je preko PM-a pre par meseci jedan tvoj sugrađanin iz Budve, koji je kasnije otputovao na Tajland. Možda on ima iskustva sa cigaretama na Tajlandu, zamoliću ga da ostavi komenar ovde. Pozdrav, V. |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Multipraktik
Likes (Received): 8
|
Evo pregleda avio kompanija i njihovih politika u vezi sa pušenjem...
http://hem.passagen.se/fungus/airlines.html Doduše lista je prilično stara..ali ko zna možda je i dalje akutelna
|
|
|
#78 |
|
Grad Oblakodera
|
Stoji da je u Jatu dozvoljeno pusenje a nije. S druge strane na domacim linijama u Cubani verovatno je jos uvek dozvoljeno
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Registered User
|
Quote:
,sto se pusenja u avionima tice strogo je zabranjeno! u restoranima u kojima sam bio koji se nalaze u sklopu hotela takodje je zabranjeno,jedino u rstoranima otvorenog tipa je bilo dozvoljeno,u skoro svakom klubu i diskoteci je naznaceno da je pusenje zabranjeno mada sjecam se da drugovi koji su bili samnom su umesto pepeljare dobili odsjeceni donji dio plasticne flase posto nemaju pepeljare ,napolju je dozvoljeno mada na nekim pjestima je bilo oznaceno da je i zabranjeno al ko ce da se igra sa tajlandskim zakonom neka proba i na kraju da naglasim da sve pusace koje idu na tajland neka ponesu svoje cigare ili prazne kutije,jer na njihovim omotima imate slike da kad ih vidite nece vam biti do pusenja jer su stvarno....![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
|
Hvala na dobrodoslici!
Bila sam na putu u Makedoniji tako da nisam bila u prilici da se ranije zahvalim kako na dobrodoslici tako i na odgovorima u vezi duvana. Licno sam nepusac ali mi to i nije neka prednost obzirom da se celo drustvo davi u oblacima dima i cisto sumnjam da bi mogli izdrzati 12-13 sati leta bez cigare, tako da me ne bi iznenadilo da neki biser iz drustva proba da zapali cigaru u WC-u aviona i svima nam natovari nevolju na vrat, ili negde u Tajlandu gde je zabranjeno pusenje jer nasi ljudi ipak su malko opusteni i misle da sve mogu da pokusaju pa kako prodju. Cula sam da imaju za takve slucajeve rigorozne kazne ne samo u vezi duvana nego i alkohola, saobracajnih prekrsaja ukoliko uzmete rent-a-car, ali i da kaznjavaju verbalni delikt. Navodno se neki nemac napio u Pataji i opleo po politici jugoistocne Azije, nazivajuci nepristojnim imenima neke politicare pa i tajlandskog kralja, policija se ubrzo stvorila kraj njega i strpala ga u zatvor.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| vrachar |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|