daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old July 9th, 2008, 10:05 PM   #61
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by vadzi View Post
Ja budem v MI niekedy okolo 18cteho, tiez nieco pofotim. Mierne ma mrzi, ze sa stale nezacalo s opravou a dokoncovanim starej trznice. Okrem toho sa mali na stranke michalovce.sk objavit aj informacie o dalsom zamere s parkom studentov (cirkusovy plac), slubovane boli na 6.6. a doteraz na webe nic nie je. Posuva sa aj vystavba infrastruktury na IBV pod Hradkom (smer Topolany)m prve domceky sa objavuju aj v novej casti tehelneho pola. Vsetko to s fotakom pobeham, bude update
Na trznicu je este asi skoro Tatra real to kupil asi pred pol rokom musi urobit novu projektovu dokumetaciu, studiu zrealizovatelnost(aby sa i naklady vratili) co podla mna potrva este minimalne dalsi pol rok.
A co sa tika parku studentov tak to sa mali odovzdat navhy, takze kludne sa mohlo stat ze im ziadny neprisiel(co by som sa necudoval ).
A vidis na tie domceky pod hradkom smerom na topolany som sa chcel ist pozriet, ale zabudol som (a pritom som bol nedaleko )
Lacko no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 10th, 2008, 05:03 AM   #62
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by Lacko View Post
Jo jo fotky su len cas nieje :-)

paradicka
Old July 10th, 2008, 08:23 AM   #63
JaSomAxxo
1. Smajl Master :)

JaSomAxxo's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
paradicka
Tak to jo. Je to parada. Fajny nápad.
JaSomAxxo no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 08:42 AM   #64
vadzi
Registered User

Quote:
paradicka
je to tzv. Admin Centrum Media Group, ktora ma co to docinenia aj s futbalom takze Inak zvysok budovy (ktora sa nachadza za tou na foto) je namalovany nejako divo, vela farieb... ked sa bude dat, postnem foto
vadzi no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 09:34 AM   #65
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
je to tzv. Admin Centrum Media Group, ktora ma co to docinenia aj s futbalom takze Inak zvysok budovy (ktora sa nachadza za tou na foto) je namalovany nejako divo, vela farieb... ked sa bude dat, postnem foto
To som nevedel ze kto tam sedi??? Inak vies co robia ti Admin Centrum Media Group, bo ich stranku som nenasiel(nic neobvykle ), ale majitel je Bovan a on je v MI futbale velke zviera!!!
Inak za tou bodovou su niejake stavebniny a neviem ci sa nezameriavaju prave na farby preto je to tak kriklavo natrete.
Old July 10th, 2008, 11:38 AM   #66
vadzi
Registered User

Quote:
To som nevedel ze kto tam sedi??? Inak vies co robia ti Admin Centrum Media Group, bo ich stranku som nenasiel(nic neobvykle ), ale majitel je Bovan a on je v MI futbale velke zviera!!!
Inak za tou bodovou su niejake stavebniny a neviem ci sa nezameriavaju prave na farby preto je to tak kriklavo natrete.
http://www.mediagroup.sk/news.php
tot ich web
Old July 10th, 2008, 11:47 AM   #67
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 38

Quote:
paradicka
tak toto je velmi pekne,priklad ako sa kriklave farby daju pouzit vkusne.Zateplujuci obyvatelia bytoviek po celom Slovensku by si mohli brat priklad.

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane no está en línea   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 12:08 PM   #68
johnnyy
Registered User

Likes (Received): 2

dalsia fasada vedla moze byt hokejova plocha, dalsia basketbalova, tenisova, ping-pongova , baseballova , prip. zmensene golfove ihrisko
Old July 13th, 2008, 11:11 PM   #69
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
No podla informacii ktore boli v SME sa ma zacat stavat v decembri a ma byt dokoncena v juli 2009. Pracu si tam ma najst 150 ludi. Naklady by mali byt cca 200 milionov Sk. Uzivatelom bude presovska spolocnost SPB, s.r.o.
Takze som sa zmylil, to co bude pri Bell je nieco ine ako to co pisali v SME.
Blizsie info na eia.enviroportal.sk. Takze dalsie obchodne centrum bude tiez nedaleko Tesca, budu to dve budovi jedna (90x30) jednoposchodova a druha (110x45) dvojposchodova ale budu to obycajne plechove budovi
Prva bude mat 2700m2 a druha 4950m2 a miest na parkovanie cca 219.
Troska ma mrzi ze urobia dalsiu krizovaku na sobraneckej!!!
Niejake obrazky:

Old July 14th, 2008, 09:55 AM   #70
vadzi
Registered User

nechápem NAČO nám bude ďalšie takéto OC... Fajn, Zemplín je v pohode, síce škatuľa ale robená "aupark" štýlom. Nemal by som nič ani proti jednému OC v štýle (mne to tak príde) nemeckých outletov (krabice s presklennou prednou časťou a vstupom do každej predajne zvlášť) ale aj to pochybujem, či je potrebné, pretože tak nejak ani OCZ nie je ešte plné... Ale načo bude ďalšie také centrum, to už fakt nechápem.
Už ak toto majú stavať, tak nech to vedľa tesca nie je samostatné, ale nech ho obobstavajú ako v Nitre či Trnave (viem, za to je zodpovedné samotné Tesco Stores, ale bolo by to oveľa priateľnejšie riešenie)

edit: no, zaujímavý projekt... spomína sa v ňom, že ešte funguje Big Billa spolu s Hypernovou a Tescom. Na Kaufland, ktorý bol otvorený asi 2 týždne pred Tescom sa zabudlo. Z kotrého roku to je?

Last edited by vadzi; July 14th, 2008 at 10:09 AM.
Old July 14th, 2008, 12:09 PM   #71
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:

nechápem NAČO nám bude ďalšie takéto OC... Fajn, Zemplín je v pohode, síce škatuľa ale robená "aupark" štýlom. Nemal by som nič ani proti jednému OC v štýle (mne to tak príde) nemeckých outletov (krabice s presklennou prednou časťou a vstupom do každej predajne zvlášť) ale aj to pochybujem, či je potrebné, pretože tak nejak ani OCZ nie je ešte plné... Ale načo bude ďalšie také centrum, to už fakt nechápem.
Už ak toto majú stavať, tak nech to vedľa tesca nie je samostatné, ale nech ho obobstavajú ako v Nitre či Trnave (viem, za to je zodpovedné samotné Tesco Stores, ale bolo by to oveľa priateľnejšie riešenie)

edit: no, zaujímavý projekt... spomína sa v ňom, že ešte funguje Big Billa spolu s Hypernovou a Tescom. Na Kaufland, ktorý bol otvorený asi 2 týždne pred Tescom sa zabudlo. Z kotrého roku to je?
No co ja viem tak to je nove ved Enviconsult, s.r.o., Žilina to este len ide posudzuvat. A to ze info je neaktulne tak za to moze predkladatel a to je niejaka Presovska firma
No ja to nevidim az take horuce, podla mna sa tak o dve roky otvori to pri Belli a mozno o 4 roky toto
No a malo by to tiez byt ako pises v style nemeckých outletov (krabice s presklennou prednou časťou a vstupom do každej predajne zvlášť)
A ked sme uz pri tom tescu, videl som niekde aj nacrt pristavby k tescu smerom k zel.stanici a k sobraneckej.
Old July 14th, 2008, 12:22 PM   #72
vadzi
Registered User

Quote:
No co ja viem tak to je nove ved Enviconsult, s.r.o., Žilina to este len ide posudzuvat. A to ze info je neaktulne tak za to moze predkladatel a to je niejaka Presovska firma
No ja to nevidim az take horuce, podla mna sa tak o dve roky otvori to pri Belli a mozno o 4 roky toto
No a malo by to tiez byt ako pises v style nemeckých outletov (krabice s presklennou prednou časťou a vstupom do každej predajne zvlášť)
A ked sme uz pri tom tescu, videl som niekde aj nacrt pristavby k tescu smerom k zel.stanici a k sobraneckej.
Tak by to asi najviac davalo zmysel. Napojenie by bolo jednoducho riesene z pravej strany (od vchodu) s tym ze by to bolo akoby logicke pokraocvanie, kedze tesco uz tych par malych retailovych jednotiek ma,, nejak podobne je riesena Kosicka galeria (akoby dostavana ku kauflandu). Smerom k ceste maju vela priestoru, aj ked tam je dnes parkovisko, to by sa uz nejak vyriesilo, naokoloo je priestoru tiez dost. Inak, kde si to videl? Je to realne alebo ani nie?

+ co sa tyka FMZ (to vedla Tesca, Fachmarketzentrum by sa to malo volat, tak ako v XYZ mestach na Slovensku (na vychode napr Bardejov ci Roznava, kde to budu niekedy teraz otvara)) predpokladam, ze to bude niekedy v 2008... A to druhe mi je uprimne jedno
Old July 14th, 2008, 05:07 PM   #73
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
Tak by to asi najviac davalo zmysel. Napojenie by bolo jednoducho riesene z pravej strany (od vchodu) s tym ze by to bolo akoby logicke pokraocvanie, kedze tesco uz tych par malych retailovych jednotiek ma,, nejak podobne je riesena Kosicka galeria (akoby dostavana ku kauflandu). Smerom k ceste maju vela priestoru, aj ked tam je dnes parkovisko, to by sa uz nejak vyriesilo, naokoloo je priestoru tiez dost. Inak, kde si to videl? Je to realne alebo ani nie?

+ co sa tyka FMZ (to vedla Tesca, Fachmarketzentrum by sa to malo volat, tak ako v XYZ mestach na Slovensku (na vychode napr Bardejov ci Roznava, kde to budu niekedy teraz otvara)) predpokladam, ze to bude niekedy v 2008... A to druhe mi je uprimne jedno
Nie som si uplne isty kde som to videl, ale myslim ze v uzemnom plane sa pocita s tou dostavbou ako rezervou, preto si aj myslim ze to zatial nieje velmi realne, ked sa robil uzemny plan mozno tesco si to tam dalo ako zadne vratka
A co sa tika FMZ (to pri Belli), no chcu to dokoncit koncom roka 2009(2008 urcite nie) ale po skusenostiach s OCZ sa to pretiahne aspon o pol roka
A to druhe sa ide len posudzovat(takze je to na zaciatku dlheho procesu), takze to nehrozi nablizsie 4 roky!!! A kto vie kde budu MI o 4 roky (sa obavam ze nie velmi daleko ako su teraz, ale pevne verim ze sa mylim!!!)
Old July 14th, 2008, 05:28 PM   #74
vadzi
Registered User

Quote:
Nie som si uplne isty kde som to videl, ale myslim ze v uzemnom plane sa pocita s tou dostavbou ako rezervou, preto si aj myslim ze to zatial nieje velmi realne, ked sa robil uzemny plan mozno tesco si to tam dalo ako zadne vratka
A co sa tika FMZ (to pri Belli), no chcu to dokoncit koncom roka 2009(2008 urcite nie) ale po skusenostiach s OCZ sa to pretiahne aspon o pol roka
A to druhe sa ide len posudzovat(takze je to na zaciatku dlheho procesu), takze to nehrozi nablizsie 4 roky!!! A kto vie kde budu MI o 4 roky (sa obavam ze nie velmi daleko ako su teraz, ale pevne verim ze sa mylim!!!)
Tak, podla toho projektu co ma toto PC (oni to nazyvaju polyfunkcne centrum, no lol) predpokladaju pocet obyvatelov MI v roku 2010 na 58000 Mierne nechapem, spominaju sice pridruzenie obci Pozdisovce, Krasnovce a Samudovce, tie vsak maju dokopy ani nie 5000 obyvatelov, urcite nie 17000... A kebyze sa teda priclenia, co je celkom mozne vzhladom na to, ze su od MI oddelene dvoma, tromi poliami (oka, take pozdisovce troska viac ale predsa...), tak stale nam chyba 12000 obyvatelov aby sme ten pocet slubovany v projekte naplnili... A inak o 4 roky podla mna nebude mat zmysle nieco take stavat... Bude Zemplin, bude FMZ a ratam ze este jedno OC na zemplin styl pride a bude vacsie o nieco )
Old July 14th, 2008, 08:30 PM   #75
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
Tak, podla toho projektu co ma toto PC (oni to nazyvaju polyfunkcne centrum, no lol) predpokladaju pocet obyvatelov MI v roku 2010 na 58000 Mierne nechapem, spominaju sice pridruzenie obci Pozdisovce, Krasnovce a Samudovce, tie vsak maju dokopy ani nie 5000 obyvatelov, urcite nie 17000... A kebyze sa teda priclenia, co je celkom mozne vzhladom na to, ze su od MI oddelene dvoma, tromi poliami (oka, take pozdisovce troska viac ale predsa...), tak stale nam chyba 12000 obyvatelov aby sme ten pocet slubovany v projekte naplnili... A inak o 4 roky podla mna nebude mat zmysle nieco take stavat... Bude Zemplin, bude FMZ a ratam ze este jedno OC na zemplin styl pride a bude vacsie o nieco )
Ufff 58 000 tak tolko nebudu mat ani v 2030!!! Asi mysleli niejaky vacsi okruch ked robili OCZ tak tiez pisali ze v dosahu 15 min autom zije 107 000 ludi co tiez nieje pravda, proste nadhodia tie pocty aby to lepsie znelo. Alebo mysleli obyvatelstvo plus ti co sem dochadzaju za pracou
A tie tri obce maju dokopy cca 2500 plus petrovce dalsia 1000. A pochybujem zeby sa k MI pripojili, v sucasnosti je skor trend ze sa obce odpajaju od miest, aj ked je pravda ze MI by dostali na obyvatela viac penazi ako teraz dostavaju tie obce ako samostatne celky aj ked dobry primator by to dokazal, ale takeho MI este namali
No a ci sa vyplati stavat dalsie OC, podla mna aj hej, pomaly sa zlepsuje ekonomicka situacia obyvatelov MI. A inak ak si dobre pametam tak MI hypernova(uz som si nie isty ci hypernova) ma jedno z najvyssich zisk ramci SK.
Old July 14th, 2008, 10:27 PM   #76
vadzi
Registered User

aj MI kaufland ma jeden z najvacsich ziskov vramci SVK, to mam od byvaleho zamestnanca ono, uz som rozmyslal nad pripojenim Petroviec... Ide hlavne o to, ze tie dedinky su uz fakt skoro sucastou MI, takze pripojenie a vytvorenie mestskych casti je celkom logickym krokom a mozno sa bude dat dohodnut ) Tak ci onak, posunuli by sme sa max na 46000 Co by nebolo az tak zle, ale predsa
A k tomu OCZ, tak MI okres ma 120000 obyvatelov a nie je az tak velky (rozlohou) takze teoreticky by sa sem mohli dostat do 15 minut tolky ludia
Old July 15th, 2008, 09:30 AM   #77
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
aj MI kaufland ma jeden z najvacsich ziskov vramci SVK, to mam od byvaleho zamestnanca ono, uz som rozmyslal nad pripojenim Petroviec... Ide hlavne o to, ze tie dedinky su uz fakt skoro sucastou MI, takze pripojenie a vytvorenie mestskych casti je celkom logickym krokom a mozno sa bude dat dohodnut ) Tak ci onak, posunuli by sme sa max na 46000 Co by nebolo az tak zle, ale predsa
A k tomu OCZ, tak MI okres ma 120000 obyvatelov a nie je az tak velky (rozlohou) takze teoreticky by sa sem mohli dostat do 15 minut tolky ludia
Sorry, trosku som zistoval nieje to MI hypernova ale ako pises MI kaufland(uz som stary zabudam ).
A co sa tika pripajania obci, bol by som rad keby sa pripojili, myslim ze keby sme mali cca 45 000 tak uz by sme neboli 15 najvacsie mesto ale 13 co je celkom pekne , ale nevidim to realne, aspon podla toho ze obyvatelia sucasnych pridruzenych obci(topolani, mocarany..) su dost nespokojny(si myslia ze keby boli samy by dokazali viac, co je blbost)!!! Ale verim ze dobry primator by to dokazal. A inak ak by sme chceli niejaku obec pripojit muselo by byt v tej obci uspesne referendum a v tom vidim najvacsi problem. Ale samozrejme som za zeby sa pripojili!!! (vidis skusim napisat ako otazku na stranke mesta, ci sa v tom nieco robi)
A co sa tika toho OCZ, no malo by sa brat po ktore obce sa dostanes autom pri dodrziavani cestnych predpisov, a myslim ze po tich ciestach 3 triedi sa daleko nedostanes
Old July 15th, 2008, 09:43 AM   #78
vadzi
Registered User

Ja som z Topoľan Vôbec mi neprekáža že sme vlastne Michalovce, teda mestská časť. Práveže si myslím, že sme jedna z tých najlepších. Do mesta nejaké 3km, úplny pokoj, no nesťažujem sa... Myslím, že ak by to bolo vedením mesta dobre vysvetlené, urobila by sa nejaká kampaň a aj starostovia tých "valalov" by to vysvetlili svojím občanom, tak by to šlo...
S tým OCZ máš najskôr pravdu
Old July 15th, 2008, 12:55 PM   #79
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

Quote:
Ja som z Topoľan Vôbec mi neprekáža že sme vlastne Michalovce, teda mestská časť. Práveže si myslím, že sme jedna z tých najlepších. Do mesta nejaké 3km, úplny pokoj, no nesťažujem sa...
No ja viem ze bol niejaky problem v tom ze preco sa stavia dom smutku najprv tam a nie v inej mestkej casti(uz neviem ktore to boli), len viem ze jedny sa citili ukrivdeni ze sa dalo prednost inej mestkej casti.

Quote:
Myslím, že ak by to bolo vedením mesta dobre vysvetlené, urobila by sa nejaká kampaň a aj starostovia tých "valalov" by to vysvetlili svojím občanom, tak by to šlo...
No s tym suhlasim dobra kampam dokaze vela, ale zatial velmi tomu neverim.
Old July 18th, 2008, 01:38 PM   #80
Lacko
Registered User

Lacko's Avatar

No pisal som na mesto ze ci neuvazuju o pricleneni okolitych obci k MI, a oni mne odpisali ze nerokuju s nimi lebo starostovia okolitych obci nemaju o priclenenie zaujem.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules