|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#5461 | |||||||
|
anal-yst
Likes (Received): 75
|
Vidis, ako malo staci a komunikacia a postoj sa dokazu zmenit od uplneho zakladu.
Blahozelam. ![]() Uprimne ti poviem, ze ja som to na Slovensku, v tom prostredi nedokazal. ![]() Odpoviem ti ale aspon na nejake body: Quote:
Predovsetkym sa zjednocovat a organizovat, podporovat kazdu aktivitu a sam aktivitu vyvijat. Zadarmo totiz clovek nic nedostane a zakazdym je odmena len priamo umerna vynalozenenu usiliu. Quote:
Prave ty si bol jeden z najmenej konfliktnych a napadajucich ludi. Tu musim taktiez dodat, ze ide o moju chybu - nedokazem vhodne komunikovat a ,,predat'' svoj projekt, preto tolko opozicie a jeho odmietania. Nejaku dobu som v kontakte s jednym clovekom, ktoreho som sa opytal na nazor a ten mi potvrdil, co som si doteraz myslel - ze chyba nie je vo vas, ale v mojej komunikacii. Prave tohto cloveka som poprosil o lekcie, aby ma naucil komunikovat a on mi prislubil, ze sa do toho pusti. Nakoniec sa este aj zo mna stane plne civilizovany, na urovni komunikujuci clovek. ![]() Samzorejme, pokial zvladnem a budem schopny pochopit tie lekcie. Quote:
Uz som to tu niekolkorat spominal. Podla tej britskej statistiky, este aj vystavba kulturnych domov ma vacsi vplyv na ekonomiku a zamestnansot, v prepocte na rovnaku jednotku preinvestovanych penazi, ako dialnica. Beriem to vsak za moju chybu, ze som doteraz tu statistiku nebol schopny predlozit. Quote:
Quote:
Kaxno, to ty ma tu ides oznacovat za manipulatora a populistu, ktory sa snazi dostat sa vam blizsie na kozu? Mna????? Ktory vas/aj seba tolkokrat pourazal, vynadal vam a ospravedlnil sa? Ja nie som uprimny, ked som tu prezradil o sebe takmer uplne vsetko? Ked som si tu priznal vacsinu svojich chyb a hriechov, ked som sa tu viackrat zo seba a svojho mesta a kraja vysmial, ked sm ponizil nielen seba, ale aj Namestovo a celu Oravu? Ved preboha, keby som sa ja hral na populistu, ktory sa chce dostat blizsie k vam, tak vas tu chvalim, ospevujem, vychvalujem a reagujem presne opacnym sposobom, ako som reagoval doteraz. Vies co je vsak najkomickejsie? Ze aj ked este k moje lekcie komunikacie este nezacali, v duchu si myslim, ze to, ako som to popisal, je presne ten sposob, ako by som tu s vami komunikovat mal. Schvalne si precitaj tento clanok: http://m.hnonline.sk/c3-55665690-kw0...su-uz-raz-taki Co na to povies? ![]() Quote:
Skutocne si myslim, ze za to, co sa deje na Slovensku, mozes ty, ja, my vsetci. Quote:
Pretoze netreba zabudat, ze oni nam taktiez ponukli sancu, byt jeden z nich a dostat sa na ich uroven. Bohuzail vsak, v tomto vztahu sme boli ako naivny, nerovnocenny partner. Toto je prave vec, ktoru som ja prezil na Zapade, so zapadnymi podnikatelmi, velmi tvrdo na vlastnej kozi a stalo ma to nesmierne velke mnozstvo tak casu, ako aj penazi. Treba si uvedomit, ze zapadoeuropsky podnikatelia a manageri nie su ti nasi poskomunisticki skorumpovani oligarchovia, ktori sa dostali k majetku kradezami, uplatkami a podvodmi. Zapadoeuropski podnikatelia su ludia, ktori vzisli z krvaveho konkurencneho prostredia, s velmi prisnymi pravidlami, podmienkami a zakonmi. Oni su tvrdi a ked zbadaju akukolvek slabost supera, alebo prilezitost, kde mozu na jeho ukor zabezpecit co najvyssi zisk sami sebe - vyuziju ju. A tu neplatia osobne vztahy kamarat-nekamarat, oni vs. Slovensky stat, alebo nejake ine. V tomto vztahu, bud sa dokazes prisposobit tejto hre a snazis sa ziskat co najviac pre seba, na ukor toho druheho - samzorejme v ramci nepisanych pravidiel - alebo si ten, ktoreho ta druha strana doslova zvalcuje. Toto bol presne moj pripad zo zaciatku, ked som sa snazil ,,pomahat'' urcitym ludom, aj na ukor mojej vlastnej firmy a zisku, ako som len mohol. Ponukol som zo zaciatku nie prst, ale celu ruku a ani som sa nenazdal a uz som bol cely v papuli jedneho zraloka. Moj problem bol, ze vtedy som bol na nom tak trochu zavisly. Vtedy vsak uz neexistoval krok naspat. Bud som z jeho papule vyskocil cely, alebo som tam cely mohol zostat. Toto bola zaroven ta situacia, kedy ma ostatni znami ucili, ako je potrebne naucit sa povedat ,,nie''. Proste stanovit si urcite hranice, ktore nikdy neprekrocim: ,,Milan, mozes?'' ,,Nie, nemozem!'' Presne toto je aj problem Slovenska. Nasi politici doviedli Slovensko do ponizeneho, na niekom inom zavisleho vztahu. A z tejto situacie uz krok naspat nevedie. My uz teraz nemzeme povedat Samsungu: ,,Nie, dalsi pomoc nedostanete''. V Samsungu nie su sprosti, preboha. To su svetovi manageri, ktori riadia pomaly vacsiu a rozhodne uspesnejsiu firmu, ako je cele Slovensko. Oni vidia slovensku nezamestnanost, slovenske ekonomicke problemy. Im staci povedat, ze ak im nedame, oni odidu. To iste sa tyka vsetkych zahranicnych, ale aj domacich podnikatelov. Tak isto, ako oligarchov. Oni dostali raz, potom druhy raz a teraz ziadaju stale. Oni teraz zaroven drzia Slovensko za gule a sucastna politicka vrstva sa nedokaze z tohto nerovneho vztahu vymanit. Sama, samozrejme, pretoze ,,exit'' z tejto situacie existuje. Je vsak nezmyslom obvinovat z toho Zapad. Zapricinili sme si to sami. A sami sa z toho aj musime dostat.
|
|
|
|
#5462 |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 112
|
Britania je ostrov.
|
|
|
#5463 |
|
anal-yst
|
Irsko je tiez ostrov.
Vyse 20 rokov zazivalo nesmierne vysoky rast ekonomiky, ked si dokazalo pocas tohto obdobia znizit statny dlh na nejakych 30% HDP. Irsko vzdy nazyvali vzorovym prikladom velmi prisnej a setrnej fiskalenej politiky. Pretoze, ani pocas tohto rastu a mimoriadneho zarabania penazi, sa Irsko nikdy nepustalo do takych megalomanskych infrastrukturnych projektov. Aj ked je treba spomenut tunel popod Dublin - z letiska do pristavu, ako aj po 100 rokoch znovuzavedenie elektriciek v Dubline. Pointou vsak je, ze mozno aj prave vdaka tejto vystavbe dialnich a dalsich megalomanskych projektov, Slovensko sa nikdy nebude dat oznacit za prikladnu krajinu, co sa tyka rozpoctovej discipliny. Pokial si Slovaci neuvedomia, ze prikrivat sa mozu iba takou perinou, aku skutocne maju. Zatial to vsak vyzera tak, ze aj ked sa vysmievame Grecku a jeho prezieraniu penazi, my ideme presne tou istou cestou.
|
|
|
#5464 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Milan, o tych dialniciach je to na dlhu debatu. Dovolim si povedat, ze o tom nieco viem, prave to bola totiz tema mojej diplomovky, ktoru neopajcol, ale pisal preto, lebo je to tema, ktora ma zaujima. Ver mi, ze velmi precizne som porovnaval vsetky tebou vymenovane aspekty. Evidetne zabudas na jednu vec. Dialnicu postavim teraz, fungovat vsak bude, pri urcitych nakladoch na prevadzku a udrzbu desiatky, dvadsiatky, tridsiatky rokov. Dialnica, resp. cesty a dopravna infrastruktura vo vseobecnosti, su cievny system kazdeho organizmu. Staci sa pozriet na dislokacie priemyslu v ramci SVK, alebo aj Europy, ba dokonca, aj Ameriky, alebo to, co sa teraz deje v Cine. Obrovske infrastrukture projekty maju sice dlhodobu navratnost, ale prinasaju obrovsky multiplikacny efekt. Ich prinosy su casto nepriame (v idealnom pripade zarobis na myte ako takom, v beznom pripade "zarobis" na tom, ze ti firmy, ktore by bez tych ciest neprisli platia dane, ludia necerpaju podporu a pod). Totiz, dopravna infrastruktura aj podporuje mobilitu pracovnej sily, umoznuje vyrovnavat regionalne rozdiely (sak sa pozri na Slovensko, kde to mas 1:1). Nemozes sem aplikovat Irsko, Britaniu, co su krajiny, pre ktore nejake prepajanie koridorov nema zmysel. Btw, co taky Eurotunel ?
Spytaj sa Ryanairu, resp. aeroliniek a majitelov pristavov, ako sa z neho "tesia". Na Slovensku je problem akurat ten, ze sa stavaju dialnice hala-bala, nesystematicky, draho (kazde jeno zastavenie vystavby stoji strasne peniaze) a hlavne, cez rozne kamaratsafty. A naviac, infrastruktura je investicny statok, vystavba domov je statok spotrebny (to sme ti tu uz vraveli vela krat).Ano, Irsko malo dlhe roky super rast, ale pozri sa nan teraz. Kym Slovensko ma este stale enormny potencial dalsieho rastu, Irsko je podla mna na okraji priepasti neistej buducnosti. A tazko im das nejaku dalsiu injekciu. Nemam zial teraz svoju DP v digitalnej podobe, kedze som ju vplyvom nestastnych okolnosti stratil, ale skusim sa k nej dostat (aspon ku scanu) a poslem ti ju. Tam mas aj statistiky, tabulky, prepocty, analyzy, dostatok argumentov, ktore podkladaju moje tvrdenie. Edit: Milan, na margo tej rozpoctovej discipliny. Pozri sa na strukturu nasich vydavkov. Podiel vydavkov na vystavbu infrastruktury je nieco menej ako 5% HDP. Staci sa kuknut na statistiky, ktore ukazuju, ze to vobec neprehaname, prave naopak, v podmienkach enormneho zaostavania a nedostatocnej oblsuznosti krajiny sme na tom suboptimalne: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...20111006135919 Staci sa kuknut na Irsko Viac detailov tu: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...ure_statistics
Last edited by kaxno; May 10th, 2012 at 09:58 PM. |
|
|
|
|
|
#5465 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
V pekných obchodných regáloch je aj hniloba
Nikto sa neospravedlnil, ale vyhovorky mali, ako keby islo o nejaku charitu a nie o podnikanie, kde je na podnikateloch a ich zamestnancoch, aby zabezpecili podmienky, ktore opisanym chybam maju zabranit. |
|
|
|
|
|
#5466 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
![]() V principe s tebou uplne suhlasim.Ale.Musis si uvedomit ze vsetky vymenovane retazce hraju hru.Najnizsie mozne naklady,maximalizacia zisku.Cenovo su tieto retazce na hranici toho co je este zisk a co strata.Predat treba pokial mozno "vsetko".Nezabudaj ze na Slovensku je spravanie spotrebitela mimoriadne zavisle od ceny.Je to v drvivej vacsine faktor cislo 1.Za malo penazi malo muziky,je to tak vsade na svete.Plati to aj pre tovar aj pre sluzbu.Vsetci vieme ze na SK sa dovazaju menej kvalitne lacne potraviny a ludia su plateni mizerne.Doma sa ich vyraba coraz menej a aj tie sa musia podriadit cenovej politike retazcov.Musis uznat ze je to relevantny faktor.Zadalsie.Velakrat aj pri zelenine,ovoci ale aj inych tovaroch mliecnych atd.. zabudame ze to ze je nieco mierne prehnite alebo po zaruke neznamena ze to nie je pouzitelne a ze si to nikto nekupi.Prave takyto tovar je vhodny na varenie kedze pred varenim mozes takyto tovar spracovat a vies ze varenim sa to vhodne upravi aj ked vitaminy a enzimy su znehodnotene alebo komplet zlikvidovane takze je to vlastne jedno.A tiez dochodcovia vyhladavaju prave tieto tovary lebo byvaju vyrazne zlacnene a na kvalitu az tak nehladia.A nie len dochodcovia...a napriklad tie cucoriedky pokial nie su uplne zhnite a trochu ich preberies na salat alebo lekvare a dzemy uplne v pohode.Samozrejme taketo vyrobky po zaruke musia byt vzdy zlacnene.A zakaznici by nato mali tiez poukazovat. Last edited by zollium; May 13th, 2012 at 04:59 PM. |
|
|
|
|
|
#5467 | ||||||
|
anal-yst
|
Quote:
Aj ked, nejake tie dialnice sa mu uz podarilo postavit. Keby si vsak cestoval vlakom a videl by si tu zeleznicnu infrastrukturu, naozaj neviem, co by si potom povedal. Inac, vychodne Nemecko ma dialnice. Tak isto, ako juzne Taliansko. Alebo Portugalsko a Spanielsko. Pripadne juzne a vychodne Madarsko. Kde potom udelali soudruzi chybu, ked ide stale o zaostale krajiny/casti krajin? A preco nepotrebuje dialnice napr, take Norsko,ktore ich ma ako safranu? Quote:
Ja naozaj neviem, ako vam tu treba poniektorym povedat, ze priemysel, a to najma v pripade Slovenska, nie je riesenim pre ekonomiku! V 50-tych rokoch pracovalo v UK 26% ludi v priemysle, dnes je to 9%. Vezmi si najmodernejsie severske krajiny - Svedsko, Finsko, Estonsko, Island, Irsko, Dansko - kde v tychto krajinach najdes zameranie na priemysel? Kde??? Preco tu potom stale pouzivate tu 100 rokov staru mantru o priemysle? Doazete si uvedomit, ze zameriavanim sa na priemysel dalej predlzujete status Slovenska ako zaostalej krajiny druheho a tretieho sveta? Quote:
Naco??? Aky maju vyznam investicie, ked nemaju pre koho vyrabat? A to ty mi chces povedat, ze radsej nemame ako ludia kde byvat, tlacme sa radsej v starych komunistickych kralikarnach, nemajme dostojne byvanie, ale stavajme neskutocne drahe dialnice? Toto je tvoj rebricek hodnot? Najskor dialnice, potom ludia a ich zivot? Dokazes navyse pochopit, ze na vystavbu domov netreba!!! ziadne peniaze zo statneho rozpoctu, ale t vystavba naopak prinasa do statneho rozpoctu miliardy??? Dokazes to uz konecne pochopit, alebo kolkokrat to mam vlastne napisat? Preco to odmietas a ignorujes? Preco? Quote:
Tu je o tom clanok, ked sa iba domyslam jeho pokracovanie, ale nazov hovori sam za seba: Skončíme ako Japonci(Ľudia nie sú pripravení na znižovanie životnej úrovne, myslí si ekonóm matematik Juraj Zeman) Je to prvykrat v slovenskych mediach, kedy vysiel clanok o tom, co tu tvrdim uz roky - hospodarsky vrchol Slovensko uz zazilo v roku 2008 a cochvila zacne jeho dlhodoby prepad. A to rave koli demografii. Ked znova, musel prist ekonom s americkymi skusenostami a pohladom na svet, ktory chape ekonomiku presne tak, ako ja a preto sa zhodujeme v nasom nazore na nu. Irsko demograficky problem nema. Slovensko ano. Kazdy tyzden navyse prichadza do Irska nejaka americka IT, alebo nejaka spickova firma. Slovensko sa v investiciach uz len prepadava. Ked navyse, doterajsie investicie boli tie najhorsie mozne - len koli danovym prazdninam a len koli co najnizsim mzdam a statnej podpore. Irsko ma investicie presne opacne - s co najvyssim mzdovym ohodnotenim. Aj tak vsak Slovensko sa da zachranit a to prave okamzitym zavedenim zapadoeuropskeho podnikatelskeho systemu a mojim projektom. Teda aspon dufam, ze uz nie je neskoro. Ked sa vsak pozeram na vase prijimanie tohto projektu a celko informacii a novych veci a vase chapanie ekonomiky, vtedy musim naozaj velmi uvazovat, ci je tento projekt vobec v slovenskom prostredi, pri slovenskej mentalite, realny? Quote:
Kaxno a v com vlastne nezaostavame?Citam, ze na Slovensku sa dava percentualne najmenej na: - zdravotnictvo, - armadu - skolstvo - infrastrukturu, - vedu a vyskum Kde potom, podla statistik, tie nase peniaze idu, ked do vsetkych tychto rezortov ide percentualne menej, ako je tomu v ostatnych krajinach? A inac, uvedomujes si, ze Slovensko ma taktiez jedny z najnizsich prijmov, v pomere k HDP? Preco teda sa radsej nepustime do podpory vystavby RD, ked tato podpora sa Slovensku vrati tisinasobne a dokaze priniest Slovensku rovnake prijmy statneho rozpoctu, ako ich maju vyspele krajiny? Preco mame, namiesto toho, ked sme tak neskutocne chudobny, poziciavat si peniaze a pchat ich do takej nenavratnej ciernej diery, ako je infrastruktura? Najma take mnozstvo penazi? Preco nedokazeme byt pri obnove a budovani infrastruktury skromnejsi, ked na nu jednoduchu nemame? Preco neinvestujeme radsej do vedy, alebo vzdelania? Quote:
Polovicu penazi dava Irsko na socialne davky a zdravotnictvo.
|
|
|
|
#5468 |
|
anal-yst
|
Inac, jeden vyborny clanok k tej predchadajucej debate o zahranicnych firmach:
Nemci vybrali z Telekomu peniaze cez lacné úvery Nemeckí akcionári Telekomu si schvaľujú výhodné pôžičky sami, v podniku totiž vlastnia väčšinu. Štátu blokujú vyplatenie dividend. Pisal som to aj v tej diskusii pod clankom. Nemci maju zakon, ktory umoznuje ich firmam korupciu v tym zaostalych a menej civilizovanych krajinach, v ktorych sa korupcia a uplatky od nemeckych firiem vyzaduju. UK ma tieto zakony ovela prisnejsie a ako to povedal Uk velvyslanec pred niekolkymi rokmi v slovenskych mediach - prave korupcia a uplatky bol dovod, preco sa UK firmy nezucastnovali slovenskej privatizacie. Ked to povedal, diskuteri na Sme ho isli zozrat a vykrikovali, aka je ze vraj korupcia v UK. Ale k veci - Nemci maju plne zuby vydierania a platenia uplatkov do vreciek slovenskych politikov - cez rozne spostredkovatelske a poradenske firmy a preto sa rozhodli prisposobit nasmu slovenskemu prostredie a zacali ,,tunelovat'' Telekom. Tak, ze si zisky pchaju do vrecka a na oficialne dividendy a Slovakov seru. Nasi politici su bezmocni - ved Nemci moze kedykolvek na nich vytiahnut korupciu. Kto je teraz vinny? Nemci, alebo Slovaci? Myslis si, ze pokial by sa Slovaci doteraz nespravali ako bezcharakterne zdegenerovane zlodejske ***, ze Nemci by zacali sami od seba robit to, co dnes robia?
The Life You Deserve Last edited by Qwert; May 13th, 2012 at 08:20 PM. |
|
|
|
|
|
#5469 |
|
Moderator
Likes (Received): 73
|
K tej infraštruktúre sa nejdem vyjadrovať, to je fakt nadlho, ale tam tiež nejde nejaké veľké % HDP. Takisto by ma ale zaujímalo, kde všetky tie peniaze vlastne končia.
Čo sa týka D a UK firiem, angloamerické firmy su doma tvrdo postihované za korupciu v zahraničí, zatiaľ čo nemecké v zahraničí veselo korumpujú s tichým súhlasom ich domácich elít. Rekordmanom je v tomto asi Siemens, pre ktorý je korupcia súčasťou jeho biznis plánu. Nemci v Telekome sa nemstia politikom za korupciu, práve vďaka skorumpovanému Miklošovi sa im podarilo výhodne kúpiť tento monopol a roky okrádať tento národ vďaka zneužívaniu svojho dominantného postavenia. Celé je to o tom, že Nemci majú záujem o zostávajúci podiel v Telekome, ktorý chce štát predať, ale nie Nemcom. Teraz jednoducho vydierajú. |
|
|
|
|
|
#5470 |
|
anal-yst
|
Qwert, ty to vidis s Nemcami, ako to vidis.
Robis z nich hajzlov - pretoze si myslis, ze vsetci ludia su hajzli. Vysvetlovat tebe, ze na Zapade ludia hajzli nie su, je zrejme zbytocne. Skus si uvedomit jedno - pokial by sa tam ludia spravali tak, ako na Slovensku a zaroven by boli taki isti hajzli, v tom pripadee by bol Zapad na urovni Slovenska. P.S Preco si zmazal moje dve reakcie na Sukina? On moze na mna a ostatnych reagovat tym jeho sposobom a ja na neho nie?
|
|
|
#5471 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
jak male deti.
|
|
|
#5472 |
|
Moderator
|
Presne takúto reakciu som ocakával.
Ja som ti len povedal, ako to je, mýlis si dojmy s pojmami. Ja nerobím z Nemcov hajzlov, na generalizáciu je tu odborník niekto iný. To ze nemecké firmy korumpujú kade chodia je vseobecne známe. Ocakával by som skôr nejako argumentacne podlozenú odpoved a nie toto.Vymazal som ich, lebo som ich povazoval za nemiestne. |
|
|
|
|
|
#5473 |
|
illuminatus
Likes (Received): 166
|
Nemecke firmy korumpuju akurat v postkomunistickych krajinach a nerobia to iba oni co je tiez vseobecne znamy fakt. Vedia ze bez baksisu tu biznis nespravia co svedci o istej urovni vyspelosti politiky... dalsia vec su predsudky
|
|
|
#5474 |
|
Moderator
|
Samozrejme, netýka sa to len nemeckých firiem, nejakí Francúzi, Taliani či Rakúšania nezaostávajú. Viď SPP, elektrárne atď. Taký Siemens sa na tunajšie východoeurópske pomery svojimi kšeftami s KDH adaptoval úplne dokonale.
Ide o to, že oni nekorumpujú, aby dosiahli nejaký legitímny cieľ, to nie je korupcia v zmysle, že potrebujú nejaký štempel, tak zaplatia z donútenia. Oni korumpujú cielene, aby dosiahli nelegitímne ciele. Prečo nie je dodnes zverejnená zmluva o predaji Slovenských telekomunikácií? Netreba zabúdať, že na korupciu treba dvoch, na jednej strane sú to politici a na druhej strane firmy. Obaja nesú rovnakú vinu. |
|
|
|
|
|
#5475 | |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Podnikateľ Ľuboš Fellner: Tak dobre ako na Slovensku nie je ani v Amerike
Quote:
|
|
|
|
#5476 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Skvelý článok.
|
|
|
|
|
|
#5477 | |||||||||||||
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Quote:
A kedze Britania ako taka je koliskou zeleznicnej dopravy, to ze ma dane suostrovie dobru zeleznicnu infrastrukturu je pochopitelne, kedze ju zacalo stavat a rozvijat ako prve. Quote:
Regionalne rozdiely nikdy nezmazes uplne, to by bolo neracionalne, aj v strede USA (kde su tiez dialnice) je prevazne agrarna, menej rozvinuta krajina ... Spanieli vrazali posledne roky velke miliardy do dialnic a zeleznic skrz Eurofondy, ako som uz pisal vyssie, tie projekty nemaju navratnost v rokoch, ale desiatkach rokov. Quote:
Netreba zabudat na to, ako je Norsko hornate. Myslim ze za svoju infrastrukturu sa hanbit nemusi. A naviac, celkom utesene ju rozsiruje: http://www.tradingeconomics.com/norw...m-wb-data.html Quote:
Currently, 1.4 percent of the labour force are employed in agriculture, 18.2 percent in industries and 80.4 percent in services. However, agriculture may soon face a labour crisis due to an aging labour force and a general lack of interest for agricultural jobs Milan, uz sme tu 100x povedali, ze priemysel nema byt taziskovy, ale musi byt, lebo vytvara podhubie pre "services". Do services sa rataju aj take veci ako je transportation, logistics .... ktore by bez priemyslu nemali taky vyznam. A hlavne, priemysel vytvara REALNE hodnoty, cize nieco, co mozes uzivat a generuje ti dalsiu hodnotu. Sluzby to nerobia, sice ti zlepsuju blahobyt, ale tym to konci. Quote:
Norsko (tu si fakt zatal chlapec vedla, kedze Norsko patri medzi najvacsich tazitelov ropy a plynu na svete): http://www.economywatch.com/world_economy/norway/ GDP composition by services – agriculture at 2.2%, industry at 45.1% and services at 52.7% (2009 est) Labor force – 2.6 million (2009 est.) Labor force by occupation – agriculture at 2.9%, industry at 21.1% and services at 76% Finsko, priemysel - 31% : http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Finland A na porovnanie, Slovensko: http://www.pulib.sk/elpub2/FM/Kotulic11/pdf_doc/05.pdf (cca 29%). A toto je to co sa ti snazim povedat dlhodobo a nie len ja: Quote:
Quote:
Quote:
Je to prvykrat v slovenskych mediach, kedy vysiel clanok o tom, co tu tvrdim uz roky - hospodarsky vrchol Slovensko uz zazilo v roku 2008 a cochvila zacne jeho dlhodoby prepad. A to prave koli demografii. Ked znova, musel prist ekonom s americkymi skusenostami a pohladom na svet, ktory chape ekonomiku presne tak, ako ja a preto sa zhodujeme v nasom nazore na nu. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
|||||||||||||
|
|
|
|
|
#5478 | ||||||||||||
|
anal-yst
|
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Aj ked konkretne v tomto vystrihu ta pasaz chyba. Najdes ju vsakbez problemov na internete. Za to nespravne cislo sa vsak ospravedlnujem. Quote:
Slovensko ma uz 2X viac priemyslu, ako potrebuje a vy tu stale hovorite o jeho dlasom rozsirovani! Taktiez si uvedom, ze priemysel na Slovensku nie je nas - slovensky! Ale zabezpecovany zahrnaicnymi koncermi - ktore su na Slovensku z jedineho dovodu - co najlacnejsich nakladov. Akonahle sa tieto zdvihnu, Slovensko zostane s prazdnou hubou. Preco potom tlacis na jeho dalsie rozsirovanie? A prosim, Kaxno, co su to tie realne hodnoty??? Vysvetli mi, prosim ta, tento fascinujuci pojem? Lietadlo je realna hodnota, ale Ryanair uz nie je? Quote:
![]() ![]() A pokracujme: ![]() ![]() ![]() ![]() Turistika: Cechy.......300-400 tisic zmestnanych Madarsko...350 tisic Rakusko.....700 tisic Slovensko....50 tisic??? - tu iba hadam a snazim sa to cislo co najviac zvelicit. Ale podme budovat dialnice, aby sme mali este viac priemyslu. ![]() Quote:
A inac, ked odmietas ten system financovania, ktory vyuzivaju vsetky vyspele krajiny, aky mas potom navrh? Ideme zase tou nasou hrdou SLovenskou cestou, ktora ani neexistuje a o ktorej nikto nevie? Alebo vlastne - ona exituje. Je to rozvoj priemyslu, ktory nas dostal do presne tychto dnesnych sraciek a ktory sposobil tak 14% nezamestnanost, ako a odchod 300-400 tisic Slovakov do zahranicia, katastrofalne nizku uroven miezd a este nizsie prijmy statneho rozpoctu. Kaxno, neuraz sa, prosim ta, na mna, za tuto otazku, ale: Dokazes pochopit, ze dnes je Slovensko na tom preto tak katastrofalne, pretoze islo presne touto cestou, ktoru tu ty opisujes? 23 rokov sa Slovensko ubera touto nezmyselnou cestou, je na pokraji vlastneho krachu a ty tu cestu dalej propagujes??? Kolko rokov este Slovakom treba na to, aby pochopili, ze sa mylia a tadialto cesta nevedie? Dalsich 23? Alebo 50? 100? Quote:
Chapes to, alebo to nechapes? Teraz ti prezradim cast toho problemu slovenskej nezamestnanosti: Slovaci chcu byvat v domoch, ale idioti slovenski podnikatelia ziadne dostupne domy nie su schopni stavat a idioti slovenski obcania nedokazu pochopit, ze ked si budu stavat domy sami, ked si budu sami malovat a obkladat, tak nezamestnanost na Slovensku nikdy neklesne!!! Rozumies tomu, ze Slovensko je rozvojova krajina, pretoze sa na nom vykonavaju ekonomicke cinnosti, ktore nie su vykonavane podnikatelskym sektorom, ale samotnymi ludmi? A tym padom, ze ide o sedu ekonomiku, s katastrofalnymi vysledkami na Slovenske statistiky? Chapes to??? Quote:
Ked ma krajina 14% nezamestnanost a clovek na podpore dostane tyzdenne 180 euro, plus mu stat zaplati ubytovanie a pridavky na deti - tieto peniaze potom musia odniekal pochadzat. Quote:
A samozrejme, priprava pozemkov, alebo pomoc pri priprave - aspon zo zazciatku. Ked sa potom, po legislativnych upravach a rapidnom naraste prijmov obyvatelstva - kupyschopnosti, tento problem vyriesi sam od seba. Quote:
Ten link rozobera infrrastrukturu, nie dialnice. Dokazes rozoznat rozdiel v tychto dvoch pojmoch? Quote:
Keby sa spustil moj projekt, podnikatelia sa naucia ovela efektivnjsie podnikat, Slovenske prijmy by stupli radovo o miliardy, nezmestnanost by klesla na minimum, co by usetrilo dalsie peniaze a zo Slovenska by sa stala moderna vyspela krajina. Teoreticky. Pretoze krajina nemozu byt ani moderna, ani vyspela, ked je v nej obyvatelstvo na urovni tretieho sveta - tak mentalitou, ako aj rozmyslanim, prijmanim novych informacii a prisposobovanim sa im + celkovou urovnou moralky a ludskych hodnot. Prelozim ti to, Kaxno: Si, aky si a Slovensko je tvoj presny obraz. Ked sa zmenis, zmenis svoju krajinu. Ked nie - budes niest vsetky dosledky tvojho myslenia. Ako keby tie sucastne dosledky Slovakom nestacili.
The Life You Deserve Last edited by zaq-; May 14th, 2012 at 12:15 PM. |
||||||||||||
|
|
|
|
|
#5479 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
čítal to niekto cele?
|
|
|
|
|
|
#5480 |
|
anal-yst
|
Klasicky priklad komunikacie zaostaleho cloveka z rozvojovej krajiny.
Ponizit, zosmiesnit, odsudit, vysmiat sa - len preto, pretoze v tychto zaostalych krajinach sa uplne vsetko toci vylucne okolo EGA kazdeho cloveka. Ja som najlepsi, ja vsetko viem, ja sa nemylim, komunikacia je boj, v ktorom ja musim vyhrat. Zaostaly idiot zostane proste zaostalym idiotom. Zrejme si treba na to zvyknut a akceptovat to. Btw, pred nedavnom som sa dozvedel, ze vrcholovi manageri holandskych firiem, pokial su vyslani na urcite obdobie do menej civlizovanych krajin, po navrate naspat do Holandska absolvuju niekolko tyzdnovu psychicku terapiu, ktora ich ma znova priniest na civilizovanu uroven. Ja by som potreboval tu terapiu po kazdej diskusii na slovenskom webe.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|