|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Zagreb-akcija stadion: Maksimir ili Kajzerica | |||
| Maksimir |
|
109 | 35.74% |
| Kajzerica |
|
196 | 64.26% |
| Voters: 305. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1041 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Dajte ljudi pišite konkretne informacije koje ste čuli,pročitali vezano za pitanje gradnje novog stadiona.
Evo,kolko mi je poznato,do kraja 2 mj.će se znati od grada što će bit s stadionom.Znači,kad je referendum i koje su dvije opcije s troškovnikom gradnje istih... |
|
|
|
|
#1042 |
|
Registered User
|
Mislim da je najprihvatljivija opcija gradnja stadiona od 40 tisuća negdje izvan grada za Dinamo i repku.Lokacija bi bila na Kajzi ili blizu Arene Zagreb.Stadion bi imao 2 prstena tako da bi gornji prsten bio zatvoren kad igra Dinamo svoje tekme u HNL i neke slabije u Europi,što bi značilo da je kapacitet za te tekme 20 tis.Kaj kažete?
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Registered User
|
ma bez prstena, napravit jedan manji od 15k, i jedan od 50k...
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Registered User
Likes (Received): 211
|
Čitao sam nešto o cijenama izgradnje stadiona.
Cijena stadiona od 30-40000 mjesta raste odprilike proporcionalno kapacitetu. A nakon 40000 raste eksponencijalno. Stadioni od 30-40000 mjesta koštaju od 40-50 milijuna Eura, oni skuplji i 60. Stadion od nekih 45000 košta i 80 milijuna i više. Oni od 50000 i više koštaju već preko 120. Zato mislim da bi najekonomičnije bilo napraviti stadion od nekih 35-40000 mjesta. Uz malo mašte može izgledati poprilično reprezentativno. |
|
|
|
|
#1046 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Moja procjena je da ce ici novi stadion! Ovo Maximirsko ruglo treba srusiti, a zbog njega netko treba u buksu!!!!
Da da.. Slazem se da bi za ZGB optimalan kapacitet bio stadion do 40-45max. tisuca gledaoca. Sve iznad toga je po meni bacanje love. I da, slazem se da je ovo jucer bila odlicna lokacija za ARENU....fenomenalno, bez guzve,sve 5...kao da je bilo 500 ljudi a ne 15000... Tak isto treba razmisljat i za novi stadion....mozda isto Laniste!!! Ili kontra , istocna strana N.ZGba.
|
|
#1047 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Registered User
Likes (Received): 282
|
Ja sam za istok taman ispod Sesveta (Slavonska) da se i taj ulazak u grad malo digne a ne da izgleda kao da ulazis u neku selendru,ps netreba sve bit na jednom mijestu.
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
|
|
|
|
|
#1050 |
|
;)
Likes (Received): 1425
|
Ako ćemo objektivno, sve iznad 20 tisuća mjesta je bacanje love. Što će nam više, za prosječno 3 tekme repke godišnje? Ali! Kada već idemo graditi veliki stadion, onda mora imati barem 55 - 60 k što je uvijet za Euro ili finale nekog europskog nogometnog natjecanja. 45 tisuća je ni vrit ni mimo i najgora moguća varijanta!
|
|
|
|
|
#1051 |
|
zagreb
|
maksimir rušiti igraditi novi stadion s time da se pozovu na odgovornost canjuga i novosel
|
|
|
|
|
#1052 |
|
from the alps
|
Evo da se malo ukljucim jer bih htio samo reci sto mislim o toj situaciji.
kao prvo, ne zivim u hrvatskoj, pa ne mogu imati dobar uvid u brojeve gledalaca na utakmicama, ali nekako mislimda bi 30.000-40.000 bilo uvrh glave. U svakom slucaju, uvijek kad prodjem kroz Zagreb pored mksimirskog stadiona pomislim isto: Maksimirski stadion nije ni vrit ni mimo. lokacija mi se ne cini dobra, sve mi djeluje jakom stisnuto, a ne znam gdje bi parkirao da idem tamo na utakmicu. Mislim da bi se trebalo graditi negdje na rubu grada, bilo to sesvete ili novi zagreb. U klagenfurtu ui austriji su izgradili stadion sa 30.000 mjesta zbog Eura 2008. stadion je malo prevelik za velicinu grada (~100.000) ali nije se radilo samo za danas, nego i za buducnost. mozda i nesto bude od tih politickih obecanja... Evo fotki za one koji mozda ne znaju kako taj stadion izgleda, mislim da se Zagreb ne bi morao sramiti takvog stadiona i da bi stadion takve velicine mogao pokriti potrebe Dinama i reprezentacije. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1053 |
|
;)
|
Opet s tih 40 tisuća Dajte zapamtite već jednom, Hrvatskoj je želja ugostiti Europsko prvenstvo, i zato Zagreb mora imati stadion od najmanje 55 tisuća sjedala!
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Registered User
Likes (Received): 147
|
Quote:
U narednih 30 godina nema više mjesta za nas.. ovo je bila prilika da "naša" regija dobije (Istočna Europa.. sve je to isto )2016 ti žele između ostalih Englezi, Irci+Škoti, Rusi, Turci+Grci, Skandinavci, Talijani.. a ni švabe ne gledaju samo tako. Dakle... Last edited by SpicyMcHaggis; December 29th, 2008 at 02:03 AM. |
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
;)
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Registered User
Likes (Received): 282
|
Ako cemo objektivno, Zagrebu (DInamu) je sve preko 10 000 ljudi i previse ,al ako cemo gradit stadion za grad velicine Zagreba 55 tisuca nije uopce prevelika brojka) .Ne gradi se taj stadion samo za HNL vec i za europske utakmice Dinama ,REPKU i kako je netko naveo i za moguce Europsko prvenstvo koje zelimo organizirati,Ps i ako se ono ne organizira ,stadion se ne gradi svaki dan ,vec za sljedecih 50 i vise godina ,stoga ja nebi isao ispod uefinog minimuma za velika finala i otvaranja velikih natjecanja ,a to je 55 tisuca sjedecih mijesta.Taman nam fali da ove nase LOPINE naprave jedan za 40 000 pa onda par godina poslje dobe EURO i kazu da moramo graditi novi stadion jer on ne udovoljava zahtjevima Uefe.
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Registered User
Likes (Received): 147
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
from the alps
|
Po svojoj velicini, Zagreb bi i trebao imati stadion od 50.000-60.000 sjedecih mjesta i to minimalno. Realno, dinamu tako velik stadion ne treba, repki treba, ali kojih 2-3 puta godisnje. Da je liga veca, poput one prije raspada Juge, onda bi se mozda isplatilo, iako vjerojatno ni tada nisu uvijek bile pune tribine.
po velicini grada - absolutno treba velik stadion, iz prakse znamo da bas i ne treba... e sad da li ce odluciti srce ili razum? |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Registered User
|
Quote:
također,zbog jednog euro KUp uefa finala(za ligu prvaka treba min.70tis)nema smisla gradit "bijelog slona"...
|
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Registered User
|
Quote: