|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| View Poll Results: Zagreb-akcija stadion: Maksimir ili Kajzerica | |||
| Maksimir |
|
109 | 35.74% |
| Kajzerica |
|
196 | 64.26% |
| Voters: 305. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1061 |
|
from the alps
Likes (Received): 0
|
Sabran sam, ne boj se.
![]() Tesko mi je naci dobar grad za usporedbu sa Zagrebom. Mozda je 60.000 malo previse. Prag mozda nije losa usporedba, a ako bi bilo tako, onda ni Zagrebu ne bi trebao veci stadion od kojih 25.000-30.000 jer Prag ima dva kluba koji svako malo igraju u Europi, plus repka a nemaju neki jako velikih stadiona. Onda vise ni sam ne znam cemu te price o plavim vulkanima i sl. uostalom, na kraju krajeva ce gospoda opet odluciti kao im pase a narod nitko ne pita. Jedino se mozda moze raditi pritisak preko medija, kao sto je ot funkcioniralo u Klagenfurtu, kad se Gradskim ocima diglo da stadion smanje sa 30.000 na 12.000. Onda su bile pune novine kritickih clanaka prema toj odluci, da bi na kraju doslo do kompromisa za kapacitet od 22.000, pa su sad svi mirni. |
|
|
|
|
#1062 |
|
ruralan
Likes (Received): 585
|
pošto vidim da se probudila ova dretva...moje mišljenje...
prodat zemljište na kojem je sada maximirski stadion (pustite emocije i tradiciju kraju, nema u tom kruha)...sagradit nacionalni (nogometni) stadion van grada, na kojem bi igrala hrvatska nogometna reprezentacija...po meni (iako sam veliki dinamovac) dinamo ne treba igrat utakmice na tom stadionu... mislim da dinamo sada ima dovoljno novaca od prodaje igrača da si sam, uz pomoć nekakvih sponzora, izgradi solidan stadion 15000 max...nešto kao ljudski vrt u mariboru malo veće, što bi bilo sasvim dovoljno za hnl i manje europske utakmice, a za velike utakmice u europi nitko ne bi smetao da igraju na tom nacionalnom stadionu... taj nacionalni stadion po meni ne bi trebao biti ništa glamurozno, tipa allianz arena, nego jedan lijep nogometni stadion, natkrivene tribine na sve četiri strane, sa lijepo uređenim ulazima i izlazima...(primjer, za mene jedan od najljepših stadiona mustafa kemal ataturk u istanbulu, samo bez atletske staze)... |
|
|
|
|
#1063 | |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
Quote:
ako ce se vec graditi veliki stadion onda ce se on valjda koristiti maksimalno moguce...nije to sam tak idemo jedan stadion tu...jedan tam... ponavljam Hrvatska nije Engleska,ne mozemo si to priustiti |
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
ruralan
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
Ovaj plavi vulkan je jedin idejni projekat ili ima i drugih.
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Pozdrav iz Slovenije!
Nadam se, da čete razumijete moj pola slovenski, pola hrvatski tekst i da me nečete bojkotirati. ![]() Novi stadion u Zagrebu? Da, svakako! Ali tu se postavljajo mnoga pitanja. Po razpadu Jugoslavije, nastale su nove države i nove lige i sve imajo isti problem. To je neatraktivna liga, sa samo dva velika kluba. Tako je u Hrvatskoj, tako je u Srbiji, tako je prije propada Olimpije bilo i u Sloveniji. Na domače utakmice Dinama ide samo po nekoliko tisuča ljudi. Vidim, da i Hajduk nije više tak magnet i da tribine nisu pune kao nekad. Dinamo odigra na godinu 4-5 evropskih utakmica i Hrvatska repka 2, možda 3, pred punima tribinama. Ne znam, da li je to razlog za stadion veči od 50k. Treba je pronači neki balans. Svakako Zagreb nije London ili Paris, koji imajo svoje nacionalne stadione. Zagrebu je sasvim dovoljan jedan. Sve ostalo je glupost onih, koji ne poznaju ekonomije. I u Sloveniji bismo mogli napuniti stadion za 20-25k ili čak 30k, kada igra slovenska repka. Ali realnost kaže, da se zbog samo par utakmica ne splati izgraditi velikih stadiona. Tako imamo u Mariboru kapacitet 13k, ali mogli bismo prodati dva puta više karata za utakmice protiv Irske i Slovačke. I za Ljubljanu je bilo priča, da čemo imati stadion za oko 25.000 ali naša liga je preslaba, za 3 utakmice naše repke to se ne bi izplatilo, i tako čemo imati stadion za 16k gledatelja. Naravno postoji i onaj psihološki faktor, da novi i moderni stadion uvijek mobilizira navijaške emocije i da se prosjek navijača diže. Hrvatska sama ne može organizirati Eura, novi sistem sa 24 repki traži 9 stadiona od kojih trije moraju imati barem 40k a jedan više od 50k. Ja smatram, da je za Zagreb i Hrvatsku dovoljna kapacitet od 40.000 po izgledu nove Juventus Arene. |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
je, 30ak je dovoljno i sigurno nije "premal".....takav bi stadion prije 20ak godina imal 45-50 soma mjesta (dok nije bilo full-seatera).
evo neki koji imaju 30 soma (neki cak i malo manje) Olympikaos http://www.liga-mistru.com/images/sta_olympiakos.jpg http://www.8ung.at/tomtom1000/stadionolympiakos.html Genoa http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s-DSCF8919.JPG http://footballitaliano.co.uk/images...i_ferraris.jpg Rennes http://chasseurdestades.com/photos/Rennes1.jpg |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
Quote:
Pogledajmo sportske objekte: U zg imaju 3 bazena (sava, utrine i stara mladost), ni jedan nije na istoku. 3 velike dvorane (arena, cibona i dom sportova) ni jedna na istoku. Sad bi i maksimir prebacili... |
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Registered User
|
I am currently third year of building engineering college in California, and I am Croatian (but I am not fluent in Croatian) and I know about Maksimir stadium problem. I have made couple of Maksimir projects in autocad and I will publish them here in couple of days.
Happy New Year!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1073 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Ako dobro razumijem jedine opciju su renoviranje Maksimira ili novi stadion u Kajzerici. A zašto ne potpuno nova gradnja u Maksimiru? Stari stadion se ruši in novi se izgradi na istom mjestu, tako to čine u Torinu. To bi bio neki kompromis med onima koji su za novu lokacijo i onima, koji brane tradicijo Dinama iz Maksimira.
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Registered User
Likes (Received): 182
|
Problem je Maksimira sto se za svake vece tekme cijeli jedan dio grada mora prometno izolirat na par sati.
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Otišao, neće se vratiti.
|
Gledajući prometni kaos sada poslije tekme u areni, iako im je rečeno da ostave aute kod velesajma, busevi su vozili, gledajući pak prometni kaos za trajanja velesajma, mislim da bi i kajzerica nadrapala što se toga tiče, a mislim gdje god da se napravi novi bit će isto, osim eventualno tamo u pripizdini prije sopnice-jelkovca, tam nek dođe brdo auta bit će manje onih koji ni krivi ni dužni to moraju trpit zbog nekakve tekme.
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Registered User
|
Quote:
btw euro s 24 repke ne zahtjeva velike dodatne troskove u odnosu na euro s 16.. kad ulazis u organizaciju s susjednom zemljom. u principu to znaci stadion do dva maximalno po zemlji vise. big deal. naprave se 2 manja stadiona, nis extra luksuzna za do 20 tisuca i to je to. eh da.. videl sam super stvar koju planira napravit tottenham s novim stadionom, a u proslosti je to tak izgledalo i kad je benfica gradila stadion.. ako se vec bude inzistiralo na maximiru kao lokaciji, NOVI stadion se moze napravit u 2-3 faze.. na maximiru cinimise ima dovoljno mjesta da se stadion pocne gradit pored postojeceg, a da se ovaj stari ne dira tak dugo dok se ne zavrsi 2/3 novog.. ima negdi na netu skica kak planiraju to napravit u tottenhamu pa si potrazite ak vas zanima.. samo se nadam da su i za to culi u poglavarstvu, da bu to neko predlozil, ak se vec ostane na trenutnoj lokaciji. Last edited by sk1p2; January 3rd, 2009 at 08:54 PM. |
|
|
|
|
|
#1078 | |||
|
Registered User
Likes (Received): 117
|
Zašto onda ne provjeriš?
Quote:
Quote:
Quote:
c/p sa sports arenas: Stadiums in Europe which have a minimum capacacity of 70.000 Spain (4x) Bernabeu Camp Nou Nou Mestella Estadio Olimpico England (3x) Wembley Stadium Old Trafford New Anfield Stadium (Italy 3x) San Siro Olympia stadion Rome Stadio San Paolo Germany (2x) Olympia Stadion Berlin Signal Iduna Park (France 1 x) Stade de France (Turkey 1x) Atatürk Olimpiyat Stadi (Greece 1x) Olympiako Stadio Athinas (Greece) (Russia 1x) Olimpiyskiy Kompleks Luschniki (Ukraine 1x) NSK Olimpijskyj (Ukraine) (Irland 1x) Croke Park ( 1x Wales) Millenium Stadium |
|||
|
|
|
|
#1079 | |
|
Registered User
|
Quote:
"1. A minimum capacity of 70,000 for the UEFA Champions League final and of 40,000 for the UEFA Cup final is recommended." posto vidim da imas problema s engleskim.. uzmi rijecnik i nadji rijec recommended. ili ako ti se bas neda, ja ti pomognem. to bi znacilo PREPORUCA SE. nigdje nije niti bude to uvijetovano, jer bi to znacilo da se na najluksuznijim i najkvalitetnijim stadionima finala nebi mogla igrati. uz sve to polovica ovih stadiona koji zadovoljavaju taj uvijet imaju atletsku stazu. a to bi bila vrhunska glupost. tak glupi ipak nisu. |
|
|
|
|
|
#1080 |
|
ruralan
|
ma dajte kakvi uvjeti... pa pred par sezona, točnije 2004 finale se igralo u gelsenkirchenu, a shalke arena nema 70 000 mjesta...
a za finale europskog prvenstva je nužno da stadion ima "5 zvjezdica" primjer je ernst happel koji prima 48-49 tisuća gledatelja... za finale kupa uefe su kriteriji manji...dovoljno je i 35-40 tisuća mjesta... prošle godine domaćin je bio city of manchester stadion koji prima oko 40 tisuća... inače netko je spomenuo velike europske stadione tipa allianz arena, mislim da nije problem u stadionima, nego u želji klubova...primjerice bayern će finale zatražit ako se stvori momčad koja ima velike izglede osvojit LP... inače im nema smisla... tako bi ja barem radio da sam čelnik bayerna
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|