daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > The Lounge > Archive

Archive Old, closed threads

View Poll Results: Cu cine votezi?
Vasile Blaga, PD-L 17 60.71%
Sorin Oprescu 2 7.14%
Nu votez 9 32.14%
Voters: 28. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old May 24th, 2008, 11:53 PM   #161
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Likes (Received): 92

Praf in ochi cu Dimbovita - nerealizabil + chestii private discutate de noi aici pe SSC. Sosele supraetajate sint sinucidere pt Buc. Traficul trebuie redirectionat in subteran. La metrou, va ca are planurile lui Videanu ... si in rest niste desene cu mult "verde" ... de Paris?!

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea  

Sponsored Links

Old May 25th, 2008, 12:00 AM   #162
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Likes (Received): 902

De asta si intreb retoric: le face? Oricum ma bucur sa vad harta aia a metroului cu M6 pe ea. O fi renuntat Orban la mocanita sau poate si mai bine si-a dat seama ca mai bine se face si TER si metrou?
Old May 25th, 2008, 12:02 AM   #163
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Likes (Received): 3

COTNARI está en línea ahora  
Old May 25th, 2008, 12:06 AM   #164
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Old May 25th, 2008, 12:11 AM   #165
toxicduck
Flying Pig worshiper

toxicduck's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by nebunul
Praf in ochi cu Dimbovita - nerealizabil
Nu vad de ce e nerealizabil. E o investitie minima cu un efect estetic foarte mare, in ton cu visele/pretentiile Bucurestiului de deveni destinatie turistica importanta. Acum lumea trece prin Bucuresti ca sa fuga cat mai repede prin Transilvania or nordul Moldovei. E drept, barcute cu vele nu o sa fie, insa acolo cred ca si-a dat mana libera ala care a facut vizualizarea arhitecturala (si care intre noi fie spus, probabil e un strainez, pentru ca nu prea are habar ce e cu Dambovita).

Quote:
Originally Posted by nebunul
Sosele supraetajate sint sinucidere pt Buc. Traficul trebuie redirectionat in subteran.
Amenajarea de pasaje subterane costa si ar dura prea mult. Daca s-ar fi inceput constructia de pasaje subterane pe vrema lui Halaicu, Lis ori chiar Basescu ar fi avut sens, insa acum circulatia in Bucuresti este dezastruoasa si trebuie solutii urgente intr-un moment critic.

Quote:
Originally Posted by Cosmin
In privinta comunicarii efective a proiectelor si strategiei, Orban l-a cam intrecut pe Blaga.
Blaga si-a pus proiectele pe Google Maps. O chestie nu foarte dificila, insa e o premiera.
toxicduck no está en línea  
Old May 25th, 2008, 12:15 AM   #166
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Quote:
Originally Posted by toxicduck View Post
Blaga si-a pus proiectele pe Google Maps. O chestie nu foarte dificila, insa e o premiera.
Lucru care imi place si e o premiera intr-adevar. Eu insa ma refeream la fituica aia de prezentare si la modul in care comunica ce are de gand. Jumatate din filmuletele de pe site-ul lu' Blaga au legatura ba cu ce a facut Oprescu, ba cu se se intampla in PSD.

Sunt cam la acelasi nivel, dar Orban, la capitolul asta, mi se pare un inainte.
Old May 25th, 2008, 12:15 AM   #167
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Quote:
Nu vad de ce e nerealizabil. E o investitie minima cu un efect estetic foarte mare, in ton cu visele/pretentiile Bucurestiului de deveni destinatie turistica importanta. Acum lumea trece prin Bucuresti ca sa fuga cat mai repede prin Transilvania or nordul Moldovei. E drept, barcute cu vele nu o sa fie, insa acolo cred ca si-a dat mana libera ala care a facut vizualizarea arhitecturala (si care intre noi fie spus, probabil e un strainez, pentru ca nu prea are habar ce e cu Dambovita).
Unde sa mai largesti Dimbovita care este si asa f ingusta?! Si nici din sosea nu (mai ) poti lua ... SF cum iti spuneam ...
Quote:
Amenajarea de pasaje subterane costa si ar dura prea mult. Daca s-ar fi inceput constructia de pasaje subterane pe vrema lui Halaicu, Lis ori chiar Basescu ar fi avut sens, insa acum circulatia in Bucuresti este dezastruoasa si trebuie solutii urgente intr-un moment critic.

Solutii "urgente" si proaste si impact negativ pentru urmatorii 100 ani ... mai bine NU. Solutia urgenta (cu adevarat) pt Buc. este transportul in comun si taxarea automobilelor (parcari, rulare etc)

Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat.
“DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
nebunul no está en línea  
Old May 25th, 2008, 12:22 AM   #168
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

Quote:
Originally Posted by nebunul View Post
Unde sa mai largesti Dimbovita care este si asa f ingusta?! Si nici din sosea nu (mai ) poti lua ... SF cum iti spuneam ...
Si mie imi pute treaba cu Dambovita. Nu stiu unde au loc pentru toate alea, ca altfel proiectul arata bine, dar unde-l faci?!
Quote:
Solutii "urgente" si proaste si impact negativ pentru urmatorii 100 ani ... mai bine NU. Solutia urgenta (cu adevarat) pt Buc. este transportul in comun si taxarea automobilelor (parcari, rulare etc)
Total de acord. N-am nimic impotriva pasajelor supraterane mai pe la periferie, dar Orban are prea multe! Si cum am mai zis... sa "bage mare" pe extinderea metroului!
Old May 25th, 2008, 12:26 AM   #169
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

IMO Orban este intr-adevar cel mai bun "comunicator" dar are "proiectele" (desenele) facute in fuga, Blaga (nu prea stie ce-i cu el) va continua ce a inceput Videanu iar restu' sint la ... F U R A T

nebunul no está en línea  
Old May 25th, 2008, 12:30 AM   #170
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Quote:

aici de ex., tocmai a inceput daramarea unui pasaj ''coronita'' imens.....
glories
Old May 25th, 2008, 12:34 AM   #171
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Quote:
IMO Orban este intr-adevar cel mai bun "comunicator" dar are "proiectele" (desenele) facute in fuga, Blaga (nu prea stie ce-i cu el) va continua ce a inceput Videanu iar restu' sint la ... F U R A T

proiecte in fuga, inteleg....si cu toata fuga, a mai plantat niste cladiri prin parcuri(v.razoare). Are instincte bune tipul.... Dar macar ne previne...
Old May 25th, 2008, 12:35 AM   #172
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

Mai faci 1-2 unde n-ai incotro (vezi Basarab ... care eu l-as fi facut subteran oricum)... dar Orban le face peste tot supraterane si "coronite"

nebunul no está en línea  
Old May 25th, 2008, 12:43 AM   #173
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Quote:
Mai faci 1-2 unde n-ai incotro (vezi Basarab ... care eu l-as fi facut subteran oricum)... dar Orban le face peste tot supraterane si "coronite"
btw este coronita TM

Old May 25th, 2008, 01:05 AM   #174
Sbz2ifc
.

Sbz2ifc's Avatar

Quote:
Originally Posted by COTNARI View Post
aici de ex., tocmai a inceput daramarea unui pasaj ''coronita'' imens.....
glories
La asta m-am gandit si eu cand am vazut pasajele lui Orban. Stiam ca il darama ca sa faca un parc, dar ma intreb cati ani le-a luat ca sa isi dea seama ce greseala au facut acolo. Noua ne va lua mult mai mult.
De fapt problema e ca noi nu suntem in stare sa invatam din greselile altora.
Old May 25th, 2008, 01:16 AM   #175
COTNARI
Registered User

COTNARI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sbz2ifc View Post
La asta m-am gandit si eu cand am vazut pasajele lui Orban. Stiam ca il darama ca sa faca un parc, dar ma intreb cati ani le-a luat ca sa isi dea seama ce greseala au facut acolo. Noua ne va lua mult mai mult.
De fapt problema e ca noi nu suntem in stare sa invatam din greselile altora.
solutia a fost buna initial. insa pe atunci era la periferie, in zona industriala. odata ce a aparut nevoia unui proiect de calitate au inceput daramarea....

aceste noduri functioneaza! sunt o solutie buna dpdv al traficului, dar merg pt autostrazi ori periferie, si nu pt centru
Old May 25th, 2008, 01:23 AM   #176
nebunul
Basarabia e Romania

nebunul's Avatar

BTW Solutie tramvai/tren usor gen Obor sau TER suspendat ... mai stam de vorba. Dar pasaje suspendate in oras pentru autovehicule ... NU NU NU

nebunul no está en línea  
Old May 25th, 2008, 02:19 AM   #177
Rhemaxos
Registered User

Rhemaxos's Avatar

Likes (Received): 4

La o prima vedere...

Autostrada suspendata a lui Oprescu e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o de foarte multa vreme. Mi-e greu sa adaug ceva. Si nici nu cred ca e cazul...

Gusa vrea sa mute Gara de Nord (alta tampenie!) si sa construiasca locuinte sociale in locul Stadionului Lia Manoliu - in conditiile in care exista un contract in derulare pentru constructia unui nou stadion!

Diaconescu (si mi se pare ca nu e singurul...) vrea sa opreasca proiectul Esplanada - in conditiile in care exista un contract deja semnat intre autoritatea publica si un partener privat!

Estre bine ca Blaga si Orban vorbesc de actualizarea PUG-ului. Blaga ar trebui sa stie insa, ca eliminarea practicii urbanismului derogatoriu tine, in primul rand, de modificarea cadrului legal. Si ca constituirea unui "comitet consultativ municipal pe probleme de urbanism si arhitectura avand drept membri reprezentanti ai comunitatii" este cea mai proasta forma de consultare publica imaginabila. De fapt, nu prea e consultare publica...

Este bine ca niciunul dintre acestia doi nu-si propune sa stopeze sau sa modifice vreun proiect aflat deja in derulare si cred ca experienta in administratia publica isi spune din punctul acesta de vedere cuvantul.

Este rau ca niciunul dintre cei doi nu mentioneaza explicit Master Plan-ul de Transport Urban ca unica baza pentru analiza de pre-fezabilitate a propunerilor de proiecte de infrastructura (in ce-i priveste pe ceilalti candidati - nu cred ca au auzit macar de existenta lui, necum cu ce se mananca...).

Este rau ca niciunul dintre cei doi nu pare sa aiba nimic concret in vedere pentru a preintampina problemele uriase de trafic pe care le va genera Esplanada, odata finalizata.

Este bine ca domnul Orban (ca de altfel toti candidatii) este foarte preocupat de fluidizarea traficului in Bucuresti. Este penibil insa ca, la experienta pe care ar fi trebuit s-o acumuleze ca viceprimar si ministru al transporturilor, poate sa vorbeasca cu atata seninatate de dublarea vitezei de deplasare in 10 ani...

Este bine ca Blaga vrea "un singur oras, nu 7". E pacat, insa, ca la punctul respectiv nu face decat sa serveasca cateva platitudini obosite. Fie-mi permis sa citez: "Intre Primarul General si alesii de la nivelul sectoarelor trebuie sa existe un dialog normal, numitorul comun fiind interesul cetateanului. Orgoliile nu au ce cauta cand avem de rezolvat problemele orasului." Minunat! Dar n-ar fi mai eficienta o reforma radicala prin care sa se elimine aberatia asta cu 7 primari intr-un singur oras...?

Mi se pare putin penibil ca in anul 2008 sa te lauzi ca vei "exploata la maximum oportunitatile de finantare a proiectelor prin intermediul fondurilor structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana" asa cum o face Blaga. Gargara asta era buna prin anul 2000 iar d-nul Blaga ar trebui sa stie ca nu conteaza de unde iti finantezi o investitie atata vreme cat reusesti sa o faci si ca fondurile astea europene nu sunt mai cu mot decat oricare alte surse de finantare...

Este rau ca niciun candidat nu atinge problema protejarii patrimoniului arhitectural - sau o face strict tangential. Si este si mai rau ca asta reflecta cum nu se poate mai bine interesul bucuresteanului mediu statistic pe marginea acestui subiect.

Este rau ca niciun candidat nu-si propune in mod explicit sa promoveze TUB care risca, astfel, sa se piarda in anonimat - cum s-a pierdut si "Traseul cultural urban - strada Pictor Arthur Verona" despre care nu mai vorbeste nimeni de mult desi exista si un PUZ aprobat...

Este rau ca niciun candidat nu indrazneste sa le spuna bucurestenilor ca va lua masuri radicale pentru descurajarea transportului individual si ca in lipsa acestor masuri toate marile proiecte de infrastructura anuntate sunt frectie la picior de lemn.

Este rau ca niciun candidat nu pare sa aiba viziunea Bucurestiului de maine - si nu ma refer aici la pasaje, supralargiri si strapungeri...

In fine, desi ca ministru al transporturilor Orban este foarte departe de a-mi inspira simpatie, pot spune ca apreciez, cu adevarat, propunerea de reintegrare a Dambovitei in oras. Nu pentru plansele alea, uitati de ele, - ca si de pasajele alea inelare - ci pentru faptul ca, in sfarsit, a remarcat cineva faptul ca orasul sta intors cu spatele la raul lui... Ceea ce eu unul nu am mai vazut cam pe nicaieri pe unde am fost... Sigur, Dambovita nu e Sena, dar cred, totusi, ca merita mai mult...

Last edited by Rhemaxos; May 25th, 2008 at 10:01 AM.
Rhemaxos no está en línea  
Old May 25th, 2008, 05:19 AM   #178
toxicduck
Flying Pig worshiper

toxicduck's Avatar

Quote:
Unde sa mai largesti Dimbovita care este si asa f ingusta?!
Viteza cu care curge Dambovita a fost incetinita artificial rezultand un rau mult mai lent si mult mai larg. Nu vad de ce nu s-ar aplica aceeasi metoda pentru a-l largi si mai mult. Iar pe anumite segmente, in zone de semnificatie publica, se poate renunta fara probleme la soselele de pe marginea raului.

In mod normal, asa arata Dambovita.
Old May 25th, 2008, 02:13 PM   #179
Cosmin
Euromod

Cosmin's Avatar

La ei...
Angajăm primar: La Varşovia, gunoiul înseamnă profit!
Angajăm primar: Amsterdam, un adevărat muzeu de arhitectură

Si la noi...
Afişul electoral, după buget şi inventivitate!
Old May 25th, 2008, 05:13 PM   #180
toxicduck
Flying Pig worshiper

toxicduck's Avatar

Quote:
La ei...
Angajăm primar: La Varşovia, gunoiul înseamnă profit!
Gunoiul in Bucuresti e afacerea PD-ului nasita de Cristian Preda cu binecuvantarea marelui papa al romanismului, Basescu. Si situatia nu se va schimba atata timp cat REBU este dispus la manevre demne de crima organizata pentru a-si pastra monopolul intact.

Quote:
Angajăm primar: Amsterdam, un adevărat muzeu de arhitectură
Cati ani au fost condusi de comunisti olandezii si cat la suta din elitele lor au murit prin gulaguri, au fost fortati sa emigreze, ori au fost obligati sa presteze munca necalificata? Cate demolari stupide ordonate si constructii faraonice de prost gust ordonate de un oligofren a suferit Amsterdamul? Ce resurse are populatia locala? Se duc ca turisti prin tot felul de locuri si se joaca de-a reporterii. Hai sa fim seriosi.

Inca o chestie stupida: azi dimineata, pe Money Channel, doua bovine discutau cu un aer snob despre "orasul cultural" Monte Carlo. Inca o chestie din ciclul "ARE YOU FUCKING KIDDING ME?!". De, presa romana.

Closed Thread

Tags
ro_bucharest, ro_muntenia

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules