daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Bosna i Hercegovina > Foto forumi > Fotografije & Video

Fotografije & Video photo and video threads | » Rate a Building

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 4 votes, 4.00 average. Display Modes
Old July 15th, 2009, 12:28 AM   #301
cupo
Registered User

Likes (Received): 7

Srebrenica "Neispričana priča" I dio

Srebrenica "Neispričana priča" II dio

Srebrenica "Neispričana priča" III dio

cupo no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 15th, 2009, 12:30 AM   #302
cupo
Registered User

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 I dio

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 II dio

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 III dio

Old July 15th, 2009, 10:51 AM   #303
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Žalosno je to sve vidjeti.
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old July 15th, 2009, 06:37 PM   #304
cupo
Registered User

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 IV dio

Old July 15th, 2009, 08:13 PM   #305
cupo
Registered User

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 V dio

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 VI dio

Komemoracija u Potočarima / Srebrenica 11.07.2009 VII dio

Old July 19th, 2009, 04:30 PM   #306
cupo
Registered User

Jedna priča nikada se nece zaboraviti...

Rahmetli Ramo Osmanović

Old July 19th, 2009, 04:31 PM   #307
cupo
Registered User

Old July 21st, 2009, 03:04 PM   #308
cupo
Registered User

Ahmed Ustić - Frizer, bajker i muzičar

Ahmed Ustić je mlad i već uspješan u biznisu. Pokretač je i vođa brojnih kulturnih aktivnosti. U Sarajevu je ostavio dobro razrađen posao i nije se dvoumio da se sa suprugom i dvoje male djece vrati u rodnu Srebrenicu.

U Srebrenicu se vraćaju samo oni što moraju, kažu neki. Ahmed Ustić nije morao. Imao je i u Sarajevu krov nad glavom i dobro razrađen posao. Nije se dvoumio da sve to napusti i vrati se u neizvjesnosnost Srebrenice: „U svojoj režiji osposobio sam minimalne uslove u kući i bez ikakve pomoći, moja supruga, ja i dvoje djece odlučili smo se vratiti u Srebrenicu.“

„Nikad se nisam pitao hoću li, već samo kada ću se vratiti, nakon što sam 1995.godine morao iz Srebrenice krenuti ka Tuzli, kroz šumu spašavati glavu. Sa nešto ušteđevine osposobio sam i lokal u kome sam otvorio fizerski salon nastavljajući porodičnu tradiciju“, priča nam Ahmed Ustić: „Mušterije su me prihvatile jer sam imao dobru reklamu od djeda i oca jer i oni su bili frizeri. Nije bilo problema odmah sam startovao i zadovoljan sam poslom.“

Roditelji, rodbina i prijatelji najprije su pomalo i sumnjali u Ahmedov uspjeh. „Danas kada su se u to uvjerili sve češće i sami dolaze“, priča Ustić koji brzo stiče popularnost, posebno u krugu mladih, zbog svoje vedrine, duge kose, gitare, motora i ponajviše optimizma kojim zrači. O svom sadašnjem životu u Srebrenici on kaže: „Vraćaju se sjećanja, vraćaju se ljudi, podmlađuju se za nekih dvadeset godina, a ponovo se uspostavljaju i neke pokidane veze.“

Motori, moto susreti i rock and roll

Ahmed je još prije definitivnog povratka u Srebrenici organizovao moto susrete prijateljstva. Po njegovom povratku je i Srebrenica dobila moto klub, klub bajkera koji nosi naziv „Argentum“.

Odlučan u namjeri da, da svoj lični doprinos kako bi u ovom gradu nešto krenulo nabolje, Ustić nakon osnivanja moto kluba, okuplja i rokenrol bend. Kaže, da bez toga ne može: „Rokenrol, moto susreti, motorijade, to je za mene jednostavno način života.“

Njegov bend „Stari grad“, iako postoji tek nekoliko mjeseci, već je snimio i prvu pjesmu: „Tekst i dio muzike je napisao naš zajednički prijatelj - Samir Mehić Bouviju koji je nažalost poginuo1995 godine.“

Solo gitarista i vokal u bendu je takođe povratnik. Muamer Čivić – Čiva. On je najmlađi u grupi i imao je samo 11 godina kada je otišao iz ratne Srebrenice. Kaže da se nije bilo lako odlučiti na povratak, nakon godina provedenih u izbjeglišvu:

„Valjalo je upoznavati ljude, ostavio sam prijetelje, ostavio sam sve što sam godinama gradio tamo, ostavio sam i došao ovdje. Sada se ne kajem.“

Ljubav prema rodnom gradu

Faruk Smajlović – Fake , bubnjar i najiskusniji muzičar u grupi, već kuje planove kako u Srebrenici okupiti stare prijatelje i oživjeti grad: „Naša ideja je bila da okupimo sve muzičare koji su svirali prije rata u Srebrenici, ujedno to bi bio i skup Srebrenčana svih nacija i svih generacija, bar jedan dan u godini da se sastanemo.“

Ovi mladi ljudi svojim optimizmom ulijevaju nadu da za Srebrenicu ima budućnosti. Fake nudi i recept: „Kada bi svaki Srebrenčanin koji živi u Srebrenici, Federciji ili dijspori, dao samo pet posto onoga u čemu se najbolje snalazi ,mislim da bi Srebrenica bila približna onom što je bila prije rata.“

Čiva kaže da mu veliki moral ulijeva to što u posljednje vrijeme vidi da se u Srebrenici dosta radi i gradi:

„Svaki kad vidim prozor da je na nekoj zgradi bar prozor zamijenjen, meni je drago jer ja sam došao ovdje, ovo je moja zadnja stanica i ja odavdje ne idem.“

(DW)
Old July 21st, 2009, 03:05 PM   #309
cupo
Registered User

21.07.2009

Volonteri u humanoj misiji

Više od 100 mladih volontera iz Italije, Francuske, Češke, Poljske, Holandije i BiH od 9. do 27. jula, četvrtu godinu zaredom, okupljaju se u međunarodnom kampu „Franko Betoli" (Franco Bettoli), kako bi svojim radom i plemenitom misijom pomogli povratnicima Srebrenice koji žive u doista teškim uvjetima.

Učesnici kampa, koji se u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti i Emaus internationala u Srebrenici održava se pod sloganom „Put ka novoj Evropi", a kako ističe predsjednik ove organizacije Hamzalija Okanović, cilj je da mladi volonteri iz nekoliko evropskih zemalja prvo vide šta se to strašno u 21. stoljeću dogodilo u ovom malom bh. gradu, ali i da se ovim ljudima koji su imali volju i hrabrost da se vrate na neki način pomogne.

- Mi smo u protekle četiri godine, pa i ove socijalno najugroženijim ljudima podijelili velike količine namještaja, ne gledajući koje su nacije. U dvije osnovne škole Pale i Osmače prošle godine doveli smo pitku vodu od izvora do česmi. Sami smo sve uradili svojim rukama, a prema preporuci općinske vlasti u Srebrenici - kaže šef službe za informisanje Kampa u Srebrenici Nela Hukić.

Volonteri su sada smješteni u školi u Potočarima. Zato su, da bi imali svoj kutak i sve uvjete za rad, započeli gradnju Centra u kome će se moći organizirati aktivnosti tokom cijele godine, za ruralna područja ovog grada. Radi se, naime, na adaptaciji jedne zgrade, a sve građevinske radove izvode volonteri.

Tek sada shvatili

- Ne smeta mi ni vrelina, ni sparina, jer sve radimo s voljom da nešto ostane ovim ljudima što smo sagradili svojim rukama. Eto, i mi se rado napijemo hladne vode koju smo sami doveli. Zadovoljna mi je duša što smo svi zajedno prisustvovali komemoraciji 11. jula, tek sada smo shvatili neke stvari o onome šta se doista strašnom dogodilo u Srebrenici - kaže volonter iz Francuske Oliver Pajen (Olivier Payen).

(AVAZ)
Old July 23rd, 2009, 03:46 PM   #310
cupo
Registered User

CIMOS uspostavlja saradnju sa kragujevačkom "Zastavom"

Nakon udara globalne recesije, stanje u auto industriji se donekle stabilizovalo, što je na berzama dovelo do rasta cijena obojenih metala. Osman Suljić, načelnik opštine Srebrenica, izjavio je da bi to moglo dovesti do poboljšanja poslovanja srebreničkih rudnika boksita i olova i cinka.

On je izjavio da je Fabrika auto dijelova CIMOS Potočari već ugovorila proizvodnju nekoliko vrsta dijelova koji se montiraju u kragujevačkoj „Crvenoj zastavi“ u automobile „Punto“. Na ovaj način srebrenički CIMOS će imati osiguranu proizvodnju kočionih sistema za fabriku koju je kupio i pokrenuo italijanski FIAT.

„Obezbjeđenjem sigurnog tržišta, pojaviće se potreba za otvaranjem novih 100 radnih mjesta. To treba da dovede do proširenja kapaciteta CIMOSA u Potočarima, što će dovesti i do stabilnog poslovanja srebreničkog CIMOS-a, rekao je Suljić.

(FENA)
Old July 23rd, 2009, 07:18 PM   #311
Alle
Registered User

Alle's Avatar

Likes (Received): 0

^

To bi trebalo u Gradnja i razvoj.

Castles And Fortresses [Alpe Adria] [Bosnia]
Alle no está en línea   Reply With Quote
Old July 24th, 2009, 02:16 PM   #312
cupo
Registered User

24.07.2009

Počela obnova još devet zgrada u Srebrenici

Sredstvima Svjetske banke u iznosu od 450.000 KM u centru Srebrenice će biti obnovljeno pet manjih, najstarijih stambenih zgrada.

Jučer su počeli radovi na jednoj od ovih zgrada, čija obnova treba da bude završena za 60 dana.

Ovim radovima predviđena je zamjena krovova, oluka i fasada na zgradama.

Istovremeno, počeli su radovi na obnovi joše četiri stambene zgrade na ulazu u grad, a 11 njih je obnovljeno u proteklih pet mjeseci, sredstvima Vijeća ministara BiH i drugih donatora.

(FENA)
Old July 24th, 2009, 06:21 PM   #313
cupo
Registered User

Old July 25th, 2009, 02:25 AM   #314
LordMarshall
Evil is a Point of View

LordMarshall's Avatar

Location: Banja Luka - San Francisco - Washington DC - Taipei - Damascus - Amman - Jakarta
Likes (Received): 112

cupo koja je to pjesma?

i gdje je mogu naci...

“The Roots of Violence: Wealth without work, Pleasure without conscience, Knowledge without character, Commerce without morality, Science without humanity, Worship without sacrifice, Politics without principles” - Mahatma Gandhi
LordMarshall está en línea ahora   Reply With Quote
Old July 25th, 2009, 03:13 AM   #315
cupo
Registered User

Quote:
Originally Posted by LordMarshall View Post
cupo koja je to pjesma?

i gdje je mogu naci...
Nisam siguran 100%, al mislim da je i ovo dio "Srebrenickog inferna" tako su je ranijih godina najavljivali tokom komemoracije. Ja sam skino jedan video koji izmedju ostalog sadrzi i tu pjesmu i onda sam u programu za pravljenje video fajlova isjeko taj dio sa ovom pjesmom. Nemam je u mp3 formatu rado bih ti poslo. Valjda sam dobro objasnio nacin kako to i ti mozez uraditi, evo ti link od video fajla kojeg sam ja skino i tu ima ta pjesma http://www.youtube.com/watch?v=teUYuq1Xlm4. A za skidanje video fajlova sa you tube koristim ovu stranicu http://keepvid.com/
Old July 25th, 2009, 01:39 PM   #316
cupo
Registered User

Ljetovanje za djecu iz Srebrenice

U saradnji sa gradonačelnikom grada Rijeke, Vojkom Obersnelom, Primorsko-goranskom županijom i Radio Trsatom - Rijeka, Udruženje „Snaga žene“ iz Tuzle već drugu godinu organizira ljetovanje u Drveniku pored Rijeke za 33 djece iz Srebrenice, Osmaka i prognaničkog naselja Ježevac.
U toku ljetovanja za djecu su upriličeni susreti sa gradonačelnikom grada Rijeke, Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom, riječkim Nadbiskupom, Medžlisom Islamske zajednice u Rijeci, te posjete Pravoslavnom hramu Sv. Nikole i židovskoj zajednici.

Djeca iz Srebrenice bili su stalni gosti na talasima Radio Trsata. Srebreničani su prisustvovali i nogometnoj utakmici na Kantridi, posjetili Hrvatsko narodno kazalište Rijeka, te bioskop Cinestar u Rijeci.

„Svi susreti i posjete za našu djecu znače izlazak iz zajednica koje žive u teškim socijalnim uslovima, a obzirom i na multinacionanost grupe djece znači i reintegraciju, te poboljšanje zajedničkog života u zajednicama iz kojih dolaze, izjavila je Branka Antić Štauber, menadžer Udruženja „Snaga žene“.

Ljetovanje za djecu iz Srebrenice završava se danas, a njihov dolazak u Potočare očekuje se večeras oko 20 sati.

(FENA)

Srebrenička regata okupila 500 učesnika

U organizaciji Turističke agencije „Guber turs“ iz Srebrenice, danas je na jezeru Hidroelektrane Bajina Bašta, u Oštrici kod Srebrenice, priređena Četvrta „Pančićeva regata“.
Oko pedeset raznih plovila, sa više od 500 učesnika, krenulo je sa Oštrike i plovilo petnaest kilometara do Crnog potoka. Poslije kraćeg odmora, učesnici su se vratili na polaznu destinaciju, gdje je organizovan zajednički ručak uz riblje specijalitete.

U Turističkoj agenciji „Guber turs“ zadovoljni su dobrom posjetom građana iz cijele BiH i Srbije.

Ovu manifestaciju finansirali su Opštine Srebrenica i Bajina Bašta iz susjedne Srbije, a sve s ciljem razvoja riječnog i jezerskog turizma. Za ovu priliku, srebrenička opština uredila je plažu, postavila rasvjetu, mokri čvor i tuševe na lokaciji Oštrika.

Direktor „Guber tursa“, Amir Mehmedović kaže da je ovog ljeta organizovano nekoliko manjih krstarenja jezerom Perućac za turiste iz BiH i inostranstva, te da ima najavljenih posjeta turista iz Italije, Japana i drugih zemalja.

Regatu je pratila granična policija BiH i Republike Srbije, a bile su prisutne spasilačke i medicinske ekipe.

(FENA)
Old July 25th, 2009, 01:40 PM   #317
cupo
Registered User

Obnoviće se stara zgrada Gimnazije

Ovih dana počeće obnova stare zgrade Gimnazije, kod Srednjoškolskog centra u Srebrenici, izjavio je Osman Suljić, načelnik opštine Srebrenica naglasivši da se već diže vrijeme razmišljalo o realizaciji ovog projekta.
Po njegovim riječima, u ovom objektu biće omogućen rad Pravnog fakulteta Sarajevo, odjeljenje Srebrenica i Poljoprivrednog fakulteta iz Banja Luke koji ima namjeru da ovdje otvori svoje odjeljenje.

U renoviranom objektu biće mjesta i za druge visokoškolske ustanove koje izraze želju da pokrenu nastavni proces.

(FENA)
Old July 28th, 2009, 01:21 PM   #318
cupo
Registered User

U toku izgradnja edukativnog centra u Srebrenici

Na osnovu analize o podršci razvoju privatnog sektora iz 2007. godine, a koju je proveo UNDP na području općina Srebrenica, Bratunac i Milići, uočen je nedostatak kvalitetne radne snage.
Zbog toga je započeta izgradnja edukativnog centra u Potočarima, gdje će biti održavane različite vrste treninga i savjetodavnih usluga u zavisnosti od razvoja privatnog sektora.

"Mi ćemo se na početku fokusirati na obuku kadrova u drvoprerađivačkoj industriji, jer je to sektor koji ima najviše budućnosti. Ovo će biti mjesto gdje će se mladi obrazovati i pripremati za prvo zaposlenje, ali, istovremeno, dat ćemo priliku i starijim da se prekvalifikuju, izjavio je Alexandre Prietto, šef UNDP-a u Srebrenici.

Centar će raditi u saradnji s općinskim strukturama, a ima za cilj da postane središte organizovanja treninga i obrazovanja za cijelu sjeveroistočnu BiH.

Sredstva za izgradnju edukativnog centra u Potočarima izdvojile su vlade Norveške i Grčke.

(FENA)
Old July 29th, 2009, 03:50 PM   #319
cupo
Registered User

29.07.2009

Otvoren obnovljeni IT laboratorij u Srebrenici

U Srednjoškolskom centru Srebrenica u srijedu je otvoren obnovljeni IT laboratorij, a svečanoj ceremoniji prisustvovali su brojni gosti iz Velike Britanije i BiH.
Radi se o projektu koji su zajednički inicirali Konzervativna partija Velike Britanije i Microsoft Velike Britanije. Sama realizacija projekta je podržana od strane kompanije Microsoft BiH, koji je obezbjedio neophodni software za IT laboratorij, a nesebičnu pomoć pružili su Microsoftovi lokalni partneri, koji su obezbjedili donaciju od 10 računara i time ovu IT Laboratoriju u potpunosti učinili funkcionalnom.

Prisutni predstavnici Konzervativne partije Velike Britanije su bili barunica Sayeeda Warsi, ministrica iz sjene za koheziju zajednica i društvenu akciju i William Hague, poznat kao vođa Konzervativne partije u periodu od 1997.-2001., a danas kao član parlamenta i sekretar vanjskih poslova u sjeni.

Hague je prilikom svečane ceremonije izjavio: "Trideset članova naše partije boravi u Srebrenici pet dana tokom kojih učestvuju u više projekata pomoći lokalnom stanovništvu. Obnova IT učionice je bio jedan od tih projekata koji je uspješno završen zahvaljujući Microsoftu i njihovim lokalnim partnerima. Vrlo sam sretan što danas predajem renovirano i savremeno opremljenu učionicu djeci ove škole koja će im sigurno pomoći da unaprijede svoje vještine, a znanje podignu na još veći nivo".

Gospodin Mirad Maglić ispred Microsoft BiH izjavio je kako mu je "izuzetno zadovoljstvo" što je Microsoft BiH bio u mogućnosti učestvovati u ovom projektu i "skromnim doprinosom pomoći kolegama iz Britanije u njegovoj realizaciji".

"Ova škola ima pet stotina učenika i već dugo vremena pokušavamo obnoviti ovu učionicu. Sada, zahvaljujući svim učesnicima u ovom projektu, imamo mogućnost korištenja najnovijih učila u našoj redovnoj nastavi. Siguran sam da će ova učionica biti jedna od najposjećenijih već od početka naredne školske godine", istakao je direktor škole Milan Jovanović.

(Sarajevo-x.com)
Old August 2nd, 2009, 10:45 AM   #320
cupo
Registered User

Uprkos krizi - Srebrenica se i dalje gradi

U Srebrenici se ove godine intenzivno gradi, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi koja je dovela do smanjenja investicija, pada obima proizvodnje, pa i prestanka rada nekih preduzeća u BiH.
Ovaj gradić danas liči na jedno veliko gradilište, a brojni projekti koji su godinama pripremani i kandidovani raznim organima, institucijama i donatorima, ove godine realizuju se sredstvima Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske, UNDP-a, Fonda za povratak BiH, Opštine Srebrenica, kao i mnogih donatora, firmi, vjerskih zajednica i građana.

Sredstvima Vlade Republike Srpske i uz pomoć Norveške, u toku je realizacija projekta elektrifikacije srebreničkih sela.

Kompletna elektro-mreža za brojna ovdašnja sela u ratu je potpuno uništena. Do sada su završene dvije faze elektrifikacije, a uskoro treba da počne i treća, završna faza čijim će završetkom sva srebrenička sela i zaseoci dobiti struju.

Planirano je da ovaj posao, ukupne vrijednosti 4,5 miliona KM, bude završen do kraja godine.

Veći dio sredstava obezbijedila je Vlada RS, dok je Norveška donirala materijal u vrijednosti 1,1 milion KM.

Sredstvima UNDP-a ovog ljeta izgrađeno je sedam kilometara ulične rasvjete od Srebrenice do naselja Žuti Most, na granici sa opštinom Bratunac, čime je gusto naseljeno područje uz regionalni put Bratunac- Srebrenica potpuno povezano uličnom rasvjetom u dužini od 12 kilometara.

Urađena su i tri kilometra ulične rasvjete od sjedišta Mjesne zajednice Skelani do naselja Dobrak.

Zahvaljujući donaciji UNDP-a obavljena je zamjena filtera, sanirana postrojenja i uređen objekat za prečišćavanje vode na srebreničkom gradskom vodovodu i proširena vodovodna mreža za jedan kilometar čime je gradsku vodu dobilo i naselje Dugo Polje.

Ove godine asfaltirano je 1 200 metara lokalnog puta Potočari-Budak, a u toku su i pripreme za nastavak asfaltiranja ovog putnog pravca do sela Pale u dužini od 1 500 metara. Sredstva za ovaj projekat obezbijedio je UNDP.

Nedavno je asfaltirana i posljednja, najteža dionica lokalnog puta Srebrenica-Sućeska u dužini od četiri kilometra čime je završeno asfaltiranje ovog puta dugog 12 kilometara. Sredstva od 1,3 miliona KM za izgradnju i asfaltiranje dionice obezbijedio je Savjet ministara BiH u okviru programa za oporavak i razvoj Srebrenice.

Ovih dana pripremljena je trasa i treba da počne asfaltiranje lokalnog puta Podosmače-Osmače u dužini od 3,4 kilometra za šta su sredstva u iznosu od 1,1 milion KM obezbijedili Savjet ministara i Fond za povratak BiH.

Zahvaljujući sredstvima Savjeta ministara BiH u toku je priprema i uređenje trase za asfaltiranje 3,5 kilometara lokalnog puta Dobrak-Nogačevići-Krst, uz lijevu obalu Drine do vještačkog Perućačkog jezera i 1 500 metara lokalnog puta Potočari-Pećišta.

Osim izgradnje i renoviranja brojnih infrastrukturnih objekata u srebreničkoj opštini, sredstvima UNDP-a počela je i izgradnja edukativnog centra za obuku i prekvalifikaciju radnika u Potočarima.

Međunarodna organizacija mladih - EMAUS gradi dom za svoje potrebe u Potočarima, a privode se kraju i radovi na izgradnji dvije stambene zgrade sa 33 stana i 11 poslovnih prostora koje gradi američka organizacija CRS u okviru svog projekta "Socijalno stanovanje".

U centru Srebrenice u toku su radovi na renoviranju i rekonstrukciji eksterijera zgrade bivše bolnice, Kulturnog centra i poslovne zgrade Komunalnog preduzeća "Polet".

Osim za renoviranje, Vijeće ministara BiH obezbijedio je i vrijednu opremu za ove ustanove.

Sredstvima Fabrike duhana Sarajevo, u iznosu od 10 miliona KM, počeli su radovi na izgradnji hotela sa četiri zvjezdice u centru Srebrenice, a firma "11. mart" iz Potočara završila je uređenje fabričkog kruga i sanaciju proizvodnih hala.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Vijeća ministara BiH u iznosu od 1,3 miliona KM, u Srebrenici su promijenjeni krovovi, oluci i fasade na 11 stambenih zgrada, a u okviru ovog projekta u toku je obnova još četiri zgrade.

Nakon više godina čekanja stigla su i obećana sredstva Svjetske banke od milion KM od čega je 450.000 KM namijenjeno za obnovu pet devastiranih, najstarijih stambenih zgrada u ovom mjestu, koja je već počela, a 550.000 KM planirano je za izgradnju taložnika i uređenje vodozahvata srebreničkog gradskog vodovoda u Zelenom Jadru.

Udruženje građana "Klisa", uz finansijsku pomoć donatora, očistilo je, uredilo i ogradilo zapušteno katoličko groblje u srebreničkoj opštini koje se nalazi na ulazu u grad.

Završen je projekat "Srebrenica-digitalni grad" kojim su u jedinstven sistem umrežene sve ustanove u ovom mjestu i u naredne tri godine imaće besplatnu internet vezu.

Sredstvima vjerskih zajednica, prilozima vjernika i uz pomoć ktitora i donatora gradi obnavlja se i nekoliko vjerskih objekata na području opštine.

Masovna obnova i uređenje spoljašnjosti većeg broja stambenih i drugih zgrada kao da su podstakli vlasnike privatnih kuća da ulože sredstva u njihovo uređenje tako da je ove godine oko 50 kuća uz put Bratunac-Srebrenica i u samoj Srebrenici, dobilo nove fasade, što mijenja izgled ovog područja koje je usljed ratne devastacije izgledalo sumorno.

(SRNA)

Reply

Tags
bosanski grad, bosna i hercegovina, bosnia and herzegovina, genocid, genocide, srebrenica

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules