|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
Registered User
Likes (Received): 73
|
Ma svi će ti nedostaci s vremenom nestati. Kako je samo Malešnica izgledala kada sam se doselio tamo 90-te godine. Bio sam mali ali su mi neke slike ostale duboko u sjećanju. Pa to je bio totalni kaos. Potpuno izolirano naselje. A sada...
|
|
|
#102 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Tnx Zabonz...odlican update!!!
![]() Ja sam bio protiv ovog naselja oduvijek s obzirom na kolicinu praznih lokacija u gradu. Zbilja steta sto je ovo ovdje napravljeno jer sad jos treba utuci love i love i to sve smisleno povezat sa gradom...po meni prioritet Vukovarska, denivelacija krizanja sa Slavonskom, prosirenje Lj,Posavskog ...to je najmanje sto se mora napravit da bi ne ovaj novi quart prezivio vec da bi Sesvete uopce mogle disat. Ja smatram da su sesvete najlosije urbanizirani dio grada jer je cestovna infrastruktura na nivou pocetka 80-tih a broj stanovnista se u medjuvremenu povecao za 200-300 %! Neznam kak bu to!!! Al ko zna kak ce to sve biti za 10 godina , mozda sve bude super....mada ja nebi tamo kupio stan ni za 500€ m2...Po meni je to najrealnija cijena tog quarta!!!Sve iznad toga je previshe!
|
|
|
#103 | |
|
Master Planner
Likes (Received): 71
|
Quote:
U obrazovanju je pak druga prica, u zadnjih par godina je su napravljene 3nove osnovne skole i dvije su se prosirile. Takoder je napravljen jedan novi vrtic a dva su se prosirili a u ovom novom naselju se rade i vrtic, osnovna i srednja skola. Iako bi meni najveci pogodak bio osnivanje nekakvog veleucilista. Jer ako ih Zapresic i VG mogu imati, mogu i Sesvete.
|
|
|
|
#104 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Inace istina za Sopnicu - Jelkovec da je sad podosta u banani kaj se tice prometne povezanosti, ali ne bih ja ipak otpisao tu lokaciju kao propali slucaj jer nakon kaj jednom zazivi metro u Zagrebu (a koliko god nerealno to sad zvucalo hoce jednog dana) plus produzena Vukovarska i denivelirana Slavonska taj dio ce uzasno dobiti na atraktivnosti. Tad ce imati neke od vrlo pozeljnih prednosti kao sto dobra prometna povezanost i niza cijena kvadrata od kvartova blize centru, a prakticki ce nuditi isto. To je ovako jedan malo razvojni pogled na ocito neko malo dulje razdoblje...
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Kad će neko dobar otići malo poslikati naselje,sada je već sigurno pri kraju
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Master Planner
|
aj budem ja kad ste se se vec tolko nadovezali, za vikend sad
|
|
|
#109 |
|
Registered User
|
Inače je jedan od projektnanta za to naselje rekel da je odlično za
razvoj malih delikvenata i huligana! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Urban Public Trnspt Freak
|
Ma, metro i LGŽ ni u kojoj varijanti koju sam ja vidio ne predviđaju spoj sa Jelkovcem, treba misliti na već spomenuto spajanje sa postojećom željeznicom, ali to je tek jedno rješenje koje bi moglo samo djelomično rasteretiti situaciju.
Mislim da je apsolutno nedopustivo da su u postojeći sesvetski prometni kaos koji se IMHO već sada ne može usporediti sa ničime u Zagrebu i okolici (i nisam pristran da iz osobnih razloga preuveličavam jer živim na drugom kraju grada) još ovo ugurali. Trebalo je sa naseljem paralelno graditi Vukovarsku, barem sjeverni kolnik kakav je kroz Ferenščicu, ovo se nije smjelo dogoditi. No nije se smjelo dogoditi ni da Domovinski most mjesecima stoji neiskorišten (a i sad pomalo izoliran) zbog nepostojanja priključnih cesta (odnosno sada kvalitetnih cesta), no ovoj veličanstvenoj gradskoj upravi strateško planiranje očito nije jača strana. ![]() Btw., ovaj prijedlog sa autobusom koji sa južne strane prilazi kolodvoru Sesvete i izbjegava putovanje po Ljudevita Posavskog, sjetio sam se i ja toga, ali gradski prometni "stručnjaci" očito nisu, i postojeće linije 275 i 277 (otvorene u zadnjih par godina) za Sopnicu i Jelkovec, umjesto 50 m dalje sa druge strane pruge kod Sljemena (ima prostora na napušetnim parkiralištima), kreću sa Ninske preko Zagrebačke, pa dok prođu raskiržje sa Lj.P. treba im koliko i za preći cijeli ostatak linije...
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
ruralan
Likes (Received): 745
|
Quote:
mislim ako ne ide drugačije, nije neki problem ni odcijepljenje od zagreba... po meni više bi izgubio zagreb nego sesvete...
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Master Planner
|
13.02.2009
Put kojim sam prosao da se lakse mozete orijentirati
![]() Pod brojevima su ucrtane lokacije od kuda je slikano Crveni dio cu sada postati a ljubicasti valjda sutra ako cu imati vremena, jer ima stvarno dosta slika. Sve je slikano mobitelom. 1.Odmah za pocetak,Katastrofalno rijesenje na ulazu. Razmak izmedju balkona i zida je jedno pola metra. Znate koliko je sati ako su usred bijela dana morala biti upaljena svijetla ![]() 2.Mrljina ![]() 3.M2 ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7.Bazen, nije mi jasno zasto su kopali cijelo podrucje do srednje skole ako ce tamo biti samo otvoreno rukometno i nogometno igraliste ali je valjda doslo do promjene plana..
|
|
|
#113 |
|
Master Planner
|
8. Kao neke ''urbane vile''
![]() 9. ![]() 10. ![]() 11. Zanimljivo ![]() 12. ![]() 13.Skola mi izgleda dosta ''jeftino na prvu
|
|
|
#114 |
|
Master Planner
|
14.
![]() 15.Pogled prema vrticu ![]() 16.I na drugu stranu ![]() 17.Vrtic ![]() 18. ![]() 19.Srednja skola
|
|
|
#115 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 10
|
Hvala Zabonz!
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Thanx zabonz. Jel pocelo vec ikakvo useljavanje - komunjarka mi izgleda kao spremna za to...
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Registered User
|
Useljavanje još nije počelo!
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
ruralan
Likes (Received): 745
|
super slike!!!
ova komunjarka je katastrofa...ali ove manje zgrade i ove, kako ih je zabonz nazvao urbane vile, lijepo izgledaju...mislim da će to na kraju, kad se završi, uredi i kad sve zazeleni jako lijepo izgledat... ne znam jel negdje postoje slike od "ivera" to je navodno isto jako veliko gradilište, blizu ovoga...???
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Master Planner
|
Imam i ostatak slika i sad sam bolestan pa imam i cajta pa ih unatoc ''ogromnom'' zanimanju budem postao danas ili sutra.
|
|
|
#120 |
|
Master Planner
|
Srednja skola
![]() Ulice vec imaju imena ![]() Blokovi ![]() ![]() Mali park-trg unutar blokova ![]() ![]() ![]() Dosta zgrada ima prilaz za invalide ![]() ![]()
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|