|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#3381 | |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 482
|
Quote:
![]() Anyway, nu stiu ce cauta marfarul cu 4 cisterne de benzina pe linia 14. Sau de ce nu a redirectionat trenul de Constanta spre un peron liber...
|
|
|
|
#3382 |
|
Moderator
Likes (Received): 65
|
Eu nu stiu ce cauta marfare in Bucuresti Nord punct. Ca doar nu descarca marfa acolo. Nu pot sa rebruseze in alta parte, ce dracu'.
Cadir, ia-ti biletul de pe net sau de la automate. Ce sa mai stai la coada sa te deplasezi cu viteza fenomenala a vanzatoarelor. Cum sa ramai fara bilete? Adica au ramas fara hartie la imprimanta??? Vreau si eu sa ma lamureasca cineva in legatura cu vitezele restrictionate de caldura. Din cate stiu eu, calea ferata facuta acum nu are rosturi de dilatare, ci este incinsa la o temperatura ridicata, si fixata calda de terasament. In conditiile astea, cel putin teoretic nu ar mai putea sa existe nici o dilatare in plus, si de aceea nu ar mai trebui restrictii de caldura. Altfel cum se descurca aia din tarile mult mai calduroase ca noi?
|
|
|
#3383 | |
|
Genuine Tatar
|
Quote:
Cat despre bilete, ai dreptate. Insa eu beneficiez de reducere si nu pot lua decat de la ghisee astfel.
|
|
|
|
#3384 |
|
Registered User
Likes (Received): 364
|
Nu merge 2 x 12 km, pentru ca a cobori de la Predeal la Brasov ~400 m in 12 km inseamna o declivitate de peste 30 la mie, ceea ce este exclus.
Mai degraba ar fi vorba de un "base tunnel" intre Sinaia si Timisu de Sus. Desi, mult mai ieftin ar fi sa fie terminata Valcele - Ramnicu Valcea, decat sa se munceasca 7 ani la un tunel de 24 km. Pentru ca ideea ca se sapa doar 3 ani la un asemenea tunel este utopica. |
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Genuine Tatar
|
Ba da...Dar nu face reduceri cu cupoane
|
|
|
#3387 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Registered User
Likes (Received): 220
|
40 de milioane de euro nu inseamna 1.5% din PIB... 1.5% din PIB inseamna peste 1.6 miliarde de euro... Cine face calculele astea?
|
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Matematica vietii....
|
|
|
|
|
|
#3391 |
|
Moderator
|
Eu nu inteleg totusi cat de prost trebuie sa fii ca sa fii jurnalist in Romania. Observ in ultima vreme multe bloguri scrise la un nivel mult mai ridicat si cu informatii mai documentate de canalele de stiri. As putea ierta "senzationalismul" pentru ca pana la urma presa este o afacere bazata pe cerere si oferta. O populatie in mare slab educata si inactiv economica cere astfel de stiri.
Insa de aici si pana la lipsa de profesionalism este cale lunga. Poti sa fii profesionalist si in a reporta despre ce a mai facut X-uleasca, la fel ca si in domeniul infrastructurii (ma rog, comparatie fortata, dar intelegeti voi). Insa erori de genul asta sunt inadmisibile. La fel ca si in cazul prezentarii grafice, care e de multe ori catastrofala. O stire din domeniul feroviar recent spunea ca s-au furat lazi cu armament dintr-un tren Brasov-Bulgaria pazit de jandarmi, datorita faptului ca mecanicul s-a oprit sa fure motorina, iar jandarmii se uitau la televizor (alta dovada de profesionalism). Iar poza atasata articolului arata o locomotiva electrica seria 45 (tinem minte ca trenul era cu motorina, deci locomotiva era diesel) in gara Cluj-Napoca. Legatura pozei cu articolul era zero (0,1 daca luam in considerare faptul ca era totusi o locomotiva). Cum dracu' au puz poza aia, au dat search pe google "locomotiva" si au pus primul rezultat??? In orice domeniu pare ca este o lipsa enorma de profesionalism, de la soferul RATB cu cruciulite, matanii si iconite pe bord, la mecanicul care vinde motorina furata pana la jandarmii care se uita la televizor in timpul pazei.
|
|
|
#3392 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Quote:
) Ar trebui sa stai macar cateva luni in Grecia (eventual sa si "incerci" sa lucrezi/colaborezi cu ei)....cred ca si tu te-ai apuca sa porti cruciulite si iconite dupa o asemenea experienta.... Din acest punct de vedere, oricat de ridicol as parea, inca le dam clasa... Ma refer in general la functionarii publici, la personalul bancar, jurnalisti, soferi, etc.etc. E jale mare! Si daca mai iei si coruptia si evaziunea fiscala (URIASA, ..practic nu exista firma, care sa fie 100% legala si cu taxele platite), ajungem la concluzia, ca Romania e o tara super-civilizata. [/OFFTOPIC]
|
|
|
|
|
|
|
#3393 |
|
bogdymol
Likes (Received): 538
|
Cateva poze facute astazi pe CF Arad - Deva in zona localitatii Conop. Acest tronson urmeaza sa intre in reabilitare fiind parte din Simeria - Curtici:
Drove in A CZ D GR H HR I PL RO SK SLO SRB US Visit my Travelogue thread: Croatia, Slovenia & Austria by bogdymol & Beograd, Serbia My clinched highways: driver | passenger My flightdiary statistics join eRepublik! |
|
|
|
|
|
#3394 |
|
We are all pax.
Likes (Received): 84
|
bogdymol esti foarte activ cu fotografiile, apreciez efortul!
|
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Moderator
|
I think they have to do with the rehabilitation of the Bucharest-Brasov and Bucharest-Constanta railway lines. Unfortunately for some strange reason CFR prefers to rennovate stations such as Giurgiu Oras (where the money would have been better spent on the broken Gradistea Bridge) or Calarasi (which probably has 4-6 trains per day) and building massive stations for small cities (Drobeta Turnu Severin, a whopping 32 milion euro) instead of rennovating the decrepit busiest station on the network.
Although personally, I'd rather they rennovate the track approaches for 10 km plus the switches, since those add 5-7 minutes to the journey times of every single train passing through Gara de Nord. I think also there is a small amount of indecision, as they don't know whether they want to turn it into a shopping centre, office centre or just keep it as it is. I want them to build a new structure over all of the tracks near the Basarab Flyover, so that there's better connectivity with Basarab, and a possibility to cross the tracks without stepping on them at the end.
|
|
|
#3398 |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1087
|
Apropo de o discutie mai veche legata de iarba ce creste la noi intre liniile de tren, va prezint 3 linii intr-o singura poza: magistrala 300 (prim-plan si plan secund), 200 si 203 (aia de merge la Zarnesti), la iesire din Brasov
![]()
|
|
|
#3399 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Am venit ieri de la Bucuresti la Deva cu R 346 Bucuresti-Viena. Plecarea din Bucuresti la 14.45 (a plecat intarziat cu 7 minute) si sosirea in Deva la 23.31 (ajuns la timp). Intre Bucuresti si Ploiesti s-a mers destul de incet fiindca cei de la ISAF montau instalatii noi de semnalizare intre Bucurestii Noi si Chitila. Pe Valea Prahovei se lucra destul de sustinut. Pe firul 1 s-a asternut balast nou pe toata lungimea, se puneau traversele si se monta sina noua (m-a mirat ca unele dintre traversele noi erau deja ciobite), podetele pareau gata si se lucra intens la gara Azuga. De la Predeal pana la Deva trenul a venit bine. Am vazut multe utilaje de la CFR infrastructura pe portiunea intre Sighisoara si Medias (in statia Danes erau stationate). Timpii de stationare sunt inca mari (in Alba Iulia a stat 10 minute ca a ajuns prea repede, in Simeria a stat 15 minute ca a ajuns prea repede).
Per total a fost un drum placut (am vazut intre Sinaia si Brasov politisti de la TF care ii ridicau pe diversii surdo-muti care vindeau fel si fel de lucruri prin tren) dar CFR ar putea sa mai scada durata drumul prin reducerea timpilor de stationare. |
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Registered User
Likes (Received): 135
|
cred ca recordul de stationare e in Sighisoara....ca acolo au nevoie de un timp tampon destul de mare...ca e prima statie de la Brasov.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| cfr, railways, romania, train stations, trains |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|