|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#4581 | |
|
Registered User
Likes (Received): 129
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Ei hai, ca asta chiar ca e o premiera:
Quote:
Cind s-a mai intimplat asa ceva la noi?
|
|
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
e mai scump la ei. licitatia lor lor nu include GSM-R. din motive " politice" in ungaria s-au anulat de cel putin de 2 ori licitatiile privind GSM-R. sistemul lor este megnific dar inutilizabil fara GSM-R. atat Kapsch cat si NSN sunt extrem de enervati de situatie.
plus ca in ambele proiecte se liciteaza cate un RBC. faza e ca exceptand software-ul restul hardware-ului este aproape la fel. deci costurile sunt ceva mai mari. oricum e bine ca o sa-i miste si pe ei. |
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
stai asa, ca nu inteleg: ce fac cu RBC-urile fara GSM-R????
|
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
se uita la ele.
faza e ca exceptand Romania, toate tarile au inceput cu GSM-R-ul. in mod normal Ungaria trebuia sa iaba vreo 500 de km de GSM-R pana acum. din cauza asta proiectul castigat de Thales nu avea nevoie de radio. cum au anulat licitatia dupa ca s-a lansat licitatia de ETCS acum sunt in placuta sitautie de a avea sa, armura dar nu si cal. stiu ca e amuzant dar sincer nu vreau sa fiu in pielea lor. si CFR-ul a trecut la un fir de par sa pateasca acelasi lucru. dar am avut bulan. mega bulan. |
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
marele licurici
Likes (Received): 12
|
Quote:
http://www.mesagerulhunedorean.ro/fa...a-si-hunedoara Probabil pana apuca sa vina cineva cu o alternativa va fi scoasa si sina, dupa cum se intampla de obicei...
|
|
|
|
#4587 | |
|
Registered User
Likes (Received): 220
|
Quote:
Sina nu se scoate, exista transport de marfa serios (dinspre Arcelor Mittal). |
|
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 481
|
![]() De cate ori imi aduc aminte de problema trenului intre Deva si Hunedoara, mi se urca la cap mii de draci. Am facut un studiu despre impactul pe care l-ar avea aceasta posibila sina si rezultatele erau coplesitoare. Chiar atat de mult sa coste aceasta sina, incat sa fie nerealizabila ? Nu sunt decat cativa kilometri, iar terenul nu e foarte accidentat.
|
|
|
#4589 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Registered User
Likes (Received): 220
|
Quote:
Sunt insa 99.9% sigur ca ori s-a aprobat, ori lista e cunoscuta la CFR pentru ca deja s-au eliminat anumite trenuri (Floreni - Dornisoara, de exemplu). Chestia e ca daca nu se aproba rapid, canci subventie pentru operatorii feroviari... Tot ce stiu e ca cei din TFG aveau deja lista lor. Last edited by frunzaverde; January 12th, 2012 at 01:38 PM. |
|
|
|
|
|
|
#4591 |
|
Moderator
Likes (Received): 63
|
Din martie CFR va preda linia Bucuresti-Oltenita catre Transferoviar Calatori. Acesta a anuntat ca va opera linia doar de la Titan Sud-Oltenita (logic, de ce ar plimba cineva o garnitura goala 1 ora pe centura?) si o va opera cu automotoare. Au recunoscut ca linia e in stare proasta dar au zis ca incearca sa faca ceva (nu stiu daca se refera la mentenanta).
Sursa: forumtrenuri.com, facebook si site-ul oficial.
Civilizatia incepe de la fiecare din noi in orice domeniu: parcare, AC pe fatada, balcoane inchise, gunoi pe strada, reciclat si altele. Please complete my census of problems in Bucharest. Last edited by AndreiB; January 15th, 2012 at 11:46 AM. |
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Marfa ține calea ferată īn picioare!! Iar īn acest caz particular, linia 509, Bacău - Bicaz, o să rămānă mult timp pe harta activă a Mersului Trenurilor datorită activității de la Tașca!
Fluiere de locomotive Diesel la Cheile Bicazului, [Septembrie, 2011] ![]() Se știe că rocile Munților Tarcăului au īn specific o puternică concentrație de calcar și marnă, minerale care sunt necesare producerii de ciment. Dezvoltarea economică și necesarul de această materie primă – cimentul – pentru construcția de diferite obiective, canale, baraje, drumuri, clădiri, a făcut din zona Bicazului īncă de la mijlocul secolului XX un leagăn important al civilizației acestui tip de activitate – industria cimentului. Și cum fabrica de ciment de la Tașca a luat ființă īn 1951, iar materia primă trebuie să intre īn procesul de fabricație cāt mai rapid, oamenii vremii au hotărāt construcția unei linii ferate care să facă transportul piritei, calcarului și marnei accesibil și eficient. Īn 1952, 23 kilometri măsurați cu pasul, erau dați īn exploatare de-a lungul văii rāului Bicaz, iar trenuri compuse din locomotive cu aburi și vagoane de cale īngustă se plimbau din deal īn vale și din vale īn deal īn slujba producerii de… ciment. Īn 2011, alături de Eduard, un pasionat feroviar de-al locului, am purces la explorarea fiecărei traverse și a fiecărei borne kilometrice de pe această linie netrecută īn Mersul Trenurilor. Linia este privată, aparține Carpatcement, iar fluxul de trafic este incredibil: 3 navete pline a cāte 20 de vagoane Eaklmo (masivele vagoane de marfă Eaklmo…) care coborau īncărcate la fabrica de la Tașca īn doar 5 ore de observație. Raportat la 24 de ore, calculați și voi... Locomotivele, căci ele sunt personajele principale din acest montaj, trag din greu de la cei 450 de metri altitudine din stația Tașca și pānă la 650 de metri – Bicaz Chei. După ce vagoanele sunt īncărcate cu marnă sau calcar, coboară atente cu compresoarele duduind īn īncercarea de a ține īn frāu 700-800 de tone de fiare… ordonate īn mersul cadențat și strict al glasului roților de tren, sub legile de contact roată-șină. Așadar, dragii mei colegi – permiteți-mi să vă numesc așa, vă doresc vizionare plăcută la minutele de urmează, mulțumindu-vă īn același timp pentru atenția acordată! Sper ca minutele de muzică oferită de glasul rāului Bicaz și de motoarele Sulzer care torc așa cum știu ele mai frumos să vă placă!
Romānia povestită din goana trenului! Romānia văzută din goana trenului! Romānia văzută din goana trenului! [HD] Last edited by mishu88; January 15th, 2012 at 01:39 PM. |
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Frumos reportajul, bravo!
Mi se pare mie sau locomotiva din primele secunde ale filmului nu se deplaseaza in sensul corect? Vad ca au uitat sa mute discul rosu la capatul celalalt...
|
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Mulțumesc frumos! Da, se pare că s-a omis poziționarea corectă a discului roșu... Motivele ar fi multe: fluxul nebun de navete, lipsa de personal, timpul scurt etc. dar nescuzabile!!
|
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Genuine Tatar
Likes (Received): 481
|
![]() Faci tu ceva si noua nu ne place ? E o munca enorma in spatele acestei postari. Intai sa te deplasezi si sa filmezi pe teren, pe urma sa prelucrezi clipul si sa ii pui indicatiile cerute, apoi sa il urci pe youtube si in final sa vii aici si sa mai si povestesti ce ai vazut si ce crezi... Meriti cel putin stima mea pentru munca depusa. Trebuie ca esti un adevarat pasionat al drumului de fier.
|
|
|
#4596 | |
|
Registered User
Likes (Received): 199
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4597 |
|
Skeptic
Likes (Received): 73
|
@ mishu88: reportajele tale sunt extraordinare. Mulţumesc mult!
|
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 96
|
Home sweet home
mishu, multumim de reportaj; excelent ca de obicei
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ĪN COSMOS, EU VIAŢA ĪNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Moderator
Likes (Received): 63
|
Mishu, nota 10 ca de obicei.
|
|
|
#4600 |
|
архитектор
Likes (Received): 0
|
Is there anyone who can help me? I'm planning to visit Bulgaria and Romania in the summer, and I would like to make the night train between Bucharest-Sofia. Does anyone know the prices for this journey, especially the double compartments? I've send an email to bulgarian BDZ, and they told me that one way ticket with sitting reservation cost 42,73 leva and one way ticket with sleeping reservation cost 57,89 leva (I dont know if this prices are for double compartments). In raileurope.com the prices are a little bit diferent, USD $71 for economy and USD $106 for comfort (I dont know if this includ a bed in a double compartment.
Does anyone can give me more information about this train travel? |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| cfr, railways, romania, train stations, trains |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|