|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Hungary Magyar fórum |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#201 |
|
sensational
Likes (Received): 606
|
Száz év óta a legnagyobb fejlesztés esélye – interjú Baán Lászlóval
http://mandiner.blog.hu/2012/04/15/s...lesztes_eselye |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Oslo sympathisant
Likes (Received): 377
|
Nem tudom, hova kellett volna tennem ezt a videót, határeset:
Egy magyar kosárlabázó artistacsapat bejutott a Britain's Got Talent (brit Csillag Születik) döntőjébe. Ügyes fiúk, bár a műsortípust nem szeretem.
|
|
|
#203 |
|
sababa
Likes (Received): 157
|
Műsortípussal egyetértek, de amit művelnek az elképesztő. Ezt a Harlem Globetrotters is megirigyelhetné...
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
sensational
|
Év végén kezdik a Ludovika felújítását
A kormány a napokban döntött a Nemzeti Közszolgálat Egyetem és az Orczy parkban létrehozandó Ludovika Campus indításához szükséges 4,7 milliárd forint biztosításáról. Az összesen nettó 24,5 milliárd forintos beruházás 2012 végén kezdődik a Ludovika-épület felújításával, az egyetem 2015-ben költözhet be. A park zöldfelülete a bontások miatt egy hektárral megnövekszik, lesz benne lőtér, lovaspálya, uszoda. ... Képekkel... http://index.hu/belfold/budapest/201...a_felujitasat/ |
|
|
|
|
|
#205 |
|
sababa
|
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
bohemian from Hungary
Likes (Received): 30
|
Egy kicsit én is többet ittam, de hát hétvége van, megbocsátható. Főzés közben elfogyasztottam két üveggel egy nem is olyan jófajta borból (nem lényeges az űrtartalom, de nem 7 és fél decis
).Míg főzőcskézek és iszogatok, eszembe jutott Kazal László, ez a zseniális művész. Miért, ne kérdezzétek, az alkohol hatásában nehéz a logikát keresni. Már az ebéd elkészülte előtt elhatároztam, hogy az étkezés után felkeresem a Youtube-on Kazal legzseniálisabb számait és közkinccsé teszem. Egyrészt a fiataloknak, akik nem ismerik őt, másrészt nekünk öregebbeknek (mármint nekem és Windblowernek ) nosztalgia gyanánt.Kazal László és a fröccs, valamint a turáni átokról, az "örömpörköltről" és a tikkadt szöcskenyájakról... ![]() (1) Kartársnő, kérek egy fröccsöt!: Youtube (7:16) Kazal László, mint borkóstoló (persze csak szigorúan tudományos alapon!): (2) A karadarakáról és az anyatejről : Youtube (6:07)Kazal és a jazz.... Világszínvonal! (3) Ez történt Lellén: Youtube (3:02) Zseniális... Ez tényleg világszínvonal! Kazal és a világ legcsodálatosabb nyelve; a magyar. Lefordíthatatlan más nyelvekre. (4) Egy százlábú lesántulása: Youtube (3:30) Újra Kazal és a jazz (Tóásónak küldöm. ):(5) Bolíviában: Youtube (2:32) Kazal és a zsír ára 45 után (ami ránk vár a közeljövőben ):(6) Tájékoztatás a zsír áráról: Youtube (1:32) (egyik kedvencem) Egy újabb Kazal klasszikus, újra lefordíthatatlan más nyelvekre. (7) A cipzár: Youtube (3:21) Zseniális... |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Nem tudom mennyire tartozik ide, de szeretnék kérni egy kis segítséget, ami azért a magyar kultúra témakörhöz szorosan kapcsolódik!
Kedden érettségizem társadalomismeretből, sok múlik rajta, viszont egy tételről szinte semmit sem találtam. A tétel címe magyar nemzettudat fejlődésének sajátos vonásai. Tud valaki forrást, vagy egy kis támpontot adni? Láttam, többen is benne vagytok az ilyen témákban. Előre is köszönöm!
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Moderator
Likes (Received): 80
|
Nem késő ilyenkor tételt írni már?
|
|
|
#209 | |
|
Oslo sympathisant
|
Quote:
Olvasd el ezt Ez pedig részletesen ismerteti, miket kell tudni az érettségin. Elég átfogó terület, de ha a Wikipédián rákeresel a középfokú követelményeknél felsorolt fogalmakra, akkor valamennyit még készülhetsz. Saját tipp: kb. minden második témát nézz át alaposabban, akkor legalább 50% esélyed lesz. No meg a kispuska.
|
|
|
|
#210 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Köszi a segítséget! Így már meg is van minden
![]() Amúgy sajnos tényleg elég későn kezdtem.. Viszont ez nem egy száraz tantárgy, könnyen tanulható. |
|
|
|
|
|
#211 |
|
Registered User
Likes (Received): 65
|
teljesen jól csináltad. én törit vettem a legkomolyabban a tételek kidolgozása szempontjából annak idején 2005-ben, erre nem a pofon egyszerü amerika felfedezését húztam ki (ezuttal is köszönöm ridley scott rendezőnek a segitséget ). ritkán örültem ennyire valaminek.matek érettséginél meg kiszivárogtak a tételek, igy lehetett választani hogy vagy elfogadom az osztályzatom vagy nem. utóbbi mellett döntöttem. szóval sok hühó semmiért jellemezte a gimis éveimet... amugy sok szerencsét. (és ne feledd, soha többé nem fogod használni a tudásnak a 90%-át amit tanitották neked gimis éveid alatt) |
|
|
|
|
|
#213 |
|
sensational
|
60 milliárd forintból épül múzeumi negyed
Kétnapos ülésen fogadta el a kormány Baán László kormánybiztos múzeumi negyed-koncepcióját: egy 2014-ben induló fejlesztési terv szerint hat múzeum öt épületet kap az 56-osok terén, gyalogos övezett lesz a Hősök tere és egyesítik a Szépművészeti Múzeumot a Nemzeti Galériával. A múzeumi negyed 50-60 milliárd forintból valósulhat meg, az épületekbe az új Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, a Magyar Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a Magyar Fotográfia Múzeuma fog költözni, valamint itt kap helyet az újonnan megvalósuló Magyar Zeneház is, közölte Baán László, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztos és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján. L. Simon szerint "a projekt nem fantáziálás, hanem egy kivételes helyzetnek a kihasználása, hiszen Magyarország uniós csatlakozása óta először egybe fog esni a kormányciklus és az EU új költségvetési periódusának kezdete". Művészeti múzeumi negyed lesz A frissen elfogadott koncepció alapján öt épület készül hat intézménynek. Új épületet kap a Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Múzeumból összevont Új Nemzeti Galéria, és itt fog működni a Művészetek Palotájából kiköktöző Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum is. Az államtitkár szerint "a két gyűjtemény különállását csak egy kapu fogja érzékeltetni a látogatókkal". 15 ezer négyzetméteres új épületet kap a Néprajzi Múzeum, aminek a jelenlegi, Kossuth téri épületébe a Kúria költözik vissza. Új épületete lesz a Magyar Építészeti Múzeumnak is, Kecskemétről pedig Budapestre költözne egy 6 ezer négyzetméteres, önálló házba a Magyar Fotográfiai Múzeum. Az ötödik saját épületben magyar zenei központ működne saját koncertteremmel, Magyar Zeneház néven. Baán az első nemzetközi tervpályázatot uniós források segítségével írná ki 2014-ben. Az építkezések 2016-ben indulhatnak, az ünnepéyles átadást pedig 2018-ra tervezi a kormányzat. Bbaán szeritn az új városrész „művészeti múzeumi negyed” lesz, így jelenleg nem lát arra esélyt, hogy ide költözzön a Közlekedési Múzeummal nemrég egyesített, de kiállítóhely nélküli Műszaki Múzeum, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem miatt a Ludovikából kiszoruló Természettudományi Múzeum. A kabinet 160 millió forint többletforrás biztosításáról is határozott a Magyar Nemzeti Galéria gazdasági konszolidációjára. L. Simon és Baán szerint a fúzió révén "visszaáll a világ természetes rendje", mivel a Szépművészeti Múzeum anyagát szovjet mintára, 1957-ben választották ketté. De mi lesz a PeCsával és a Vidámparkkal? Baán László szerint az új negyed "Európa első számú városi-családi célpontja lehet", de ehhez teljesen újra kell gondolni a Városliget szerepét és működését. El kell vezetni az M3-ról ideáramló forgalmat, a Hősök terét gyalogos övezetté a Petőfi Csarnokot interaktív gyermekligetté kell alakítani, de szerepel a tervek között egy magyar gasztronómiai falu létrehozása is. A jelenleg itt működő intézmények, az Állatkert, a Fővárosi Nagycirkusz, a Vidámpark, a Széchenyi Fürdő, a Közlekedési Múzeum és a Mezőgazdasági Múzeum bevonásával a turisták kedvence lehet a múzeumi negyed. A koncepció megvalósulásával éves szinten egymillió fővel bővülhet a turizmus Magyarországon, Baán szerint az ebből fakadó állami bevételekből egy évtized alatt megtérül a befektetés. Áthelyezték Múzeumi negyedet először a Nyugatinál, az MSZP által tervezett kormányzati negyed helyére álmodott Tarlós István budapesti főpolgármester. Tarlós ígéretét nem a gazdaság helyzet húzta keresztül, hanem a kormány, amikor Szőcs Géza kulturális államtitkár a főváros meglepetésére februárban bejelentette, hogy inkább a Hősök tere mellett, az 56-osok terén építenek múzeumi negyedet. A semmiből érkezett terv másik kárvallottja a Szépművészeti Múzeum, amelytől elvonták az EU-tól a bővítésre kapott 3,7 milliárd forintot, noha már tavasszal elkezdték volna a munkát. A támogatás elvétele inkább a színfalak mögötti hatalmi harcnak tűnt eddig, és az intézkedések eddigi egyetlen eredménye az volt, hogy elmarad a Szépművészeti turisztikai szempontból is fontos bővítése. http://index.hu/kultur/2012/07/06/6_...uzeumi_negyed/ |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 16
|
Meghalt Foky Ottó animációsfilm-rendező
Quote:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=CbVUIof6ixw |
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Registered User
Likes (Received): 33
|
Megszűnik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal
http://index.hu/belfold/2012/09/06/m...delmi_hivatal/ Hát egyrészt biztos voltak olyan ügyek, amikor túlzásokba estek, de egy a műemlékeket szakszerűen védő hatóságra szükség van. Ez pedig még mindig jobb volt mint a semmi. |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Panonnian lowland in Slovakia -
I wish we also had some national park like Horthobagy.. ![]() ![]() http://kucajirka.rajce.idnes.cz/Moby...Slovenska_2012 |
|
|
|
|
|
#217 |
|
sababa
|
Így folyik a kultúra írtása.
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
sensational
|
Nézi vmelyikőtök a Fölszállott a páva műsort?
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Oslo sympathisant
|
Alkalmanként.
|
|
|
#220 |
|
sababa
|
Egy újabb fontos mozzanat:
https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc...531759021&ev=0 (videó) Tegnap este csoda történt a Nemzeti Színházban. Az Angyalok Amerikában előadás végén állva tapsolt és könnyezett az egész színház, a zsöllye, a karzat, a páholyok, és könnyeztek a színészek, és könnyezett Alföldi is, mert ép ésszel felfoghatatlan, hogy miért kell tönkretenni valamit, ami működik, amit szeretnek, amit néznek, ami nyereséges, ami szerethető, ami izgalmas, ami él. A kormány, és lehet, hogy a politikusok úgy általában sem értik, hogy attól, hogy valamit megtehetnek, még nem muszáj megtenniük. Nem kell tönkretenni értékeket egy másikért. Azt sem sikerült felfogniuk, hogy az a több mint százezer ember aki a Nemzetibe jár, nem egy homogén massza, hanem - ahogy a Nemzeti vendégkönyvéből is kiolvasható- akadnak köztük bőven jobboldaliak is, akik tegnap szintén nem a kormánynak tapsoltak állva, könnyezve, hanem Alföldi Róbert színházának. Annak a színháznak, aminek a János vitézéről a Magyar Nemzet közölt pozitív kritikát annak idején, miközben a szélsőjobb ócsárolta azt. Annak a színháznak, ahol minden világi politikai machináció ellenére jobb- és baloldali emberek együtt dolgoznak a közös célért, az előadásokért. Adott esetben pedig ki is állnak az ezeket és Alföldi Róbertet érő méltatlan támadások ellen, ahogyan azt Blaskó Péter is tette Az ember tragédiája kapcsán. Annak a színháznak, amivel kapcsolatban Kerényi Imre gratulált Alföldinek a szakmai bizottság meghallgatása előtt. És annak az Alföldi Róbertnek szólt az álló taps, aki mellett nemrégen Szörényi Levente és Gáspárik Attila, egy határon túli színházigazgató is kiállt. És ezt most elveszik tőlünk. Egyetlen tollvonással. http://alfoldiujra.blog.hu/2012/12/2...k_a_nemzetiben |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|