|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
#1 Bunny
Likes (Received): 4
|
Quote:
Az meg a hazai szakma oktatási kritikája, hogy nem tud kinevelni egy Michelin-csillagos magyar szakácsot. De azért felhívnám a figyelmed, hogy ezek az éttermek gyakran változtatják a kínálatukat, és tartalmaznak hortobágyi palacsintától a "rántott osztrigáig" sokmindent. Egy vmi azonban állandó,a külünlegesség, minőség és esetleg az újítás. Mindenből a legjobb, és a maximum. Én nem nyígok rajta, hogy nem tudom megfizetni, és rögtön proletár összefogást illetve értékelést hírdetni. Piacgazdaság van. Aki megtudja fizetni, vegyen Bentley-t, de a VW Passat is ugyan olyan jó autó csak sokkal kevésbé exkluziv. Senkitől sem sajnálom a Bentley-ét. |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
sababa
Likes (Received): 109
|
Egyszerű ételek is lehet igényesen elkészíteni, illetve ezek a "mini" ételek 4-5 fogás után jóllakatnak. Nem kell több a gyomornak, és nem is egészséges egy egyszeri étkezésnél. Elég jól kivan ez találva..
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Moderator
Likes (Received): 39
|
Quote:
|
|
|
|
#64 |
|
sababa
|
RawLee, filmeket, Nyuszi által említett borokat, divatot, de még boutique hoteleket sem lehet számszerűsítve megítélni, aszerint, hogy mi van, vagy mi hiányzik. Ezért vannak szakemberek, kritikusok. Ezt el lehet fogadni vagy sem, de az az ember aki reggeltől estig ételekkel foglalkozik és végigjárja az éttermeket, annak nyílván több köze van a kulináriához, mint egy egyszerű embernek.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Moderator
|
Hát,ha ők ennyire nagyon értenek hozzá,akkor az egyszeri ember,aki betéved oda,úgysem tudja megmondani hogy az egy zsíros deszka vagy vagy valami mediterrán ínyencség,akkor meg kb pénzkidobás oda járni
|
|
|
#66 |
|
bohemian from Hungary
Likes (Received): 29
|
Egyszer olvastam egy cikket egy gasztronómiai szakemberről, ítészről. A fickó járta a különlegesnél különlegesebb éttermeket, fogadásokat, kiállításokat. Az évek során úgy besokallt ezektől a művies ételektől, hogy mindig éhesen tért haza, s otthon éjfél körül rendszerint kivette a hűtőből a házilag kisütött disznózsírt, valami lilahagymát mellé, majd élvezte az evést. Ez volt számára az igazi gasztronómiai élvezet.
Ha jól emlékszem a Magyar Konyha valamikori főszerkesztőjéről szólt a cikk. Bevallom, ebből a szempontból én is "proli" vagyok. A rusztikusan tálalt magyaros ételeket kedvelem a leginkább. Megőrülök a négyzet alakú formatervezett színes tányéroktól. Nekem a marhapörkölt egy fatányéron tálalva szemgyönyörködtetőbb bármi másnál. Pláne ha jó sűrű szaftos, zsíros, csípős. Képes vagyok órákat pepecselni a zsírszalonna kisütésével, hogy házi töpörtyűt kapjak, amit sóval, őrölt piros paprikával, lilahagymával fogyasztok. A kocsonya, pacalpörkölt, füstölt csülök, pörköltek mindenféle állatból, resztelt máj, sült kacsa/liba, halászlé, paprikás lisztbe forgatott kopogósra sült keszeg/kárász... Eh, mind a kedvenceim.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Szerintem látatlanba ne itélkezzetek. Menjetek be, kóstoljátok meg és olyat fogtok nézni, hogy csuda. Rájöttök majd, hogy pl. amit eddig kenyérként ettetek az valami szánalmas utánzata a kenyérnek, s ez lesz minden alapanyaggal. Szó sincs sznobizmusról: ezekben az éttermekben olyan alapanyagokkal és olyan mesterien bánnak, hogy attól bárki füle ketté áll... én se vagyok profi csak egy amatőr inyenc, de mikor először bementem egy ilyen dijazott étterembe -jomagam is szkeptikusan- utána alapvetően változott meg a véleményem a gasztronomiáról. Kiforditotta a sarkából a világot ha ugy tetszik. Nincs abban semmi bün ha ki van mondva, hogy ez egy más szint. Akkor is az lenne ha nem kapott volna csillagot.
Az pedig csak egy buta sztereotipia, hogy az összes csillagos étteremben ilyen mini-kaják vannak és kesztyüben hozzák őket . Olaszországban vannak kockásteritős, egyszerü vidékies éttermek is, amik pusztán azzal kiérdemelték, hogy olyan alapanyagokból és olyan jól főznek (a Michelinnél nem nézik a tálalás mikéntjét, vagy az étterem berendezését csak a kaja izét). A magyar éttermek sajnos ettől fényévekre vannak . De az elmúlt években mintha idehaza is beindult volna valami és kezdenénk felzárkozni (igaz, baromi lassan, de legalább megvan az irány), amit most ez a csillag is jelez.
NapiBudapest Last edited by Bomarr; March 17th, 2010 at 11:51 AM. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Moderator
|
Mi Prágában tévedtünk be egy ilyenbe,éhes turistaként,aranyáron adtak egy fél kiflinyi húst 2 darab!!! répa karikával. Nekem az pont elég volt benyomásnak. Tele hassal nem fogok étterembe menni
|
|
|
#69 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#70 |
|
Moderator
|
Nem messze volt a Károly-hídtól,szóval ennyi "mentsége" lehet,hogy lenyúlásra hajtott.
Majd ha legközelebb betévedek a belvárosba,kipróbálom!
|
|
|
#71 |
|
#1 Bunny
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
sababa
|
Liszten bár nem csúcsgasztronómia, de 890HUF-os menüt kapsz ebédidőben, ami elég jó olyan helyektől, ahol a főfogás 2500HUF-tól kezdődik egyébként.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
sababa
|
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Film a Szépművészeti bővítéséről
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Ráday megfúrta a XXI. századi Szépművészetit
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
#1 Bunny
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
Ennek annyiból örülök, hogy a főlépcsőbe való bevágás és a jelenlegi főbejárat kvázi megszüntetése szerintem is értelmetlen volt. Egy bővités ne elvegyen, hanem adjon hozzá a jelenlegi épülethez. Meg lehetett vele ugyan barátkozni, de igy jobb. Ahogy az epiteszforumon olvasom, igy is lesz egy felszini épitmény csak "légiesebb" lesz. Remélem lesz róla kép hamarosan.
|
|
|
#79 |
|
sababa
|
|
|
|
|