|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
#41 | ||
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
![]() Takođe sve pohvale tebi i ekipi na organizaciji susreta. Sve je do perfekcije isplanirano i ugovoreno. Stolovi na terasi Štrosa su nas čekali kao i gajbe piva. A zbog svog dragocenog vremena koje si nam poklonio, ostaćemo ti večno zahvalni i dužni. ![]() Quote:
![]() Sa najvećim zadovoljstvom prijatelju! Jedva čekam!
|
|
|
|
#42 | |
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
|
|
|
|
#43 | |
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
|
|
|
|
#44 | |
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
Bila bi mi izuzetna čast da dođete kolektivno u Beograd, da upoznate grad i da se družimo.
|
|
|
|
#45 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() elem, simpaticna varos ovaj Zagreb. samo sam dvaput prozujao kroz njega (1989. godine 15-30 minuta na zeljeznickoj stanici na putu za Ljubljanu i 1999. recimo sat vremena na aerodromu mjenjao avion na liniji Sarajevo-Cirih). nego nakon tvojih fotosa po prvi put mi je malo jasniji odnos objekata tj. gdje se sta nalazi, tj. da su maltene svi udarni objekti koji se pojavljuju na ZG reportazama nevjerovatno blizu jedan drugom. to je inace prakticno prvi utisak vecine sa "ove strane" sa kojima sam pricao... kao u fazonu "jao kako je ovo malo i sve je blizu" valjda ocekujuci da ce grad biti priblizno velik kao BG. to da je ZG priblizno velik kao BG sam moram priznati i sam mislio dok nisam procitao i pogledao raznorazne fotoreportaze po raznim podforumima na ovom sajtu.
|
|
|
|
#46 | |
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
|
|
|
|
#47 | |
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
![]() Moram napomenuti da sam dosta interesantnih stvari čuo od samih Zagrepčana (forumaša) a ovaj podatak o Tomislavovom kipu rekao mi je Mario (Gutenberg) kada smo se vraćali u hotel sa susreta. Od njega sam još dosta toga čuo i naučio o Zagrebu, npr. da Umjetnički paviljon kompletno prenesen iz Budimpešte, ciglu po ciglu. Hvala Gutenberg.
|
|
|
|
#48 | ||
|
Sou de todo mundo
|
Quote:
Hvala Miloše, od srca ti preporučujem posetu Zagrebu i isto tako sa nestrpljenjem očekujem tvoju reportažu! ![]() Quote:
|
|
|
|
#49 |
|
Sou de todo mundo
|
Hvala Verso, a mogao si ti doći kao što si obećavao. Tada bismo imali pravi međunacionalni SHS skup.
|
|
|
#50 | ||
|
Sou de todo mundo
|
@ woody i Beg
Hvala puno. ![]() Quote:
Quote:
|
|
|
|
#51 |
|
Kragujevac - Prestonica
|
Uvek sam voleo Zagreb, a nisam mnogo znao o njemu... posle ove fenomenalne reportaze, taj grad mi je jos bilizi!
Poseticu ga sto pre! Pozdrav za Zagrab! Bravo Vrachar!!!
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2009 - Photos | Kragujevac - Architecture NEW | Johnny_kG Blog | KG MySpace | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Sve o KG! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
100 years
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BANNED
|
Quote:
Da bi vam predočio na karti Zagreba lokacije na kojima je Vrachar fotkao, prilažem ovu kartu da imate bar orijenatciju dijelova koji su fotkani u odnosu na sam grad. ![]()
Last edited by krzamak; May 17th, 2008 at 05:07 PM. |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Grad Oblakodera
|
Majstorski odradjena reportaza
Zagreb izgleda odlicno kao i uvek. I ja sam primetio da je njihov gradonacelnik iako osporavan ipak odlicno uredio grad. Nema behatona i slicnih ispada. Parkovi su perfektno uredjeni. Primetio sam i jos jednu stvar - parking stubice na trotoarima! U Beogradu oni najcesce izgledaju kao da su pravljeni za parking benzinske pumpe pa da su postavljeni ispred ulaza u zgradu pumpe da se neko ne zaleti (mislim na one crno-zute). To sto je za nasu gradsku vlast nebitno, je zapravo detalj koji odredjuje kulturu gradske vlasti i uredjenost grada. Je li sve prepusteno samo sebi i majstorima bez mozga ili neko upravlja gradskim projektima. Drago mi je i da si prevazisao smrad koji se siri izmedju Nemanjine i Trga sv. Marka i da si uzivao u gradu toliko slicnom Beogradu i ljudima sa kojima smo na kraju ipak najslicniji
We must select a smaller number of standard designs .. and conduct our mass building programs using only these designs over the course of, say, five years .. and if no better designs turn up, then continue in the same way for the next five years. What's wrong with this approach, comrades? Nikita Khrushchev, 1954 |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Kronični grafičar
|
Quote:
.Još jednom, drago mi je što sam upoznao tebe i gđu Vračar i ukoliko se bude išlo u kolektivni SSC Croatia desant na BG, priključujem se otvorena srca. ![]() Ja mislim da je reportaža fenomenalna (skoro kao iz turističkih vodiča Lonely Planeta) i ako ikada zapne sa poslom, razmisli o pisanju putopisa (znam da će ih svi sa SSCa kupiti, pa da imaš neku računicu...). Nadam se da se uskoro ponovno vidimo i hvala na fenomenalnoj reportaži!
|
|
|
|
#57 |
|
Kronični grafičar
|
Evo čisto da skužite o čemu se radi:
Zagreb od Zaprešića do Dugog sela. Zajedno sa Velikom Goricom i Samoborom čini Zagreb Metro (dnevno oko 100 000 ljudi migrira radi posla u ZG, a živi na rubu grada) ![]() Moj svakodnevni put od Španskog na zapadu do Grafičkog faksa na istoku grada... (cca 60 minuta puta ujutro)
|
|
|
#58 |
|
Always attacks
|
Šta reći nakon što je tako puno toga rečeno...
![]() Dejane, mogu se samo nadovezati na riječi kolega.....i ja sam bez daha čitao ovu reportažu o Zagrebu ali ne samo zato što je to moj grad, nego i zbog toga što doista radiš izvrsne i predivne reportaže koje čovjek kad čita ima osjećaj kao i da je osobno bio tamo kao što sam se se i sam osjećao čitajući tvoje ostale reportaže gradova u kojima nikad nisam bio. Hvala ti na tako lijepom opisu moga grada, naročito što si to napravio, kako si i sam rekao, zbog toga jer si takav dojam stekao, a ne iz učtivosti. Kao i ostalima tako i meni, kao što sam ti već dao do znanja, bila mi je čast upoznati tebe i suprugu. Svima nam je bilo stalo da se osjećate što ugodnije kao gosti našega grada i nadam se da smo to i uspjeli. Osobno bi volio da nam dođeš opet, pa da eventualno u reportažu ukomponiraš i ono što zbog ograničenog boravka nisi stigao, što podrazumjeva, naravno, izmeđuostalog i mane kao i druge dobre strane grada. Isto tako se nadam i drugim gostima iz Srbije da će nas posjetiti i iznjeti svoje viđenje Zagreba i kao što je već spomenuto, Splita ili nekog drugog Hrvatskog grada.... Obzirom da ja također nisam u Beogradu bio točno 20 godina, imam veliku želju otići tamo i vidjeti koliko se promjenio i obići nekada mi poznata mjesta, jer ipak sam tamo svojevremeno proveo 14 mjeseci u komadu (JNA).... Ponavljam već izrečene rijeći kolega...Dejane i ostali sa srpskog podforuma....rado ćemo vas ugostiti kada se odlučite doći u posjet Zagrebu i tim povodom opet organizirati neki meeting. Također se živo nadam da će naš uvaženi kolega Tonycro,kao što je obećao, čim prije "skoknuti" do Beograda i uzvratiti jednako dobrom reportažom a obzirom na njegove fotografske sposobnosti u koje nas je doista uvjerio...niti ne sumnjam da će biti dobro! Dejane, još jednom hvala na krasnoj reportaži i drago mi je da sam imao priliku upoznati tebe i suprugu, obadvoje ste krasni ljudi.... .....Pozdrav i do sljedečeg viđenja....
|
|
|
#59 |
|
BANNED
|
Koga interesira, na hrvatskom forumu imamo dretvu sa zračnim fotkama Zagreba.
Vrijedi posjetiti: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=453624 ![]() ![]() ![]()
Last edited by krzamak; May 17th, 2008 at 06:54 PM. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Always attacks
|
Evo da se i ja malo nadovežem sa odnosom kilometraža, ovaj razmak istok-zapad na prvoj slici, napravljen je odprilike od table do table Zagreb...a razmak sjever-jug mi malo varira pa ako griješim neka me kolege i Zg-a isprave....
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
| Tags |
| zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|