daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Belarus

Belarus Беларусь |» Minsk | Brest | Viciebsk | Mahiloŭ

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old November 21st, 2010, 12:26 AM   #101
artagonist
Registered User

artagonist's Avatar

Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by Korkh. View Post
Асабіста мне здаецца, што нашмат мэтазгодней было б адкрыць падфорум "Архітэктура" накшталт як у Украіне, Расеі, Польшчы і інш, дзе можна было б адкрываць тэмы пра ўжо існуючыя будынкі і збудаваньні, напрыклад "Канструктывізм ў Беларусі", "Віленскае барока", "Вакзалы Беларусі" і шмат яшчэ якіх, туды можна ўключыць і замкі і збудаванні культу. Вось толькі ў мяне няма ўпэўненасьці ў папулярнасьці гэтага падфорума, таму будзе цікава ўбачыць меркаваньне іншых фарумчан
мне таксама подабаецца структура польскага форуму - адсюль і узнікла прапанова. але мне папаецца, што непасрэдна ў самім форуме "Архітэктура і ўрбаністыка" мусіць быць яшчэ колькі ўласных падфорумаў, як то зроблена тут:Architektura i Urbanistyka
можна на’т наўпрост пераняць польскую 'мадэль'. згадзіцеся, што там інфармацыя сістэматэзавана значна лепш: ну няма неабходнасьці, каб сачыць напрыклад за рэстаўрацыяў некалькіх розных замкаў, скочыць па рохных тэмах і галінах.
мне падаецца, што лепш разьнесьці тэорыю/практыку будаўніцтва/сучаснага будаўніцтва й пытаньні, датычныя помнікаў арх. імхо.

Архітэктура і ўрбаністыка:
- Архітэктура і ўрбаністыка
- Помнікі архітэктуры
- ...
artagonist no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old November 21st, 2010, 01:02 AM   #102
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Quote:
Originally Posted by artagonist View Post
мне таксама подабаецца структура польскага форуму ... можна на’т наўпрост пераняць польскую 'мадэль'....
Polish forum is nice but it is a leading SSC section, it has 3,243,777 posts (just a bit smaller than the whole Euroscrapers where we have countries from Germany to Ukraine, from Sweden to Greece). On the other hand Belarusian forum has 16,397 posts at the moment. And even though Belarusian forum has the highest growth rate of all SSC sections it is still waaay too early to compare with Poles, their forum is right now almost 200 times bigger than the Belarus forum. Polish forum didn't start off with the current layout, it came through time, as more and more posts were made, more and more sections were opened

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2010, 02:04 AM   #103
artagonist
Registered User

artagonist's Avatar

я казаў толькі пра тое, што датычыцца архітэктуры. бо на’т зараз ёсьць моманты, якія пачынаюць дублявацца ў паралельных абмеркаваньнях. я не бяруся казаць пра ўсё беларускую супольнасьць...
Old November 21st, 2010, 10:57 PM   #104
Korkh.
Belarus

Korkh.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by artagonist View Post
мне таксама подабаецца структура польскага форуму - адсюль і узнікла прапанова. але мне папаецца, што непасрэдна ў самім форуме "Архітэктура і ўрбаністыка" мусіць быць яшчэ колькі ўласных падфорумаў, як то зроблена тут:Architektura i Urbanistyka
можна на’т наўпрост пераняць польскую 'мадэль'. згадзіцеся, што там інфармацыя сістэматэзавана значна лепш: ну няма неабходнасьці, каб сачыць напрыклад за рэстаўрацыяў некалькіх розных замкаў, скочыць па рохных тэмах і галінах.
мне падаецца, што лепш разьнесьці тэорыю/практыку будаўніцтва/сучаснага будаўніцтва й пытаньні, датычныя помнікаў арх. імхо.

Архітэктура і ўрбаністыка:
- Архітэктура і ўрбаністыка
- Помнікі архітэктуры
- ...
artagonist, ідэа добрая, але мне здаецца, што пакуль сапраўды варта паспрабаваць мадэль па-прасьцей, бо наш форум маленькі і ўдзельнікаў не так шмат.
Korkh. no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2010, 11:21 PM   #105
artagonist
Registered User

artagonist's Avatar

Quote:
artagonist, ідэа добрая, але мне здаецца, што пакуль сапраўды варта паспрабаваць мадэль па-прасьцей, бо наш форум маленькі і ўдзельнікаў не так шмат.
па сутнасьці застаецца тая ж самая мадэль што і зараз, толькі "рэстаўрацыя" набывае правы) форуму. так, няхай там будзе там ня так шмат разьдзелаў (агульныя навіны, замкі...), але будзе паказальней і зручней... тэма давольі актуальная

і рэкляму трэ’ зрабіць
Old November 22nd, 2010, 10:16 AM   #106
Gość
Brestensis

Likes (Received): 50

My propositions:

- investments (projects) under construction
-- Minsk city
-- Minsk region
-- Brest region
-- Vitebsk region
-- Homel region
-- Hrodna region
-- Mahilou region

- existing buildings (projects)
-- various subsections... (architecture, castels, churches, photo reports ect.)

- infrastructure
-- railways
-- auto roads
-- airways
-- ect.

- free area
-- culture, arts ect.
-- economic, science
-- foriegn trips
Gość está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 11:53 AM   #107
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Is it possible that each of those proposed sections would have at least one page of threads?

V.V.P.
Old November 22nd, 2010, 01:17 PM   #108
Gość
Brestensis

Likes (Received): 50

I have a bit of optimism
Gość está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 03:08 PM   #109
wizardist
WTF is Terra Vitć?

wizardist's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by Singidunum View Post
Is it possible that each of those proposed sections would have at least one page of threads?
I doubt that.

Welcome to Belarusian section!
---------------------
Waiting for 2014 IIHF World Championship in Minsk!!!
Жыве Беларусь! Žyvie Biełaruś! Long Live Belarus! Viva la Belarus!

Dream Theater & Pink Floyd all the way!
wizardist no está en línea   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 10:15 PM   #110
Korkh.
Belarus

Korkh.'s Avatar

artagonist, не зусім зразумеў, Вы прапануеце стварыць падфорум мінавіта па рэстаўрацыі, ці па помнікам архітэктуры ўвогуле
Old November 22nd, 2010, 11:12 PM   #111
artagonist
Registered User

artagonist's Avatar

Quote:
artagonist, не зусім зразумеў, Вы прапануеце стварыць падфорум мінавіта па рэстаўрацыі, ці па помнікам архітэктуры ўвогуле
вось тут я й задумаўся... )
напэўна, мэтазгодней стварыць падфорум для помнікам архітэктуры ўвогуле, дзе ўжо можна асобнай тэмай разглядзець нейкія важныя/асобныя/агульныя навіны рэстаўрацыі/аховы спадчыны (кшталту стужкі навінаў) і асобнымі тэмамі прайсьціся па галоўным тыпам помнікаў/па галоўным аб’ектам
каб сыстэма была. бо (калі казаць зараз толькі пра гэтую тэму ва ўсім агульным фармаце форуму) зараз інфу можна знайсьці як непасрэдна ў тэме "рэстаўрацыя помнікаў", дык і непасрэдна па асобных гарадох разам з апошнімі навінамі новага будаўніцтва. тая ж самая гісторыя наўпрост з помнікамі архітэктуры... нават яшчэ складаней.

адзінае што... што тады рабіць з асобнымі гарадамі, як мір, дзе, акрамя таго ж замка, анічога не адбываецца.

імхо, што для помнікаў трэ’ стварыць падфорум (зноўку ж са спасылкаю на польскую сыстэму)
___
гэта калі казаць толькі пра 'помнікі'
Old November 23rd, 2010, 02:20 AM   #112
VelesHomais
aspiring cyborg

VelesHomais's Avatar

Likes (Received): 250

Quote:
Originally Posted by Gość View Post
My propositions:

- investments (projects) under construction
-- Minsk city
-- Minsk region
-- Brest region
-- Vitebsk region
-- Homel region
-- Hrodna region
-- Mahilou region

- existing buildings (projects)
-- various subsections... (architecture, castels, churches, photo reports ect.)

- infrastructure
-- railways
-- auto roads
-- airways
-- ect.

- free area
-- culture, arts ect.
-- economic, science
-- foriegn trips
Maybe in 2015
Old November 23rd, 2010, 10:50 PM   #113
KiberDen_!!!
Ціхі Мірон

KiberDen_!!!'s Avatar

Likes (Received): 25

я таксама за стварэньне падфорума "помнікі архітэктуры" - гэта будзе мой любімы падфорум
Old November 23rd, 2010, 11:02 PM   #114
Darriuss
Registered User

Darriuss's Avatar

Likes (Received): 15

Я вот еще помню времена, когда Беларуси весьма неохотно (такое у меня сложилось впечатление) выделяли собственный форум. Тогда тоже шли разговоры, типа "Зачем он вам, вас всего пять штук, форум будет стоять пустой". Но ничего, и форум не пустует, и беларусов, мягко говоря, прибавилось. Даже, вон, оказывается, рекорды какие-то ставим.

Я это к тому, что иногда развитие инфраструктуры форума авансом идет на пользу развитию раздела в целом.
Darriuss no está en línea   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 11:28 PM   #115
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darriuss View Post
Я вот еще помню времена, когда Беларуси весьма неохотно (такое у меня сложилось впечатление) выделяли собственный форум. Тогда тоже шли разговоры, типа "Зачем он вам, вас всего пять штук, форум будет стоять пустой". Но ничего, и форум не пустует, и беларусов, мягко говоря, прибавилось. Даже, вон, оказывается, рекорды какие-то ставим.

Я это к тому, что иногда развитие инфраструктуры форума авансом идет на пользу развитию раздела в целом.
Кто это говорил? Я поддержал форум Беларуси с начала. Даже мне удалось блокировать идею россиян что форум Беларуси должен быть открыт в секции России. И это мой самый любимый форум

Я волнуюсь только потому, что нпр в немецком форуме так не получилось. Они все разделили на секции но это вызвало обратный эффект, их форум значительно замедлился.

V.V.P.
Old November 24th, 2010, 12:23 AM   #116
Darriuss
Registered User

Darriuss's Avatar

Likes (Received): 15

Quote:
Originally Posted by Singidunum View Post
Кто это говорил? Я поддержал форум Беларуси с начала. Даже мне удалось блокировать идею россиян что форум Беларуси должен быть открыт в секции России. И это мой самый любимый форум

Я волнуюсь только потому, что нпр в немецком форуме так не получилось. Они все разделили на секции но это вызвало обратный эффект, их форум значительно замедлился.
Кто это говорил, я разумеется уже не помню, но вас я точно не имел в виду. Про ваше отношение к нашему разделу все знают. Но вот вы сами говорите про разные высказанные тогда идеи, где надо было открывать форум Беларуси, и я совершенно точно помню, что среди них была и мысль вообще его пока не открывать. Возможно, ее высказывали другие модераторы, ваши коллеги.
Darriuss no está en línea   Reply With Quote
Old November 24th, 2010, 12:39 AM   #117
Korkh.
Belarus

Korkh.'s Avatar

Карацей кажучы, мая прапанова: дадаць яшчэ адзін вялікі падфорум "Архітэктура і ўрбаністыка", які ў сваю чаргу складаўся б з двух падфорумаў "Архітэктура" і "Рэстаўрацыя" ( з часам можна будзе дадаць і іншыя форумы) прыкладна так:

Архітэктура і ўрбаністыка: (над назовам можна шчэ падумаць)
- (1)Архітэктура
- (2)Рэстаўрацыя

1 "Архітэктура" як я пісаў раней, гэта будзе тэматычны форум прысьвечаны ўжо існуючым будынкам і збудаваньням у Беларусі (у тым ліку і помнікам архітэктуры) напрыклад "Канструктывізм ў Беларусі", "Замкі", "Цэрквы" і г.д. (прапаноўвайце), дзе б размяшчалі інфу, артыкулы, здымкі на адпаведныя тэмы, як узор можна прывесьці форумы ў Ўкраіне, Расеі, Польшчы

2 "Рэстаўрацыя" падфорум які б быў цалкам прысьвечаны рэстаўрацыі помнікаў архітэктуры + цалкам іх аднаўленьне
туды можна ўключыць вялікія рэстаўрацыі (Нясьвіж,Косава, Ружаны, царква Сьв. Духа, Юравічы, Пустынкі, Любча, Жылічы, Наваградак) + навіны рэстаўрацыі, і іншыя галіны на гэтую тэму, за ўзор можна ўзяць падфорум на Глобусе Беларусі "Хроніка аднаўленьня беларускіх помнікаў"

Мяне хвалюе толькі інтэнсіўнасьць абнаўленьняў раздзелаў (хаця думаю гэта не такая важная справа, калі параўноўваць з "Праектамі і будаўніцтвам") Наконт запаволеньня форума з-за падзелу, лічу гэта яму не пагражае т.к. створаныя новыя падзелы са старымі амаль не будуць перасякаюцца. Галоўнае, каб ідэа выклікала зацікаўленасьць, вось гэта лічу галоўная праблема.

Выказвайце свае маркаваньні на гэты конт, прапаноўвайце свае ідэі
Old November 24th, 2010, 01:16 PM   #118
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darriuss View Post
Кто это говорил, я разумеется уже не помню, но вас я точно не имел в виду. Про ваше отношение к нашему разделу все знают. Но вот вы сами говорите про разные высказанные тогда идеи, где надо было открывать форум Беларуси, и я совершенно точно помню, что среди них была и мысль вообще его пока не открывать. Возможно, ее высказывали другие модераторы, ваши коллеги.
Да к сожалению, у некоторых модераторов не было уважения к идеи форума Беларуси. Но я поддержал идею и убедил их разрешить его создание и вот здесь мы сегодня обсуждаем дальнейшее развитие

V.V.P.
Old December 1st, 2010, 09:08 AM   #119
Korkh.
Belarus

Korkh.'s Avatar

Трэба тэму БЦ у метро "Маладзёжная" | 17п перайменаваць у БЦ Silver Tower | 17п.
І выправіць памылку у назове тэмы ЖК на пр. Дзяржынскага | 9-25 п.
Ідэа з новым падфорумам нікога не зацікавіла, я так зразумеў, шкада

Last edited by Korkh.; December 1st, 2010 at 05:41 PM.
Old December 1st, 2010, 11:47 AM   #120
KiberDen_!!!
Ціхі Мірон

KiberDen_!!!'s Avatar

Likes (Received): 25

а колькі зацікаўленых патрабуецца, каб стварыць гэты падфорум? можа нейкі сьпіс стварыць, хто ЗА

Reply

Tags
Беларусь, belarus, ssc blr

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules