daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hungary

Hungary Magyar fórum

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old July 2nd, 2008, 07:48 AM   #21
ban Bank
bohemian from Hungary

Likes (Received): 30

Quote:
Originally Posted by Ultra84 View Post
A Győr grúz, a DVSC kazah ellenfelet kapott

Nyon, július 1., 14.06 A zöld-fehérek a Zestaponival, a piros-fehéreknek a Karagandival kerültek szembe.

A BL után az UEFA első selejtezőkörének párosításait is kisorsolták Nyonban, az európai szövetég székhelyén. A Magyar Kupa-győztes Debrecen és a Soproni Liga harmadik helyén végző Győr is kiemeltként várta a sorsolás, ezért viszonylag könnyebb ellenfél várt rájuk. A zöld-fehéreknek végül a grúz Zestaponi, a Loki-nak pedig a kazah Sahktyor Karagandi jutott.
A győriek itthon, a hajdúságiak idegenben kezdik a párharcot, a találkozókra július 17-én, illetve július 31-én kerül sor.
Alma-Ata és Zsetiszu után újra egy egzotikus utazás Kazahsztánba.
Érdekes város ez a Karaganda. Pozsony nagyságú és a sztyepp közepén fekszik, tipikus volt szovjet iparváros Dunaújváros stílusban, de sokkal rosszabb állapotban. Szinte hihetetlen, de a lakosságának 75%-át németek tették ki a 40-es évekig, a volgai németek leszármazottai.
Néztem képeket a stadion melletti sportcsarnokukban rendezett 2007-es ünnepségről. Mit mondjak, mintha időutazást tennénk a 60-as évek Magyarországára.

Ami az ETO ellenfelét illeti...
Zestafoni egy 27 ezres grúz kisváros az ország közepén. Egy ottani nagyüzem a patrónusa és tulajdonosa a klubnak, amely nemrégen alakult, 2004-ben. Büszkék a stadionjukra, amely rendkívül kicsi, de ellátva minden komforttal, legalábbis grúz szinten.

Végül az MTK. Következik a szokásos történet, sima kiesés nyolcszáz néző előtt teljes érdektelenség közepette. Az ország UEFA koefficiense pedig tovább zuhan.

Na akkor még a Honvédről is egy szót. Nem reménytelen kiverni a Teplicét, sőt még a harmadik fordulóban sem vár nagy ellenfél, így akár be is juthat az UEFA kupába a Hemingway csapat. Örvendetes hír, hogy kibékülni látszanak a szurkolók a tulajdonossal, vagy legalábbis normalizálódik a helyzet.
A Teplicénak van az egyik legszebb stadionja Csehországban, erősebb csapat is a Honvédnál, de nem lehetetlen a helyzet. Pár évvel ezelőtt a Sopron teljesen esélytelenként hosszabításig jutott ellenük, ha jól emlékszem.
ban Bank no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 8th, 2008, 08:51 PM   #22
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Likes (Received): 442

Olyannyira van esélye a Honvédnak hogy az első meccsen:
Teplice - Honvéd 1-3
Ultra84 no está en línea   Reply With Quote
Old July 8th, 2008, 11:04 PM   #23
BND
Regisztrált felhasználó

BND's Avatar

Likes (Received): 18

Just before the Olympics, waterpolo European championship is going on in Málaga, Spain. The group round is over, so I'll present you the results of our teams.

Men:

HUN-CRO 10-9
HUN-SVK 19-3
HUN-GRE 8-3
HUN-MNE 9-10
HUN-ESP 8-7

Group "A" result:
1. Montenegro 12 pts.
2. Hungary 12 pts.
3. Croatia 10 pts.
4. Spain 6 pts.
5. Greece 4 pts.
6. Slovakia 0 pt.

Group "B" result:
1. Serbia 13 pts.
2. Italy 12 pts.
3. Germany 9 pts.
4. Macedonia 4 pts.
5. Romania 4 pts.
6. Russia 1 pt.

So Montenegro and Serbia is already in the semi-final, while Hungary will play with Germany, and Croatia with Italy for it. The winner of the HUN-GER match will play with Serbia, and the other winner with Montenegro, so there won't be HUN-SRB final this time...

Women:

HUN-ITA 4-4
HUN-FRA 10-5
HUN-GRE 7-7

Group "B" result:
1. Italy 7 pts.
2. Hungary 5 pts.
3. Greece 4 pts.
4. France 0 pt.

Group "A" result:
1. Spain 7 pts.
2. Russia 6 pts.
3. Netherlands 4 pts.
4. Germany 0 pt.

Quarter-finals:
HUN-NED 9-7
RUS-GRE 9-7

So the semi-finals are:
HUN-ESP
ITA-RUS

BND no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 12:31 AM   #24
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Apparently Serbia won every match with Hungary in the past 4 years. I didn't get that feeling, probably because of the domination of Hungary before.

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 02:26 AM   #25
RawLee
Moderator

RawLee's Avatar

Likes (Received): 83

You're just lucky...we will win next time...which probably will be in 3 weeks...
RawLee no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 02:32 AM   #26
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

It was a really good game

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2008, 02:34 AM   #27
RawLee
Moderator

RawLee's Avatar

Quote:
Originally Posted by Singidunum View Post
It was a really good game
Yeah,though my nerves went mad during that last 10 minutes,when we managed to hit the goalpost at least 3 times...including in the last second.
Old July 12th, 2008, 11:49 AM   #28
Kese
Registered User

Likes (Received): 9

I am happy that we lost this match. It is better to sober up early before the olympics, because for us that is the tournament that really counts. I remember this olympic final (4 years ago?) we played with SCG. By then Hungary had like 5 gold medals in the same olympics, and for the Serbs that was the one and only chance to get their first (and last) gold in those olympics. -- It was a smooth and easy match for Hungary. I was happy of course as one can be, but on the other hand some part of me could not help feeling sorry for the Serbs.
We will probably play again in Peking, maybe in the final. The Serbs may come there as European champions, but I am sure their legs will be shaking when we meet. And that is the match we will have to win.
Kese no está en línea   Reply With Quote
Old July 13th, 2008, 09:40 PM   #29
BND
Regisztrált felhasználó

BND's Avatar

Likes (Received): 18

Both waterpolo teams won the bronze medal!!

Women: Hungary-Italy 9-6

Scored: Drávucz Rita 2, Pelle Anikó 2, Valkai Ágnes 2, Primász Ágnes 1, Kisteleki Dóra 1, Zantleitner Krisztina 1

Men: Hungary-Croatia 15-14 (13-13 before ET)

Scored: Varga Dénes 4, Biros Péter 3, Hosnyánszky Norbert 3, Kis Gábor 2, Varga Tamás 1, Kiss Gergely 1, Madaras Norbert 1

Congrats to them!
BND no está en línea   Reply With Quote
Old July 15th, 2008, 12:24 PM   #30
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Likes (Received): 626

GREAT LOSS FOR HUNGARY

Elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György

Életét vesztette Atlanta és Sydney olimpiai bajnoka, Kolonics György, aki Pekingben ötödik alkalommal szerepelt volna ötkarikás játékokon.

Kolonics György Atlantában kenu kettes ötszáz méteren, míg Sydney-ben ugyanezen a távon, de egyesben diadalmaskodott. A tizenháromszoros világbajnok kenus a néhány hét múlva kezdődő ötkarikás játékokon ötödször szállt volna vízbe, társával, Kozmann Györggyel ezer és ötszáz méteren indult volna a pekingi játékokon.

Információink szerint a harminchat éves Kolonics Györgyöt edzés közben érte a halál, a kajak-kenu szövetség első emberének, Baráth Etelének az elmondása szerint Kolonics egyik pillanatról a másikra rosszul lett, majd elájult. A parton ugyan mindent elkövettek, hogy újraélesszék, de ez sajnos nem járt sikerrel.
Qtya no está en línea   Reply With Quote
Old July 15th, 2008, 12:41 PM   #31
Ultra84
Registered User

Ultra84's Avatar

Likes (Received): 442

RIP Kolonics Gyuri!

Döbbenetes! A lélegzetem is elakadt mikor meghallotam! Hihetetlen Nyugodjon Békében!
Ultra84 no está en línea   Reply With Quote
Old July 15th, 2008, 01:34 PM   #32
RawLee
Moderator

RawLee's Avatar

Old July 15th, 2008, 01:56 PM   #33
ban Bank
bohemian from Hungary

Valóban döbbenetes! Katasztrófa! Óriási veszteség a magyar sport és az olimpiai csapat számára.
Az athéni olimpia a kalapácsvetőink miatt volt keserű, most pedig Kolonics...

Akármennyire is fáj, az életmegy tovább. A sportvezetőinknek azonnal intézkedni kell, mert mindjárt kezdődik az olimpia és ezzel a tragédiával felborult a csapatunk. Úgy tudom kajak-kenuban egyéni kvóták vannak, tehát elvileg buktunk két számot, hiszen nincs másik kenu kettes kvótásunk. Mindenképpen meg kéne próbálni méltányosságot kérni és Kolonics helyére másik embert benevezni. Egyszerűen nem adhatjuk fel a két kenu kettes számot. Tudom, illetlenség már ma ilyennel foglalkozni, dehát már a nyakunkon Peking.

Éppen tegnap készültem el a teljes részletes olimpiai programmal és a magyar indulókkal...
Old July 16th, 2008, 01:04 PM   #34
nike7
Registered User

nike7's Avatar

Likes (Received): 0

Unhappy

Quote:
Originally Posted by ban Bank View Post
Valóban döbbenetes! Katasztrófa! Óriási veszteség a magyar sport és az olimpiai csapat számára.
Az athéni olimpia a kalapácsvetőink miatt volt keserű, most pedig Kolonics...

Akármennyire is fáj, az életmegy tovább. A sportvezetőinknek azonnal intézkedni kell, mert mindjárt kezdődik az olimpia és ezzel a tragédiával felborult a csapatunk. Úgy tudom kajak-kenuban egyéni kvóták vannak, tehát elvileg buktunk két számot, hiszen nincs másik kenu kettes kvótásunk. Mindenképpen meg kéne próbálni méltányosságot kérni és Kolonics helyére másik embert benevezni. Egyszerűen nem adhatjuk fel a két kenu kettes számot. Tudom, illetlenség már ma ilyennel foglalkozni, dehát már a nyakunkon Peking.

Éppen tegnap készültem el a teljes részletes olimpiai programmal és a magyar indulókkal...
Én úgy tudom, hogy egységek kvalifikálnak az olimpiára és nem személyek, a hazai szakvezetés dönti el a válogatók alkalmával, hogy kit indít, tehát elvileg mevan a lehetőség arra, hogy egy másik egység indúlhasson. Szerintem nem Kozman Gyuri mellé fognak beűltetni valakit, hanem egy teljesen új egységet neveznek, bár szerintem ebben a pillanatban kissebb gondjuk is nagyobb ennél! Tényleg döbbenetes, hogy valakinek ilyen fiatalon kell meghalnia és ilyen váratlanul! Előszőr mindíg a jók mennek el....... Az biztos, hogy nélküle kevesebbek lettünk :O(
nike7 no está en línea   Reply With Quote
Old July 16th, 2008, 01:23 PM   #35
Nyuszi
#1 Bunny

Nyuszi's Avatar

Likes (Received): 11

Quote:
Originally Posted by nike7 View Post
Én úgy tudom, hogy egységek kvalifikálnak az olimpiára és nem személyek, a hazai szakvezetés dönti el a válogatók alkalmával, hogy kit indít, tehát elvileg mevan a lehetőség arra, hogy egy másik egység indúlhasson. Szerintem nem Kozman Gyuri mellé fognak beűltetni valakit, hanem egy teljesen új egységet neveznek, bár szerintem ebben a pillanatban kissebb gondjuk is nagyobb ennél! Tényleg döbbenetes, hogy valakinek ilyen fiatalon kell meghalnia és ilyen váratlanul! Előszőr mindíg a jók mennek el....... Az biztos, hogy nélküle kevesebbek lettünk :O(
Én is úgy tudom, hogy elsősorban kvótákat szereznek a sportolók, és utána a szövettség dönti el, hogy kiket indít. Általában persze azt, aki megszerezte a kvótát...

One article about the topic, from Index:

Most akkor mi lesz Kozmann Györggyel?
Nyuszi no está en línea   Reply With Quote
Old July 16th, 2008, 01:25 PM   #36
Nyuszi
#1 Bunny

Nyuszi's Avatar

A much happier news:

Péter Halmosi signed a four year contract with Premier League rookie Hull City!

Article from Nemzeti Sport online:

Premier League: Halmosi Péter hivatalosan is a Hull City játékosa
Old July 16th, 2008, 01:29 PM   #37
Nyuszi
#1 Bunny

Nyuszi's Avatar

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni ezt az egészet... Kolo az Olimpia után vonult volna vissza, egy Hawaiin rendezett bemutató versenyen, ahol többek közt Martin Doktorral versenyzett volna, nem is beszélve az alkalomhoz kapcsolt esküvőjéről... Mind ezt Szeptemberben... 36 éves volt... TRAGÉDIA!!!!!
Old July 17th, 2008, 08:01 AM   #38
ban Bank
bohemian from Hungary

Quote:
Originally Posted by Nyuszi View Post
Én is úgy tudom, hogy elsősorban kvótákat szereznek a sportolók, és utána a szövettség dönti el, hogy kiket indít. Általában persze azt, aki megszerezte a kvótát...

Általában így van, de amennyire én tudom kajak-kenuban nem. A szövetség dönti el ki indul, de csak azok közül válogathat, akik egyébként szereztek kvótát.
Ahogy hallom kenus kvótásunk van még, tehát lehet cserélni.
Old July 17th, 2008, 09:08 PM   #39
Norkey
BANNED

Likes (Received): 3

congratulations!

17/07 Grp A Spain 0-1 Hungary

your U19 team is quite good.. nearly as the czech one

http://www.uefa.com/Competitions/under19/index.html
Norkey no está en línea   Reply With Quote
Old July 17th, 2008, 09:13 PM   #40
Nyuszi