daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old June 12th, 2008, 01:26 AM   #21
carbonkid
ab.us.er

carbonkid's Avatar

Likes (Received): 0

...skvely thread, skvele mesto! chvalim zakladatelov! [mesta aj threadu]
carbonkid no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 12th, 2008, 04:29 PM   #22
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Likes (Received): 72

Quote:
Originally Posted by carbonkid View Post
...skvely thread, skvele mesto! chvalim zakladatelov! [mesta aj threadu]
Ďakujem, aj za zakladateľov mesta.

BTW, Enzo looks really great. However, it will be built close to Aupark. I'm starting to worry about traffic in this location.

Location form their page:
Qwert no está en línea   Reply With Quote
Old June 14th, 2008, 08:43 PM   #23
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Hotel Slovan should be reconstructed

New York based businessman of Slovak origin Henry Kallan, president of company HK Hotels, is to reconstruct heavily damaged 102 years old Hotel Slovan (formerly known as Hotel Grand Royal and Hotel Rónai) in Piešťay. Although, there are some legal disputes with Austrian company Bex Baugesselschaft, Piešťany mayor Remo Cicutto is talking about serious intention of Mr. Kallan. He is going to target on congress tourism - on place of amphitheatre he wants to build congress hall.

Sources:
http://dennik.pravda.sk/sk_dennik.as...=regionya_12_4
http://www.plus1den.sk/slovensko/200...aty-hotel.html

Photos from www.plus1den.sk:

Old August 14th, 2008, 07:07 AM   #24
peterthegreat
Registered User

peterthegreat's Avatar

Likes (Received): 2

V Piešťanoch pripravujú oddych za 2 miliardy

Spoločnosť Ditec plánuje v Piešťanoch postaviť veľký rekreačný areál. Mal by vyrásť na ľavom brehu Váhu oproti existujúcim kúpeľom, ktoré patria britskej investičnej skupine Danubius. Ditec by podľa jeho šéfa Petra Lukeša chcel do projektu Bana Thermal investovať približne 65 miliónov eur (2 mld. Sk).

http://reality.etrend.sk/komercne-ne...dy/141559.html

Old August 14th, 2008, 09:16 AM   #25
johnnyy
Registered User

Likes (Received): 2

kookooooos.. vyzera to .. ako keby sme boli v dubaii...

vyzera to VERY good
Old August 14th, 2008, 04:49 PM   #26
JaSomAxxo
1. Smajl Master :)

JaSomAxxo's Avatar

Likes (Received): 1

Tak to vyzara parádne, čistá kvalita. Tam si určite pôjdem oddýchnuť
JaSomAxxo no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2008, 11:31 PM   #27
Boroque
Registered User

diky

diky za super thread konecne jedno miesto kde najdem vsetko co som chcel vedet uz su zname aj dalsie nove projekty aj ked mensie, tak ak ich najdem niekde, hodim ich sem...
neviem ci je tu niekto z Piestan este tak casom sem hodim aj nejake nove fotky zo stavieb...dufam ze sa zacnu cim skor stavat vsetky
ak mate niekto nejake nove info o projektoch spomenutych vyssie tak budem vsetkym moc vdacny lebo momentalne som dost mimo diania...
Boroque no está en línea   Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 05:49 PM   #28
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boroque View Post
diky za super thread konecne jedno miesto kde najdem vsetko co som chcel vedet uz su zname aj dalsie nove projekty aj ked mensie, tak ak ich najdem niekde, hodim ich sem...
neviem ci je tu niekto z Piestan este tak casom sem hodim aj nejake nove fotky zo stavieb...dufam ze sa zacnu cim skor stavat vsetky
ak mate niekto nejake nove info o projektoch spomenutych vyssie tak budem vsetkym moc vdacny lebo momentalne som dost mimo diania...
Vitaj, bohužiaľ nejaké nové informácie teraz ani nie je veľmi o čom mať. Ale tých fotiek a nových projektov sa neviem dočkať.
Old October 13th, 2008, 11:06 AM   #29
Boroque
Registered User

Wink

Takže dnes som si dal malý okruh a pofotil som zopár stavieb aj keď len menších...
Toto je polyfunkčná budova na rohu Bratislavskej a Teplickej..parkovať budú musieť síce asi až pri Priore ale ináč je to fajn že tam konečne niečo postavili lebo tam bol len štrk a nejaké reklamy...

Rekonštrukcia domu, v ktorom bývali desaťročia cigáni a tak blízko centra mesta to predtým vyzeralo hrozne...

Aupark

Tento polyfunkčný nám vyrástol nedávno, je to v centre pri Auparku.

Ďalší polyfunkčný sa stavia hneď vedľa toho..

Enzo

Hotel Lipa-podobný prípad ako hotel Slovan, priamo v centre mesta a chátral až doteraz, dokonca pritom aj vyhorel..momentálne by sa mali začať hĺbiť podzemné garáže a celá rekonštrukcia má byť hotová do r.2010-11

Krídlo hotelu Lipa zozadu z námestia vedľa hotelu Satelit..

Toto je spomenuté námestie a vyrastie tu väčší polyfunkčný objekt s podzemnými garážami...ak nájdem vizualizácie hodím ich sem..

Enzo za Slovenskou sporiteľňou

Tu sú za stromami vidieť byty v lokalite Dubová, ktoré by sa mali rozšíriť aj do tejto zelenej oblasti. Myslím, že už dlhšiu dobu sa tento pozemok pokúšajú kúpiť ale sa im to nedarí a dúfam, že sa ani nepodarí..aj keď byty sú to pekné, ale ten lesík je tam oveľa krajší.

Na lodenici nám ďalej vyrástla pekná nová štvrť, časť golfového ihriska a pre Aquapark už spravili vrty aktuálne fotky sem hodím neskôr...

Tak to by bolo zatiaľ všetko...Nenafotil som všetko iba to čo som mal cestou do obchodu ale čo sa týka ďalších projektov tak pokiaľ viem pozemky Saudskému princovi v Moravanoch vedľa kúpeľného ostrova už sú predané, neviem ale či už sa niečo stavia..
Na sídlisku Adam Trajan sa bude stavať nové obchodné centrum "Trajan Centrum" a vedla Tesca na sídlisku Tesla postavili ochodné centrum Family Center...
Rekonštruovať sa bude aj kolonádový most. Tiež strana, v ktorej je teraz zmrzlináreň bude celá presklená a bude tu vyvierať prameň termálnej vody pre ľudí.
Rekonštruovať sa bude aj areál železničnej a autobusovej stanice a okolie...
Časom pridám vizualizácie, ktoré sa mi podarí nájsť...
Old October 13th, 2008, 11:31 AM   #30
JaSomAxxo
1. Smajl Master :)

JaSomAxxo's Avatar

Likes (Received): 1

Parádny update skvela práca.
Old October 13th, 2008, 12:32 PM   #31
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Quote:
Rekonštruovať sa bude aj areál železničnej a autobusovej stanice a okolie...
Časom pridám vizualizácie, ktoré sa mi podarí nájsť...
Tak o tomto by som rád vedel viac. Na železničnej stanici boli zrekonštruované nástupištia, ale samotná stanica sa veľkých zmien nedočkala. O autobusovej škoda hovoriť, ten tankodróm je hanbou mesta. Celé to okolie AS a ŽS by potrebovalo revitalizáciu.
Old October 13th, 2008, 12:41 PM   #32
blizzard.bb
... blinding storm...

blizzard.bb's Avatar

Quote:
Pekný update!

Zaujímalo by ma, čo je, resp. bude, ten výškový objekt vpravo?!
blizzard.bb no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 02:01 PM   #33
Boroque
Registered User

Quote:
Originally Posted by Qwert View Post
Tak o tomto by som rád vedel viac. Na železničnej stanici boli zrekonštruované nástupištia, ale samotná stanica sa veľkých zmien nedočkala. O autobusovej škoda hovoriť, ten tankodróm je hanbou mesta. Celé to okolie AS a ŽS by potrebovalo revitalizáciu.
O moc viac o tom bohužiaľ neviem v miestnych novinách písali akurát, že sú na to vyčlenené nejaké prostriedky a dokonca tam bola aj pekná vizualizácia(ktorú už ale nemám ) a odvtedy o tom neviem nič nové, ale už by sa to veru zišlo...tak dúfam, že sa už dočkáme..
Old October 13th, 2008, 02:28 PM   #34
Boroque
Registered User

Quote:
Originally Posted by blizzard.bb View Post
Pekný update!

Zaujímalo by ma, čo je, resp. bude, ten výškový objekt vpravo?!
Tak to veru neviem ale podľa tohto ďalšieho obrázku tam budú až dve takéto vyššie budovy.. (nie je to celé dobre vidieť, ale tá druhá je vľavo dole)

Zároveň je v tom článku písané o južnom obchvate Piešťan s mostom, na ktorý som tiež dosť zvedavý...dúfam, že to vymyslia rozumne lebo už som počul všelijaké fámy, tak dúfam, že nezničia tie najkrajšie rekreačné oblasti kvôli tomu...

A tu je rovno ďalší projekt, na ktorý som predtým zabudol a držím mu palce aj keď článok už je trochu starší a písalo sa o tom viac odvtedy tak stále nič rozhodujúce, to bude asi až v najbližšej dobe...

"McDonald má záujem o letisko
Potomok zakladateľov celosvetovej
siete reštaurácií s ponukou rýchleho občerstvenia Ronald L. McDonald sa na svojej poslednej
návšteve Slovenska zastavil aj v Piešťanoch. V pondelok 18. augusta rokoval s primátorom Remom Cicuttom a zástupcami letiska o možnostiach investovania na Slovensku. Oblasť jeho záujmu
sa totiž viac ako stravovacích služieb dotýka leteckej dopravy. Pán McDonald vníma Slovensko ako rýchlo sa rozvíjajúcu krajinu, ktorej zatiaľ chýba infraštruktúra uľahčujúca príchod zahraničných biznismenov. V májovom rozhovore pre Hospodárske noviny uviedol, že si všimol nedostatok štvorhviezdičkových
hotelov, ale aj komplikácie spojené s dopravou na Slovensko. Práve tieto nedostatky by chcel pri svojich investíciách využiť. Napriek tomu, že v hre sú aj iné mestá, výhodou
Piešťan je ich príťažlivosť pre vrcholových zahraničných obchodníkov.
Rozsah investície zatiaľ nebol špecifikovaný. Tie najoptimistickejšie
plány hovoria nielen o vybudovaní infraštruktúry letiska, ale aj o založení nového leteckého priemyslu orientovaného na výrobu
ľahkých strojov. Konkrétnejšie zámery by mali byť známe po jesenných
rokovaniach.
V súčasnosti je vo finálnej fáze rekonštrukcia terminálu, ktorý bude dokončený ešte pred summitom
prezidentov Višegrádskej štvorky."

Zdroj: "Radnica Informuje" a "Piešťanský týždeň"
Old October 14th, 2008, 11:46 PM   #35
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Ten južný obchvat už mal byť dávno postavený. Krajinský most už teraz melie z posledného. Aj bez tých nových projektov je už jeho kapacita prekročená a premávka bude len rásť.

Tu je mapka:

Mal by začínať na križovatke pri železničnej stanici a končiť až za Bankou. Mohli by ale niečo urobiť aj z cestou od Banky na Havran a Čertovu pec, pretože to bude vyzerať zvláštne, keď sa taká kvalitná cesta skončí serpentínami.

Čo sa týka toho outletu, je to zaujímavý nápad. Podľa mňa by síce bolo najlepšie miesto pre taký obchod pri Trnave, ale aj Piešťany sú vynikajúce.

Last edited by Qwert; October 15th, 2008 at 12:02 AM.
Old October 22nd, 2008, 09:48 PM   #36
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Dnes som bol v Piešťanoch a na stavbe Auparku som si všimol žeriav. Vyzerá to, že to myslia vážne. Fotky nemám, ale veď viete, ako vyzerá žeriav, že?
Old October 23rd, 2008, 10:37 PM   #37
Boroque
Registered User

hej, žeriav už je tam vyše týždňa ale zatiaľ som nefotil..spravím si v najbližšej dobe výlet a pôjdem pozrieť ako to vyzerá na tom pozemku na lodenici kde má byť Aquapark a asi aj do Moravan či sa tam niečo už deje...
Old November 1st, 2008, 11:10 AM   #38
blizzard.bb
... blinding storm...

blizzard.bb's Avatar

BLUE VAWE

Názov: BLUE WAVE
Lokalita: PIEŠŤANY, priamo na brehu rieky Váh
Inestor: BLUE WAVE DEVELOPMENT s.r.o., Mierová 83, 821 05 Bratislava
Arichtekt: SPDe s.ro.

Quote:
Apartmánový dom Blue Wave – spája luxus a pohodlie apartmánového domu a komfort širokého spektra špičkových služieb (reštaurácia, kaviareň, wellness, klubová časť), pričom vytvára jadro pripravovaného areálu Blue Wave Resort. Komplex sa nachádza priamo na brehu rieky Váh v tichej, lukratívnej časti svetoznámeho kúpeľného mesta Piešťany /západné Slovensko/.
Quote:
Cieľom projektu je práve … ponúknuť … k obmedzenej ponuke hotelového a privátneho ubytovania, alternatívu kvalitného bývania a služieb v jedinečnom prostredí, v kvalite zodpovedajúcej svetovej povesti Piešťanských kúpeľov.
Viac: http://www.bluewaveapartments.sk/index.php?page=uvod

exterier

Pohľad z juhu...

severu...

východu...

západu...

interier

blizzard.bb no está en línea   Reply With Quote
Old November 3rd, 2008, 09:23 PM   #39
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Pescan

Našiel som aj iné zaujímavé projekty.
  • Kancelárie 2 876 m˛
  • Apartmány 969 m˛
  • Obchody 571 m˛
  • Parkovace miesta 75
  • Plocha celkom 4 291 m˛

Zdroje:
http://www.pescan.sk/
http://www.compassatelier.com/index.php?page=pescan
Old November 3rd, 2008, 09:33 PM   #40
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Obytný a kúpeľný súbor v Banke

Developerom tohto projektu je Opera. Má síce vyrásť v Banke, ale to môžme prirátať k Piešťanom.

Zdroj: http://www.compassatelier.com/index....iestany-banka#

Reply

Tags
health, holiday, spa, tourism, wellness

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules