|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
road builder
Likes (Received): 114
|
Treba ju postaviti na rivu neka pušta ****** za raskuženje
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 2825
|
Radi tog ******a, na splitskoj ribarnici nikad nema muha!
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
road builder
|
Aaaa, znači to je zapravo razlog zašto usred sezone nitko ne sjedi u ovom kafiću (osim jedne usamljene hrabre dame)
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
riva
U Splitu nisam bio od 1987. godine, a dvije godine prije toga tamo sam služio vojsku, i rive se sjećam onakve kakva je tada bila. Kad su je nedavno preuredili, mislio sam da će to pridonijeti njezinoj živosti i dodatno uljepšati Split, koji je za mene prekrasan i jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Prvi dojam ionako je bio loš, a otkako zahvaljujući ovoj dretvi mogu vidjeti i detalje, mogu samo reći: ružno. U utorima između kamenih ploča vidi se prljavština, same ploče su već potamnjele, a na rasvjetnim stupovima (ili su to možda samo držači tendi?) autorima bi pozavidjela i captain Janeway iz Star Trek Voyagera.
Ne bih želio da netko misli da tek tako pljuvam po nečemu što uopće nisam vidio u živo, ali nadam se da će građanska inicijativa za preuređenje rive (za koju sam čuo da odnedavno postoji) biti uspješna. Jer ovo ne liči ni na što. Naravno da nikome ne nedostaje onaj ružni asfalt sa stare rive, ali postoji tisuću načina da se riva uredi tako da bi i dalje bila ponos Splićana i uklopila se u okoliš Dioklecijanove palače. Što prije to shvate i gradski oci, to bolje. Pozdrav u Split! Last edited by vrees333; August 29th, 2008 at 09:54 PM. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
road builder
|
Važna obavijest
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Powered by Jet-A1
|
Šta je obavijest?
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
road builder
|
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Powered by Jet-A1
|
Kanalizacija? Pa dobro...šta onda?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
road builder
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
The Hand of Thoth
Likes (Received): 17
|
Moram priznat da ni ja ne kužim u čemu je poanta.
Mislim da su šahte na Rivi ODLIČNO riješen, umjesto ružnih željeznih, neupadljive kamene. Uz to, siguran sam da je komunalci drago šta mogu lako nać pravu šahtu. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Ni ja ne razumin
![]() propala baza
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
road builder
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Registered User
|
HA - HA
20.09.2008. | 17:34
liberali najavili izborni trijumf HSLS: Dobit ćemo izbore i preurediti Rivu Kada u svibnju pobijedimo na izborima i osvojimo gradsku vlast, naš prvi potez bit će - ukloniti nakaradne tende i nosače s Rive na Žnjan. Tako ćemo glavnoj gradskoj šetnici vratiti dostajanstvo poštujući želje građana Splita - s puno uvjerenja da će njegova stranka na lokalnim parlamentarnim izborima izboriti pobjedu kazao je Mirko Grljušić, predsjednik splitskog ogranka HSLS-a, na konferenciji organiziranoj s ciljem da se javnost upozna s planovima i startegijama liberala. Najavljeni potez HSLS-ovaca vjerojatno će pozdraviti svi Splićani kojima je Riva “šaka u oko”, no pitanje je koliko će njihova zamisao uistinu biti izvediva ako se koalicija na državnoj razini preslika na lokalnu, odnosno ako u Banovini liberali budu sjedili udruženi s kolegama iz redova HDZ-a. - HSLS grada Splita dosad nije vodio nikakve razgovore o mogućim koalicijama, posebno ne s SDP-om. Te spekulacije su neistinite jer Marina Jurjevića nisam vidio već dvije godine. S HNS-om smo imali konktakte, no jedino zato što smo razmatrali mogućnost zajedničke konferencije s obzirom na to da obje naše strane pripadaju političkom centru - istaknuo je Grljušić, odbacujući bilo kakve kalkulacije oko koaliranja s drugim strankama. Za splitski HSLS je, tvrdi Grljušić, HDZ i SDP jednako blizu, a o kandidatu za mjesto gradonačelnika HSLS-ovci su tek načelno raspravljali, bez spominjanja konkretnih imena. Antonija Žaja http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...1/Default.aspx
|
|
|
#74 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
pa ovo je demokracija, smiju reć šta žele
![]() al opet se hvataju rive, ka da nema prišnijih stvari ![]() i to im je pazite prvi i glavni potez u mandatu! šta će tek bit ostali potezi? hoće li pripiturat onaj svježeopiturani oker neboder u izvornu bilu?? :wow: |
|
|
|
|
|
#75 |
|
road builder
|
Matejuška
![]() Foto:RicoST |
|
|
|
|
|
#76 |
|
[BLAKE]
|
24.09.2008. | 16:55
članovi društva prijatelja baštine šokirani najavom da se na rivi ništa neće mijenjati ‘Kuret je s Rivom uvrijedio sve građane’ - Izjavom da je ponosan na novi izgled Rive gradonačelnik Ivan Kuret je pokazao koliko poštuje svoje građane, građanske udruge, brojne stručnjake, znanstvenike i akademike. Grubo manipulirajući javnošću svojim izjavama izgubio je svaku vjerodostojnost – reakcija je dr. Ante Tukića, člana Društva prijatelja kulturne baštine, u srijedu na konferenciji za tisak u povodu odluke poglavara da zanemare sugestije Radne grupe za Rivu. Grupa je, podsjetimo, procijenila da gotovo ništa na tehnobetonskoj šetnici ne valja, te da je u suprotnosti s odredbama GUP-a, strateškim urbanističkim planom s kojim se u Banovini često busaju u prsa. Iako nisu uspjeli odgonetnuti smisao nedavne Kuretove izjave jer je svoj stav o šetnici mijenjao već nekoliko puta, članovi Društva upozorili su još jednom na predimenzionirane nosače, tende koje su nazvali krpetinama, hortikulturu koja je uređena po uzoru na Stockholm, štekate koji su dizajnirani za Karepovac (gdje su na koncu i završili), nesretnu rasvjetu zbog koje se bužao kamen Dioklecijanove palače, igru s ugostiteljima koji su se utren smirili nakon što su im prešutno dopuštene nove stolice... Kao grupa građana istupat ćemo sve dok se Riva ne sagleda u cijelosti i dok se na nju ne primijene odredbe GUP-a. Nažalost, živimo u vremenu kada se struka i znanje ne poštuju, a najgore od svega je što u Banovini vladaju neznanje i podobnost – zaključio je Nikola Grabić, koordinator Radne grupe i član DPKB-a. Leo Kovačić |
|
|
|
|
|
#77 |
|
[BLAKE]
|
? ccc
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
![]() ![]()
|
|
|
|
#79 |
|
[BLAKE]
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
meni je ok riva. bar ovako na fotkama, ne znam jos nisam bio uzivo na novoj.
al mi je ful smjesno vidjeti 'vjesala' na ovim nosacima. cudi me da nisu jos nekog pusta tu objesili
|
|
![]() |
| Tags |
| drago gervais je cobrays, split |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|