daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 30th, 2008, 10:39 PM   #41
CJone
Nitra 826-2012

CJone's Avatar

Likes (Received): 1

Presne tak súhlasím s vyššie uvedenými príspevkami. To je ako možné, že štát ide investovať do súkromného majetku? Ja si tiež prosím potom postaviť nejakú tú halu a budem ju prenajímať. Stačí mi aj 1/4 z tej haly v Žiline. Nič v zlom ale prečo práve tam? Všade kde vidím nadpis národné tak to smrdí podvodníkmi...
CJone no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 1st, 2008, 10:27 AM   #42
eMareq
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Qwert View Post
V Trnave ide súkromný investor zrekonštruovať štadión za to, že mu mesto na 60 rokov prenajme pozemky pod ním a okolo neho. Štát s tým nemá nič. Nechápem, prečo sa to tak neurobí aj v Žiline. Trabelssie tú halu, myslím, dokonca vlastní, čiže považujem za neprípustné, aby na jej rekonštrukciu prispieval štát. Ak nemá na jej rekonštrukciu sám, tak nech ju predá, alebo nech si požičia.

Štát zásadne nemôže investovať do súkromného majetku. Považoval by som to na za neprípustné aj v tom prípade, ak by mal štát podiel na zisku z tej haly (čo samozrejme mať nebude), lebo by to bolo zvýhodnenie daného podnikateľa oproti ostatným vlastníkom športových hál. Ako už bolo povedané, teraz môže prísť hocijaký majiteľ nejakej haly či ihriska z Hornej Dolnej a požiadať o príspevok štátu na rekonštrukciu, lebo sa to premení na národný xxx areál.
Quote:
Originally Posted by mirkobb View Post
Vopred chcem upozorniť, že to čo teraz napíšem, nie je prejav nejakej mojej, nežičlivosti, neprajníctva, závisti a pod. Naopak, doprajem všetkým, ale musí existovať nejaký princíp spravodlivosti pri rozdeľovaní štátnych prostriedkov.

V poslednej dobe rezonuje v masovokomunikačných oznamovacích prostriedkoch správa o poskytnutie dotácie štátu na Trabelssieho halu v Žiline, ktorá by mala slúžiť ako akési "Národné športové centrum". Tak sa pýtam, ako je možné na Slovensku, že štát prostredníctvom terajšej vládnej moci pchá naše spoločné peniaze, resp. daňových poplatníkov vopred určeným svojím "kamaradenschaft" na ich súkromné aktivity..? Však takto by si mohol na podobné projekty nárokovať zo štátnych financií kdejaký súkromný subjekt alebo mesto na Slovenku, stačlo by len nejaký projekt patrične "onálepkovať názvom národný", všakže..? Ale prečo nie potom "národný" napríklad v Prešove, v Nitre, v Lučenci, Dolnom Kubíne, atď., ako k tomu prídu obyvatelia spomínaných miest, alebo akéhokoľvek iného miesta na Slovensku, však nie sú o nič menej "národné" ako Žilina, že? Ale ešte raz prízvukujem, že nezávidím Žilinčanom takýto projekt, ale za svoje mestské peniaze, alebo súkromného investora akým Trabelssie je, nie za naše spoločné, pretože mi hlavne vadí najmä priame "sponzorovanie" súkromných osôb, ktoré pod rúškom niečoho "národného" chcú ošklbať daňových poplatníkov tohto štátu na svoje osobné účely!

Dávam preto otázku do fóra, je toto správne??
Džordž je veľký kamarát s Jančim Viper RT10 Slotom, tak prečo by si nevybavil nejaké tie miliardy (a určite čosi bokom) na výstavbu "národného" športového stánku, keď má takú možnosť. To isté chcel spraviť Mr. Wide, keď vedel cenu haly na MS v hokeji, ale súkromník (Wellfree) ju vedel postaviť za polovičnú cenu z vlastných zdrojov.

Zlodejina, zlodejina...
eMareq no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 07:08 PM   #43
wizard112
Registered User

Likes (Received): 3

Fakt "neviem", akým kľúčom to vyhrala opäť Žilina. A čo ostatné mestá? Aj v TT prispeje štát? A čo TN? Čo NR, BB, PO, KE? Za súkromné peniaze nech sa stavia, čo chce, aj Disneyland, ale prečo sa máme všetci skaldať na súkromnú halu? Či aj zisk budú deliť nám všetkým? Asi ťažko.
wizard112 no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 08:45 PM   #44
brezo
Registered User

Tak ako pozerám, všetci nariekate že štát prispeje na športové centrum v Žiline. Možno sa mýlim, ale nebolo ešte povedané, že prispeje. Podľa mňa ani neprispeje, keďže ani do financovania iných projektov sa nehrnie. Na tomto projekte participuje Žilinský samosprávy kraj, SIRS, mesto žilina, Žilinská univerzita, Zväz slovenských vedecko-technických spoločností. Štát chcú požiadať o finančné prostriedky. Ale sám investor sa vyjadril, že ak štát neprispeje, tak bude projekt zameraný viac komerčne, alebo čisto komerčne. A mesto vybuduje nejakú alternatívu ako náhradu za halu. Zrejme len nejaká nafukovacia hala pre zabezpečenie športov. A ja osobne by som sa viac rozhorčoval nad peripetiami s výstavbou haly pre MS v hokeji. To už je iné kocúrkovo.
brezo no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 09:59 PM   #45
wizard112
Registered User

Quote:
Originally Posted by brezo View Post
Tak ako pozerám, všetci nariekate že štát prispeje na športové centrum v Žiline. Možno sa mýlim, ale nebolo ešte povedané, že prispeje. Podľa mňa ani neprispeje, keďže ani do financovania iných projektov sa nehrnie. Na tomto projekte participuje Žilinský samosprávy kraj, SIRS, mesto žilina, Žilinská univerzita, Zväz slovenských vedecko-technických spoločností. Štát chcú požiadať o finančné prostriedky. Ale sám investor sa vyjadril, že ak štát neprispeje, tak bude projekt zameraný viac komerčne, alebo čisto komerčne. A mesto vybuduje nejakú alternatívu ako náhradu za halu. Zrejme len nejaká nafukovacia hala pre zabezpečenie športov. A ja osobne by som sa viac rozhorčoval nad peripetiami s výstavbou haly pre MS v hokeji. To už je iné kocúrkovo.
Len nezabúdaj, že tie vzťahy zúčasnených sú povedzme, nadštandardné. Ďalšia vec je to, že SR hostí v roku 2011 MS v hokeji a tie peniaze by sa dali využiť skôr tam. Alebo budú MS miesto BA v ZA?

Pozri, ide tu len o to, že keby dostala na to peniaze ZA (a nie malé peniaze) od štátu, tak si môže každý povedať, že aj on postaví halu v dákom meste a dá mu na to štát. Dá tomu nálepku, že "národné"...

A či mu na to štát dá alebo nie, bude to na komerčnom princípe. Zase si nemysli, že keď mu na to dá štát, tak to bude nejaká charita a dobročinnoť. Tvrdý biznis.
Old July 1st, 2008, 10:31 PM   #46
brezo
Registered User

Tvrdý biznis to je všade, ja viem. Ale na Slovensku sa bez nadštandartných vzťahov nepohne nič. Niekedy môžme byť radi, že sa popri tých "vzťahoch" niečo schopné zrealizuje. A ďalšia vec je aj lokálpatriotizmus a lobing.
Old July 1st, 2008, 10:33 PM   #47
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 38

Hmm,ked som si tento problem nechal ulezat v hlave tak som dosiel k istemu nazoru:
Nemali by sme velmi nariekat.Nanestastie je situacia taka,ze kazde sportovisko,alebo podobne velka investicia je pre mesto,ale aj pre cele Slovensko obrovskym prinosom.Mne sa ten projekt osobne velmi paci,aj napad,aj to ze je to v inom meste ako BA mi vobec nevadi.Na druhej strane som dost odporca sucasnej vlady,a tieto ich machinacie mi lezu na nervy,a som zvedavy uz na Fica,ak sa niekto verejne ozve s otazkami ako si tu teraz kladieme my.
Aj mna zaujima,ci tie peniaze by neboli lepsie investovane,ak by sa dali na pripravu hokejovych MS.
Ale.Pribudne nam velky novy sportovy areal,ktoreho idea je celkom fajn,vyzera to pekne,a tazko povedat za kolko rokov by sme sa dockali niecoho podobneho.
Neviem ci to stoji za to,ale tym ze to bude narodne,ak by sa tam hrali reprezentacne zapasy,narodne zvazy by si na ne tu halu nemuseli prenajimat.Ak to bude komercne tak sa za to bude urcite cvakat.
No je to zamotane riadne,sam vobec neviem co je spravne v tejto zalezitosti.

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane no está en línea   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 11:34 PM   #48
wizard112
Registered User

"Bez podpory štátu také niečo nie je možné zrealizovať", uviedol žilinský župan Juraj Blanár. Toľko na úvod, viac v tomto článku.

Nie je to trochu priveľké sústo? Nestačila by "len" jedna špičková hala? Ďalšia vec. Má to stáť cca 4 mld. Sk, ale tam je aj 24-podlažná budova, hotel, parkovací dom, nákupné, kongresové centrum, jednoducho, vážne pochybujem, že výstavba čisto len dvoch hál zhltne 2 mld. Sk a navyše jedna hala sa bude len rekonštruovať. Veď len náklady na výškovku sa budú blížiť k miliarde + hotel, nákupné, kongresové centrum, parkovací dom, to pochybujem, že sa v tesná do miliardy. Skratka štát má prispieť na niečo viac, ako len šport!

"Zisky komerčnej časti majú vykryť aj bezplatný vstup Žilinčanov na športoviská." Prečo len Žilinčanov? Už to nie je národné? Peniaze nás všetkých, tak nech tam prístup zadara každý Slovák.

"Podľa primátora Ivana Harmana (SDKÚ) nie je prekážkou, že v Žiline sa dnes nehrá extraliga v takých halových športoch ako basketbal, volejbal či hádzaná." Tak načo sú tam preboha dve špičkové haly?

Proste bez podpory vlády to nebude. A neviem, či priorita by nemali byť MS, však to zhltne nekresťanské peniaze. Nehovoriac o tom, že peniaze treba dávať aj mimo športu.
Old July 1st, 2008, 11:51 PM   #49
wizard112
Registered User

Prečo neprispeje aj mesto alebo VÚC? Však to bude mať osoh najmä pre žilinský kraj. Vravím, mne to pripadá priveľké sústo duplom v situácií, keď sme pred MS v hokeji a teda kategória peňazí vyčlenených na šport by mala prioritne smerovať tam.

A keď dáme polovicu my všetci, tak polka bude štátna? Alebo to už nebude problém, aby to vlastnil jeden podnikateľ?
Old July 1st, 2008, 11:57 PM   #50
Joey_T
Registered User

Joey_T's Avatar

ZLODEJINA, SVINSTVO, BEZCHARAKTERNOSŤ. Viac k tomu nemám čo dodať. Som z toho celého znechutený.
Joey_T no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 12:09 AM   #51
wizard112
Registered User

A ešte mi nedá jednu vec... "Rektor Žilinskej univerzity Ján Bujňák je presvedčený, že rozpočet ministerstva školstva, ktoré spravuje jeho bývalý kolega Ján Mikolaj (SNS), na šport, by nemal ostať iba v Bratislave, ale by mal byť rozdelený rovnomerne po Slovensku."

Rozdelený rovnomerne po Slovensku v preklade znamená, že postavíme dve špičkové haly v ZA, lebo asi Slovensko bez BA = ZA. Lebo v ZA musia byť dve, hrajú tam v európskych pohároch basketbal ženy aj muži, to isté hádzaná a volejbal... Proste, to je vyhadzovanie peňazí, nech sa na mňa nik nehnevá, ale je to extra luxus, mať dve haly svetovej triedy v jednom meste za peniaze nás všetkých! Za súkromné peniaze aj desať, ale za naše...

Prečo by nestačila jedna super hala a druhú postaviť inde? Čo takto NR, možno TT, BB... Alebo aj východ, PO? I keď tam majú peknú halu, ale aj tak... Alebo povedzme aj taký MT, PD, PP?
Old July 2nd, 2008, 12:22 AM   #52
Phill
illuminatus

Likes (Received): 160

Dobre, že si napísal wizard112. Práve som totižto uvažoval, že na aké haly alebo šport v Bratislave sa to minuli tie peniaze, ktoré tam spomínal. A ešte tam točil o veľkej histórii ZA v halových športoch, ale pokiaľ viem, tak taký Inter BA, Rožomberok alebo KE majú ešte väčšiu... Ale nevadí, ako povedal wuane "berme to pozitívne, aspoň budeme mať na SK novú halu" a národnú .

P.S. Som nevedel, že už je tak vela diskutujúcich v Pravde takých primitívnych.
Old July 2nd, 2008, 12:39 AM   #53
Joey_T
Registered User

Joey_T's Avatar

V Košiciach máme tri extraligové basketbalové kluby, popredný hádzanársky klub, najlepších nohejbalistov strednej Európy, dva extraligové florbalové kluby a len jednu starú športovú halu, ktorá je skutočne stará. Neberte to tak, že teraz by som chcel taký projekt tu (nie za štátne). Chcem poukázať na to, že takto sa zvýhodnia niektoré športové kluby, kým iné budú hrávať v podmienkach ako doteraz. Navyše za za verejné peniaze zvyšuje atraktivita lokality pre súkromníkov, pretože nikto si neotvorí značkový športový obchod v šesťdesiatročnej hale. Takto tiež nepriamo štát podporuje podnikateľov. A toto nie je správne.
Joey_T no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 08:19 AM   #54
eMareq
Registered User

Quote:
Pozri, nik tu nenarieka nad nejakou halou (postavte si - majte si). Ide o to prečo by ju mal financovať štát (čiastočne)? Nech si veľkopodnikateľ Džordž zoberie z banky úver a postaví si ju z neho, prípadne nech si nájde investora. A prevádzku nech si potom rieši takisto ako chce (napr. zadarmo pre obyvateľov ZA a okolia, je mi to lauter fuk). Aj keby sa do médií povedalo, že štát neprispeje ani ň, dá sa to predsa spraviť v tajnosti. Džordž využíva to, že je kórejský národovec Janči vo vláde a má možnosť u neho zalobovať o nejaké tie $$$ (a nemusí to byť len toto NŠC). To máš to isté ako so Širokým a jeho enormným interesom stavať halu na MS 2011 v BA, tiež zo štátneho.

Nemám nič proti športovým (národným) stánkom, ale skladať sa na niečo čo od začiatku zaváňa zlodejinou ako bejk, lebo na tom bude profitovať úzka skupinka vyvolených, sa skladať nemienim. Alebo potom nech platia rovnaké pravidlá pre všetkých, nie len pre kamarátov Jančiho, keď bol primátorom.

Quote:
Originally Posted by wizard112 View Post
"Bez podpory štátu také niečo nie je možné zrealizovať", uviedol žilinský župan Juraj Blanár. Toľko na úvod, viac v tomto článku.

Nie je to trochu priveľké sústo? Nestačila by "len" jedna špičková hala? Ďalšia vec. Má to stáť cca 4 mld. Sk, ale tam je aj 24-podlažná budova, hotel, parkovací dom, nákupné, kongresové centrum, jednoducho, vážne pochybujem, že výstavba čisto len dvoch hál zhltne 2 mld. Sk a navyše jedna hala sa bude len rekonštruovať. Veď len náklady na výškovku sa budú blížiť k miliarde + hotel, nákupné, kongresové centrum, parkovací dom, to pochybujem, že sa v tesná do miliardy. Skratka štát má prispieť na niečo viac, ako len šport!

"Zisky komerčnej časti majú vykryť aj bezplatný vstup Žilinčanov na športoviská." Prečo len Žilinčanov? Už to nie je národné? Peniaze nás všetkých, tak nech tam prístup zadara každý Slovák.

"Podľa primátora Ivana Harmana (SDKÚ) nie je prekážkou, že v Žiline sa dnes nehrá extraliga v takých halových športoch ako basketbal, volejbal či hádzaná." Tak načo sú tam preboha dve špičkové haly?

Proste bez podpory vlády to nebude. A neviem, či priorita by nemali byť MS, však to zhltne nekresťanské peniaze. Nehovoriac o tom, že peniaze treba dávať aj mimo športu.
Džordž vycítil dlhodobý zdroj peňazí pre svoj profit...
eMareq no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 09:17 AM   #55
wizard112
Registered User

Za súkromné peniaze, poprípade mesta, nech sa postaví aj desať špičových hál vedľa seba. Ale keď sa na to máme skladať všetci, tak by som druhú halu doprial inému mestu, aj spomínaným KE, nevedel, aké tam majú podmienky. A nehovoriac o tom, že sa všetci poskladáme na super biznis jedného podnikateľa. Napr. v BB sa tiež ide stavať športová hala, ale za čisto súkromné peniaze. Ani korunu nedá štát, mesto, VÚC. Skratka, toto je nespravodlivé, aby sa za štátne prispievalo ešte aj na nákupné centrum či hotel!
Old July 2nd, 2008, 11:21 AM   #56
yuriy
ZILINCAN

yuriy's Avatar

Stat ma prispiet iba na sportovu cast, nie na komercnu. Ked som o tom projekte pocul prvy krat(cca pred dvoma tyzdnami), tak sa hovorilo o statnej pomoci vo vyske 800milionov. Takze mi pride maximalne smiesne, ked sa tu rozculujes kvoli tomu, ze slota+spol vybavili pre ZA necelu miliardu a pritom bystrican Vazny vybavil pre vas duplicitnu RC do RK za niekolko desiatok miliard korun.
Old July 2nd, 2008, 12:36 PM   #57
mirkobb
Registered User

mirkobb's Avatar

Likes (Received): 8

Quote:
Originally Posted by yuriy View Post
Takze mi pride maximalne smiesne, ked sa tu rozculujes kvoli tomu, ze slota+spol vybavili pre ZA necelu miliardu a pritom bystrican Vazny vybavil pre vas duplicitnu RC do RK za niekolko desiatok miliard korun.
Tak, a je to tu.. Keď dochádzajú argumenty na rozumnú obhajobu samotného predmetu debaty, tak sa začne demagogicky odpútavať pozornosť s poukazovaním na to čo sa deje inde, akási fóbia v štýle ako pointa v tom vtipe: ..."no veď hej, ale my zas nelynčujeme černochov!"

A presne to si urobil teraz Ty, poukazovaním na niečo "od veci".. Mimochodom, momentálny minister dopravy má síce adresu trvalého bydliska v BB, ale aktuálne žije v Blave, (no a "čudu sa svete") on Ti je rodený žilinčan..

Cesta z BB do RK bude slúžiť nielen obyvateľom celého Slovenska, ale prinajmenšom aj tranzitujúcim Európanom! Poukazuješ na neporovnateľné veci. Ale keď už si to načal (prvotne som nechcel rozširovať túto debatu mimo NŠC), tak Ti napíšem aj ja niečo o tom, ako sa obyvatelia tohto štátu v poslednom desaťročí neustále skladajú predovšetkým na žilinský región(!!), viď napr. KIA a infraštruktúra s tým spojená vrátane výstavby bytov, najdrahšia diaľnica (vôbec na Slovensku) zo severozápadu, pripavovaná najdrahšia vedená juhom aglomerácie, pričom privádzač k nej ako mestská radiála sa za štátne peniaze už čiastočne zrealizoval a to sa tá diaľnica ešte ani nebuduje, modernizácia železničného koridoru, plánovaná vážska vodná cesta, teraz NŠC, všetko za štátne..!? Trochu moc, nemyslíš...?

Žilina a okolie si podiel zo spoločného vyčerpala bohate už na dlhé roky dopredu, takže je už konečne na čase aby sa niečo začalo robiť aj v iných regiónoch Slovenska!
mirkobb no está en línea   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 02:57 PM   #58
yuriy
ZILINCAN

yuriy's Avatar

Quote:
Tak, a je to tu.. Keď dochádzajú argumenty na rozumnú obhajobu samotného predmetu debaty, tak sa začne demagogicky odpútavať pozornosť s poukazovaním na to čo sa deje inde, akási fóbia v štýle ako pointa v tom vtipe: ..."no veď hej, ale my zas nelynčujeme černochov!"

A presne to si urobil teraz Ty, poukazovaním na niečo "od veci".. Mimochodom, momentálny minister dopravy má síce adresu trvalého bydliska v BB, ale aktuálne žije v Blave, (no a "čudu sa svete") on Ti je rodený žilinčan..
Predmetom debaty je financovanie za statne, takze som nereagoval od veci.
Quote:
Cesta z BB do RK bude slúžiť nielen obyvateľom celého Slovenska, ale prinajmenšom aj tranzitujúcim Európanom! Poukazuješ na neporovnateľné veci.
RC z BB do RK bude duplicitna k R3 BB-MT(+D1)-RK. Ak by Vazny pretrasoval R3, tak ok. Ale on to neurobil a pre kamaratov zariadil vo vedlajsej doline dalsiu RC. Takze to podla mna porovnatelne je, kedze vyhral lokalpatriotizmus za statny cash. A v tom pripade som nespozoroval podobne rozculenie, nad "nespravodlivym" rozdelovanim verejnych financii, preto som tak reagoval
Quote:
Ale keď už si to načal (prvotne som nechcel rozširovať túto debatu mimo NŠC), tak Ti napíšem aj ja niečo o tom, ako sa obyvatelia tohto štátu v poslednom desaťročí neustále skladajú predovšetkým na žilinský región(!!), viď napr. KIA a infraštruktúra s tým spojená vrátane výstavby bytov, najdrahšia diaľnica (vôbec na Slovensku) zo severozápadu, pripavovaná najdrahšia vedená juhom aglomerácie, pričom privádzač k nej ako mestská radiála sa za štátne peniaze už čiastočne zrealizoval a to sa tá diaľnica ešte ani nebuduje, modernizácia železničného koridoru, plánovaná vážska vodná cesta, teraz NŠC, všetko za štátne..!? Trochu moc, nemyslíš...?
- Kia: preco o nu nebojovali aj zastupcovia inych regionov? Zilina bola v tom case mesto s opozicnym primatorom, takze by mali urcite velku sancu
- dialnica: ano useky pri ZA patria medzi najdrahsie na D1 a aj preto budu budovane medzi poslednymi a bude tu vyssie myto
- zeleznica: modernizacia bude prebiehat na celom Slovensku(dokonca v BB uz z casti bola), tak wtf ? )
- vazska vodna cesta: papier znesie vela. Vlastnik vazskej kaskady je Enel a pochybujem ze dobrovolne znizi vykon elektrarni, kvoli splaveniu Vahu.
- NSC: podobne sportove komplexy na Slovensku treba a je mi jedno ci budu v ZA, BA, BB, KE alebo v Hornej Marikovej. Ak si zozenu cash, tak nebudem mat nic proti tomu ak z casti prispeje aj stat.
Quote:
Žilina a okolie si podiel zo spoločného vyčerpala bohate už na dlhé roky dopredu, takže je už konečne na čase aby sa niečo začalo robiť aj v iných regiónoch Slovenska!
Vacsina z tych menovanich veci sa ani nezacala budovat, niektore ostanu iba na papieri, tak ako to ze sme si to uz vycerpali?
Old July 2nd, 2008, 04:56 PM   #59
brezo
Registered User

yuriy, pekne si to napísal. Ja by som len podotkol, že Žilinu treba brať aj ako liaheň mladých talentov v oblasti halových športov a halové športy v Žiline majú svoju históriu (tým nechcem povedať, že inde to je horšie, jasne, že RK a KE sú top). To, že teraz nie je v extralige žilinský klub vo volejbale, alebo v basketbale. To je len preto, že nie sú financie. Veď pamätám ako volejbalisti hrali extraligu a nastupovali za nich juniori. A udržali sa. Nemám čas sa ku všetkému rozpisovať, ale to, že by tu vybudovali takéto centrum je super a tých 800 miliónov možno pôjde teraz pre Žilinu, nabudúce možno do iného mesta. Veď v minulosti prúdili peniaze do iných miest viac. Teraz ťaží Žilina, no a čo.
Old July 5th, 2008, 12:41 AM   #60
wizard112
Registered User

Quote:
Veď v minulosti prúdili peniaze do iných miest viac. Teraz ťaží Žilina, no a čo.
Haha... Toľko peňazí, čo natieklo do ZA, to nešlo do žiadneho iného mesta. A to nie je len môj názor. I keď už je dosť mimo témy, ale toto je fakt, ktorý som sem musel uviesť.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules