daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > City Development > Bratislava

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 24th, 2011, 11:09 AM   #81
aquila
dialnice.info ::..

aquila's Avatar

Likes (Received): 117

Quote:
Originally Posted by elektron View Post
"prepojenie v zmysle v smere D1 zo Senca do Pharosu, a v smere z Pharosu na D1 Ružinov?"

I v pripade, ze by sa vybudovala MUK Galvaniho, su tieto smery do/z Pharosu mozne iba cez MUK Ivanska cesta.
tiez si myslim, ze od MUK upustia uplne a nejako to tam napasauju do toho "polprofilu", cim uplne zamedzia vystavbu dalsieho profilu a dobudovanie MUK, ako aj prepojenie na hradsku.. zabudnite ..

skoda, ze to nedali do kolaudacnych podmienok .. ale vsak staci uplatit a je to jedno ..

inak najomci, iste je albero, potom zrejme XXL lutz, a tomu bauhausu sa mi moc ani nechce verit ..
aquila no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 24th, 2011, 11:55 AM   #82
elektron
Registered User

Likes (Received): 0

Ci to bude nakoniec tak, alebo onak - tento projekt kriza poriadne zkresala. Nakupne centrum fuc, kancelarie fuc, krizovatka fuc. Zazrak, ze sa im tam vobec niekoho podarilo zohnat, predsalen ten priestor za dialnicou posobi tak trochu "odrezane".
elektron no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 12:31 PM   #83
aquila

aquila's Avatar

oni si ho este odrezavaju viacej ... asi sa spoliehaju najma na to kvantum aut, a ze nejake zabludi z avionu aj k nim .. ale nabytkov tam bude pozehnane .. kika, ikea, galan, xxxlutz, albero ..
Old June 24th, 2011, 12:44 PM   #84
Red-Hawko
Registered User

Red-Hawko's Avatar

Osobne neverím že by developer v 21storočí si vedel dovoliť nevybudovať si adekvátne kvalitné cestné pripojenie pre zákazníkov,
a že by povedzme prichádzajúcim z Hradskej odoperla 100metrový príjazd a dopriala im 3 a pol kilometrovú obchádzku :P

A že by Galvaniho mala byť jediný prístupová a výjazdová cesta z Pharosu, neviem si predstaviť ten dopravný chaos
Som ochotný staviť istý obnos peňazí, že v čase kompletného dobudovania Pharosu budú cesty vyzerať minimálne takto

A čo sa týka pripojenia zmerom Z D1 Senec, od letiska, a Pharos na D1 Ružinov,
neviem či ste si všimli túto vizu http://www.pharospark.sk/sk/content/interaktivna-mapka
trochu som to vyfarbil (vľavo - zalená/oranžová)

Na druhej strane by som nerozumel (jedine možno nezaťaženie Ivanskej cesty) načo by sa mali budovať tie dve horevyznačené estakády,
pokiaľ by bolo možné ne tie smery využiť nasledujúci výjazd (červené šípka) z Pharosu s pripojením na Ivánsku cestu...

Z tejto časti som tak trochu
Red-Hawko no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 01:09 PM   #85
aquila

aquila's Avatar

tie estakady ponad dialnicu su nezmysel .. lebo su neni ani potebne, lebo sa napojist smerom na letisko aj D1 zo senca.. to su len vemi priblizne vizualicie, z ktorych nic nebude ..

a co sa tyka napojenia .. to investory zo zasady neriesia ..
Old June 24th, 2011, 02:14 PM   #86
elektron
Registered User

Na MUK Ivanska cesta sa podla povodnych zamerov mala vybudovat iba vetva z Ivanskej cesty na D1 smer Ruzinov (poza IKEA). Tie estakady ponad dialnicu v planoch ani neboli.

Rad by som veril, ze dobuduju (v 2. faze) aspon tu MUK Galvaniho celu, ale neviem preco, mam o tom pochybnosti. Sledujuc ako sa tento projekt od zaciatku vyvija a podla vyjadreni Vahostavu, teda Develpment4, ci ako sa to volaju.
Old June 24th, 2011, 02:52 PM   #87
[SK]peter
Registered User

Likes (Received): 7

Kam až má pokračovať tá cesta smerom na Vrakuňu. Vo Vrakuni alebo poza nu až niekde v Podunajských Biskupiciach.

Kamoš býva pri Tescu v PB a robí na Galvaniho. Aká by to bola pre neho cesta z a do práce

Ale asi naivita
[SK]peter no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 03:29 PM   #88
elektron
Registered User

Teraz bude pokracovat iba cca 150 metrov, koncit bude v poli, resp. kruhacom, ktory bude vstupom do Pharos. Jej dalsie pokracovanie (ako prelozka cesty I/572 smerom na Vrakunu az na pripojenie na D4, resp. R1) uz bude v kompetencii mesta resp. BSK (kedze je to cesta II. triedy), co v reali znamena mozno nikdy

Nicmenej pre tvojho kamosa svita nadej, ze v ramci Pharosu sa vybuduje prepojenie na Hradsku, na urovni toho spominaneho kruhaca, ktory bude vstupom do Pharosu. Kedy a ci to vobec bude, je vo hviezdach.
Old June 24th, 2011, 03:37 PM   #89
[SK]peter
Registered User

Likes (Received): 7

Mimo špičky aj tá preložka pomôže ale rano a večer sa tvoria zapchy vo Vrakuni na kruháči. A toto vyrieši až napojenie niekde pri Tescu. Asi v roku 2033
[SK]peter no está en línea   Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 03:34 PM   #90
marclucpicard
Registered User

marclucpicard's Avatar

To čo tam vyznačil Red-Hawko oranžovou a zelenou podľa mňa nie sú estakády ale podjazdy popod diaľnicu. Pri estakádach by tam bolo extrémne stúpanie a to križovanie na D1 smer Ružinov a exit z D1 si viem veľmi ťažko predstaviť. Ale tiež si myslím že to nie je v pláne len vizualizácia s možným budúcim riešením keď ostatné vjazdy/výjazdy už nebudú kapacitne stíhať.
marclucpicard no está en línea   Reply With Quote
Old June 27th, 2011, 09:34 AM   #91
Red-Hawko
Registered User

Red-Hawko's Avatar

Možno niekedy sa mi aj lepšia podarí ak pôjdem okolo
http://img198.imageshack.us/img198/1788/25062011363.jpg
Old June 28th, 2011, 03:45 PM   #92
Vlados
Registered User

Netreba (do)budovať žiadnu MÚK, postačuje pripojenie na okolité cesty - Galvaniho, Ivanskú cestu a Hradskú. V opačnom prípade zrušme označenie D1 až po Zlaté piesky.
Vlados no está en línea   Reply With Quote
Old June 28th, 2011, 03:50 PM   #93
marclucpicard
Registered User

marclucpicard's Avatar

Križovatka Galvaniho - Ivánska cesta nestíha už teraz (zčasti aj preto že nie je najlepšie riešená) takže tú MÚK bude treba minimálne keď sa dostavia celý Pharos a keď bude hotové napojenie na Hradskú.
marclucpicard no está en línea   Reply With Quote
Old June 29th, 2011, 09:45 AM   #94
Vlados
Registered User

Takže neschopnosť mesta riešiť dopravu zabezpečí NDS ďalšou MÚK, čím sa ešte zhorsí situácia na D1
Vlados no está en línea   Reply With Quote
Old June 29th, 2011, 10:52 AM   #95
elektron
Registered User

V tomto pripade to neriesi NDS, ale investor Pharos. NDS to moze iba zamietnut, alebo schvalit. NDS to schvalilo, iba si dali podmienku aby zostal priestor na rozsirenie D1 na 3+3.
Old July 7th, 2011, 01:42 PM   #96
Red-Hawko
Registered User

Red-Hawko's Avatar

Hojte, dnes sa mi odtiaľto http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=77222 podarilo vycucať celkom veci.

Inžinierska štúdia oblasti Ružinov, Avion, Letisko

Prvý image je pre časový horizont 2015 - 2017

Druhý image pre rok 2030 - ak som si dobre všimol tak jediný väčší rozdiel je prepojenie Ružinovskej s vjazdom do pharosu

Capol som to do .jpg lebo sa to lepšie pozerá ako v tom pdf, hádam teda poteší

Last edited by Red-Hawko; July 7th, 2011 at 03:13 PM.
Old July 7th, 2011, 02:44 PM   #97
elektron
Registered User

Dobra praca Red-Hawko. Na tych vykresoch to vyzera fest zaujimavo s dopravnym riesenim. Som zvedavy, co z toho bude do roku 2017 aj realne postavene. Akurat som si myslel, ze "nosnym systemom MHD" ma byt zeleznica v ramci TEN-T (predlzenie na letisko) a nie predlzenie elektricky z Ruzinovskej. Nicmenej tie ci one kolajnice na letisko podla mna do 2020 nehrozia.
Old July 7th, 2011, 04:21 PM   #98
Ompital
Registered User

Likes (Received): 1

kolajnice do 2020 nehrozia .. ale na druhom obrazku ide na letisko ZSR aj NS MHD (pod povrchom) - co bude elektricka. A je tam aj ta lavka cez D1, ktoru investor predbezne neplanuje :-)
Ompital no está en línea   Reply With Quote
Old July 11th, 2011, 07:59 PM   #99
alexander.27
Registered User

del

Last edited by alexander.27; November 25th, 2011 at 06:49 PM.
alexander.27 no está en línea   Reply With Quote
Old July 12th, 2011, 11:07 AM   #100
hurahura
urban voyer

Likes (Received): 1

pocujte kope sa daka nova cesta pri dialnici smerom na Pharos. vyzera to ze sa bude napajat niekde pri odbocke z dialnice na Racu a Vajnory
hurahura no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules