daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old August 15th, 2010, 06:03 PM   #41
-Tom-
1:1-8 / 19-84

-Tom-'s Avatar

Likes (Received): 9

šta nije hotel lika onaj na trgu, sad je tamo neki trgovački centar?

ps gdje je u Gospiću ulica Kaniža Gospićka

Last edited by MasonicStage™; August 15th, 2010 at 09:18 PM.
-Tom- no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 7th, 2010, 07:30 PM   #42
TBoy
Registered User

TBoy's Avatar

Likes (Received): 26

Pogledajte kako će izgledati spomenik braniteljima i u biti samom gradu Otočcu koji će se graditi u središnjem gradskom parku na mjestu gdje se danas nalazi igralište za djecu. Trenutno se u parku gradi sasvim novo i jedno od najmodernijih igrališta u HR koje se premješta dalje od glavne prometnice. Sprave iz starog igrališta će se rasporediti po potrebi u druge dijelove grade.

Pa dakle, evo ideje koja je izabrana:

Što mislite?
TBoy no está en línea   Reply With Quote
Old September 7th, 2010, 10:05 PM   #43
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

lijepo, ali mislim da će sa ovaj vanjski obrub biti ubrzo išaran grafitima.
Old September 8th, 2010, 09:46 AM   #44
renco
Grad heroj

renco's Avatar

Likes (Received): 1

Nema baš puno grafitera u 'točcu.
renco no está en línea   Reply With Quote
Old September 8th, 2010, 11:04 AM   #45
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

I ja sam tog mišljenja. Inače solidno rješenje.
Rovinjac no está en línea   Reply With Quote
Old October 4th, 2010, 01:49 AM   #46
-Tom-
1:1-8 / 19-84

-Tom-'s Avatar

Likes (Received): 9

Jel se gradi Lykos?
-Tom- no está en línea   Reply With Quote
Old November 9th, 2010, 01:35 AM   #47
TBoy
Registered User

TBoy's Avatar

Likes (Received): 26

Ne gradi se.
TBoy no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 12:32 AM   #48
Bauštelac
Registered User

Bauštelac's Avatar

Likes (Received): 11

Quote:
Originally Posted by renco View Post
Nema baš puno grafitera u 'točcu.
Evo nas u Otočcu...

Moje ime je Matej Lulić.
Bauštelac no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 12:28 PM   #49
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Likes (Received): 774

Slovenska tvrtka Calcit gradi tvornicu u Gospiću

Slovenska tvornica kalcitnih punila Calcit Lika najavila je izgradnju 10 milijuna eura vrijedne tvornice u Gospiću. Tvrtka već ima svoje pogone u Ličkom Lešću u sklopu Ličke tvornice vapna. Kako dosadašnji proizvodni kapaciteti od 50 tisuća tona nisu dovoljni, slovenski ulagači su se odlučili investirati u novu tvornicu.

- Zbog velikih potraživanja kupaca iz inozemstva, odlučili smo se na izgradnju novog postrojenja proizvodnog kapaciteta 200 tisuća tona. Na preseljenje u Gospić smo se odlučili prvenstveno zbog udaljenosti Ličkog Lešća od kamenoloma Barlete - istaknuo je Matevž Kirn, direktor Calcita, piše Business.hr.

Plan investitora je novu tvornicu otvoriti početkom 2012. godine i u njoj zaposliti 35 ljudi.

- Prema našim procjenama projekt se može realizirati u godinu i pol dana. Zemljište vrijedno 1,5 milijuna eura smo već kupili, te vjerujemo da ćemo uspjeti ishoditi odgovarajuće dozvole do travnja sljedeće godine kako bismo krenuli s izgradnjom. Ipak, dosadašnje iskustvo s lokalnom zajednicom i birokracijom nalaže nam oprez prilikom procjena bilo kakvih datuma - ukazao je direktor Calcit Lika Gregor Šmitek.
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju!
mario_zadar está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 12:40 PM   #50
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

DOBRE VIJESTI: U Gospiću ove godine u gospodarstvo investirano 130, 5 milijuna kuna

Grad Gospić izašao je u javnost s podacima o investicijama na području grada u ovoj godini. Prema tim podacima ove godine na području glavnog grada županije investirano je čak 130, 5 milijuna kuna. Donosimo vam pregled investicija koje još u cijelosti ne otkrivaju koliko će se ukupno zaposliti radnika.

Poslovna zona Smiljansko polje
- Tušak d.o.o . - proizvodnja pekarskih proizvoda
- investicija 6 milijuna kn
- površina 1440 m2
- 35 zaposlenih

- Lika svjetlo - proizvodnja dekorativnih rasvjetnih tijela
- investicija 4,5 milijuna kn
- površina 1500 m2
- 30 zaposlenih

Poslovna zona Lički Osik
- Italica Cink - djelatnost tvrtke je proces pocinčavanja metala
- investicija oko 100 milijuna kn

Prostor bivše vojarne u Podoštri
- Spreewerk d.o.o - pogon za reciklažu minsko-eksplozivnih sredstava
- investicija 20 milijuna kn
- 40 zaposlenih
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju!
Old November 10th, 2010, 02:06 PM   #51
Quentino
Masonicov nadređeni

Quentino's Avatar

Location: Veličanstvenom Olujom konačno utemeljena, jedna jedina, moja domovina REPUBLIKA HRVATSKA!!
Likes (Received): 0

Objektivno gledajući, daleko najbolji i najperspektivniji grad u Hrvatskoj.
Quentino no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 04:53 PM   #52
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 169

Gospicu moze na svojevrsan nacin bit dalmacija trziste a autocesta sansa da se napokon zaustavi iseljavanje
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 10:03 PM   #53
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Pred likom definitivno budućnost ...osobno obožavam otočac u kojem se nedavno otvorio hotel **** , nadam se da će otočac dobiti svoj dio na ovom forumu jel vidih neke zanimljive projekte u tom lijepom gradiću ... , gospiću kapa doli
Old November 12th, 2010, 03:54 PM   #54
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

I ja mislim da je pred Likom velika budućnost. U turizmu: osobito da se otvori još koje skijalište, koje će, ako ne stranih, onda bar zadovoljavati potrebe domaćih gostiju.
A o industriji i energetici da i ne pričamo...
Rovinjac no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2010, 03:44 AM   #55
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

SUPER VIJESTI: U Poslovnoj zoni u Gospiću grade se dvije male tvornice

Grad Gospić može biti zadovoljan jer su ove godine nakon dugo godina čekanja počele konkretne investicije u zonu Poslovnih namjena Smiljansko polje. Uvjerio se to i portal Slobodnalika koji je posjetio otvorena gradilišta u zoni. Zadnjeg mjeseca ove godine dvije tvrtke su u zoni su počele graditi čvrste objekte.

Poduzeće Lika svijetlo iz Ličko osika i Tušak iz Gospića. Mala tvornica rasvjetnih tijela na šest tisuća četvornih metara počela je graditi svoju tvornicu.

– Ako vrijeme bude dozvoljavalo do kraja godine planiramo tvornicu staviti pod krov. Problem nam posljednjih dana rade poplave. Ako sve bude išlo po planu do srpnja iduće godine ćemo useliti u našu novu tvornicu, kaže vlasnica poduzeća Lika svijetlo Blaženka Jurčić Vivijan.

Poduzeće Tušak na 1200 četvornih metara prostora u zoni je počelo zidati svoju tvornicu kruha, peciva i kolača.

- Najveći problem uz vrijeme je što nemamo struje pa radimo uz pomoć agregata, kaže Željko Tušak vlasnik poduzeća Tušak. Kada se sagrade dvije tvornice sredinom iduće godine u poslovnoj zoni u Gospiću radit će oko 60 radnika.

http://slobodnalika.com/novosti/gosp...+tvornice.html
Old December 18th, 2010, 08:56 PM   #56
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Predstavljamo uspješne tvrtke u Ličko-senjskoj županiji – STUBA PROJEKT IZ GOSPIĆA USPJEŠNO PLOVI KROZ GOSPODARSKU KRIZU

edna od tvrtki u Lici koja se ove godine uspješno nosila sa evidentnom gospodarskom krizom, usprkos što je smanjen obujam velikih građevinskih poslova je poduzeće Stuba projekt iz Gospića. Ta je tvrtka ove godine morala zbog manje poslova smanjiti broj radnika, ali je opstala zahvaljujući kvaliteti građevinskih posla, posebno onih za koje su specijalizirani – infrastrukturi i racionalnim poslovanjem na sistemu protegni se koliki je pokrivač.

Puno pozitivnih poslovnih referenca ima ta tvrtka koja već skoro desetak godina uspješno radi velike poslove na uređenju prometne infrastrukture na području grada Gospića,općina Perušić i Lovinac.

– Posla je manje, ali uspjeli smo preživjeti. Za razliku od prošlih godina posla je bilo puno manje. Glavni su nam poslovi bili gradnja kanalizacijskih sustava u općinama Lovinac i Perušić, asfaltiranje prometnica. Za vjerovat je da će biti bolje, mi ćemo se kao i do sada boriti i svaki posao raditi što je moguće kvalitetnije, kaže Miljenko Nikolić vlasnik poduzeća Stuba projekt koja danas zapošljava 30 radnika, plaće su redovne i iznad su hrvatskog prosjeka.

- Radnika moraš platiti i onda tražiti kvalitetu posla, reći će svoju formulu poslovnog uspjeha Miljenko Nikolić koji je u Hrvatsku i Liku donio njemačku poslovnost jer je dugo godina uspješno radio u toj zemlji. Za iduću godinu nemamo velikih planova jer teška su vremena, ako bude sve po planu u centru Gospića počet ćemo graditi stambenu zgradu gdje će tržište imati mogućnost kupnje stanova po najjeftinijim cijenama, zaključuje uspješni poduzetnik.
Old March 17th, 2011, 10:50 PM   #57
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Gospić: Gradi se prvi podvožnjak

Uploaded with ImageShack.us

U Gospiću u Bilajskoj ulici na željezničkom kolodvoru gradi se podvožnjak. Nakon što se sagradila nova zgrada željezničkog kolodvora koja čeka otvorenje radnici sektora za građenje Hrvatskih željeznica do drugog i trećeg perona grade podvožnjak.

Posao im nije nimalo lak, jer su na mjestu gdje su odlučili graditi podvožnjak naišli na ogromnu podzemnu kamenu stijenu koja im je zadala puno posla dok su je uklonili. Sada je posao otvoren.
Old March 17th, 2011, 10:53 PM   #58
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Calcit ipak gradi tvornicu u Gospiću

Slovenski Calcit iz Kamnika unatrag četiri godine pokušava sagraditi novu tvornicu u Gospiću vrijednu 10 milijuna eura. No, tvrtkine planove onemogućila je birokracija odnosno otezanje s izdavanjem potrebnih dozvola. Matevž Kirn, glavni direktor Calcita, kaže da su te prepreke sada uklonjene.
Calcit "Nakon dobivanja građevinske dozvole Calcit u svibnju kreće s gradnjom gospićke tvornice koja će s proizvodnjom krenuti u prvom tromjesečju 2012. i zapošljavati tridesetak ljudi", pojašnjava Kirn. Usprkos problemima koje su imali, s obzirom da nije bilo sasvim jasno o čemu se radi i koliko će to biti važno za grad Gospić, a možda i zbog nekih drugih ambicija lokalnih vlasti, Kirn smatra da je situacija sasvim drukčija te da je Grad Gospić sada naklonjen toj investiciji. Napominje da je veliku ulogu u dobivanju dozvole odigrao i gospodarski odjel slovenskog veleposlanstva."Calcit četiri godine u Hrvatskoj pokušava s tom investicijom krenuti naprijed. Lani u rujnu to je izgledalo kao bezizlazna situacija. Uspjeli smo pridobiti Grad Gospić nakon što su njegovi predstavnici bili u Sloveniji i uvjerili se kako izgleda Calcitova tvornica te kako će to utjecati na okolinu i grad. Nisam dobio osjećaj da je netko namjerno kočio investiciju", ističe Bojan Škoda, savjetnik za ekonomske poslove u slovenskom veleposlanstvu.Calcit je jedan od vodećih europskih proizvođača kalcita, sirovine za papirnu i kemijsku industriju. U Hrvatskoj je prisutan od 2007. kada je preko austrijskog partnera došao u vlasništvo Ličke tvornice vapna u Ličkom Lešću. Kapacitet toga pogona iznosi oko 50.000 tona kalcita godišnje. Planirana proizvodnja za 2012., prema riječima Gregora Šmiteka, direktora Calcita Lika, je oko 90.000 tona.
Old March 17th, 2011, 10:57 PM   #59
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Gospić: Počela izgradnja stanova POS-a

Nekadašnja vojarna u Pazariškoj ulici u Gospiću pretvorena je ovih dana u najveće gradilište u glavnom ličkom gradu. Tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda počela je izgradnju 46 stanova iz programa društveno poticajne stanogradnje. Vrijednost radova s uređenjem okoliša i izgradnjom parkirališta iznosi 12, 2 milijuna kuna.

Cijeli je kompleks prije četiri godine gradu Gospiću darovala Vlada RH pa se sada ispostavlja da će prenamjena prostora biti prava stvar. Cijena četvornog metra stana iznositi 874,47 eura, što je među najnižim cijenama stanova POS-a u Hrvatskoj. Novi će objekt s okolnom infrastrukturom imati površinu od 2 437,90 m2.Prema planu gradnje nova će zgrada stanare primiti u veljači 2011. Godine.

Prije nešto više od šest godina Gospić je prvu zgradu iz programa POS-a dobio s 30 stanova.
Old March 18th, 2011, 02:34 AM   #60
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 169

Mario pa ti cili forum ozivis kad se ulogiras

Bravo za gospic ..jos kad bi demografski dosli na pozitivu ..bija bi to super gradic
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
drago gervais je cobrays

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules