daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > Amsterdam

Amsterdam » Café BerlageGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old July 19th, 2008, 04:22 PM   #1
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998

Amsterdam: Jamboni - Staalmanpleinbuurt

Alweer een groot nieuw project in Amsterdam-West (Parkstad) dat eerdags van start gaat.

Eerste paal Jamboni in Staalmanpleinbuurt

Over enkele weken wordt het startsein gegeven voor de bouw van ruim driehonderd nieuwe huur- en koopwoningen in de Staalmanpleinbuurt. Oplevering van de eerste woningen van project Jamboni is gepland in het eerste kwartaal van 2010. Behalve woningen verrijzen er een basisschool, zorgvoorzieningen, bedrijfsruimten en een moskee.

Locatie Jamboni:


Jamboni vogevlucht:


In de aanloop naar de bouw hield de Alliantie een woonwensenonderzoek onder de bewoners. De uitslagen van de enquête, die huis-aan-huis is gehouden, worden voor de zomervakantie bekendgemaakt.
Die zijn alleen nog van invloed op de buitenruimte. De bewoners mochten hun voorkeur uitspreken voor een bepaald woningtype, maar de ontwerpen voor de nieuwbouw zijn inmiddels al van de tekentafel gerold.
Het grootste deel van de nieuwbouwwoningen – in totaal tweehonderd waarvan een derde sociale huur – moet zo snel mogelijk worden opgeleverd. Volgens gebiedsontwikkelaar Rob Hoogeveen is dat in eerste instantie voldoende om de eerste groep mensen wier woning wordt gesloopt te herhuisvesten.

Programma Jamboni
De nieuwbouw in de Staalmanpleinbuurt bestaat uit verschillende projecten onder de noemer Jamboni. In Het Hart (tussen Einsteinschool en Henri Dunantstraat) komen 71 sociale huur, 19 vrije sector huur en 36 koopwoningen. Verder komen er onder meer een basisschool, een gymzaal, een moskee en een park. Het ontwerp voor het Staalmanpark is samen met de bewoners gemaakt in het StedelijkLab Slotervaart.
In De Parade (tussen de Ottho Heldringstraat en de spoordijk) komen ongeveer 135 koopwoningen, waaronder appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen. In opdracht van Cordaan wordt er ook een zorgcentrum gebouwd voor ouderen met onder meer wibo- en groepswoningen, een dienstencentrum en zorgsteunpunt.

De verkoop van woningen in planonderdeel De Parade is een paar maanden vertraagd. De NS wilde een ruimer overgangsgebied dan gepland tussen het spoor en de nieuwbouw. Hoogeveen: “Dat was even lastig, want alle bebouwing schuift daardoor op. We kunnen geen woningen verkopen waarvan nog onduidelijk is waar ze precies komen te staan.” Toch denkt Hoogeveen dat de verkoop nu vanaf eind mei kan starten. De goedkoopste woning (drie kamers, 85 m2) gaat ongeveer twee ton kosten. Er wordt volop gebouwd voor ouderen, maar jongeren komen er qua voorzieningen vooralsnog bekaaid vanaf. Wel komt er een buurtontmoetingscentrum, maar de vraag is of de jeugd vanaf twaalf jaar daar zijn heil gaat zoeken. Ook Hoogeveen vindt het jammer dat er voor de jeugd – een veelbesproken groep in Slotervaart - weinig gebeurt. “Het stadsdeel vond dat blijkbaar niet belangrijk voor dit gebied. Sterker nog, Streetcornerwork verdwijnt uit de buurt. Wel komen er tien starterswoningen voor jongeren. Maar we hadden ook graag een vrijetijdsvoorziening gehad. Misschien dat dat in de toekomst nog gebeurt.”

Moskee zonder minaret

In de bouwplannen is ook een moskee opgenomen van ongeveer 1000 m2. Opdrachtgevers zijn Yahia Bouyafa namens Europe Trust Nederland, waar hij ook voorzitter van is, en het FION (Federatie van Islamitische Organisaties Nederland). De moskee zonder minaretten wordt een mix van modern en traditioneel. Behalve een gebedsruimte komen er vijf klaslokalen in het gebouw, een ruimte voor lezingen en twee ontmoetingsruimten. Twee winkelruimten worden verhuurd om kosten te dekken.
Bouyafa: “Die minaretten laten we weg, want die hebben alleen een symbolische functie. Op die manier houden we meer geld over voor het islamitisch onderwijs dat er gegeven gaat worden.” De bouwkosten bedragen ongeveer twee miljoen euro. Het heeft volgens Bouyafa ongeveer een jaar geduurd voor de financiering rond was. Het geld is bijeengebracht met fondsenwerving en inzamelacties in binnen- en buitenland. Verwacht wordt dat vier- tot vijfhonderd mensen uit heel Slotervaart gebruik gaan maken van de moskee. In 2010 moet de bouw gereed zijn.
Volgens Rob Hoogeveen is goed gekeken naar de financiering van de moskee. “Wij hebben geen onrechtmatigheden kunnen ontdekken. Maar we hebben wel gekeken waar het geld vandaan komt om toestanden zoals bij de Westermoskee in de Baarsjes te voorkomen.”

Janna van Veen

Bron:www.nul20.nl

Bouwterrrein Jamboni in Juni 2008
[IMG]http://i29.************/25ppljr.jpg[/IMG]

Alliantie Ontwikkeling realiseert in Amsterdam Nieuw-West het nieuwbouwproject Jamboni. De letterlijke betekenis van "Jamboni" is "Hallo zeggen tegen meerdere mensen". Dit is meteen een goede samenvatting voor het hele project : iedereen is welkom in de nieuwe buurt.

De komende periode verrijzen hier ruim 300 nieuwe woningen: 24 eengezinswoningen en 109 appartementen voor de verkoop, en bijna 100 sociale huurappartementen. Daarnaast komen er voorzieningen en parkeergelegenheid. Met Jamboni gaat de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt echt van start. Diverse projecten zullen volgen met als doel, een levendige, groene en aantrekkelijke buurt, met ruimte voor wonen, werken en sociale functies. Het project bestaat grofweg uit twee gebieden ; de Parade en het Hart.

De Parade
De Parade bestaat uit een vijftal torens, waarin drie met in totaal 109 koopappartementen (52 maisonnettes, 31 startersappartementen en 26 overige appartementen), één met sociale huurappartementen en een toren met diverse zorgvoorzieningen en een wijkrestaurant. Evenwijdig aan de torens liggen 24 eengezinswoningen voor de verkoop, gelegen boven een rij bedrijfsruimtes. Onder de torens bevindt zich een parkeerkelder. Woonoppervlakte 61 - 189 m² , verkoopprijzen vanaf ca. € 149.000 v.o.n.

Het Hart
In het Hart komen naast een appartementengebouw, met onder meer 41 koopappartementen (9 maisonnettes, 22 appartementen, 10 studio’s), 19 vrije sector huurwoningen, een “communitycentre” (waarin onder andere een basisschool, een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang, gymzaal en buurtontmoetingsruimte), gebedsruimte, een buurtpark met speelvoorzieningen, een parkeergarage en 96 sociale huurwoningen. Woonoppervlakte 57 - 127 m² , verkoopprijzen vanaf ca. € 150.000 v.o.n.

Informatie
De start van de verkoop via Kuijs Reinder Kakes en Woonvast Amsterdam wordt per mei 2008 verwacht. U kunt zich als belangstellende registreren op de site van www.jamboni.nl
De vrije sector huurwoningen worden te zijner tijd verhuurd door Alliantie Amsterdam.

Die brede trap vind ik wel mooi.Bron: www.zuiderkerk.amsterdam.nl

[IMG]http://i1.************/7w5dyk0.jpg[/IMG]Met palmen.
[IMG]http://i38.************/2wcitxi.jpg[/IMG]

[IMG]http://i37.************/34hb0a0.jpg[/IMG]

[IMG]http://i35.************/1qjq4j.jpg[/IMG]


Quote:
Originally Posted by Mojito View Post
Gisteren even snel wezen kijken in de Staalmanbuurt (Ottho Heldringstraat, Elisabeth Boddaertstraat, Henri Dunantstraat) in het zuidelijke deel van Slotervaart, waar binnenkort ook zal worden gestart met nieuwbouw, het project Jamboni (waar halen ze het toch vandaan, die namen...). Tijd om de huidige situatie vast te leggen, dus!

1. Ottho Heldringstraat in noordelijke richting, met de Ringspoorbaan rechts:


2. Het braakliggende terrein richting Elisabeth Boddaertstraat. Ik ben er vroeger wel eens geweest (ook hier woonden schoolvriendjes van me), maar ik zou echt niet meer weten wat hier nou gestaan heeft.


3. Straks is dit een 'prachtwijk'. Maar vooralsnog biedt het een treurige aanblik, deze onttakelde speeltuin aan de Elisabeth Boddaertstraat:


4. Let op de tekst op het elektriciteitshuisje. Kijkend naar de manier waarop (netjes recht en in witte blokletters) en de inhoud moet deze vintage-graffiti net zo oud zijn als de wijk zelf! (Nederlands Nieuw-Guinea, de laatste kolonie in Azië is in 1962 onder druk van de VN en de VS aan Indonesië overgedragen):


5. Zicht op de spoorzone met de woontorentjes aan de Maassluisstraat (er tussendoor zien we Masira opduiken):


6. Terugblik op de typische jaren '60 portiekflats aan de Ottho Heldringstraat. De opgeleukte blinde kopgevels geven me een DDR-visioen:

Last edited by the runner; July 29th, 2008 at 01:31 AM.
the runner no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old July 19th, 2008, 05:12 PM   #2
SkyBridge
a.k.a. Sequentia
 
SkyBridge's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Antwerp
Posts: 20,787
Likes (Received): 1870

Zeer matig project, zeker vergeleken met de rest van de projecten in dit deel van de stad. Over 20 jaar breken we het alweer af
__________________
The pain was the world,
And I could not live outside it.
SkyBridge no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 06:22 PM   #3
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998


Dat denk je, of dat weet je zeker?
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 06:27 PM   #4
Elio di Angelis
Fight for progress!!!
 
Elio di Angelis's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Amsterdam
Posts: 1,317
Likes (Received): 62

ik denk het. hoewel ik de trappen wel een stedelijk vind. maar verder is het erg saai. maar overal in de wereld worden ook wel eens mindere dingen neergezet.. ook de mensen met minder inkomen moeten ergens wonen.

hoewel ik dat hier geloof ik niet van toepassing is.
__________________
There's a story behind every picture...
Elio di Angelis no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 08:21 PM   #5
Sol
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 12,769
Likes (Received): 2839

Teleurstellend. Ik dacht dat de tijd van zulke saaie projecten voorbij was. Is er dan niemand die opstaat en zegt of liever schreeuwt dat dit zeer middelmatig is en dat dit echt beter kan!?
__________________
Should I be turned into a vegetable or a happy imbecile?
Sol está en línea ahora   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 08:51 PM   #6
Arrrgh
Gouda's Glorie
 
Arrrgh's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gouda
Posts: 7,677
Likes (Received): 1119

Vooral al die kleine raampjes op impressie 3 zien er niet uit. Als dat is wat het lijkt - namelijk dat iedereen hun badkamer aan die kant heeft - is dat echt heel erg slecht van de architect. Of is het uitzicht aan die kant niet interessant?
Arrrgh no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 10:09 PM   #7
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998


Die kleine raampjes zitten denk aan deze kant om het geluid van de spoorlijn tegen te houden die op een paar meter langs komt. Dit is niet zo een mooi project als Parkrand of Waterfort maar iedereen kan ook geen 1200 euro huur per maand betalen.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old July 19th, 2008, 10:47 PM   #8
Sol
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 12,769
Likes (Received): 2839


Natuurlijk kan niet iedereen 1200 euro aan huur betalen, maar dat betekent nog niet dat je niet creatief kunt zijn. Daar komt nog bij de dat de kostprijs van appartementen niet al te hoog is.
__________________
Should I be turned into a vegetable or a happy imbecile?
Sol está en línea ahora   Reply With Quote
Old July 21st, 2008, 02:54 PM   #9
ldd
Your royal highness
 
ldd's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Amstelveen
Posts: 1,330
Likes (Received): 131

Middelmaat is goed omschreven, vind ik. Maar dat betekent ook dat het niet slecht is! In ieder geval een hele verbetering. Aardig gevarieerd in hoogte. Het succes zal aan de afwerking liggen, als er mooie details in het metselwerk komen en kwaliteit wordt geleverd zal dit, denk ik, echt langer dan 20 jaar staan
__________________
The higher, the better!
ldd no está en línea   Reply With Quote
Old July 25th, 2008, 01:16 AM   #10
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998

Eerst paal!

1e paal het project Jamboni Het Hart te Amsterdam

30 juni 2008 — Heddes Bouw heeft de 1e paal geslagen voor Het Hart van het nieuwbouwproject ‘Jamboni’ in stadsdeel Slotervaart in Amsterdam. In Het Hart van de Staalmanpleinbuurt komen 130 woningen.

De naam ‘Jamboni’ komt uit het Swahili waar je 'jamboni' zegt als je een groep mensen begroet. De diversiteit maakt deze wijk uniek. Niet alleen de samenstelling van bewoners is divers: jong en oud, gezinnen en alleenstaanden, kopers en huurders en bewoners van verschillende afkomst. Er komt ook een grote diversiteit aan voorzieningen. Er wordt gewerkt aan een nieuw schoolgebouw met kinderdagverblijf, een ontmoetingsruimte, een moskee, een zorgcentrum met aangepaste woningen, een wijkrestaurant en een park.

In opdracht van De Alliantie en Stadsdeel Slotervaart bouwt Heddes Bouw aan dit nieuwbouwproject.

Last edited by the runner; July 27th, 2008 at 09:44 PM.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old July 27th, 2008, 06:44 PM   #11
beera
André
 
beera's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Amsterdam
Posts: 19
Likes (Received): 0

Ik woon er niet zo ver uit de buurt en kom er regelmatig langs en men is aan het werk, ik zal proberen om binnenkort wat foto's te maken, bijgaande foto is van 1 juli


beera no está en línea   Reply With Quote
Old August 10th, 2008, 04:38 PM   #12
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998

Het eerste beton is gestort.
[IMG]http://i33.************/besx9k.jpg[/IMG]

De heimachine is aan deze kant van de weg bijna klaar.
[IMG]http://i35.************/28cf2vt.jpg[/IMG]

Last edited by the runner; September 4th, 2008 at 01:53 AM.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old August 17th, 2008, 10:55 PM   #13
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998


Dit is nu in aanbouw
[IMG]http://i35.************/2wp2ey1.jpg[/IMG]

Wat leuke hoogteverschillen van de openbare ruimte in de wijk.
[IMG]http://i33.************/28bh75h.jpg[/IMG]

[IMG]http://i36.************/zyc654.jpg[/IMG]

[IMG]http://i37.************/2mhg48j.jpg[/IMG]

[IMG]http://i38.************/5nt37c.jpg[/IMG]
De impressies komen van: www.jamboni.nl
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old August 18th, 2008, 01:09 AM   #14
Nout
AstroNout
 
Nout's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nieuwegein (NL)
Posts: 4,257
Likes (Received): 1053

Leuk zeg, die impressie met palmbomen. Ze hebben in hun renders de klimaatverandering meegerekend .
__________________
flickr
Nout no está en línea   Reply With Quote
Old August 19th, 2008, 09:48 PM   #15
daneo
Registered User
 
daneo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: kudelcity
Posts: 679
Likes (Received): 13

wij hebben ook een paar palmen in de tuin en ze doenhet super! ook in de winter.
deze soorten zijn prima bruikbaar (ff opgezocht)
Chamaerops Humilis
Trachycarpus Fortunei
Butia Eriospatha.

het gaat er in ieder geval erg mooi uitzien.
daneo no está en línea   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 07:10 PM   #16
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998

Aan de kant van het spoor zijn ze ook begonnen met heien.
[IMG]http://i36.************/o7j4fk.jpg[/IMG]
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 01:04 AM   #17
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998


Werkzaamheden de Parade gestart.

28 augustus 2008

Eind augustus zijn de heiwerkzaamheden in de Parade van start gegaan. Dit is het gebied ten oosten van de Ottho Heldringstraat, tussen de Plesmanlaan, het spoor en Aletta Jacobslaan.
De heiwerkzaamheden duren tot in november, want er moeten wel 1105 palen worden aangebracht. Dit is het begin van de werkzaamheden die Heddes Bouw uitvoert in opdracht van De Alliantie, voor de bouw van 183 woningen, 34 bedrijfsruimtes en een parkeergarage met 281 parkeerplaatsen.
In later stadium wordt er ook nog een zorgcentrum voor Cordaan gebouwd, In dit gebouw komen woongroepen en 35 zorggerelateerde woningen (zogenaamde WIBO woningen: Woningen In Beschermde Omgeving). In totaal is er ruimte voor 66 personen.

Bron: www.dpsp.nl
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 08:34 PM   #18
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,427
Likes (Received): 26998

Er staan al 2 bouwkranen.
[IMG]http://i35.************/34820lz.jpg[/IMG]
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 10:06 PM   #19
LookingUpToTheSky
Registered User
 
LookingUpToTheSky's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Deventer
Posts: 195
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by SkyBridge View Post
Zeer matig project, zeker vergeleken met de rest van de projecten in dit deel van de stad. Over 20 jaar breken we het alweer af
Ik deel gedachte met jou. Het is misschien nog mooi zolang het nieuw is, maar wat je zegt over 20 jaar breken we het alweer af. Ik vind het een kansloos project. Die gebouwen zien we al veel te veel en die worden ook allemaal afgebroken. Het is niet uniek en verfrissend.
LookingUpToTheSky no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 10:51 PM   #20
Cymen
Just another user
 
Cymen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Amsterdam
Posts: 4,922
Likes (Received): 40

Ik ben bang dat ik de mening deel dat dit een matig project is. Dit lijkt teveel op jaren 60 flats die ze nu massaal aan het afbreken zijn. Horizontale belijning en wat lijkt galerijen aan de buitenkant zijn gewoon not done.
__________________
"Amsterdam is the world's smallest metropolis" - Mick Jagger

I'm not a slave to a god that doesn't give a shit!
Cymen no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
parkstad

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium