daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average. Display Modes
Old January 21st, 2013, 05:35 PM   #2321
najlepsejsejsi
Registered User

Likes (Received): 33

Quote:
Originally Posted by veteran View Post
Problémy s čítaním (opäť)?
Asi ty mas problem s vyjadrovanim, ked sa snazis byt nasilu vtipny.. A ja som reagoval na tvoj trapny koment a nie na sudruzku Viktorinovu... Zas ti ten pokus o urazku nevysiel

Quote:
Centrum mesta bolo plné. Jáááj, to myslela asi vtedy, keď doň prichádzala kolóna so starým *ujom. Vtedy bolo pred pódiom na Hlavnej menej ľudí, než v električke smerujúcej na Jedlíkovu
tak sa ta este raz pytam co by robili ludia pred podiom, 2 hodiny pred zaciatkom programu v takom pocasi...

Quote:
Centrum bolo plné akruát v čase najväčšej maškarády. Hrnčiarska - "pýcha mesta" - bola napr. ĽUDOPRÁZDNA (!).
Prosim ta a aka akcia bola v tom case na Hlavnej? Vsetko bolo vo vnutri v podnikoch, puboch, kaviarnach a pod. Ranajky v meste, divadlo, modne prehliadky, vystavy... zase ti to nevyslo. Este ze mas "tromf", Hrnciarsku.. ano to bola skoda ze sa tam nic nedialo. Ale preto bol cely dvojdnovy program zly?

Last edited by najlepsejsejsi; January 21st, 2013 at 05:48 PM.
najlepsejsejsi no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 21st, 2013, 06:04 PM   #2322
sckesk
SC_KE_SK

Likes (Received): 44

Quote:
Originally Posted by kaktusik View Post
Pocasie bolo dobre, len skoda, ze trochu nefukal kosicky vietor. Ten by dymovy mrak mozno rozfukal. Neviem, ci tam nejaky efekt neurobil prilis vela dymu, s cim mozno nepocitali.
"Prasknuté teplovodné potrubie" na Hlavnej v Košiciach (alebo, ako ináč sa to dá nazvať)

Last edited by sckesk; January 21st, 2013 at 09:59 PM.
sckesk no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 06:22 PM   #2323
veteran
www.fotokosice.eu

veteran's Avatar

Likes (Received): 52

Quote:
Originally Posted by najlepsejsejsi View Post
Prosim ta a aka akcia bola v tom case na Hlavnej? Vsetko bolo vo vnutri v podnikoch, puboch, kaviarnach a pod. Ranajky v meste, divadlo, modne prehliadky, vystavy... zase ti to nevyslo. Este ze mas "tromf", Hrnciarsku.. ano to bola skoda ze sa tam nic nedialo.
O čom je akože toto? Ja som napísal, že to, čo povedala výhovorkyňa je somarina. Centum mesta bolo plné - rozumej, bolo na uliciach viditeľne viac ľudí než v bežný deň - akurát počas hlavného bašavlu. Dovtedy tomu tak nebolo ani omylom, pri vedľajšom pódiu bolo počas akcií v sobotu snáď ešte menej ľudí, než zvykne byť počas Vianoc alebo DMK. Asi boli všetci tou kultúrou presýtení alebo čo. Bočné ulice - ako v bežnú nedeľu.

Dopravné obmedzenia od 13:00 - asi čakali tie desaťtisíce - porušené parkovanie, hermeticky uzavretá Moyzesova (kvôli komu/čomu?), zápchy na obchádzkových trasách (všetci zjavne mierili do centra, Rastislavova o 15:30 - 250 metrová zápcha), policajtov na križovatkách viac, než ľudí v uliciach.

Ešte o 16:00, keď organizátori čakali hlavný nápor - kvôli ktorému urobili uzávierku celého býv. NO a priľahlých ulíc - jazdili električky prázdne (viezol som sa z Terasy a v sólo vozni sme boli piati). Hlavný nápor (nárazový) prišiel až tesne pred začiatkom - ten už DPMK pochopiteľne nezvládol, keďže 10 trolejbusov z riadnej výpravy ostalo stáť (kvôli úplne zbytočným uzávierkám (keďže očakávané masy neprišli) - náhrada 10 kĺbových autobusov) a 10 Tedomov si objednalo mesto pre VíÁjPí (vozili sa nimi max. 5-6 ví-aj-pí ľudia).

Ale centurm bolo po celý víkend plllllnéééé...

Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta

Last edited by veteran; January 21st, 2013 at 06:31 PM.
veteran no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 06:42 PM   #2324
najlepsejsejsi
Registered User

Quote:
O čom je akože toto? Ja som napísal, že to, čo povedala výhovorkyňa je somarina. Centum mesta bolo plné - rozumej, bolo na uliciach viditeľne viac ľudí než v bežný deň - akurát počas hlavného bašavlu.
No to je tvoj nazor, vlastny pocit... Ludi bolo v meste viac aj 19. vo vecernych hodinach pri mappingu a rozsvieteni Domu. Ale tak snad si neocakaval tisice ludi v dopoludnajsich hodinach pri immaculate.. A este raz, gro akcii pocas tych dvoch dni cez den bolo v interieroch nie na ulici...

K obmedzeniam v doprave som sa zase nevyjadroval, ale pisal som ze organizacia bola najvacsia slabina a k tomu patri aj organizacia dopravy...
Old January 21st, 2013, 06:50 PM   #2325
veteran
www.fotokosice.eu

veteran's Avatar

Ale ja sa nesporím o to, či v čase veľkých akcií (dóm, Urbanova veža) bolo v meste kopec ľudí. Určite ich bolo viac, než normálne. Ale nezainteresovanému človeku by sa mohlo z tých kecov zdať, že outdoorové akcie frčali od soboty 9:00 do nedele 19:00 a centrum bolo natrieskané, že sa nebolo kam pohnúť (čo pravda nebola). Toť vše.

Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta
Old January 21st, 2013, 07:08 PM   #2326
sckesk
SC_KE_SK

Quote:
Originally Posted by veteran View Post
Ale ja sa nesporím o to, či v čase veľkých akcií (dóm, Urbanova veža) bolo v meste kopec ľudí. Určite ich bolo viac, než normálne. Ale nezainteresovanému človeku by sa mohlo z tých kecov zdať, že outdoorové akcie frčali od soboty 9:00 do nedele 19:00 a centrum bolo natrieskané, že sa nebolo kam pohnúť (čo pravda nebola). Toť vše.
Okolo obeda sa mi zdalo, že na Hlavnej (okolo divadla) je viac policajtov, ako ostatných ľudí. Návštevník by si mohol myslieť, že v KE je každý druhý obyvateľ policajtom
Old January 21st, 2013, 07:17 PM   #2327
hraby
Registered User

hraby's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
Na ceremonialy som sa zucastnil osobne a tak sa na celej atmosfere osobne podielal (na rozdiel od viacerych tu pindajucich)
teraz si dal šrácom po nose.. ale uplne s tebou suhlasim..
Old January 21st, 2013, 07:42 PM   #2328
sckesk
SC_KE_SK

V júni bude pôvodný mlynský náhon napustený vodou

... teda aspoň podľa obrázku
Old January 21st, 2013, 07:58 PM   #2329
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

a vo vode bude tancovat baletny subor a budu postavat obcania...

"Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice.

„Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol.
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 07:59 PM   #2330
veteran
www.fotokosice.eu

veteran's Avatar

Vedľa sa bude performovať aj tancujúci bager, ale to sa už do obrázka nevošlo

EDIT: a nedá mi - nebolo to kortyo rieky Hornád a voda tadiaľ v 70. rokoch netiekla.

Old January 21st, 2013, 08:19 PM   #2331
michalkobb
Registered User

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
Na ceremonialy som sa zucastnil osobne a tak sa na celej atmosfere osobne podielal (na rozdiel od viacerych tu pindajucich).
Atmosfera sa o ten program ani neobtrela. Aby si ma nezaradil k tym, ktori len pindaju a na programe ani neboli, tak vedz, ze som tam bol. Atmosferu doniesol az Jamiroquai, ale ten ju nanestastie nechal len v Steelke. Uz som to pisal v inej diskusii, ale dojmy mna, partnerky a vsetkych hosti, s ktorymi sme tu blamaz rozoberali na ranajkach v hoteli: Par pozitivnych momentov, ale inak totalny trapas. Podla mnozstva ludi islo o nepodarenu stuzkovu. Ak sa uz aj k niecomu organizatori dokopali, tak to bola prudko alternativna WTF produkcia. Hluche miesta, trapne ticho, odveci vystupenia. Nebudem vobec rozpravat prehnane, ked poviem, ze to bol naozaj najhorsi program, aky som kedy videl. Za vsetko hovorili aj reakcie publika, ktore jedinykrat vypotilo vacsi potlesk pri beatboxeroch. Este aj hymna ostala bez odozvy. Citujem reakcie okolo mna: Nejaky anglicky hovoriaci pan: "What a hell is this?" Vtipnou kasou nakazeny Kosican (usudzujuc podla prizvuku): "A 300 milionov je doslova v... zadnici" Ina Kosicanka: "toto je hanba na 100 rokov..." atd. Ano, program bol strasny, ten, kto to pripravoval, by mal dostat 5 a 20 medzi nohy. Kazdy, kto tvrdi, ze to "nebolo az tak zle", je bud slepy alebo nekriticky lokalpatriot. Bonbonik na zaver, ohnostroj: 90% z neho nebolo vidiet. To, ze z inych uhlov a miest bol eno nuno je sice fajn, ale povedzte to tym tisicom ludi, drvivej vacsine, ktori stali tam, kde bol vidiet iba dym.

Nebyt toho Jamiroquai, tak si hlavu trieskam este teraz
michalkobb no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 08:25 PM   #2332
motooo
Registered User

motooo's Avatar

Likes (Received): 32

Tak dnes v robote bol otvaraci ceremonial asi hlavnou temou. A vsetci boli dost sklamani a spominali hlavne zlu organizaciu a tie hluche miesta medzi jendotlivymi vystupeniami. A to su vacsinou ludia v strednom veku. Ale kolegyna bola pri Tescu a zevraj ohnostroj bol odtial paradny.

Inak co sa tyka Jay Kaya, tak kamarat ho stretol v Schalkháze, bol mily, fotil sa ludmi a daval autogramy. Len na margo toho, ako odhanal svojich fanusikov podla jedneho spolahlive dennika.
motooo no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 09:17 PM   #2333
sckesk
SC_KE_SK

Quote:
Originally Posted by motooo View Post
Tak dnes v robote bol otvaraci ceremonial asi hlavnou temou. A vsetci boli dost sklamani a spominali hlavne zlu organizaciu a tie hluche miesta medzi jendotlivymi vystupeniami. A to su vacsinou ludia v strednom veku. Ale kolegyna bola pri Tescu a zevraj ohnostroj bol odtial paradny.
Na severnej strane Hlavnej bolo vidno ohňostroj oveľa lepšie, veď nečudo, keď si to organizátori pred pódiom zadymili...
A organizátori asi chceli aj ušetriť, lebo jednu obrazovku umiestnili dosť hlúpo, na bočnú stenu Dargova (z Hlavnej), takže ľudia, ktorí tam stáli a chceli sa pozrieť aj na pódium, museli sa stále otáčať doľava/dopredu. A zvuk tam bol už dosť ticho a oproti obrazu bol posunutý aspoň 10 sek. Na Hiltone bola obrazovka zo strany od Auparku a tam už nebol zvuk radšej žiadny.
Ďalej som si nevšimol žiadnu kameru umiestnenú pri tom balóne, ktorý bol medzi Dargovom a Hiltonom a kde sa odohrávala časť programu tesne pred ohňostrojom. Väčšina ľudí z toho nevidela vôbec nič. Ten balón bol zakrytý plachtou a nikto nečakal, že v zime bude vlhko a plachta sa k balónu prilepí a nepôjde dole. Takže aj keď už odpočítavanie do štartu skončilo a začal sa ohňostroj, v skutočnosti balón (raketa) ešte nevzlietol...
A keď ohňostroj skončil nastalo ticho a nikto nevedel, či je už koniec, lebo pán moderátor sa ozval až po niekoľkých minútach.
...

Last edited by sckesk; January 21st, 2013 at 09:25 PM.
sckesk no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 09:55 PM   #2334
i15
..

i15's Avatar

Likes (Received): 14

velmi kvalitny clanok http://oc.kosice2013.sk/chutne-ranaj...r-bic-project/
i15 no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2013, 07:25 AM   #2335
veteran
www.fotokosice.eu

veteran's Avatar

Old January 22nd, 2013, 06:08 PM   #2336
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

Quote:
Originally Posted by i15 View Post
tak toto je na pulitzera

"Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice.

„Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol.
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old January 22nd, 2013, 10:18 PM   #2337
najlepsejsejsi
Registered User

UNIKLA TAJNA NAHRAVKA Z OHNOSTROJU V KOSICIACH POCAS OTVARACIEHO CEREMONIALU!!!

Ohnostroj bol vazne krasny, aky sme v meste este nemali.. skoda ze tie desattisice ludi to nemohli vidiet.. vydrbany dym/hmla.. posudte sami

simi_e liked this post
Old January 22nd, 2013, 11:07 PM   #2338
michalkobb
Registered User

Likes (Received): 3

Toto vie fakt nastvat. Osobne som sa na ten otvaraci ceremonial trepal hlavne kvoli ohnostroju (som ohnostrojofil, keby niet jeho, tak idem rovno do Steelky. A oni vymyslia toto!!! Ked to teraz vidim, tak mi je jasne, ze toto hmla na 100% nebola - to boli tie vydrbane svetlico-dymovnice, ktore pustili na uvod, ktore vytvorili dymovu stenu, kvoli ktorej si ohnostroj paradoxne uzili ti, ktori sa nedostali pred podium. Smutne, az mi je to luto, ohnostroj to bol skutocne krasny.... a zoberie si niekto toto faux-pas na zodpovednost?
michalkobb no está en línea   Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 05:03 PM   #2339
eMKejx
like travelling

eMKejx's Avatar

Likes (Received): 7

pozri si ohnostroj z Marseille :P
eMKejx no está en línea   Reply With Quote
Old January 23rd, 2013, 05:29 PM   #2340
najlepsejsejsi
Registered User

Quote:
Originally Posted by eMKejx View Post
pozri si ohnostroj z Marseille :P
pozri si rozpocet Marseille Len na program maju 90mil. eur. Kosice maju na program myslim 10mil.

Inak ten ohnostroj som si pozeral na nete, jediny rozdiel tam vidim v tom ze bol odpalovany z viacerych miest.

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules