daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average. Display Modes
Old December 21st, 2008, 02:06 PM   #341
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Joey_T View Post
Pochybujem, že otvorenie kníhkupectva priamo súvisí s EHMK. Samozrejme, že každý môže byť len rád, že niečo také máme, tiež sa tam chystám pozrieť.
nedavno ste tu postovali foto s nejakym curajucim chlapom a tvrdili ste ze toto mesto nieje kulturne a mna drbes za to ze som sem postol nieco o knihkupectve co ma s kulturou asi viac ako curajuci chlap.

a bola to reakcia na video ktore tu bolo postnute.
KOSICE | European Capital of Culture 2013

Tam niekde, vo veľkej kotline sa rozprestiera od východu na západ do šíravy a od severu na juh do diaľavy.
Tam národy a náboženstvá nachádzajú mier a tvoria bohatú históriu a kultúru. (Košice)

Last edited by metropoly_sk; December 21st, 2008 at 02:12 PM.
metropoly_sk no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 21st, 2008, 09:44 PM   #342
misko
Registered User

Likes (Received): 0

http://vimeo.com/2468543?pg=embed&sec=2468543

myslim, ze je to dalsi dokaz toho, ze ehmk ma projektovy tym, ktory si vidi aj dalej jak na spicku nosa. celkom z nadhladu video a ceky diktuje jak furt :-).

a este by som upozornil ludi, co furt placu, ze ehmk su vyhodene peniaze a trebalo radsej kupit novy trolejbus na myslienky pana ferka (v piatej minute videa).

"ked tie kulturne hodnoty sa prezentuju, a casto sa prezentuju, a maju svoj zmysel - tak navodia v ludoch aj potrebu vnimat tuto kulturu"
- takato potreba v kosiciach dnes nieje. a mne osobne pride ovela dolezitejsie pohnut ludi dopredu mentalne, ako pohnut ludi elektrickou na tahanovce.

naozaj nechcem nijak zhadzovat potrebu vybudovat kvalitnu MHD, ale myslim ze ked je dnes MHD v Kosiciach tragicka - povedzme hodnotme ako v skole znamkou 4-, co sa da povedat o kulture a ludoch? sme v bahne , znamka cislo 5 by zdaleka nestacila. ja myslim, ze ehmk je (alebo zatial skor moze byt) to investicia, ktora sa vrati.

edit:__________________
este odkaz na rozhovor s autorom a dalsie video tiez trochu patriace k tomu prvemu:
http://www.kosice13.sk/index.php/cla...vo-filharmonii

Last edited by misko; December 21st, 2008 at 09:51 PM. Reason: vidziš ňe?
misko no está en línea   Reply With Quote
Old December 22nd, 2008, 07:47 AM   #343
eMareq
Registered User

EHMK: Na čo presne pôjde 25 miliónov, nepovedali

Quote:
Jenčová: Tunel

Pre poslankyňu a starostku Jazera Annu Jenčovú (HZDS) je rozpočet neziskovky neakceptovateľný. „Žiadala som na finančnej komisii a na Rade starostov, aby nám redložili jej rozpočet. Tých 25 miliónov, ktoré nie sú nijako zdôvodniteľné, sú totiž ani nie veľký luxus, ale môže ísť až o tunel pre tento rozpočet. Keď niekto nie je ochotný povedať, načo je 25 miliónov, nevidím to veľmi čisté. Keď mesto dokáže za 1,2 milióna Sk zorganizovať Dni mesta Košíc, keď celé mesto žije 10 dní kultúrou a Košické Vianoce stoja zhruba milión, tak mňa zaujíma, čo urobí n. o. za 25 miliónov. Akú kultúru? Mne z toho vychádza, že tu to bude žiť kultúrou 26 hodín denne."

Vedúca projektového tímu Košice 2013 Alena Vachnová však kontruje: „My sme predkladali aj detailný návrh rozpočtu, celých 25 miliónov na konkrétne položky. Rozpočet bude schvaľovať správna rada na svojom prvom stretnutí začiatkom roka."
SDKÚ & KDH tu majú 2/3 väčšinu, tak si odhlasujú doslova čokoľvek.

Quote:
Rozpor so zákonom?

„Zaujímavé je, že peniaze pre neexistujúcu organizáciu už v rozpočte boli schválené a organizácia ešte nie je založená. Tu je až rozpor so zákonom," netajila svoje rozhorčenie Jenčová tesne po hlasovaní.

S otázkou, či to bolo protizákonné, sme sa obrátili na hovorkyňu magistrátu. „Ak by dnes (utorok - pozn. red.) poslanci neschválili jej založenie, resp. v takej podobe, aká bola plánovaná z hľadiska účelu a cieľov - v rozpočte schválené peniaze na presný účel príjemcu by sa jednoducho nemohli použiť. Okrem toho zastupiteľstvo bolo prerušené, čo môžeme považovať, ako keby malo dlhú prestávku," odpovedala Lucia Mihoková.

Nielen Košičania

Tím EHMK hlasovanie poslancov privítal: „Sme veľmi radi, pretože nám to urýchli celý proces. Dúfam, že sa nám ju do konca roka podarí zaregistrovať, čo nám v roku 2010 umožní čerpať 2 percentá z dane. Je to veľmi vážny zdroj prijímov," uviedla Vachnová. V správnej rady sú zástupcovia mesta a odborníci na umenie a vzdelávanie. „Nie sú tam len Košičania, chceme zbierať skúseností odborníkov z celého Slovenska, je tam napr. Darina Kárová, riaditeľka festivalu Divadelná Nitra a Marek Adamov zo Žiliny," objasňuje Vachnová.

Práve zloženie správnej rady sa nepáči Ľube Blaškovičovej (nezávislá), ktorá sa obáva prílivu Západniarov. „Existuje tam niekto z partnerského mesta Prešov? Nebudem hlasovať za tie mená, pretože ich nepoznám."
Tu si z nedodržiavania pravidiel nikto ťažkú hlavu nerobí, tak aký problém?
eMareq no está en línea   Reply With Quote
Old December 22nd, 2008, 10:11 AM   #344
misko
Registered User

pani z HZDS pride 25 milionov vela? co na to dodat. jej najvyssi sef znamy tiez ako lenon dal 2x viacej len za rekonstrukciu svojho domceka. ale co, to je pre 250 000 ludi uplne postacujuce.
ved sa bavime o projektoch ako je bankov, kasarne ci plavaren. len projektove pripravy na toto budu stat ovela viacej.

a co sa tyka toho prilevu tych zapadniarov, to uz je ozaj smiesne.
tam chce evidentne pani blaskovicova pretlacat nejake svoje kamosky, svokru tetu mamku a bohvie koho.
ze ich nepozna? nech vymenuje 5 osobnosti z ke ktore pozna a maju rovnake skusenosti a status v oblasti kulturneho managmentu ako napriklad Karova.

v kazdej umeleckej rade, ci uz ide o galeriu alebo filharmoniu chce mat vzdy institucia co najviac nezavislych a najlepsie mimoregionalnych odbornikov. napriklad v prahe, kde sa nedavno otvorila galeria DOX, ktora ma v svojej umeleckej rade ludi ako riaditela musse d'orssay alebo trebars aj tate gallery.
poslanci maju nominovat ludi? na zaklade akej znalosti? ved oni nemaju (a ani nemozu mat) ziadne kontakty a znalosti z tejto oblasti.
Old December 22nd, 2008, 11:50 AM   #345
veteran
www.fotokosice.eu

veteran's Avatar

Likes (Received): 51

a uz tu mame prve podvody. Presne ako som hovoril.

Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta
veteran no está en línea   Reply With Quote
Old December 22nd, 2008, 01:35 PM   #346
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by veteran View Post
Veteran, vsak to bolo myslene ako zart?! Mna to celkom pobavilo.
Kvietok no está en línea   Reply With Quote
Old December 23rd, 2008, 03:49 AM   #347
Egomaniak
Registered User

Egomaniak's Avatar

kasarne sa maju opat rozbehnut na jar-hodil som rec s jednym z projektantov
Egomaniak no está en línea   Reply With Quote
Old December 26th, 2008, 06:26 PM   #348
R1S0
Registered User

R1S0's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
Originally Posted by misko View Post
pani z HZDS pride 25 milionov vela? co na to dodat. jej najvyssi sef znamy tiez ako lenon dal 2x viacej len za rekonstrukciu svojho domceka. ale co, to je pre 250 000 ludi uplne postacujuce.
ved sa bavime o projektoch ako je bankov, kasarne ci plavaren. len projektove pripravy na toto budu stat ovela viacej.
to bude ta konkretna neziskovka zabezpecovat tieto veci?
alebo snad chces povedat,ze je to jedno,ak niekto nezdokladuje,na co to chce,ved dalsie veci budu stat viac,tak 25mil. sa nejak strati?

Quote:
Originally Posted by veteran View Post
to muselo bit kazdemu hned jasne,ved sme na slovensku......

"Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice.

„Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol.
R1S0 no está en línea   Reply With Quote
Old December 31st, 2008, 11:32 AM   #349
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

Kino Capitol uz neexistuje to viete.

Ale to ze miesto neho bude v tych priestoroch divadlo asi nie.

Nove divadlo s nazvom Cassia Dance divadlo ma 614 miest na sedenie a ponuka rozne predstavenia od muzikalov po prezentacie.

Tam niekde, vo veľkej kotline sa rozprestiera od východu na západ do šíravy a od severu na juh do diaľavy.
Tam národy a náboženstvá nachádzajú mier a tvoria bohatú históriu a kultúru. (Košice)
Old January 4th, 2009, 02:28 PM   #350
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

stare zname video.

celkom pekne.

http://www.youtube.com/watch?v=7S73V...eature=related

Old January 5th, 2009, 08:38 AM   #351
eMareq
Registered User

Quote:
Originally Posted by metropoly_sk View Post
Vo mne to video neevokuje vôbec nič. Rýchlo meniaci sa sled obrázkov bez hlavy a päty.
Old January 5th, 2009, 10:30 AM   #352
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Marek bez urazky, ale od teba by som na tuto temu necakal nic ine ...
Mne sa paci.
Old January 5th, 2009, 11:43 AM   #353
eMareq
Registered User

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
Marek bez urazky, ale od teba by som na tuto temu necakal nic ine ...
Mne sa paci.
Snáď mám právo na svoj názor, aj keď je negatívny.
Veď ja neurážam tvoj ani vkus metropoly_sk, vo mne to nevyvoláva nič. Prečo? V tom videu chýba istý ľudský rozmer. Ten kto ho tvoril bol asi technokrat. Čosi pozliepal dohromady a bolo. Snaha vytvoriť dokument, že v tomto meste je život sa podľa mňa minula účinkom tvorcov videa. Zábery na jednu ulicu, zábery na ľudí ako niekde chodia, ale z ich tvárí necítiť NIČ, každý sa tam niekam ponáhľa. Až na samom konci sa na tu niekto usmeje. Je to šedé a bezduché.

Žiaľ duch tohto mesta zahynul po roku 1948, keď sa sem začal masívny import vidieckeho obyvateľstva (dekréty na zmenu triednych a národnostných pomerov - vysťahovanie veľkej väčšiny Maďarov, Nemcov, Židov a ich náhrada pravou slovenskou krvou + bolo tu veľa mešťanov a málo robotníckej triedy - práve tých Slovákov).
Old January 5th, 2009, 02:30 PM   #354
Ayran
trancer men

Ayran's Avatar

Likes (Received): 21

Quote:
Originally Posted by eMareq View Post
Veď ja neurážam tvoj ani vkus metropoly_sk, vo mne to nevyvoláva nič. Prečo? V tom videu chýba istý ľudský rozmer. Ten kto ho tvoril bol asi technokrat. Čosi pozliepal dohromady a bolo. Snaha vytvoriť dokument, že v tomto meste je život sa podľa mňa minula účinkom tvorcov videa. Zábery na jednu ulicu, zábery na ľudí ako niekde chodia, ale z ich tvárí necítiť NIČ, každý sa tam niekam ponáhľa. Až na samom konci sa na tu niekto usmeje. Je to šedé a bezduché.

Žiaľ duch tohto mesta zahynul po roku 1948, keď sa sem začal masívny import vidieckeho obyvateľstva (dekréty na zmenu triednych a národnostných pomerov - vysťahovanie veľkej väčšiny Maďarov, Nemcov, Židov a ich náhrada pravou slovenskou krvou + bolo tu veľa mešťanov a málo robotníckej triedy - práve tých Slovákov).
marek nic v zlom ale na ehmk si este nemal kladnu reakciu

SSC Košice
Ayran no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 04:09 PM   #355
misko
Registered User

http://kultura.sme.sk/c/4248306/kosi...roku-2014.html

a jeden trosku starsi:

http://kultura.sme.sk/c/4246794/kosi...o-kultury.html
Old January 5th, 2009, 04:27 PM   #356
metropoly_sk
Slovakia

metropoly_sk's Avatar

Quote:

Marek otvor trochu umelecke oci.

Old January 5th, 2009, 04:33 PM   #357
hraby
Registered User

hraby's Avatar

Quote:
Originally Posted by metropoly_sk View Post
to video je urobene pekne, asi mu niet co vycitat. len SKODA, ze tam nedali aj obrazy preplnenyx kontajnerov a bordel okolo nix. Take daco si osobne v KE dlho nepamatam, ale ta co som teraz videl na 3 tyzdnovej dovci doma, ma fakt dorazalo!!! Som rad, ze KE maju byt EHMK, ale ta take daco vidiet kazde 3, 4 dni.. to je vizitka.. KOSHIT uz nebavi?
hraby no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 05:52 PM   #358
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

-len tak podotykam, ze v meste nema vami spomynany KOSHIT na smeti monopol. Funguju dalsi ako Fura a A.S.A.-
Old January 5th, 2009, 06:10 PM   #359
hraby
Registered User

hraby's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kvietok View Post
-len tak podotykam, ze v meste nema vami spomynany KOSHIT na smeti monopol. Funguju dalsi ako Fura a A.S.A.-
to ja uz nesledujem, ale podla toho, kolko krat som v celom meste videl vymakane nove MANy ci IVECa to na monopol vyzera jednoznacne (Fura som videl v Druzstevnej a Kysaku), ale o to Kvietok vobec nejde.. mna zaraza, ze ten BORDEL nikomu nevadi!!!!! lebo mne ANO!!!

Last edited by hraby; January 5th, 2009 at 06:19 PM.
hraby no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2009, 07:05 PM   #360
Joey_T
Registered User

Joey_T's Avatar

Quote:
Absolútny súhlas. Mestskú atmosféru zabili komunisti, keď začali presídľovanie a masívnu výstavbu panelových sídlisk. Za niečo cez 15 rokov sa zdvojnásobil počet obyvateľov mesta, čo nesmierne ublížilo Košiciam. Pribudlo to neprirodzene veľa prisťahovalcov z dedín, a toto sedliacke zmýšľanie u mnohých aj ostalo.

Kvietok: Ako si vyberiem, že chcem byť zákazníkom napríklad A.S.A.? Takže monopol tu je. Ak už predali technické služby, tak to malo byť tak, aby bol spokojný každý. Dokonca aj občania mesta (toto totižto u nás nie je bežné).
Joey_T no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules