|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#41 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Na Terasu dorazia Sídliskové príšerky a Kongo-Bongo
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
|
No nedá sa uprieť, že je to skutočne zaujímavé, napríklad tie africké bubny a tradičná africká hudba sú pre našincov exotické. Spočiatku sa mi to prerábanie výmenníkov na mini-divadlá, galérie a pod. veľmi nepáčilo. No už len z praktického hľadiska to prinesie zlepšenie v tom, že sa schátrané budovy dajú do poriadku, upraví sa ich zanedbané okolie. To, že to prinesie troška oživenia, skutočne aj trocha kultúry na jednotvárne sídliská, môže byť akousi pridanou hodnotou. Len na to treba aj peniaze a vieme dobre, ako na tom Košice sú. Snáď sa podarí udržať to na nejakej stabilnej slušnej úrovni, prináša to totiž určite viac pozitív, ako negatív.
Zastávam názor, že na podobné výstrelky (bohužiaľ na slovenské pomery je to vhodné pomenovanie) treba mať najprv peniaze, predsa len to nie je na rebríčku priorít veľmi vysoko, no zas nemôžeme len čakať na to, kedy úroveň na Slovensku postúpi a budeme mať peniaze na rôzne menej významné veci. Takéto projekty z času na čas nezaškodia. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
|
Teraz bolo v radiu, ze v ramci kandidatury na EHMK sa v jednom z nasich miest zacali rozdavat samolepky a kto si ich prilepi na auto moze zdarma parkovat
)) EK ma byt na ceste na SR aby si mesta prezrela, kedze v Sept. maju rozhodnut. Takze asi aktivita miest bude kulminovat nasledujuce tyzdne. Som zvedavy akych akcii sa este dockame ![]() Tak sa vsetci pekne oblecte, olepte samolepkami, aby ste nam pred EK nespravili hanbu
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
|
ja som z Presova..a myslim,ze akokolvek sa snazime...sme dost nekulturni ludia
:-(. ..aaale centrum je krasne. myslim,ze ale to nestaci. Co sa tyka nasich kulturnych aktivit..bol som v zdruzeni mladeho presovskeho parlamentu a aktivizoval sa...len pre info..parlament studentov sa uz rozpadol a aktivity padli...hah |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Moderator
Likes (Received): 37
|
Quote:
|
|
|
|
#48 | |
|
www.fotokosice.eu
Likes (Received): 74
|
Quote:
Dufam, ze to niekedy o rok stihnem, a rovno si pribalim aj paplon a deky a vsetky uspory venujem mestu na EHMK!![]() Dovolim si pouzit tvoju oblubenu vetu "Košice - mesto, ktoré to NEvie"
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: ZOO v centre mesta | Obnovené plastiky v Mestskom parku | Poničené infokiosky v parku |
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
SC_KE_SK
Likes (Received): 57
|
Quote:
|
|
|
|
#50 | |
|
trancer men
Likes (Received): 23
|
Quote:
![]() info o akcii ![]() o 18.00 hod. Baňa Bankov Hudobná a svetelná show nad mestom. Svetelná architektonická performance - Mega laser show Magnesite – site-specific project /PL/CZ/SK/, L Dance company /HU/, DJ Breeth /SK/, Longital /SK/ Vstup je voľný! Vstup je možný len kyvadlovou dopravou od amfiteátra, poprípade z konečnej autobusu č.22 na vrátnici bane Bankov. magnezitová baňa Bankov nad Košicami, po zotmení, vstup voľný. Vystúpenie v rámci hudobnej a svetelnej show "Zone 13", veľkoplošná projekcia od VJ Kufrík brothers na steny industriálnej budovy magnezitovej bane |
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
I Love Martin!
|
Myslim ze tu diskusia bude dost zlozita, kedze kazdy sme svojim sposobom dost velky lokalpatrioti.
A nemyslim si ze by Martin nemal moc velke sance ked so svojim projektom porazil BB, BA ci Trencin. Praveze jedine s cim mozme bojovat je nas projekt, kedze niesme ani len krajske mesto a kedze uz Slovakov akosi nezaujima ze v Martine takmer vsetko co sa tyka Slovenskej kultury zacalo. Dokonca o nasom meste existuje samotny zakon o tom ze sme centrom kutlury Slovakov. budeme sa tu hodnotit asi neobjektivne, ja sa priznam, ze ostatne projekty su mi uplne ukradnute, lebo ticho cakam kto uspeje a studovanie ostatnych projektov by mi neprospelo, zda sa mi ze niektory su na tom rovnako. tusim uz zajtra pridu komisie do nasich miest... |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
|
Dnes do mesta prišla EHM-kar-ska úderka...
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Unregistered user
Likes (Received): 2
|
Košice navštívila časť výberovej komisie na titul Európske hlavné mesto kultúry
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
www.fotokosice.eu
Likes (Received): 74
|
Mali ich postavit na zastavku MHD, nech si skusia. A potom by nam chvalabohu zrusili kandidaturu.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: ZOO v centre mesta | Obnovené plastiky v Mestskom parku | Poničené infokiosky v parku |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Nitra 826-2012
Likes (Received): 1
|
Dnes bola komisia aj v Nitre. Dúfam, že ako vstúpili na aute do mesta tak im dali pod zadky vankúše (rozbité cesty), vystúpili na úrade a tam ich držali až do konca, lebo keby vidia tie chodníky v centre a na nich všade autá tak by nás vyradili zo súťaže..
Ináč na TA3 dnes dávali spot Nitra 2013 ževraj
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
inac kedy budu zverejnen definitivne vysledky, a vlastne ake su kriteria, a kto o nich rozhoduje? vie niekto?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|