daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia > Urbanism, Architecture and Infrastructure > Projects and Construction Updates

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average. Display Modes
Old July 23rd, 2008, 08:39 AM   #1
t0m4s
Registered User

Likes (Received): 0

[Prievidza] Projects and Construction Updates

Tulip

http://reality.etrend.sk/komercne-ne...is/139853.html

Last edited by t0m4s; July 23rd, 2008 at 08:46 AM.
t0m4s no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old July 23rd, 2008, 08:42 AM   #2
t0m4s
Registered User

Arkadia

http://www.arkadiaprievidza.sk/
t0m4s no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2008, 08:52 AM   #3
johnnyy
Registered User

Likes (Received): 2

hh nice..
Old July 23rd, 2008, 06:18 PM   #4
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Likes (Received): 94

Chcelo by to pár obrázkov a nejaké info o meste v angličtine. Ale beriem to tak, že tento thread sa ešte len rozbieha.
Qwert no está en línea   Reply With Quote
Old July 26th, 2008, 10:00 AM   #5
JaSomAxxo
1. Smajl Master :)

JaSomAxxo's Avatar

Likes (Received): 1

Ten Tulip bude asi taký isý ako v MT, nie? Ten v MT nie je ešte dostavaný, lebo hovorilo sa, že sa bude do 5 rokov ešte zväčovať. Som zvedavý
JaSomAxxo no está en línea   Reply With Quote
Old July 26th, 2008, 07:58 PM   #6
pau-chin
Registered User

pau-chin's Avatar

Likes (Received): 95

Quote:
Originally Posted by JaSomAxxo View Post
Ten Tulip bude asi taký isý ako v MT, nie? Ten v MT nie je ešte dostavaný, lebo hovorilo sa, že sa bude do 5 rokov ešte zväčovať. Som zvedavý
u nas by mali nadstavat dve poschodia, ale iba na malej pravej strane objektu, ta je cela zaliata betonom - myslim spodnu cast, takze cakam na dostavbu, ale ci sa dockam, to neviem ....
pau-chin no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2008, 03:02 AM   #7
pt82
VIP Member

pt82's Avatar

Likes (Received): 29

Bojnický Disneyland do troch rokov

Zábavné a oddychové centrum na hornej Nitre za šesť miliárd by malo mať regionálny a vzdelávací akcent

Výstavba veľkého zábavného a relaxačného parku pri Bojniciach sa posúva. Projekt, o ktorom portál TRENDreality.sk informoval pred rokom sa mal začať stavať minulú jar a prvá etapa mala byť hotová budúce leto. Developer však najnovšie plánuje otvorenie až na jar 2011.

Na druhej strane sa rozsah investícií výrazne zväčšil, namiesto dva a pol miliardy by mal park zhltnúť až šesť miliárd korún (200 mil. eur). Malo by v ňom vzniknúť zhruba tisíc pracovných miest. Jeho developerom má byť bratislavská spoločnosť Kastor, ktorá je podobne ako pôvodný investor Unikum-Bet firmou podnikateľa Jána Badžgoňa, vlastníka skupiny Castor&Pollux.

Zábavný a relaxačný park sa má rozprestierať po oboch brehoch rieky Nitra medzi Prievidzou a Bojnicami. Podľa riaditeľa Kastoru Martina Maška sa zameria na návštevníkov z celej strednej a východnej Európy a vytvorí z Bojníc jednu z najsilnejších turistických destinácií v regióne. Okrem tradičnej adrenalínovej zábavy má ponúknuť aj priestor na oddych a vzdelávanie.

Prvá fáza výstavby sa zameria na zábavnú zónu, ktorej najväčšou atrakciou bude tematický park s pracovným názvom „Krajina legiend“. V zóne sa má nachádzať aj hotel a areál oddychu a zábavy s reštauráciami, kaviarňami, kinom a ďalšími možnosťami trávenia voľného času. Bude rozdelený na niekoľko „legendárnych krajín“ s regionálne orientovaným obsahom a atrakciami viazanými na oblasť Hornej Nitry, Slovenska a strednej a východnej Európy.

Súčasťou parku má byť zóna s krytými cestičkami a atrakciami, ktorá bude spolu s voľne prístupnou oddychovou zónou v prevádzke aj počas zimnej sezóny. Nová zábavná destinácia má vzniknúť na 31 hektároch a ročne ju má navštíviť 1,3 až 1,5 milióna ľudí. Podľa M. Maška sa svojimi parametrami zaradí medzi 20 najväčších tematických parkov v Európe. V strednej a východnej Európe bude prvou destináciou svojho druhu.

Na Slovensku sa pripravuje viacero projektov zábavných parkov, napríklad Vtáčie údolie pri Humennom, Castoria pri Liptovskej Mare alebo Spišský raj. Rozširovanie menšieho zábavného parku vo svojom areáli má na programe aj akvapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši.

Nákresy - Kastor text etrend.com
pt82 no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2008, 10:27 AM   #8
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 48

To moze byt pekne,dufam ze sa to zrealizuje a ze budu uspesni.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2008, 11:30 PM   #9
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Likes (Received): 94

First part of new Prievidza bypass was put in use. Article in Sme: http://ekonomika.sme.sk/c/4007033/do...prievidze.html

Photos are from: http://doprava.programypc.sk/galeria.../33-prievidza/

BTW, t0m4s, please edit your first post in this thread. This is not how Projects and Construction threads should start. Check some first posts of other Projects and Construction threads to get some inspiration.
Qwert no está en línea   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 01:10 PM   #10
blizzard.bb
... blinding storm...

blizzard.bb's Avatar

Slnečné nábrežie

Umiestnenie: Zapotôčky
Architekt:
Developer: NORTH Slovakia s r.o.
Počet domov: 3 (I. etapa)
Počet bytov: 48
Počet NP: 5
Realizácia: 7/2008-4/2009

Link: http://www.slnecnenabrezie.sk/

blizzard.bb no está en línea   Reply With Quote
Old September 8th, 2008, 12:56 PM   #11
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by wuane View Post
To moze byt pekne,dufam ze sa to zrealizuje a ze budu uspesni.
ja dufam ze sa to nezrealizuje lebo parkoviska zacinaju asi 100 metrov vzdusnou ciarou od nasho domu a myslim ze to tu bude dost neobyvatelne a myslim ze ludia co si tam hned vedla postavili v poslednych rokoch domy si len hlavy buchat mozu..... ako je velmi pekne ze budu nove pracovne miesta a pomoze to regionu a stupnu ceny pozemkou a podobne ale ked si do toho priamo zainteresovany ako miestny obyvatel a chces tu zostat aj byvat nadalej (co ja teda nechcem) tak to zacnes brat trochu inak..... vybrali na to asi to najdebilnejsie miesto ake sa len dalo.... ale pocul som dake interne info ze par vplyvnym ludom sa to velmi nepaci tak este uvidime ze co s toho bude
Old September 8th, 2008, 01:00 PM   #12
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

Quote:
Originally Posted by blizzard.bb View Post
Slnečné nábrežie

Umiestnenie: Zapotôčky
Architekt:
Developer: NORTH Slovakia s r.o.
Počet domov: 3 (I. etapa)
Počet bytov: 48
Počet NP: 5
Realizácia: 7/2008-4/2009

Link: http://www.slnecnenabrezie.sk/

PD je udajne mesto s najvacsim mnozstvom zelene na slovensku ale takymto tempom ako sa tu vsetko zastavuje ktovie ako dlho to vydrzi.... ale tieto bytovky aspon vyzeraju celkom k svetu
Old September 8th, 2008, 01:15 PM   #13
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

a som velmi zvedavy ci sa tu uzivia rovno 2 nove nakupne centra teda nechcem podcenovat miestnu kupnu silu ale som trochu skepticky teda ak by tam v tej arkadii naozaj boli znacky ako SSOB, M&H a podobne cinsky znejuce napodobeniny ako na tych vizkach tak by som tu istu sancu uchytit sa asi videl ale inak neviem neviem a to info o regione na stranke arkadie je tiez dost funny

''Prievidza je desiate najväčšie mesto na Slovensku s populáciou takmer 60.000 obyvateľov. V okolí sa nachádza asi 150.000 obyvateľov, s približne 20 minútami jazdy autom do mesta a 300.000 obyvateľov s približne 35 minútami jazdy autom do mesta. Prievidza je centrom regiónu kde zatiaľ nie sú žiadne moderné nákupné centrá.

Príjmy obyvateľstva na Slovensku rýchlo rastú, pričom je očakávaný ešte väčší nárast v nasledujúcich rokoch. Okres Prievidza, s hlavným pôsobením v oblasti ťažkého priemyslu a narastajúcimi zahraničnými investíciami, bude výrazne ťažiť z tohto rastu''

neviem kde sa k tym cislam dostali
Old September 23rd, 2008, 01:50 PM   #14
edgeSK
Registered User

Quote:
Originally Posted by J1mbo View Post
a som velmi zvedavy ci sa tu uzivia rovno 2 nove nakupne centra teda nechcem podcenovat miestnu kupnu silu ale som trochu skepticky teda ak by tam v tej arkadii naozaj boli znacky ako SSOB, M&H a podobne cinsky znejuce napodobeniny ako na tych vizkach tak by som tu istu sancu uchytit sa asi videl ale inak neviem neviem a to info o regione na stranke arkadie je tiez dost funny

''Prievidza je desiate najväčšie mesto na Slovensku s populáciou takmer 60.000 obyvateľov. V okolí sa nachádza asi 150.000 obyvateľov, s približne 20 minútami jazdy autom do mesta a 300.000 obyvateľov s približne 35 minútami jazdy autom do mesta. Prievidza je centrom regiónu kde zatiaľ nie sú žiadne moderné nákupné centrá.

Príjmy obyvateľstva na Slovensku rýchlo rastú, pričom je očakávaný ešte väčší nárast v nasledujúcich rokoch. Okres Prievidza, s hlavným pôsobením v oblasti ťažkého priemyslu a narastajúcimi zahraničnými investíciami, bude výrazne ťažiť z tohto rastu''

neviem kde sa k tym cislam dostali

mas ine cisla ? myslim ze su docela realne ...
aj Prievidza potrebujeme normalne obchodne centrum s normalnymi obchodmi a tie tam konecne budu ...
edgeSK no está en línea   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 03:43 PM   #15
blizzard.bb
... blinding storm...

blizzard.bb's Avatar

Polyfunkčný obytný objekt Prievidza (15f)

Umiestnenie: J. Kalinčiaka, Stodolu
Projektant: BRUMI UNO CONSULTING, s r.o.
Developer: Strabag-Zipp Development
Počet domov: 3
Počet bytov: 218
Počet NP: 15 (A), 8 (C), 7 (B)
Počet parkovacích miest: 266
Realizácia: 3/2010-12/2011

Zdroj: eTREND + Enviroportal
blizzard.bb no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 01:29 PM   #16
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

Quote:
Originally Posted by edgeSK View Post
mas ine cisla ? myslim ze su docela realne ...
aj Prievidza potrebujeme normalne obchodne centrum s normalnymi obchodmi a tie tam konecne budu ...
no cely prievidzky okres ma asi 140 000 obyvatelou a si pis ze za 20 minut za z dakej valskej belej alebo inych dier v okoli do PD nedostanes.... tobouz nie tych 300 000 z okolitych okresov za 35 minut jedno nakupne centrum v pohode....ale rovno 2 tak to urcite nemaju sancu
Old October 29th, 2008, 02:53 PM   #17
Ali18
Registered User

Likes (Received): 87

Quote:
... jedno nakupne centrum v pohode....ale rovno 2 tak to urcite nemaju sancu
Ak by som mal porovnať veľkosť ZA/PD ako pomer 3:2, tak môžem povedať, že v ZA už máme momentálne 3 OC (Dubeň, Hypertesco a MAX). Ďalšie 2 OC (Hrad, Štadión) sú pred začiatkom výstavby a po novom roku sa uvidí, čo bude s CISS City. Kúpyschopnosť obyvateľov našich susediacich okresov je podobná, a tak si myslím, že tie dve OC by v Prievidzi prežili.
Ali18 no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 08:09 PM   #18
J1mbo
Registered User

J1mbo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ali18 View Post
Ak by som mal porovnať veľkosť ZA/PD ako pomer 3:2, tak môžem povedať, že v ZA už máme momentálne 3 OC (Dubeň, Hypertesco a MAX). Ďalšie 2 OC (Hrad, Štadión) sú pred začiatkom výstavby a po novom roku sa uvidí, čo bude s CISS City. Kúpyschopnosť obyvateľov našich susediacich okresov je podobná, a tak si myslím, že tie dve OC by v Prievidzi prežili.
ak ratas aj hypertesco tak potom budu v prievidzi 3 OC..... v prievidzi je urcite nedostatok normalnych obchodov ktore by sa tam uzivili ale ak sa tam ma otvorit v priblizne rovnakom case 160 novych obchodov ci kolko to vychadza dokopy tak aspon zo zaciatku to moze byt trochu problem..... a ked uz prepocitavame na velkosti..... v bratislave su v podstate 4 velke nakupkne centra.....su sice dost vecsie ako budu tie prievidzske ale bratislava a okolie maju niekolko krat tolko obyvatelou a znacne vecsiu kupnu silu..... takze myslim ze to jedno by pre prievidzu kludne zatial stacilo
Old October 29th, 2008, 10:42 PM   #19
Ali18
Registered User

Likes (Received): 87

Quote:
ak ratas aj hypertesco tak potom budu v prievidzi 3 OC..... v prievidzi je urcite nedostatok normalnych obchodov ktore by sa tam uzivili ale ak sa tam ma otvorit v priblizne rovnakom case 160 novych obchodov ci kolko to vychadza dokopy tak aspon zo zaciatku to moze byt trochu problem..... a ked uz prepocitavame na velkosti..... v bratislave su v podstate 4 velke nakupkne centra.....su sice dost vecsie ako budu tie prievidzske ale bratislava a okolie maju niekolko krat tolko obyvatelou a znacne vecsiu kupnu silu..... takze myslim ze to jedno by pre prievidzu kludne zatial stacilo
Hypertesco v Žiline sa má ešte v najbližšej budúcnosti rozširovať (zruší sa časť parkoviska v západnej časti areálu a pristaví sa tam ďalší objekt).
Po dokončení tohto prvého nonstop obchodného domu v Žiline sa zdalo, že dlho neprežije. Pár týždňov po otvorení prepustili asi 200 zamestnancov a uvažovalo sa aj o zmene otváracích hodín. V súčasnosti (napriek otvoreniu OC Dubeň a MAX) tam chodí viac ľudí ako pred 2-3 rokmi. Preto má tá prístavba svoje opodstatnenie a preto ho už radím medzi OC.
Ešte by som dodal, že také turisticky zaujímavé objekty ako je zámok a ZOO v Bojniciach u nás nemáme. A vzhľadom na to, že do OC ľudia nechodia iba nakupovať, ale aj posedieť si s priateľmi, do kina, najesť sa... by tie dve OC v Prievidzi mohli prežiť.
Ali18 no está en línea   Reply With Quote
Old October 31st, 2008, 08:34 AM   #20
vadzi
Registered User

Prežijú, určite...
V MI (41000 a ďaleký východ SR) máme Hypernovu/Tesco/Kaufland/LIDL a zatiaľ jedno OC (Takko, New Yorker, Gate, Cropptown, House, Reserved, Kenvelo (uz druhe v meste), EXIsport, Deichmann, Reno, Bianca atd) a bez problemov funguje a ludi tam celkom je pricom su ohlasene dalsie 3 projekty (!!!) retailovych parkov ktore uz presli cez EIA a sepka sa o dalsom klasickom OC... PD uzivi 2 klasicke OC a aj jeden ci dva retailove parky, verte mi )
vadzi no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules