|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#301 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Cesta medzi ZA a Vrútkami je na tom ešte horšie, podľa tohto článku - http://bihari.blog.sme.sk/c/171728/Ze-jaky-kseft.html
je tam tých billboardov vyše 200!!! ![]() Škoda, a je to zároveň aj smutné, že ešte na SK nevznikla žiadna iniciatíva za ich rušenie/obmedzovanie.
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
praveze ja som uz o niecom matne pocul.Neviem ci to nebude nejake nariadenie z EU alebo co.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#303 |
|
Mornar bez mora
|
Stačilo by odstrániť nechutné reklamy a hneď by Slovensko vyzeralo o poznanie lepšie.Už len keď si zoberiem za príklad Žilinu, keby premalovali nevkusné žlto-hnedé stĺpy VO, vyasfaltovali zopár chodníkov, zrušili by stánky (hlavne pred AS kde je z ních vytvorený taký menší slum), razantne by obmedzili reklamu.. tak by to mesto vyzeralo hneď civilizovanejšie. A o čom si matne počul? lebo hocijaká iniciatíva (hlavne zo strany verejnosti, by ma veľmi potešila) |
|
|
|
|
|
#304 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
o postupnom zakaze billboardov pri cestach.Ale nechcem zavadzat,bolo to len jednym uchom a nevenoval som tomu priliz pozornost.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Moderator
Likes (Received): 70
|
Tak v prvom rade by bolo treba zakázať akékoľvek nové. V druhom treba odstrániť všetky, ktoré sú postavené načierno. Myslím, že by sa ukázalo, že je to celkom dosť. Potom treba skúmať, ako sa zbaviť tých zostávajúcich. Možno niektoré majú povolenie len na dobu určitú, tam je to jasné - nepredĺžiť. Pre tie ostatné by stačilo prijať nejaké pravidlo, že musia byť do určitého času odstránené. Za pár rokov by bol problém vyriešený.
|
|
|
|
|
|
#306 | |
|
VIP Member
Likes (Received): 24
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#307 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
v bratislavskych novinach prednedavnom pisali, ze v bratislave je cca 40% bilboardov bez povolenia... (neviem teraz v rychlosti ten clanok najst)
nechapem ze preco ked vedia kolko je to % tak s tym nevedia nic urobit |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Moderator
|
Asi tí, čo ich majú, majú okrem toho aj kamarátov na magistráte.
|
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Moderator
|
Najviac bilboardov je na Slovensku. Škodí vizuálny smog?
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
No konečne si to už niekto všimol. všetky pútače popri cestách, dialniciach a na fasádach budov by mali zmiznúť. V mestách dokonca obmedziť a určiť veľkosť pútačov či názov predajní.
Reklama na zastávkach MHD mi neprekáža (mám na mysli v paneloch nie plagáty kade tade). |
|
|
|
|
|
#311 |
|
Moderator
|
Ľudia si to všímajú už dlhšie, teda aspoň niektorí, lebo veľa z nich si na to vlastne zvyklo a ani to nevníma. Len predpokladám, že majitelia tých billboardov lobujú za ich zachovanie, takže kým sa nezdvihne veľmi veľká vlna nevôle, tak politici s tým sami od seba nepohnú.
Už by sa ten raný kapitalizmus u nás mohol pomaly aj skončiť: http://static.panoramio.com/photos/1...80/3691359.jpg |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
je to katastrofa,ale kedze zijeme v bananistane,nic sa nezmeni.ani s "velmi velkou vlnou nevole"
. „Z pozície poslanca by sa chcel venovať rozvoju mesta zo svojej profesie ako architekt a urbanista." Peter Murko,jeden z ideológov slávneho "Relaxacneho centra v mestskom parku" v Košiciach. "Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice. „Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol. |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Mne osobne vadia este viac ako billboardy vsadepritomne cierne skladky. Celkom zaujimavy napad ako proti nim bojovat http://www.trashout.me/sk, ale pokial tam nebude silna podpora od MŽP a spolupraca so spolocnostami, ktore pre mesta a obce vykonavaju likvidaciu odpadu, tak to zostane len dobrym napadom. Treba to vsetko zjednotit v ramci SK, aby sa take iniciativy nerobili zbytocne viacnasobne a v malom, pretoze napriklad v BA bola tusim mapujeme.sk a nejake dalsie mensie...
Ludi sice do nicoho nemozno nutit, ale na Slovac by pomohli len nutene brigady ako za sociku, aby sa postarali o svoje mesto. Sam som pred takymi piatimi rokmi tieto veci nejak prehliadal a tiez som sem tam nieco len tak zahodil, takze nie som idealny priklad, ale aspon je vidiet, ze zmena je mozna, neviem ci to ide vekom, alebo tym, ze clovek nieco pocestuje a vidi, ze sa da zit aj lepsie... |
|
|
|
|
|
#314 |
|
Prešpurák
Likes (Received): 6
|
Mne napríklad oveľa viac vadia billboardy kdesi v Tatrách alebo na výpadovkách, ako na tom obrázku, ako niekde na prázdnych fasádach budov, ktorý by inak boli čisto biele, pričom sú to obrovské plochy. Ak reklamy nezakrývajú okná, ale len holé steny, nie je to nič také hrozné, mnohokrát budovy s reklamami vyzerajú lepšie ako bez nich.
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Mornar bez mora
|
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Registered User
|
![]() Toto ma byt nejaky zly vtip ?! To akoze ta povodna fasada je fuc?! Nieco mi tu unika?! Pre boha to co je!!
|
|
|
|
#317 |
|
Mornar bez mora
|
Úplne to isté aj na dvoch susedných domoch, a takýchto novodobých (a veľa starších) podobných domov je po dedinách a mestách strašne veľa. Včera som akurát videl ako osekávali celú prednú fasádu s zväčšenými oknami na staršom vidieckom dome.
|
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Registered User
|
Quote:
Co sa vsetci v tejto republike zblaznili!? Ja som v uplnom soku.Ved ta povodna fasada bola uplne uzasna !! Zlamat ruky je malo. Este tam pisu ze si mladi chlapci zlepsili zrucnosti?! To je k***a nejaky vtip?!
|
|
|
|
|
#319 |
|
Moderator
|
Aj by som na to niečo povedal, ale musel by som si dať minimálne brig.
|
|
|
|
|
|
#320 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Naklady na restaurovanie a opravu = 2x naklady na osekanie a opolystyrenovanie
A zial, u nas nieco take ako "spolocenska zodpovednost" nefici a majitel na nejaku kulturnu a historicku + esteticku hodnotu z vysoka kasle
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|