|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 | |
|
urban voyer
Likes (Received): 1
|
Quote:
ale to je moj nazor nemusime zacinat opat offtopic |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
laissez-faire
Likes (Received): 0
|
To snad nemyslis vazne? Najhorsi mozny?? Chces mi povedat, ze ty si volil Flasikovu alebo nebodaj sympatickeho mafianceka Kocnera s jeho gratis MHD?
|
|
|
|
#63 |
|
Non post padder
|
Durkovsky bol jediny rozumny kandidat, zacina ho vsak valcovat Bajan, coby uspesny exstarosta z Petrzalky, co mi vsak nedava, preco pravica, nikdy nepostavi v BA poriadneho slusneho a silneho kandidata, preco v Petrzalke sa dostane takmer k moci trpak co rozdava zehlicky? Akoby verili na volicske perpetum mobile
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Moderator
Likes (Received): 69
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
VIP Member
Likes (Received): 24
|
ehm grátis MHD by tiež nebola na škodu, hádam sa toho nabudúce niekto znovu chytí
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Registered User
|
Iste a kto to "zadarmo" zaplatí? Myslíš, že kvalita MHD v BA by išla prudko hore? Nie, stačilo by, aby jeden jediný spoj neprišiel a dostalo by sa Ti: "Čo chceš, veď je to zadarmo, choď si autom." Bez naliatia aspoň min. 2 mld. Sk do MHD v BA by dnešná kapacita nestačila. Ľudia by sa o to však pokúsili, lenže keby sa do nej nevmestili, tak by sa naspäť vrátili ku svojim autám. MHD zadarmo by sa dala urobiť v Prahe, tam sú tak vysoké dotácie, že by to z noci na deň šlo, lenže aj tam si uvedomujú prečo nie zadarmo.
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
laissez-faire
|
Quote:
pt82: Treba si v prvom rade uvedomit ze nic nie je zadarmo. Asi by si nemohol ocakavat, ze to mafian bude z vlastneho vrecka financovat.
|
|
|
|
|
#68 |
|
VIP Member
Likes (Received): 24
|
jasné
![]() možno by stačili iba grátis električky a možno iba linky 3, 5, 7, 11 ![]() autobusmi nechodím |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Jééj, Vy máte teda tému..
Prosím uveďte mi príklad na svete kde je takéto niečo fungujúce...? Myslím tým krajiny normálne, teda vopred vynechajme Dubaj a všetky krajiny čo tažia z možností ktoré im padli "akosi do vienka" a ani do teraz nevedia prečo..? Ako slepé kura k zrnu... Prosím ani nespomínať iné vyspelé ekonomiky, ktoré by si to mohli dovoliť, ale neurobili tak... Tak poďme na to, kde to tak funguje...??? |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 52
|
niekolko prikladov sa da najst, ale su to vsetko mesta kus mensie od BA - slovinska Nova Gorica, Belgicky Hasselt, Trebon v CR. takisto je nieco na styl mestskej dopravy zdarma v niektorych castiach LA ci SF myslim, ale tam urcite nemaju nejaky jeden centralny system. takisto je casta zdarma doprava pre studentov US univerzit, dovodia to neumernymi poziadavkami na parkovacie miesta v univerzitnych arealoch. holt neni student jako student...
MHD bezplatne v BA podla mna mozna je - ale najskor by niekto musel prist s dost podrobnou analyzou, napriklad kolko z vybratych penazi za MHD sa minie na samotnu reziu vyberu cestovneho. jeden link - http://www.sulik.sk/index.php?sectio...ty&article=508 |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Registered User
|
Quote:
- chodí nepretržite v pravidelnom intervale 24h denne, tam vzniká tá strata. Nikdy na každej zastávke nie je toľko cestujúcich aby vyrobili na ten ktorý spoj. A ten spoj linky MUSÍ ísť aj keď na zastávke NIKTO nestojí. - sa poskytujú zľavy pre deti, študentov, dôchodcov - predplatné lístky sú tiež zľavou za pravidelné používanie. Kto by platil vodičov, mechanikov, nejakú tu nutnú administratívu, z čoho by sa kúpili nové dopravné prostriedky. Veď to je tiež dotácia, z prostriedkov mesta. Výpadok z príjmov cestovného by muselo dorovnať mesto a to zvýšením daní, čo by sa nepáčilo určitej časti obyvateľstva! Iné prostriedky totiž mesto nemá! Zázračnú tlačiarničku na peniaze nikto nevlastní. ![]() BTW, Sulík sedel v OLO a. s. a mesto predsa platilo za odpad, teda DOTOVALO túto firmu, alebo za jeho éry bol zvoz a likvidácia odpadu ZADARMO? Prečo má byť MHD zadarmo, ale zvoz/likvidácia odpadu nie? Je to tiež verejná služba. Last edited by eMareq; August 14th, 2008 at 12:02 PM. |
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Registered User
|
Quote:
snad len par upresneni - predplatny listok nechapem ako zlavu na pouzivanie. rozdiel medzi cenou predplatneho a cenou platenou v okamihu vyuzitia sluzby je prihodnejsie chapat ako odmenu za uverovanie DPHMB z mojej strany. plus ti nikto prostriedky nevrati, pokial predplatenu sluzbu nevyuzijes. pokial DPHMB prevadzkuje linky, ktore su nevyuzite, tak to nie je prejavom altruizmu, ale neschopnosti vedenia. a este nieco - odkial si preboha nabral, ze mesto nema ine prostriedky ako dane??? snad si nie tak naivny aby si si myslel, ze jedinyma prijmama DPHMB je cestovne. my sa mozeme hadat, ale pokial niekto nespravi serioznu analyzu a nehodi presne cisla, nemoze nikto vyhlasovat, ci by DPHMB prezil aj bez tej vybratej miliardy rocne a ci nie. pripadne co by sa moselo spravit, aby prezil. |
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ďalšie príjmy mesta sú? Úver z banky, alebo? Možno vieš aj o iných, nechám sa presvedčiť. BTW, stále si mi nedal odpoveď prečo MHD zadarmo a prečo nie odvoz odpadu zadarmo (respektíve iné verejné služby). Prečo to Sulík keď sedel v OLO zadarmo robiť nevedel? Verejná služba aj jedno aj druhé. |
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Nitra 826-2012
Likes (Received): 1
|
Quote:
Radšej by som bol, keby sa systematicky budujú mesta s výhľadom do budúcnosti a nie len na najbližšie 4 roky.
|
|
|
|
#75 | |
|
Registered User
|
Quote:
napisal si najprv reakciu na moj post, ktora nemala s mojim postom nist spolocne. rozmyslal som, ci budem reagovat iba jednou vetou, asi som mal. vyvolal som iba dalsiu zmat reakcii, ktore zasa nemaju moc spolocne s tym co som povodne pisal. kde som preboha JA pisal ze MHD v BA ma byt zadarmo? reagoval som iba na vyzvu uverejnit nejake take priklady a pridal som par uvah, ci by to mozne bolo alebo nie. to, ze si myslim, ze by to snad aj mozne bolo, este nist nevypoveda o tom, ci si myslim, ze by to tak aj malo byt. mne - kedze som v BA raz za stvrt roka a aj to urcite autom, je srdecne u prdele, kolko ludia v BA za dopravu platia. preco by mal byt odvoz odpadu zadarmo? neviem. s odpadom v BA problem nie je. s hustotou dopravy v BA problem je. MHD bezplatne by mozno mohla ciastocne tento problem riesit. mozno - neviem to podlozit a ani to nechcem podkladat. dalsie prijmy mesta? chlope, to snad nemozes myslet vazne... skus sa napriklad zamyslet, ci ma mesto nejaky majetok. ano? |
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Časovaná bomba, na ktorej sedí Slovensko, nie sú Maďari ale R.k.. Na tých sa ale nedá vytĺcť taký politický kapitál ako na tzv. maďarskej hrozbe.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
Location: biele miesto na mape sveta - čierna diera uprostred Európy
|
Ešte k tej "prístavbe" k tomu kaštieľu v Košiciach-Barci. Vraj tá firma je z časti v rukách "žerešovcov", a ohľadom ich "dynastie" si spomínam ako v nejakom historickom dome dali zbúrať vzácne klenby, a chceli si tam postaviť bazén či čo (opravte ma ak sa mýlim). Bolo to pred pár rokmi.
Dúfam, že ich esteticko-historické cítenie sa aspoň trochu zmenilo k lepšiemu, pretože ak nie, tak by ma ani neprekvapilo, keby ten kaštieľ zrovnali zo zemou.
|
|
|
#79 |
|
Registered User
|
v stiavnici, cca 10 rokov dozadu.
|
|
|