|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 86
|
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
.
Likes (Received): 203
|
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Prešpurák
Likes (Received): 7
|
Quote:
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Higher, better
Likes (Received): 130
|
r.k.? realitná kríza alebo rómska komunita?
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Higher, better
Likes (Received): 130
|
prečo si myslíš že to druhé je vážny problém? podľa mňa to žiadny vážny problém nie jea mimochodom, od žilinčana takýto názor nepovažujem za nič podobné "triezvemu úsudku", skôr za absolútne bežný názor |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Moderator
Likes (Received): 91
|
Vidím, že debata sa hýbe veľmi zaujímavým smerom, ale navrhujem, ak v nej chcete pokračovať, tak radšej v threade "Mimo tému."______________________________ Mám tu znova niečo z tej odvrátenej strany rozvoja, tentoraz z Považskej Bystrice, kde sa dejú rozsiahle búracie práce kvôli výstavbe diaľnice D1: Obrázky sú z: www.dialnice.info Nie že by tie budovy mali nejakú veľkú architektonickú hodnotu, no pre ich majiteľov nejakú hodnotu (aj keď pravdepodobne nie architektonickú) asi mali. Nie že by som kritizoval výstavbu tohto úseku, už aby bol postavený. V tomto prípade to búranie, narozdiel od niektorých iných napríklad v neďalekej Žiline, zmysel má. Nijaké škody na pamiatkach nehrozia. Nie je ale samozrejme nič príjemné, ak vám zbúrajú váš dom. Je to odvrátená strana rozvoja a chcem na ňu tiež poukázať. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Tak ono to tam teraz vyzera ako v nejakom romskom ghette, ale to preto ze tie domceky boli uz nejaky ten rok opustene. Inak za tymi domami mavali ludia posadene ovocne stromy a v lete to tam vyzeralo velmi prijemne. Co uz na to povedat - asi len, ze ta dialnica nikdy nemala ist cez mesto!!!
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
ja to tiez nechapem preco sa nenaslo ine riesenie, ved na d1 je vela tazkych usekov, ktore sa budu riesit tunelmi takze neviem preco nie aj tento ...
nezavidim ludom z pb najblizsich par rokov ked to budu stavat .. ked to bude postavene uz to bude ok ale teraz im tam pojde stale rovnaky tranzit + auta zo stavby... uff
|
|
|
#92 | |
|
Registered User
|
Quote:
O historii stavby dialnice by to bolo velmi na dlho a naviac je cas obeda, takze naco si kazit chut.
|
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Registered User
|
Quote:
1. Bol postavený v tom istom období ako sa budovala Pov. Bystrica 2. Vidíte sami [IMG] Image Hosting[/IMG]Keď už nič iné, tak to bude asi lepšie ako to, čo vám denne prechádza cez stred mesta. Mám v PX veľa známych, často tam chodím, a preto úplne súhlasím o tej histórii. |
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
|
Niekde búrajú, inde obchádzajú (Žilina):
[IMG] Image Hosting[/IMG]Ten starý dom je asi na zozname UNESCO, keď ho nemohli zbúrať pri výstavbe tejto cesty. Z druhej strany je prípojka z niektorých mestských častí a nie je jednoduché sa z nej dostať na túto hlavnú cestu, a preto je tam 40. Toto vyhovuje jedine dopravnej polícii, ktorá tu často meria rýchlosť.
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Registered User
|
No rozdiel je v tom, ze Nuselsky most sa budoval za socializmu, kedy sa zrejme nebral ohlad az tak na verejnu mienku atd.. Myslim, ze to v sucasnosti vychadza tak, ze keby sa zacal uz minulosti budovat hoci aj ten najdrahsi variant vysiel by lacnejsie alebo mozno len o cosi drahsie ako terajsi "najlacnejsi" variant.
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Registered User
|
Quote:
) a bohvie kto este...
|
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Registered User
|
Quote:
pomenoval.
|
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
..
Likes (Received): 16
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Registered User
|
To beriem, ale vyvodil som to len na zaklade toho, ze si neuviedol ziadne ine problemy a preto som myslel, ze tomu prikladas najvacsiu vahu a teda som to potom oznacil ako hlavnu vinu.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|