daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 21st, 2009, 11:59 AM   #41
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Likes (Received): 94

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

New York - Miami - Chicago - Las Vegas - San Francisco - Los Angeles

There are two rules for success:
1. Never tell everything you know.
-Roger H. Lincoln
DinoVabec no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 21st, 2009, 12:02 PM   #42
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

image hosted on flickr

-Roger H. Lincoln
Old June 22nd, 2009, 10:59 PM   #43
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Dino bravo za ove slike, crkva stvarno neobično izgleda
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 12:55 AM   #44
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 319

Hallelujah!!!!

Pa nemogu vjerovat da su se konačno odlučili!!
Kolko vremena sam tam proveo čekajući, za to vrijeme mogao bih napisati oveći roman
Taj je trebao biti izgrađen već pred 10 godina...vjerojatno je problem u ingerencijama (čije je vlasništvo cesta) Jel tako?
Trevor McPhee está en línea ahora   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 01:48 AM   #45
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Ne postoji općina Čakovec.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 12:05 PM   #46
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Ma znam,al trebalo bi to ispravljati.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote
Old July 5th, 2010, 05:37 PM   #47
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Prodaje se autobusni kolodvor

Čakovčani: Podzemna garaža dobro bi došla, a možemo i bez nje

Grad Čakovec želi da budući kupac autobusnog kolodvora ispod njega napravi podzemnu garažu. Mišljenja građana oko potrebe za njom podijeljena su.

Od prodaje i nove gradnje puno će se novca sliti i u gradsku blagajnu.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

- Mislim da bi nam dobro došla podzemna garaža u Čakovcu. U širem središtu grada nema dovoljno parkirališnih mjesta, a i njihov raspored nije dobar. Negdje su natiskana, a negdje ih skoro pa i nema. Mislili su nekad i kod trikotaže napraviti podzemnu garažu, ali ne znam što je bilo, valjda su odustali - komentirao je jučer umirovljenik Josip Koroš izjavu gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona, koji želi da budući kupac autobusnog kolodvora sagradi i podzemnu garažu.

No mišljenja Čakovčana podijeljena su.

Čeka se kraj stečaja

- Možda Čakovcu i ne treba podzemna garaža. Ima važnijih stvari. Prioritet bi trebala biti nova osnovna škola, vrtići, sportski tereni... Gužve u gradu nisu prevelike i dovoljno je parkirališta - smatra Marko Obadić, profesor TZK.

Gradonačelnik Šalamon jučer je pokrenuo postupak izmjene planske dokumentacije za prostor autobusnog kolodvora. Time je budućem kupcu kolodvora, kad završi stečajni postupak Autobusnog prometa Varaždin, pokazao da će mu grad ići na ruku kod prenamjene prostora, kako bi mogao sagraditi ono što želi.

Ne žele kod Starog Hrasta

- No postoji nekoliko uvjeta, a prvi i osnovni je da na tom prostoru ostane i autobusni kolodvor. Također, što više trebaju sagraditi, kako bi grad zaradio na komunalnim naknadama. Ne mogu se tu sagraditi nekakve barake ili skladišna prodaja, kakva je na rubnim dijelovima gradova. A što se tiče podzemne garaže, to je preporuka, ali nije uvjet. Treba nam garaža, u središtu grada nema dovoljno prostora za sve automobile - izjavio je Šalamon. No nije definirano tko bi ulagao u kopanje i gradnju garaže.

Inače, javljaju se zainteresirani ulagači u prostor autobusnog kolodvora. Pričalo se i o dolasku Lidla. Za djelatnost kolodvora Čakovec čuva i alternativnu lokaciju kod Starog Hrasta. No za nju nema zainteresiranih ulagača.

- Stečajni postupak Autobusnog prometa Varaždin ide kraju i kolodvor će se prodati. Tad će se točno utvrditi i vlasnička struktura, u kojoj Grad Čakovec također ima udjela - izjavio je Šalamon.

Odlazi rukometno igralište?

Gradu Čakovcu pripada Macanov dom, rukometno igralište, zelene površine i parkiralište sjeverno od igrališta, kao i dio izlaza s kolodvora.

Stoga će kupac morati kupiti i dio gradskog zemljišta, kako bi se lokacija objedinila, dok će grad i na tome zaraditi. A na mjestu igrališta, gradonačelnik Šalamon razmišlja o manjem amfiteatru okrenutom prema Macanovom domu, jer, kaže, uglavnom se rukomet igra u dvorani. Hoće li mladi Čakovčani ostati bez svog poznatog sportskog borilišta u samom središtu grada? (iv/VLM)

Šalomone,majčin sine...ako Ti neznaš, idi stričeku Pazmanu u graditeljsku školu on bude Ti objasnil koja je lokacija predviđena za autobusni kolodvor i ZAŠTO...

Ja neznam kaj je po profesiji dotični gradonačelnik al o urbanizmu očito pojma nema! Nadam se da nije doktor medicine
Čakovec je jedan od urbanistički najbolje riješenih gradova u HR i sad bi on to počel upropaštavati...

Iz ove njegove boldane rečenice nazire se sav jad razmišljanja establišmenta u hrvata...samo da ja zaradim na komunalnoj naknadi a to kaj ću zajebat grad za idućih 100 godina , ko ga hebe, glavno da opet prođem na izborima
Takvu priliku da izgradi novi autobusni kolodvor pokraj željezničkog kolodvora ima malo koji grad u hrvata! Uh.
Old July 6th, 2010, 08:12 PM   #48
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Meni se sviđa ideja...Podzemna i neki prekrasni moderni kolodvorcic u centru grada...Zasto ne? Ionak nema moderne arhitekture u Cakovcu...Na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani su me pitali sto od moderne arhitekture imamo u Cakovcu i nisam znao reci nista osim crkve na jugu, MTC-a i koje obiteljske kuce...Zalosno al istinito...Zato mislim da bi ovo bilo zanimljivo...Naravno samo ako na natjecaju pobijedi neki bolji arhitekt, a ne neki nemasotviti pocetnik...Mada je ova lokacija kod Hrasta, kraj zeljeznickog isto poprilicno dobra...

Btw. samo za informaciju, u Cakovcu se dosta gradi u zadnje vrijeme...

-Roger H. Lincoln
Old July 7th, 2010, 01:34 AM   #49
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 176

Quote:
Originally Posted by DinoVabec View Post

Btw. samo za informaciju, u Cakovcu se dosta gradi u zadnje vrijeme...
A nema nikog da poslika ili prenese di se i sta radi
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old July 7th, 2010, 11:16 AM   #50
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Quote:
Originally Posted by Make it so View Post
A nema nikog da poslika ili prenese di se i sta radi
Budem sad jedan dan, samo da si slozim bic, neda mi se pjeske..

-Roger H. Lincoln
Old July 7th, 2010, 03:16 PM   #51
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Ajde ajde , pa nebum valjda ja moral

Inače znate da je trenutno cijena kvadrata veća u Čakovcu nego u VŽ Naprosto zato jer je u VŽ ponuda GOLEMA. Ima stanova ko u priči (puno se izgradilo i još se gradi) pa su cijene za nove (doduše roh bau) već od 1090Eura! Polovne već od 900, i to na boljim lokacijama(tipa Banfica)!

Tako da nije loše trenutno investirati u ČK. Vjerojatno se zato i gradi nekoliko interesantnih zgrada.
Ajmooo slike
Old July 8th, 2010, 01:19 AM   #52
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post

Ajde ajde , pa nebum valjda ja moral

Inače znate da je trenutno cijena kvadrata veća u Čakovcu nego u VŽ Naprosto zato jer je u VŽ ponuda GOLEMA. Ima stanova ko u priči (puno se izgradilo i još se gradi) pa su cijene za nove (doduše roh bau) već od 1090Eura! Polovne već od 900, i to na boljim lokacijama(tipa Banfica)!

Tako da nije loše trenutno investirati u ČK. Vjerojatno se zato i gradi nekoliko interesantnih zgrada.
Ajmooo slike
Idu stanovi tu kolko vidim...Grade se kod teniskog terena Puncec, pa se grade preko puta Mercatora (tamo je inace izrasla i nova zgrada centra za socijalnu skrb), pa novo je jos i zgradica iza kauflanda, pa se sad pocelo gradit i preko puta HAK-a i TIOŠ-a...

Pa sam citao i o "Vrtovima Ivanovca" potpuno novo naselje između Čakovca i Ivanovca...

-Roger H. Lincoln
Old November 16th, 2010, 09:37 PM   #53
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

vrtovi ivanovca

Glup je novinski naslov , al što ćete...
Važno je da se izgleda ipak kreće s tim projektom. Cijene koje su istakli vrlo su povoljne.Zanimljivo je da su cijene za sličan ali manji VŽ projekt barem 30-50% veće!
Za one koji neznate Ivanovec je jedno od većih prigradskih naselja Čakovca, s istočne strane prema čvporu Čakovec na A4

http://www.vecernji.hr/regije/mjesta...-clanak-215969
Quote:
Dopušta se gradnja kuća u nizu u Ivanovcu
Mještani se boje da će kuće u nizu njihovo selo pretvoriti u grad

Izrada nizova kuća nije u suprotnosti s odredbama PPUG-a i ne postoji opravdan razlog da se takav tip stambene izgradnje ne može planirati, tvrde u gradu

Piše: Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net

Pred čakovečkim gradskim vijećnicima u četvrtak će se naći prijedlog Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela Ivanovca, oko kojeg se ovog ljeta vodila rasprava. Skupina mještana ustala je protiv namjere da se u zapadnom dijelu sela omogući podizanje niza od stotinjak kuća koje na 4,5 hektara planira graditi privatni investitor iz Čakovca. On je već naveliko izreklamirao "Vrtove Ivanovca" s kućama koje će prodavati po 470 eura po četvornom metru u roh-bau izvedbi ili 850 eura za "ključ u ruke". U prvom slučaju stanovi će, najavljuje, biti useljivi do ljeta 2011., a u drugoj do Božića.

Primjedbu mještana da se će nakon toga broj stanovnika povećati za 800, što će uz otvaranje Zavrtne ulice i Centra dovesti do povećanja za čak 2000, predlagatelj smatra preuveličanim. DPU-om je planirano 158 novih građevnih čestica koje mogu prihvatiti do 500 stanovnika. Prema demografskim podacima, Čakovec danas ima 16.000 stanovnika, a s prigradskim naseljima 26.500. Previđa se da će ih za četiri godine biti 33.000, od čega 19.000 u Čakovcu, a 14.000 u ostalim naseljima. Najbliža prigradska naselja, smatraju u gradu, privlačit će nove stanovnike. Izrada nizova kuća. ističu, nije u suprotnosti s odredbama PPUG-a i ne postoji opravdan razlog da se takav tip stambene izgradnje ne može planirati. Mještanka Barbara Vugrinec rekla je da se ne slaže s pretvaranjem Ivanovca u Čakovec, odnosno sela u grad na način da se precrtavaju arhitektonska rješenja iz Vojnih vrtova i Martana. - Želim da Ivanovec zadrži svoj karakter i izgled naselja u kojem su usklađeni način korištenja parcela od stanovanja do poljoprivrednog gospodarstva - istaknula je. Izgradnji kuća u nizu protive se i Vera Dokleja te Vlatka Bojić. Valent Toplek kazao je da nema potrebe povećavati broj stanovnika, te da interes mještana treba biti iznad privatnog interesa. Mještani tvrde da se investitoru zemljište prodavalo kao poljoprivredno, no u gradu ističu da se to zemljište vodi kao građevinsko još od 1984. godine! Mještani uzvraćaju pitanjem zašto onda njima nije bilo dozvoljeno tu graditi? Gradsko vijeće trebalo bi u četvrtak donijeti i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja tog područja na kojem se planiraju otvoriti nove ulice s komunalnom i drugom infrastrukturom, te omogućiti izgradnja. Andrija Žnidarić ispred investitora u "Vrtove Ivanovca" kaže da s netrpljenjem čekaju sjednicu Gradskog vijeća. - Nakon što se DPU donese, idemo dalje sa sređivanjem dokumentacije. Trebali smo početi graditi u rujnu, no zbog otpora dijela mještana počinjemo negdje u veljači iduće godine - kaže A. Žnidarić.
Old November 21st, 2010, 12:01 AM   #54
mario_zadar
Registered User

mario_zadar's Avatar

Likes (Received): 800

city centar čakovec , jel se to počelo graditi ??

http://www.red.hr/projekte_detail/4
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju!
mario_zadar no está en línea   Reply With Quote
Old November 21st, 2010, 09:27 PM   #55
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Originally Posted by mario_zadar View Post
city centar čakovec , jel se to počelo graditi ??

http://www.red.hr/projekte_detail/4
Kolko ja znam , ne. Primjetio bi inače, često sam tamo...
Old November 22nd, 2010, 11:11 PM   #56
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Quote:
Glup je novinski naslov , al što ćete...
Važno je da se izgleda ipak kreće s tim projektom. Cijene koje su istakli vrlo su povoljne.Zanimljivo je da su cijene za sličan ali manji VŽ projekt barem 30-50% veće!
Za one koji neznate Ivanovec je jedno od većih prigradskih naselja Čakovca, s istočne strane prema čvporu Čakovec na A4

http://www.vecernji.hr/regije/mjesta...-clanak-215969

Ja ne kuzim te ljude..Zakaj se ne zele civilizirati? Za Boga miloga, tak su ko indijanci..Imaju svoju zemlju, malo selo i zadovoljni su s tim, a opet s druge strane kukaju kak nema zivota od poljoprivrede, kak im je tesko itd.

Ako se nudi prilika za necim boljim, vecim, razvitkom, zakaj nisu sretni? Jer ja bi bil jako sretan da se konacno taj Cakovec i okolica pocnu razvijati...

+ postoji jedna cinjenica koje nema nigde u nijednom clanku...
Sa svih strana oko toga zemljista gdje ce se graditi su farme..I mogu vam osobno reci da su rijetki dani kad tam ne smrdi..Krave, konji, perad, gnojivo..Svega ima ipak je to selo..(Osobno sam se uvjeril, cura mi zivi tam pokraj..) Mogu reci da mozda ovo izgleda ko neki raj tak na papiru, al u stvarnosti i nije bas tak...

-Roger H. Lincoln

Last edited by DinoVabec; November 22nd, 2010 at 11:42 PM.
Old November 22nd, 2010, 11:13 PM   #57
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Quote:
Hmmm. Pa sad kad bi zaista došao interspar sa svojim partnerima tada nebi bilo zime. Jedan lidl ili kaufland koji su tamo mu nikako nisu konkurencija.On je jednostavno superioran. Jedino možda konzum.
Da sam na njihovom mjestu preuredio bih cjelu priču, dodao kina, dogradio kolko je potrebno i tada bi stvar uspjela. Ovako - nema šanse. Šteta, jer na toj lokaciji upravo i fali shopping centar zadnje generacije, kad je sve drugo tamo (Merkur, Lesnina, Kaufland, Lidl, konzum, masa auto kuća , salona namještaja i keramike...).
Ili da ufuraju koju trgovinu kak u Varazdinu, recimo, New Yorker ili tipa toga...Kolko vidim svaki drugi covek oko mene nosi odjecu s New Yorkera itd.

-Roger H. Lincoln
Old November 22nd, 2010, 11:23 PM   #58
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

E i da, onaj silos tvornice stocne hrane, ako se ko sjeca, kaj im je puko, pa je kukuruza bilo ostalo samo nesto malo nutra, sve je van izaslo, sad su ga srusili do kraja..Bila je dizalica tam neko vrijeme, mislim da je jos tam, demolirali su ga malo po malo dok nije nestal u potpunosti..Mislim da je taj silos bil jedan od vecih građevina u Cakovcu... Sad ga vise nema...

-Roger H. Lincoln
Old November 23rd, 2010, 01:01 AM   #59
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by DinoVabec View Post
E i da, onaj silos tvornice stocne hrane, ako se ko sjeca, kaj im je puko, pa je kukuruza bilo ostalo samo nesto malo nutra, sve je van izaslo, sad su ga srusili do kraja..Bila je dizalica tam neko vrijeme, mislim da je jos tam, demolirali su ga malo po malo dok nije nestal u potpunosti..Mislim da je taj silos bil jedan od vecih građevina u Cakovcu... Sad ga vise nema...
Na koji silos misliš? Ne valjda na ovaj:

grofBombelles no está en línea   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 11:02 AM   #60
DinoVabec
Worldwide

DinoVabec's Avatar

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post
Na koji silos misliš? Ne valjda na ovaj:
Nep...Mada sam citao i kako misle premjestiti te silose Cakoveckih Mlinova iz centra grada u industrijsku zonu..Samo je pitanje ko ce graditi nove silose.. Mislim da se to nece dogoditi tak brzo..

Ja sam mislio na silos tvornice stocne hrane "TSH"..Tam su kod zeljeznickog kolodvora u industrijskoj zoni...Odma kraj kolodvora..

Ovaj: (zuti iza)

A ovak je izgledalo dok se dogodila nesreca..

-Roger H. Lincoln

Reply

Tags
drago gervais je cobrays

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules