|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#861 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Rzeczywiscie dziwna ta numeracja. Miales racje Gaudio. Czyli to nie jest tak duza hala jak sie spodziewalem
|
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
Hala jest wspaniała i niech nikt nie śmie twierdzic inaczej! A piecioma tysiacami widzów i tak uda się ja zapełnic od wielkiego dzwonu.
|
|
|
|
#863 |
|
Zarejestrowany użytkownik
Likes (Received): 4
|
No właśnie teraz trzeba zapełnić halę, jak ta na Szafrana była prawie 3 razy mniejsza, więc zapraszam na najbliższy sparing
|
|
|
#864 |
|
Registered User
|
A ja delikatnie zmienię temat.
Na początku krótko po otwarciu centrum na basenie była puszczana muzyka. Bardzo mi się to podobało, a w porównaniu z innymi aquaparkami na jakich byłem nagłośnienie mamy bardzo dobre (moim zdaniem). I tu nagle zdziwienie - już muzyki nie puszczają. Czemu? Dużo przyjemniej by było gdyby coś tam chociaż w tle ale grało. Może jakoś dać im do zrozumienia, że oczekujemy tam muzyki? Czy to tylko moje zdanie? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
Quote:
Może nie będzie tak źle z utrzymaniem tego obiektu jak przypuszczaliśmy. Jak na 2 miesiące funkcjonowania 100 tys. to dość pokaźna liczba gości. |
|
|
|
|
|
|
#866 |
|
|
To jest wiadomość sprzed dwóch tygodni, bo była na stronie RZG
|
|
|
#867 |
|
Registered User
|
Nie jestem in touch z tym, co się dzieje w ZG, więc wybaczcie
![]() Jesli nawet sprzed kilku tygodni, to w nieco ponad miesiąc 100 tys. osób to jeszcze bardziej imponujący wynik i szansa, że miasto nie pójdzie na tej inwestycji z torbami
|
|
|
|
|
|
#868 | |
|
xxxxxxxxxxx
Likes (Received): 3
|
Quote:
Zaraz skończą się wakacje i nie będzie takich tłumów - roczne koszty w gorzowskiej Słowiance to ok. 7.5mln pln, tak więc nawet z takim samym popytem co do tej pory, ciężko będzie wyjść centrum na zero przy obecnych cenach. |
|
|
|
|
|
|
#869 |
|
Registered User
Likes (Received): 42
|
Nie musi wyjść na zero. Byleby nas na dno nie pociągnęło.Centrum ma nam-mieszkańcom służyć, bo my za nie zapłaciliśmy. To jest jego główny cel, a nie "zarabianie" za wszelką cenę. Oczywiście gdyby tak się stało, że nie będzie generowało strat to tym lepiej dla nas.
|
|
|
#870 | |
|
Registered User
|
Miasto czeka na wielki sport. Jak ożywić halę? Quote:
Źródło: Gazeta Wyborcza Zielona Góra |
|
|
|
|
|
|
#871 | |
|
Registered User
|
Quote:
Moim zdaniem przyjdzie nam na to spooro poczekać - o ile w ogóle coś powstanie. Już kryty basen będzie obciążeniem a co dopiero zewnętrzny - zarabiający tylko pół roku. Jest z resztą kąpielisko w Ochli - trochę pieniędzy i mogło by być genialnym miejscem na popołudniowo/weekendowy odpoczynek dla zielonogórzan. Jest teren, infrastruktura,dobra lokalizacja, parkingi, komunikacja, a w koło cisza i spokój (w przeciwieństwie do lokalizacji przy sulechowskiej i t. północnej). Są ścieżki rowerowe. Jest tam też chyba miejsce na pole namiotowe. A wszystko to tylko kilometr od miasta w otoczeniu Parku Piastowskiego i ogrodu botanicznego z jednej strony a stadniny koni i skansenu z drugiej. Mogło by coś z tego być, nie? |
|
|
|
|
|
|
#872 |
|
Registered User
|
Mnie zastanawia, co to za koncert będzie w listopadze na hali w ZG, o którym piszą w artykule w poście od jajatore.
|
|
|
|
|
|
#873 |
|
|
Byłem na sparingu Zastalu, hala super. Jedyna rzecz która mi się nie podoba to barierki między rzędami na górnym poziomie trybun. Są mniej więcej na wysokości wzroku gdy siedzę a mam ok 180 wzrostu. Dopiero gdy się stoi nic nie przeszkadza.
|
|
|
#874 |
|
Registered User
|
Ja również zawitałem dzisiaj na sparingu Zastalu. Miałem wejściówkę na sektor J1 w górnych rzędach i muszę przyznać że fantastycznie ogląda się mecz z tego poziomu
Cała hala robi naprawdę duże wrażenie.W przerwie postanowiłem się przejść zobaczyć jak wygląda widoczność z najwyższych rzędów i muszę przyznać że te barierki mogłyby być niższe o ok 30cm ![]() I osobiście znalazłem jedno 'felerne' miejsce na sektorze M4 z tego co pamiętam. Oto widok z tego miejsca z perspektywy osoby siedzącej... ![]() Delikatnie mówiąc, nie zazdroszczę ''nadziania się'' na to miejsce
|
|
|
|
|
|
#875 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#877 |
|
Registered User
|
Gdy się tak przyglądam hali sportowej w Bielsku-Białej (parę postów obok) to widzę, że jednak mieliśmy szczęście. Nasza hala jest naprawdę funkcjonalna i ładna. Jest większa, ma fenomenalną widoczność (to miejsce za ścianą, które ktoś sfocił to naprawdę detal, ogólnie jest super) i bardzo przyzwoitą jakość wykonania. I co ciekawe, była sporo tańsza od tej bielskiej (ok 60mln a tam - 77).
|
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
RZG:
Quote:
To by była rewelacja! Mecze naszej kadry piłkarzy recznej oglądane na żywo są niesamowite! :-)
|
|
|
|
#879 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#880 |
|
xxxxxxxxxxx
Likes (Received): 3
|
Haha! Ciekawe jak będzie z zainteresowaniem koncertami, pewnie starsza publika się zjawi, a jak przez przypadek będę w Nowej Soli, to z chęcią się wybiorę.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| basen, hala, hala widowiskowo-sportowa, infrastruktura sportowa, lubuskie, pływalnia, sport, zielona góra |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|