|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 | |
|
jarunac
Likes (Received): 12
|
Quote:
dubai se tek počeo razvijati i jedan je od obećavajućih gradova svijeta, jer sama uprava u UAE pazi na ''svjetske krize'', tako da si oni mogu dozvoliti da luđački troše, jer ipak investiraju u budućnost. ovo kaj je dubai danas je manje od polovice onoga kaj će biti za 10ak godina. ono kaj je new york predstavljao u 20. stoljeću, to će vjerojatno biti dubai u 21. |
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
I come in peace \V/
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]()
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Quote:
Sumnjam,ne u to da će Dubai rasti već u njegovo zauzimanje mjesta NY-a.Pa NY odavno nije najveći grad na svijetu ali svejedno mu se bez problema može prikeljiti nadimak metropole svijeta.Koliko god to nekome glupo zvučalo. |
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Registered User
Likes (Received): 54
|
![]() Quote:
s wiki.; New Yourk s 8.214.426 stanovnika (procjena 2006.) na 789,4 km˛ najveći grad Sjedinjenih Američkih Država. U gradskoj aglomeraciji živi 22.313.000 ljudi Dubai (دبيّ), glavni grad emirata Dubaia, 1.422.000 stanovnika nije broj stan. glavni pokazatelj naravno,al ovo je jos debelo neusporediva razlika da bi se te gradove trpalo u isti kos....i jos jedna stvar dubai mi vise lici na grad koji ce u buducnosti skupljati samo svjetsku elitu kao sto i pise na w.p. dok ce "obicni" covjek u tom gradu moci biti samo turist tak da to nikad nece postati normalan grad i po meni broj stan. nece drasticno rasti i samim time velicina izmedu ta 2 grada npr. ce ostat neusporediva(ne mislim povrsinski)...dobro odo ja sad daleko od teme,,,no monolith ce biti super projekt za zg. ako se izvede..nadam se da hoce posto sam izmedu ostalog takoder ljubitelj nebodera
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Otišao, neće se vratiti.
|
I meni je N.Y. kao glavni grad svijeta, eto ne znam zašto, tako ga doživljavam.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Mislim da je Dubai puno ograničeniji od NY po pitanju vjere.To je na kraju krajeva muslimanski grad, pod vlašću razno raznih pričeva šeikova itd,vjerujem da je dosta stvari podređeno interesima pojedinaca itd.Izvana izgleda savrešeno ali hm nisam siguran da je i iznutra tako.Meni osobno je preumjetan.Nego monlit je fora i bilo bi lijepo da se projekt realizira...
E i još nešto NY-DU.Znate ono kad vidite panoramu NY i panoramu nekog drguog grada (sličnog) ipak nije to to.Barem meni...NY ima neku auru vječnosti,tradicije štz meni osobno. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Otišao, neće se vratiti.
|
Bit će još veća fora da dođe i monolith blizanac južnije preko puta, ali samo da poruše one kučerke po savskoj s te strane, a i one zgrade ispred monolitha na savskoj mi smetaju, šta s njima napravit, sakrit će dobar dio njega gledajući s istoka, ne znam. Dok se okoliš ne sredi, bude bogec premoderan u tom kvartu, skup sa burazom blizancem za kojeg isto navijam, joj jedva čekam da krene...
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Master Planner
Likes (Received): 64
|
Quote:
Dubai sam nema velik udio nafte u prihodima ali cjela regija itekako ima, dubai se razvija na prosperitetu cijele regije, a ona je definitvno bazirana na nafti. tj islkljucivo na nafti. Niko me nemoze uvjeriti da se ''dubai slucaj'' mogao dogoditi negdje u subsaharskoj africi A kao drugo oni tamo radnike iskoristavaju kao roblje, gotovo robovlasnicki sistem. Meni osobno nesmeta(jer ako im placa nevalja, slobodno se mogu vratiti u maticnu zemlju) ako su nisko placeni ali osnovni ljudski uvijeti se moraju postivati.
|
|
|
|
#109 |
|
jarunac
Likes (Received): 12
|
Nije se ni spominjala titula najvećeg grada svijeta, a Dubai na to nikako ni ne cilja. Mislio sam na pojam modernog grada, sa najvišim zgradama svijeta, sa poslovnicama svih važnijih tvrtki svijeta i slično - sve ono što ne New York predstavljao veći dio 20. stoljeća..
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
Site for 160m tall "Imperium Tower" (The Black Monolith) to be ready in 10 days ...
TOWER - Ruši se autoservis na križanju Zagrebačke avenije i Savske ceste
Teren za Crni monolit bit će spreman za deset dana Autor V. KNEŽEVIĆ, L. KOVAČEVIĆ Foto: MARKO PRPIĆ Radnici Gamonta već tjedan dana pripremaju se za uklanjanje postojeće zgrade, no gradnja će morati pričekati još neko vrijeme Za deset dana bit će spreman teren za gradnju najvećeg zagrebačkog nebodera, Imperium Towera, koji je poznatiji po imenu Crni monolit. Neboder visok 160 metara na križanju Zagrebačke avenije i Savske ceste imat će 41 etažu, a gradi ga tvrtka Pro-grad, čiji je vlasnik 31-godišnji poduzetnik Ivan Čalić. Radnici Gamonta već tjedan dana pripremaju teren kako bi srušili zgradu autoservisa na uglu. – Naši radnici pripremaju zgradu za rušenje, a za deset dana sve će biti očišćeno i moći će početi gradnja – rekao je u srijedu poslovođa Miroslav iz Gamonta, čiji su radnici angažirani samo za rušenje. Rasprava o blizancu Geomehanička ispitivanja tla već su obavljena. Tvrtka MSK još je u kolovozu prošle godine bušila tlo na dubinu od 50 metara, a pronašli su glinu, pijesak i šljunak. S početkom gradnje Čalić će pričekati nekoliko mjeseci jer još nije izdana ni lokacijska dozvola za Imperium Tower. – Imamo dozvolu za uklanjanje objekta, a izdavanje lokacijske dozvole u tijeku je. Očekujemo da ćemo je dobiti do kraja ožujka – kazao nam je Čalić. Tu je informaciju potvrdio i Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada, u čijoj je ovlasti izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Crni monolit bit će paralelan sa željezničkom prugom kako ne bi zaklonio pogled na stari dio grada. Trenutačno traje javna rasprava o mogućnosti gradnje njegova blizanca na jugozapadnoj strani križanja Zagrebačke avenije i Savske ceste. Poduzetnik Čalić kazao je da će, dok čeka izdavanje lokacijske dozvole, sagraditi pristupnu cestu uz prugu koja je uvjet za izdavanje građevinske dozvole. – Moramo sagraditi stotinjak metara ceste za ulaz i izlaz na gradilište – objasnio je Čalić, koji nikada nije javno izrekao na koliko je procijenjena gradnja tornja. Troškovnik će, kaže, bit gotov za nekoliko mjeseci. Gradnja na kredit Tek je objasnio da će gradnju financirati kreditom. Zanimljivo je da u vrijeme gospodarske krize, kada ni tvrtka IGH nije mogla dići kredit za kupnju zemljišta Zagrepčanke, mladi poduzetnik zajam dobiva bez problema. Iako ne zna koliko će točno morati uložiti u možda najveći svoj projekt, Čalić je siguran uz čije će pjesme proslaviti njegovo otvaranje. Na vrhu zgrade na otvaranju Imperium Towera zapjevat će Halid Bešlić, njegov omiljeni pjevač. Obećao je to u prosincu prošle godine, kada je na otvaranju svoje poslovno-stambene zgrade Nova galerija u Španskom, na nagovor brata Vjeke Čalića, doveo poznatu američku rapericu Lil Kim. http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...31265/index.do
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
OC, can you amend the title of this thread as such ....
[Zagreb] - Imperium Tower (The Black Monolith) | 160m | 41fl Thanks in advance!
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
SuperMod
|
excellent :montgomeryburns:
|