|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 | |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 65
|
Quote:
Jos uvijek je vrhunska skola koju svi mrze
|
|
|
|
#62 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Konkurs za raspodjelu sredstava za obnovu
U opštini Prijedor u toku je konkurs za odabir korisnika programa pomoći vrijednog 350.000 KM za obnovu povratničkih stambenih jedinica. Konkurs je otvoren do 30. avgusta, nakon čega će Komisija koju je imenovala Skupština opštine Prijedor razmotriti pristigle zahtjeve povratnika i izvršiti raspodjelu sredstava. Ova sredstva opštini Prijedor dodijelila je Komisija za izbjeglice i raseljena lica u BiH iz državnog Fonda za povratak.
|
|
|
#63 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Nova vozila za vatrogasce
VatrogasciIz sredstava solidarnosti Vatrogasnog saveza Republike Srpske kupljeno je pet namjenskih vozila koja će biti raspoređena vatrogasnim jedinicama i društvima u RS. Predsjednik Vatrogasnog saveza RS Mile Međed rekao je da je riječ o vozilu marke “lada” koje je opremljeno dodatnom vatrogasnom opremom i čija je cijena 24.500 KM. “Nakon potpisivanja ugovora sa dobavljačem, jedno vozilo smo uputili u Berkoviće, jer smo procijenili da su na tom području neophodna sva raspoloživa sredstva radi čestih požara”, naveo je Međed. On je dodao da će ostala vozila polovinom septembra, kada je planirano održavanje Skupštine Vatrogasnog saveza RS, biti dodijeljena opštinskim vatrogasnim jedinicama. “Ladu” sa vatrogasnom opremom dobiće Vatrogasno društvo iz Kozarca kod Prijedora, kao i vatrogasci u Kostajnici, Foči i Petrovu. Vatrogasni savez RS je ranije, uz pomoć Vlade Srpske, nabavio 28 vatrogasnih vozila koja su raspoređena vatrogasnim jedinicama. Ovaj Savez ima 48 članica sa 800 profesionalnih vatrogasaca, a cilj mu je da na hiljadu stanovnika ima po jednog obučenog vatrogasca.
|
|
|
#64 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
![]() REGIONALNO OPREDJELJENJE ZA IPA Dana 27.08.2008. godine, u prostorijama opštine Prijedor održana je tematska radionica „IPA fondovi i Program prekogranične saradnje BiH – Hrvatska“ u kojoj su učestovali predstavnici opština, lokalnih razvojnih agencija i turističkih organizacija ekonomskog područja Prijedor (opštine Prijedor, Kozarska Dubica, Kostajnica, Oštra Luka, Krupa na Uni ) Radionica je obuhvatala tri programska prioriteta : Turizam, Preduzetništvo i Zaštita životne sredine. Nakon završetka radionice definisani su projektni prijedlozi po programskim prioritetima. Pored projektnih prijedloga koji će biti kandidovani partnerima iz prekograničnog područja iz Republike Hrvatske doneseni su slijedeći zaključci koji će biti predložen načelnicima opština : 1. Kreiranje i usvajanje Strateškog dokumenta ekonomskog područja Prijedor s ciljem definisanja prijedloga projekata regionalnog karaktera koji bi obuhvatili programski period koji se podudara sa trajanjem IPA programa 2007-2013. 2. Formiranje timova za rad na projektnom menadžmentu i njihova obuka, u cilju kvalitetnijeg povlačenja sredstava iz predpristupnih fondova EU na opštinskom i regionalnom nivou.Naime procjenjeno je da u ovom trenutku ne postoje obučeni ljudi za rad prema projektnim programima EU. Učesnici radionice su izrazili zadovoljstvo učešćem u radu, te su se obavezali na nastavak aktivnosti u cilju međusobnog povezivanja i jačanja kapaciteta. ![]()
|
|
|
#65 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Obnova dzamije i povratnickih kuca u Starom Gradu slike by Cupo
![]() ![]()
|
|
|
#66 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Jos slika Stari grad Prijedor
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ganjaho
Likes (Received): 0
|
Hmm,pravo mi nevjerovatno to za Deltu,al' hajde,valjda racunaju na sve opstine sto gravitiraju ovdje.
Zna li neko sta rade na nadvoznjaku?Nisam isao na onu stranu,ali kad prolazim vidim ogromne kolone i postavili su kao neke privremene semafore... btw,napokon sam kuci,sutra cu i ja svoje slicice da nakacim ![]() Pozdrav |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Delta ce biti u srcu grada. Nisu ni oni ludi da ulazu pare a da ne znaju kakvo ih trziste ceka. Pecani, Puharska, Gasica naselje, centar grada sve je to oko novog Deltinog centra.
PRIJEDOR C/U (Bosnia and Herzegovina) Prijedor photothčque Bosnia and Herzegovina - international threads Podno Kozare, a pokraj Sane Last edited by AdnanPD; August 29th, 2008 at 10:32 PM. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Grosist - počela proizvodnja drvenih kuća
Drvena kucaPrijedorsko preduzeće “Grosist” je koristeći iskustva razvijenih zemalja, započelo proizvodnju kuća od drveta. - Drvene kuće tek su sad kod nas postale interesantne, pa smo i mi krenuli sa njihovom proizvodnjom. Do nedavno nismo imali dovoljno stručnih kadrova u drvnoj industriji koji bi mogli da se bave ovom vrstom proizvodnje - rekao je direktor preduzeća “Grosist” Ratko Macanović. Istakao je da ovo preduzeće proizvodi dijelove za drvene kuće i ima mogućnost montaže kuća veličine od 20 do 200 kvadratnih metara. - Materijali za takve objekte su sa domaćeg područja i uglavnom su to jela, smreka, bor a za podove koristimo hrast i bagrem. U osnovi, riječ je o materijalima od kojih su se nekad pravile kuće - kazao je Macanović. Dodao je da je u planu otvaranje novog pogona sa savremenim mašinama, gdje će na izradi montažnih elemenata i njihovoj montaži biti zaposlena četiri nova radnika. Vijek trajanja drvene kuće je preko stotinu godina, a cijena kvadratnog metra je 500 maraka. - U drvenoj kući postoji kompletna infrastruktura, odnosno elektroinstalacija i mokri čvor - naglasio je Macanović i napomenuo da bi u saradnji sa članovima klastera “Drvo-PD” plan razvoja preduzeća bio usmjeren na dalju izradu drvenih kuća. Macanović je istakao da u javnosti postoje predrasude o tome da je drvo lako zapaljivo ili da je drvene kuće teže ugrijati. - Malo je poznato da je drvo odličan termoizolator i ovakve objekte je veoma lako zagrijati, a da se pri tom troši manje energenata. Drvenu kuću je od 10 do 15 puta lakše ugrijati od kuće zidane od čvrstog materijala - kazao je Macanović.
|
|
|
#70 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
BANNED
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 545
|
Quote:
![]() Uostalom, Nikola se prije par dana preselio iz Prijedora u Sarajevo radi studiranja, mislim da će sad morati redovnije Sarajevo thread posjećivati
|
|
|
|
#73 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Zanimljivo kako se koriste MOJE slike na onom tamo topicu
|
|
|
#74 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Poceli radovi na Munari dzamije u Donjoj Puharskoj. Tako ce i 5 gradska dzamija dobiti svoju munaru poslje Carsijske, Staro Gradske, Gomjenicke i Zagradske.(nisu uracunate munare po okolnim selima)
![]() ![]()
|
|
|
#75 |
|
BANNED
|
Carsijska je extra, ko bonbona i lijepo su uredili okolinu dzamije. Uglavnom ima svoje mjesto u onoj ulici gdje i jeste.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 545
|
A da malo porazgovaraš s modovima oko tog?
|
|
|
#77 |
|
BANNED
|
he he
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Ma pusticemo pacenike. Neka pokusavaju sta god da pokusavaju
|
|
|
#79 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Uvođenje informatičkog sistema u primarnu zdravstvenu zaštitu u Prijedoru
U Domu zdravlja Prijedor uz projekat obnove centralnog objekta ove zdravstvene ustanove, vrijedan 640.000 KM, biće realizovan i “Projekat uvođenja informatičkog sistema u primarnu zdravstvenu zaštitu”. Direktor Mladen Miodragović rekao je novinarima da je prijedorski Dom zdravlja među šest domova zdravlja u Republici Srpskoj koji će ovim projektom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS dobiti integrisani informacioni sistem čime će biti omogućeno uvezivanje sa Ministarstvom, Institutom za zaštitu zdravlja i Fondom zdravstvenog osiguranja. “Edukacija radnika počeće u novembru, a vrijednost projekta, u kojem su još predviđen i hardver i softver, kao i kompletan program za primarnu zdravstvenu zaštitu i prateća komunikaciona infrastrukturu, još mi nije poznata”, kazao je Miodragović koji je danas sa predstavnicima Ministarstva zdravlja potpisao sporazum o realizaciji navedenog projekta. Predstavnici resornog ministarstva i prijedorskog Doma zdravlja potpisali su i ugovor sa izvođačem radova na sanaciji zgrade Doma zdravlja. “Od 640.000 KM, koliko je vrijedna ova investicija, 60 odsto sredstava obezbijedila je Vlada RS od Svjetske banke, a 40 odsto od opštine Prijedor”, podsjetio je Miodragović.
|
|
|
#80 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Opština Prijedor daruje prvačiće
Opština Prijedor pripremila je 600 poklon paketa za učenike koji će u ponedjeljak, 1. septembra, prvi put sjesti u školske klupe. Saradnik za obrazovanje u opštinskoj administrativnoj službi Olivera Rosić rekla je da je darivanje prvaka postalo tradicija a da poklon paket sadrži azbuku i brojalicu, bojanku, veliku svesku, slikovnicu i čestitku načelnika opštine. “Pripremljeno je 600 paketića koje, po provedenoj tenderskoj proceduri, isporučuje Izdavačka kuća `Lanaks` iz Banjaluke po cijeni od 6 KM”, kazala je Rosićeva. U Prijedoru je u prve razrede 12 osnovnih škola, prema najnovijim podacima, upisano 566 prvačića, što je za 139 učenika ili šest odjeljenja manje u odnosu na prošlu godinu kada je u školske klupe sjelo 705 đaka prvaka.
|
![]() |
| Tags |
| bosnia herzegovina, gomjenica, kozarac, krajina, ljubija, omarska, opstina prijedor, pećani, prijedor, prijedorcani, puharska, republika srpska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|