|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
Łódzka Przestrzeń
Likes (Received): 0
|
Ten dolny (wyżej) jest śliczny. Bo na górnym rzeczywiście brak gzymsu powoduje tragiczny efekt. To który w końcu jest właściwy projekt ? Z gzymsem czy bez ? ;/
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Z dystansu bez dystansu.
|
Quote:
"Jest wystarczająco dużo światła dla tych,którzy chcą zobaczyć,i wystarczająco dużo ciemności dla tych, którzy mają odwrotne upodobania" // 'In faith there is enough light for those who want to believe and enough shadows to blind those who don't.' [Blaise Pascal] |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Łódzka Przestrzeń
|
Czyli jak rozumiem będzie gzyms. Czyli świetny budynek. Najlepszy dom zabudowy śródmiejskiej jaki znam w Łodzi (oczywiście z tych nowych).
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Mister World
|
Ja sie i tak ciesze, ze do remontu w ogole doszlo. Czekam tez na jego dokonczenie.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Mister World
|
Ja sie tylko powoli zastanawiam, czy naprawde jest w Lodzi potrzebnych az tyle hoteli? Nie wiem zupelnie, jakie jest rzeczywiste zapotrzebowanie, dlatego zapytalem. Mam nadzieje, ze te wszystkie inwestycje sa konieczne i ze wciaz potrzeba wielu nowych pokoi.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
10 lat na SSC
Likes (Received): 14
|
W Łodzi jest spory deficyt miejsc, czego dowodem niech będzie trudność z zakwaterowaniem uczestników ostatniego spotkania forumowiczów w Łodzi. Poza tym miasto będzie się coraz szybiej rozwijać więc i popyt będzię większy. Gdyby tak jszcze lotnisko się rozwijało to i turystyka mocno zwiększyłaby popyt.
|
|
|
#47 |
|
Mister World
|
Trzymam wiec kciuki za te wszystkie hotelowe inwestycje i przyszlych gosci.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Mister World
|
Bardzo ladny projekt, z klasa.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ŁDZ
|
Historyzujący...świetnie...oby tylko wyszło bez kiczu...
|
|
|
#50 |
|
Łódzka Przestrzeń
|
Jak wyjdzie tak jak na obrazku to będzie cudo a nie tylko bez kiczu. Kurcze, nacieszyć się tym nie mogę
Fajnie, że dla Łodzi projektują architekci z innych miast. To wybawienie
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
Likes (Received): 51
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 124
|
Znalazlem w sieci budynek ktory moze byc podobny do tego "wspanialego" hotelu. Podobny do Ibisa z elewacji, wysokosc 11 kondygnacji, waski, swiezo zbudowany.
![]() biurowiec kolportera w Kielcach (a wiec miasto inwestora Echo) http://www.skyscrapercity.com/showth...=288331&page=3 Jak dla mnie kicha. Szkoda dzialki, budynek znudzi sie rownie szybko jak powstanie |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
10 lat na SSC
Likes (Received): 14
|
Quote:
|
|
|
|
#54 |
|
To Spirit...
Likes (Received): 7
|
Nie pomyślałem że budynki mogą się znudzić
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Z dystansu bez dystansu.
|
Quote:
"Jest wystarczająco dużo światła dla tych,którzy chcą zobaczyć,i wystarczająco dużo ciemności dla tych, którzy mają odwrotne upodobania" // 'In faith there is enough light for those who want to believe and enough shadows to blind those who don't.' [Blaise Pascal] |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Likes (Received): 124
|
Nie wiem tylko snuje przypuszczenia. Z Hiltonem sie pomylilem bo myslalem ze bedzie podobnie do warszawskiego. I dobrze Tu byc moze tez sie pomyle, ale raczej na to bym nie stawial u bukmachera. Moze sie bedzie roznic bryla, nie bedzie polokragly jak to z Kielc, moze inne przyziemie ale strawiam ze bedzie w gruncie rzeczy podobnie do tego z Kielc A co do znudzenia sie budynku, po prostu poczatkowo ci sie podoba, bo to nowosc (pod warunkiem ze nie jest potworem) ale z czasem powszednieje i sie okazuje ze jest szary i nijaki, i go nawet nie zauwazasz czyli nuda... typowy przyklad to Qubus |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
^ gdyby byl taki jak na powyzszym zdjeciu - ucieszylbym sie, chociaz jest taki sobie. Obawiam sie, ze moze byc duuzo gorzej.
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
To Spirit...
Likes (Received): 7
|
Quote:
Co do Qubusa to ja go zauważam bo sterczy między stacją benzynową a ruinami na razie. |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
Prace idą w dobrym kierunku. Rozebrali już prawie cały dach.
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
ZBANOWANY
Likes (Received): 1
|
Eeee ta wizualka jest jakas oszukana przecież od pietryny i radwańskiej nie ma aż tyle miejsca. No policzcie okienka pokoi porownując z tym co jest na fotce i wizualizacji :
![]() I to się nie miesci do zabudowy, nie wiem czy się myle , ale cos mi tu nie pasuje- o ile od radwańskiej wszystko pasuje, ale od pietryny? Brakuje miejsca na to co od czerwonej linii na lewo... - ale projekt fajowy.
|
![]() |
| Tags |
| łódź, holiday inn, hotel, hotel****, hotele, piotrkowska, radwańska |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|