|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
free-lance
Likes (Received): 310
|
![]() Zato jer je u Humu na Sutli jedna fantastična tvornica "vetropack - straža" koja proizvodi staklenu ambalažu za cijelo područje bivše juge ( pardon,"ovog djela Europe" tj "regiona" ) a i šireLjudi moji da vi vidite tu tvornicu! Savršenstvo organizacije, proizvodnje ,čistoča kruga , gomile prikupljenog recikliranog stakla, gostoljubivi managment i radnici, deseci šlepera iz... (znate već).Nemam riječi... Zbog njih se izgleda i obnavlja željeznička veza iz Đurmanca, što je sjajna vijest ![]() E sad kad se u Zadru ili Varaždinu napravi takva tvornica u bilo kojoj branši onda skidam kapu. Sve ostalo je kikiriki. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
znam za hum ,al to mi je prvo palo na pamet.recimo i ivanec ima veću vrijednost izvoza od zadra
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Kutinainen
|
Krapina: Ministarstvo zdravstva gradi novi centar za socijalnu skrb
U velječi ove godine počinje gradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Krapini. U Ministarstvu potpisan je ugovor s tvrtkom Coning Varaždin, koja je dobila posao na natječaju. Grad Krapina ustupio je zemljište u Ulici Dragutina Domjanića na prostoru na kojem se održava sajam. Krapinski Ponte Rosso uskoro će se preseliti na uređeni prostor parkirališta nasuprot zgrade Fine u Ulici Frana Galovića. Uime Ministarstva Centar je sklopio ugovor s Gradom Krapinom o besplatnom pravu građenja. Grad je također izdvojio i 200.000 kuna za projektnu dokumentaciju te oslobodio centar plaćanja svih komunalnih davanja. Bez te pomoći Grada Krapine teško bi se ostvario projekt, ističe ravnatelj centra Augustin Sergej Erdelja. Zgrada novog centra bit će površine 750 četvornih metara, a investicija je vrijedna osam milijuna kuna. http://www.zagorje.com/clanak/5472/k...alnu-skrb.aspx
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Kutinainen
|
TRG GOSPE KUNAGORSKE DOBIVA NOV IZGLED
![]() Radovi na uređenju Trga privode se kraju. Zagrebačko građevinsko društvo MTG u vlasništvu našeg sugrađanina Roberta Gretića izvodi sve građevinske poslove osim oko zgrade Muzeja i Gradske knjižnice gdje radove na polaganju ploča izvodi Gorup d.o.o. iz Pregrade. Uz postavljanje betonskih ploča na plato trga od ulaznih vrata crkve Marijina Uznesenja do ulice Stjepana Radića, gradi se i prekrasna fontana i bina. Trg će krasiti više zelenila i stazica za šetnje s klupama u oba dijela parka. Očekuje se da će svi radovi uključujući građevinske, elektroenergetske i agrokulturne biti završeni do Dana grada Pregrade, odnosno do 19. travnja 2009. godine. http://www.pregrada.hr/story.php?id=44
|
|
|
|
|
#85 |
|
Kutinainen
|
Potpisan sporazum o osnivanju visoke škole u Bedekovčini
U prostorijama Općine Bedekovčina potpisan je sporazum između dekana Visoke škole Hrvatsko zagorje Krapina dr. sc. Antuna Presečkog i donačelnika Bedekovčine Dragutina Gulije . Time su stvoreni preduvjeti za početak osnivanja stručnog studija graditeljstva koji će se organizirati u Bedekovčini kao dislocirani studij te visoke škole. Sporazum nalaže da će Općina Bedekovčina uplatom od 35.000 kuna postati suosnivačem Visoke škole Hrvatsko zagorje Krapina te se obvezati platiti oko 300.000 kuna kojima će se platiti dio opreme te izrada potrebnog elaborata temeljem kojeg se dobiva dopusnica za rad. Najvjerojatniji početak upisa studenata bit će ujesen 2010. godine. http://www.bedekovcina.com/
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Ne piše se dobro u mom Zagorju:
'Na burzi radnika više nego prošle godine, poslodavci oprezni s prognozama' 'Na burzi radnika više nego prošle godine, poslodavci oprezni s prognozama' Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina u siječnju je zabilježeno ukupno 4.546 nezaposlenih osoba. To je za 8,1 posto više nego u prosincu, a za 4,6 posto više nego u siječnju lani. I dalje je najviše nezaposlenih s završenom trogodišnjom srednjom školom. Poslodavci su prijavili 197 potreba za radnicima. I dalje se najviše traže konobari i zidari. Podaci su to sa zagorske burze za mjesec unatrag. Podaci s burze na razini Hrvatske pak šokiraju. Ukupno nezaposlenih ima 254.000, a u siječnju je podijeljeno 19.000 otkaza. Bez posla je ostalo oko 4.000 trgovaca i 3.000 ugostitelja. Iako za siječanj objašnjavaju kako je i inače mjesec u kojem se broji najviše nezaposlenih, čini se da je većina ovih otkaza ipak posljedica gospodarske krize. Otkazi u Kostel prometu, Niti… Otkazi su bili najčešći u prerađivačkoj industriji, trgovini, ugostiteljstvu i građevini. Najčešće su to ljudi starosti iznad 50 godina i sa srednjom stručnom spremom. S obzirom da ni Krapinsko-zagorska županija nije otok, kako znaju reći naši političari, i kod nas je zabilježen poveći broj nezaposlenih. Da li je ova gospodarska kriza konkretno već počela 'djelovati' u našoj županiji, znat će se više nakon prvog tromjesječja kada se prikupe relevantni podaci. Zasada su na burzi najčešće radnici koji su dobili otkaze nakon što im nisu produljeni ugovori o radu, a imali su ih na određeno vrijeme. Kriza je svjetsku automobilsku industriju već pogodila, pa je bilo jasno da će gubitke stvoriti i kod nas. Prva ju je osjetila pregradska firma Kostel promet koja proizvodi automobilske naslone za glavu. Od početka godine otpušteno je 148 radnika, koji su imali sklopljene ugovore o radu na određeno vrijeme. Proizvodnja se smanjila skoro na polovicu, pa se nažalost, morao smanjiti i broj ljudi. Također je smanjen broj radnih sati u tjednu i plaće. I za drvnu i tekstilnu industriju su teški dani. Nita u Lovrečanu otpustila je radnike koji su imali ugovore na određeno vrijeme, a zatvaranje Orokonfekcije u Oroslavju također je donijelo poveći broj ženske radne snage na tržište rada. Priče koje su ovih dana krenule govore kako i Inkop Poznanovec, tvornica obuće, slabo stoji. Za točne podatke pitali smo pročelnicu HZZ-a PS Krapina Mirjanu Jurman. - Siječanj je mjesec kada uobičajeno imamo povećanje evidentiranih nezaposlenih osoba. U PS Krapina početkom godine to je povećanje bilo nešto više od državnog prosjeka. I to zbog prestanka rada poslodavca u Orokonfekciji, te prestanci iz razloga isteka ugovora na određeno vrijeme (najviše u Kostel prometu). To ukazuje na teškoće poslovanja u automobilskoj industriji, a što je sigurno posljedica gospodarske situacije - rekla je pročelnica Jurman. - Za sada je teško prognozirati na temelju pokazatelja u kolikoj će mjeri i kada kriza zahvatiti našu županiju. Da bi se to znalo, za to je potrebno bar razdoblje od tri mjeseca. Poslodavci su još uvijek oprezni s prognozama. Regeneracija, Pireko i Terme Tuhelj ne planiraju veće zapošljavanje, ali prema dosadašnjim kretanjima očekuju zadržavanje postojeće zaposlenosti - rekla je Jurman. Za Inkop Poznanovec imaju najavljen program zbrinjavanja 55 radnika viška. Gdje se možete zaposliti? U siječnju su se najviše tražili: konobari, zidari, učitelji njemačkog i engleskog jezika, fasaderi, čistačice, šumski radnici, prodavači, grafički radnici, razredni učitelji, čuvari, vratari, limari, šivači, učitelji matematike i informatike i radnici visokogradnje. IZVOR: www.zagorje.com |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Kutinainen
|
na žalost tak je,pogledal sam malo podatke i svi gradovi,odnosno 95% njih u hrvatskoj ima u siječnju ove godine više nezaposlenih neg u siječnju prošle godine
|
|
|
|
|
#89 |
|
Kutinainen
|
centar pregrade od sad izgleda ovak
![]() Fontana na Trgu Gospe Kunagorske puštena u rad ![]() http://www.pregrada.hr/story.php?id=63
|
|
|
|
|
#91 |
|
Kutinainen
|
pregrada nakon uređenja
![]()
|
|
|
|
|
#92 |
|
Kutinainen
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Nekoliko dovrsenih zgrada u Krapinskim Toplicama.
![]() ![]() ![]() Za one koji ne znaju kako izgledaju Krapinske Toplice. Urbano selo... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#94 |
|
SuperMod
|
ovo u pregradi izgleda odlično.
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Kutinainen
|
Evo još trga u Pregradi iz zraka,super zgleda.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#96 |
|
Kutinainen
|
Nova poslovna zgrada u Zaboku.
![]() ![]() Poslovna zona u Humu na Sutli. ![]() ![]() Ono prek je Rogatec,kuće koje se vide. ![]() To ovak izgleda iz bližeg,ovo bliže je Hrvatska,a iza Slovenija.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Kutinainen
|
Evo jedan zanimljiv projekt.
City park Zagorje ![]() Građevina je u središnjem dijelu bivše industrijske zone Zaboka – smještene između željezničke pruge na sjeveru i obilazne prometnice na jugu, neposredno uz centar grada. Predviđa se postepena transformicija zone u novi centar grada, uz razvoj adekvatnih sadržaja. Ovim Glavnim projektom predviđena je rekonstrukcija i dogradnja postojećih građevina, sukladno novoj namjeni objekta – poslovni prostori trgovačke, ugostiteljske, sportsko-rekreacijske, uredske i druge namjene, sa zajedničkim prostorima. Postojeći prostori građevina se rekonstruiraju i prenamjenjuju iz proizvodnih u poslovne prostore trgovačke, ugostiteljske, sportsko-rekreacijske, uredske i druge namjene, sa zajedničkim prostorima. ![]() ![]() ![]() ![]() http://citypark-zabok.com/projekt.html Sviđa mi se ideja iskorištavanja starih industrijskih zgrada za nove funkcije.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Svaka im čast!
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
SuperMod
|
da, ova prenamjena industrijske hale je super.
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Cylon
Likes (Received): 163
|
Super su ovi zagorski gradici , stvarno ko bombon su