daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 8th, 2009, 02:04 PM   #101
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Opća bolnica Zagorje-Zabok

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 19th, 2009, 01:28 PM   #102
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

NOVI POGON I NOVA RADNA MJESTA U GOSPODARSKOJ ZONI

Iako je recesija vrlo jaka, naš grad zahvaljujući ogromnim naporima gradonačelnika i djelatnika gradske uprave povećava broj subjekata u gospodarskoj zoni. Tako će na jednoj od posljednjih slobodnih parcela koje je grad kupio i opremio svom potrenom komunalnom infrastrukturom na potezu od Zagorskog metalca do potoka Sitnice svoj pogon izgraditi tvrtka Ziegler. Pregovori s tim društvom trajali su nekoliko godina. Očekuje se zapošljavanje oko 150 radnika koji će raditi na montaži vatrogasnih vozila.

http://www.zabok.hr/mj09-13.html

Zanimljivo je za vidjeti kak je gospodarska zona u Zaboku velika skoro kao cijeli grad.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Old September 19th, 2009, 02:54 PM   #103
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Originally Posted by kutinA View Post
Opća bolnica Zagorje-Zabok

Jebote ovo je najljepša bolnica u Hrvatskoj ! Ne mogu vjerovati da mali Zabok sa samo 9500 stanovnika ima ovakvu bolnicu. U čemu je štos ????
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2009, 04:04 PM   #104
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 170

Da je šibeniku dat ovo spasia bi se ..
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2009, 05:52 PM   #105
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Jebote ovo je najljepša bolnica u Hrvatskoj ! Ne mogu vjerovati da mali Zabok sa samo 9500 stanovnika ima ovakvu bolnicu. U čemu je štos ????
Pa nije to bolnica za 9 i po hiljada zabočkih stanovnika, nego za stopedeset hiljada krapinsko-zagorskih.
Old September 19th, 2009, 06:24 PM   #106
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

da, ova bolnica je mrakk. bila je o njoj i neka reportaža na HRT-u.
pogotovo je super za doktore iz zagreba koji bi htjeli malo bolji posao (ako ništa barem na ljepšem radnom mjestu) jer iz zagreba do zaboka ima relativno malo putovanja.
Old September 19th, 2009, 06:49 PM   #107
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Sama bolnica je malo dalje od Zaboka,na Bračaku,između Zaboka i Bedekovčine,al to je sve tu.

Old September 20th, 2009, 11:03 AM   #108
sesvecan
patolog

sesvecan's Avatar

Likes (Received): 58

Quote:

pa to nije bolnica samo za zabok nego vise za cjelo zagorje.
to bi morao minimum za svaku regiju u hrvatskoj biti.

ZAGREB

Vergewaltiger des Bösen - rapist of the evil
sesvecan no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 03:58 PM   #109
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Sad će ispasti kako je svima normalno da je potpuno marginalna županija u jednoj pripizdini koja nema ni 10 000 stanovnika dobila bolju bolnicu od npr. Kalmetinog Zadra samo zato što ja tobože ne znam da je to županijska opća bolnica. S druge strane normalno je i da biskupsko Đakovo ,unatoč otvorenom navijanju vrha crkve za hdz na svakim izborima, nema nikakvu bolnicu, a da u Šibeniku plafoni padaju na trudnice.
Old September 20th, 2009, 04:32 PM   #110
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Evo,ovdje se vidi položaj City Parka Zagorje

Inače,Zabok kao naselje ima 2 850 stanovnika.

Old September 20th, 2009, 05:08 PM   #111
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Likes (Received): 95

Quote:
Originally Posted by Kebra View Post
Pa nije to bolnica za 9 i po hiljada zabočkih stanovnika, nego za stopedeset hiljada krapinsko-zagorskih.
Ne, nego je to bolnica za zbrinjavanje viska zagrebackih doktora (ne nuzno samo njih), jer svi bi oni htjeli bacit bezaniju iz drzave, sto je opet sve ok, samo moraju stazirat, pa jos jedno 5 godina da dobiju valjd neki drzavni ispit i tek im se onda isplati ic van, a onda imas po prilici 18+6+1+5= preko 30 godina. Znaci za ozbiljniju zaradu kao medicinar (sto stvarno je najtezi faks) moras ic u Svedsku, Australiju ili USA, pa bi jel bilo zgodno tih pet godina provest u nekoj zapizdini u sred sume, bez puno posla, a opet blizu zg.
brca1001 no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 05:10 PM   #112
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
Sad će ispasti kako je svima normalno da je potpuno marginalna županija u jednoj pripizdini koja nema ni 10 000 stanovnika dobila bolju bolnicu od npr. Kalmetinog Zadra samo zato što ja tobože ne znam da je to županijska opća bolnica.
Normalno je da svaka županija dobije takvu adekvatnu bolnicu (a dobivat će ih onim redoslijedom koji izbore lokalni političari). Žalosno bi bilo da je nenormalno da Krapinsko-zagorska županija ima ovakvu bolnicu i žalosno bi bilo da je normalno da je njihova bolnica lošija od one zadarske. Nema marginalnih županija, ima 150 hiljada ljudi koji trebaju prikladnu zdravstvenu skrb.

Quote:
S druge strane normalno je i da biskupsko Đakovo ,unatoč otvorenom navijanju vrha crkve za hdz na svakim izborima, nema nikakvu bolnicu
Meni je normalno da za 50k ljudi u i oko Đakova (ako i toliko) nema bolnice pored 40 km udaljene kliničke bolnice u Osijeku, a u krugu 50 km još 3 opće. Kamo sreće da imamo toliko para, ali jednostavno nemamo. I u svakom slučaju držim da je prioritet dovođenje postojećih bolnica po Hrvatskoj na nivo ove zabočke, puno prije nego gradnja novih na par desetaka kilometara od izgrađenih a neuvjetnih. Kakve veze biskupi, crkva i kradeze imaju s tim, pojma nemam..

Quote:
a da u Šibeniku plafoni padaju na trudnice.
To svakako nije normalno. Ali definitivno nije normalnije ili prihvatljivije da ti plafoni padaju po trudnicama u Zaboku, pa da bi jedno pred drugim stajalo kao objektivni prioritet. Prioritet je da plafoni ne padaju nigdje, tj. da barem bolnica kakva je zabočka bude standard za svaku postojeću bolnicu u državi. A na lokalnim foteljašima je da se izbore da baš po njihovim ljudima plafoni prestanu padati prije nego po tuđima.
Old September 20th, 2009, 05:12 PM   #113
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
Originally Posted by brca1001 View Post
Ne, nego je to bolnica za zbrinjavanje viska zagrebackih doktora (ne nuzno samo njih), jer svi bi oni htjeli bacit bezaniju iz drzave, sto je opet sve ok, samo moraju stazirat, pa jos jedno 5 godina da dobiju valjd neki drzavni ispit i tek im se onda isplati ic van, a onda imas po prilici 18+6+1+5= preko 30 godina. Znaci za ozbiljniju zaradu kao medicinar (sto stvarno je najtezi faks) moras ic u Svedsku, Australiju ili USA, pa bi jel bilo zgodno tih pet godina provest u nekoj zapizdini u sred sume, bez puno posla, a opet blizu zg.
Drugim riječima, Krapinsko-zagorskoj županiji ne treba bolnica?

Last edited by Kebra; September 20th, 2009 at 05:18 PM.
Kebra no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 05:15 PM   #114
sesvecan
patolog

sesvecan's Avatar

Likes (Received): 58

Quote:
Sad će ispasti kako je svima normalno da je potpuno marginalna županija u jednoj pripizdini koja nema ni 10 000 stanovnika dobila bolju bolnicu od npr. Kalmetinog Zadra samo zato što ja tobože ne znam da je to županijska opća bolnica. S druge strane normalno je i da biskupsko Đakovo ,unatoč otvorenom navijanju vrha crkve za hdz na svakim izborima, nema nikakvu bolnicu, a da u Šibeniku plafoni padaju na trudnice.
ma sta ti govoris?!
drek je ovo normalno
nazalost uopce nije, ali svaka regija bi mora ovo imati.

nemoj sad kazati da purgeristan sve dobiva a ostala hrvatska nista, od ove diskussije me vec boli kufer.

ZAGREB

Vergewaltiger des Bösen - rapist of the evil
sesvecan no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 05:17 PM   #115
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:
Drugim riječima, Krapinsko zagorskoj županiji ne treba bolnica?
Drugim rjecima krapinsko-zagorska ZUPANIJA je nepotrebna.
Old September 20th, 2009, 05:19 PM   #116
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
Drugim rjecima krapinsko-zagorska ZUPANIJA je nepotrebna.
Takvih je još barem desetak po Hrvatskoj.. Što ne znači da se isto odnosi na bolnice. Baš kao i u ovom slučaju..
Old September 20th, 2009, 05:35 PM   #117
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:

Meni je normalno da za 50k ljudi u i oko Đakova (ako i toliko) nema bolnice pored 40 km udaljene kliničke bolnice u Osijeku, .
A normalno je da u KB Osijeku cekas ultrazvuk 3-4 mjeseca, jer pokriva 300k stanovnika
Old September 20th, 2009, 05:36 PM   #118
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Mislio sam da se podrazumjeva da državna ulaganja u neku lokalnu sredinu ovise o političkim vezama i statusima političara iz neke sredine. U tom kontekstu ova bolnica je veliko ugodno iznenađenje. U istom tom kontekstu činjenica da Đakovo nema bolnicu je neugodno iznenađenje, a pogotovo ako se uzme u obzir da neki duplo manji gradovi imaju bolnice. Nisam rekao da Krapinskoj županiji ne treba ovakva moderna bolnica, ali sam izrazio svoju iznenađenost njome u kontekstu gore navedenih okolnosti. Bilo bi puno bolje da struka određuje prioritete pri ulaganju u medicinsku infrastrukturu i opremu,a ne političari, a to generalno vrijedi za sva javna područja.
Old September 20th, 2009, 05:42 PM   #119
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
A normalno je da u KB Osijeku cekas ultrazvuk 3-4 mjeseca, jer pokriva 300k stanovnika
To samo znači da Osijeku treba više ultrazvuka, a ne cijela jedna bolnica Đakovu. Kao što enormna lista čekanja za ultrazvuk u Puli ne znači da treba graditi novu bolnicu u Pazinu ili Poreču.

Quote:
Mislio sam da se podrazumjeva da državna ulaganja u neku lokalnu sredinu ovise o političkim vezama i statusima političara iz neke sredine. U tom kontekstu ova bolnica je veliko ugodno iznenađenje. U istom tom kontekstu činjenica da Đakovo nema bolnicu je neugodno iznenađenje, a pogotovo ako se uzme u obzir da neki duplo manji gradovi imaju bolnice. Nisam rekao da Krapinskoj županiji ne treba ovakva moderna bolnica, ali sam izrazio svoju iznenađenost njome u kontekstu gore navedenih okolnosti. Bilo bi puno bolje da struka određuje prioritete pri ulaganju u medicinsku infrastrukturu i opremu,a ne političari, a to generalno vrijedi za sva javna područja.
Al ne grade se bolnice samo za gradove pa da bi njihova veličina trebala igrati ključnu ulogu.. Zabočka blonica pokriva više stanovnika od šibenske, iako je u puno manjem gradu. Po toj logici je, znači, prioritetnija, iako sam općenito stava da su hrvatske bolnice uglavnom prioritet skupno jer je gotovo svaka od njih, u smislu uvjeta rada, ispod svake kritike.

Idealno bi, jasno, bilo da struka ma ključnu ulogu, ne samo u zdravstvu nego u svakoj domeni.. Ali nema i teško je zamisliti da će ikada imati. A i kad bi imala, sumnjam da bi kao prioritet odredila izuzetno skupu gradnju i opremanje potpuno nove (dotada nepostojeće kao ustanove) bolnice u Đakovu za 50 hiljada ljudi pred obnovom ili izgradnjom nove umjesto stare bolnice u Zaboku za 145 hiljada ljudi, samo zato što Đakovo ima više stanovnika od Zaboka. Kažem, zona zahvata bolnica je puno veća od samog grada, pa zato kada govorimo o stanovništvu kao jednom od kriterija, stanovništvo samog grada praktično je od nikakvog značaja.

Last edited by Kebra; September 20th, 2009 at 05:54 PM.
Kebra no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 05:51 PM   #120
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:
To samo znači da Osijeku treba više ultrazvuka, a ne cijela jedna bolnica Đakovu. Kao što enormna lista čekanja za ultrazvuk u Puli ne znači da treba graditi novu bolnicu u Pazinu ili Poreču.
ne nego se osijek tretira kao centar koji mora djeliti usluge karikiram polovici slavonije, a varazdin koji bi trebao djeliti usluge svom trokutu (Međimurska, Krapinska, Koprivnicko-krizevacka) ne, prema tome svaka dalja rasprava da Hrvatska treba imati 8 makroregionalnih centara postaje bezpredmetna.
Uostalom i Pula i Sl. Brod i Osijek i Zadar bi trebali imati KBC i Varazdin..

U onom boldanom zapravo potvrdjujes moje misljenje, a ne svoje.. Ne kuzim sad vise.
- a privatne poliklinike su nesto sasvim drugo.

Reply

Tags
štefica, drago gervais je cobrays, gemišt, zagorje

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules