daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska

Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 20th, 2009, 06:07 PM   #121
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Lijepo da se ova tema malo popularizirala.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 20th, 2009, 06:08 PM   #122
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by brca1001 View Post
ne nego se osijek tretira kao centar koji mora djeliti usluge karikiram polovici slavonije, a varazdin koji bi trebao djeliti usluge svom trokutu (Međimurska, Krapinska, Koprivnicko-krizevacka) ne, prema tome svaka dalja rasprava da Hrvatska treba imati 8 makroregionalnih centara postaje bezpredmetna.
Uostalom i Pula i Sl. Brod i Osijek i Zadar bi trebali imati KBC i Varazdin..

U onom boldanom zapravo potvrdjujes moje misljenje, a ne svoje.. Ne kuzim sad vise.
- a privatne poliklinike su nesto sasvim drugo.
Ja uopće ne kužim šta želiš reći.. Koje to svoje mišljenje ne potvrđujem a tvoje da?

Hrvatska bi trebala imati 8 većih, značajnijih gradskih centara (što, doduše, niije tema), ali dok nema, ima samo 4 grada s KB(C)om. I dok je tako, te će bolnice pružati širi dijapazon usluga od ostalih (iako ta razlika može biti manja, veća ili neznatna) i samim time imati puno veću zonu zahvata od jedne opće bolnice (makar i one najjače), kao što svaka OB ima veću zonu zahvata od jednog doma zdravlja.. A da bi i neki drugi gradovi dobili KB(C), potrebna su ulaganja u opremu i prije svega kadar (čije su znanstvene kvalifikacije u ovom slučaju presudne).. Unatoč tome (što opet zapravo nije tema), nekakva opća bolnica na području današnje krapinsko-zagorske ili kc-kž županije mora postojati jer je Varaždin jednostavno predaleko da bi bio jedini grad s bolnicom (bila ona i KBC) na tom potezu. S druge strane, Osijek od Đakova nije (odakle je i krenula ova diskusija), kao što ni Pula nije od Pazina, Poreča ili Labina. Što znači da dugačka lista čekanja u Osijeku ili Puli nije argument za izgradnju bolnice u Đakovu ili Pazinu, a s izgradnjom potrebne nove zgrade bolnice u Zaboku nema pak nikakve veze.
Old September 20th, 2009, 06:24 PM   #123
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Likes (Received): 95

ali lokalna jedinica bila ona opcina ili grad bi trebali shodno svojim proracunskim mogucnostima (stopa prireza) participirati uz drzavu u izgradnji bolnice ili barem cekat dok ne dodju na "red". A ako im se to ne svidja (sto je razumljivo) osnovati privatnu bolnicu, ako zele biti slobodni poduzetnici (a ova zupanija je uz par, primjer par excellence takovog tipa zupanije). Znaci mrsko ti je zivjeti u zajednici od barem 20k st i placati prirez od barem 10% ali bi jel, htio najjacu socijalnu zastitu.
Ako je vec trebala bolnica, nije li logicnije da je bila u Krapini?
BTW Sibenik je nautickim miljama, ma sta svjetlosnim godinama prioritetniji od Zabocke bolnice..
A Zabok je cini mi se jos blizi zagrebu, nego djakovo osijeku. I cijela ta kr-zg zupanija gravitira zagrebu. Da ne ispadne da ja sad tu nepostujem te ljude, svi zavrjedjuju imati bolnicu, a pogotovo visak ljudi koji zavrsi medicinu u zagrebu gdje se zaposliti (jer oni su stvarno najpotplacenija struka), ali logike tu nema na drzavnoj razini.

Last edited by brca1001; September 20th, 2009 at 06:46 PM.
brca1001 no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 06:42 PM   #124
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Quote:

Ako je vec trebala bolnica, nije li logicnije da je bila u Krapini?
..
Zbog čega? U ovom južnom dijelu Zagorja je koncentriran najveći dio stanovništva i gospodarstva, posebno ovaj dio Zabok-Oroslavje-Bedekovčina. Oko Krapine nema niti jednog tak većeg mjesta,pogotovo grada.

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Old September 20th, 2009, 07:15 PM   #125
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 311

Quote:
Originally Posted by Stipson View Post
Sad će ispasti kako je svima normalno da je potpuno marginalna županija u jednoj pripizdini koja nema ni 10 000 stanovnika dobila bolju bolnicu od npr. Kalmetinog Zadra samo zato što ja tobože ne znam da je to županijska opća bolnica. S druge strane normalno je i da biskupsko Đakovo ,unatoč otvorenom navijanju vrha crkve za hdz na svakim izborima, nema nikakvu bolnicu, a da u Šibeniku plafoni padaju na trudnice.
Stipsone, ovo što si napisao izrazito je nepristojno i ružno, blago rečeno!

Oprosti , no što bi rekao kad bi Ti zagorci rekli da je Slavonski Brod "jedna pripizdina"? (vjeruj mi iz njihove perspektive lako je moguć takav stav)

Pripazi malo na tu jezičinu.

Po sadašnjem HR ustroju (s kojim se ja duboko ne slažem) postoje županije i županijske bolnice.To je realitet. Prema tome Đakovo ima svoju županijsku bolnicu u Osijeku.
Krapinsko-Zagorska županija ima svoju žup. bolnicu u Bračaku pokraj Zaboka.

Činjenica je da do sada to isto Zagorje nije imalo gotovo nikakvu bolnicu a kamoli adekvatnu. Prema tome , gledano iz tog ugla, izgradnja je bila nužnost.

E sad i Šibenik i Zadar i Rijeka i sve ostale žup. bolnice su jednako vrijedne. Neke su i KBC, otom -potom, nebih sad ulazio u tu temu.

Quote:
BTW Sibenik je nautickim miljama, ma sta svjetlosnim godinama prioritetniji od Zabocke bolnice..
Nemogu vjerovati da neki od vas smatraju građanina Šibenika vrijednijim od građanina zagorja?!?
Pa jeste li vi normalni??
Ponavljam Šibenik ima barem nekakvu bolnicu , Zagorje nije imalo do sada!

I još da naglasim činjenicu da je Zagorje kraj sa velikom skupinom malih naselja, bez povijesnih gradskih naselja. Izuzetak je Krapina, no ona nikada nije imala značajniji centralitet, niti veći broj stanovnika. Zato je i odlučeno da se Zagorje razvija policentrično, sa podjelom centralnih funkcija po većim mjestima (Zlatar, Zabok,Krapina,Pregrada,Bedekovčina,Oroslavje,Konjščina,...)

Prema tome sud je u Zlataru, županija u Krapini, bolnica u Zaboku...

Druga je stvar što ja osobno mislim da se stvar trebala regionalno razvijati, no tu temu smo obradili u "gradovima i općinama"
Trevor McPhee no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2009, 07:15 PM   #126
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:
Originally Posted by kutinA View Post
Zbog čega? U ovom južnom dijelu Zagorja je koncentriran najveći dio stanovništva i gospodarstva, posebno ovaj dio Zabok-Oroslavje-Bedekovčina. Oko Krapine nema niti jednog tak većeg mjesta,pogotovo grada.
Jer ne zele placati prirez 18% u zagrebu. Uostalom zdravstveni doprinosi s placa bi trebali biti puno visi (da se mogu izfinancirati ovakve stvari) ALI opcionalni. Znaci ne zelim se guzvat s babama idem u privatnu polikliniku ili ne idem nigdje jer se radi o mom zdravlju, a o njemu odlucujem iskljucivo ja.
Lijepo je sisat drzavu (a zdravstvo je najdubiozniji primjer), ali ne moze se na svakom kutku, kad to netko pozeli imati opcu bolnicu, jednostavno kao drzava nismo toliko razvijeni.

Last edited by brca1001; September 20th, 2009 at 07:29 PM.
Old September 20th, 2009, 07:45 PM   #127
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post

Ponavljam Šibenik ima barem nekakvu bolnicu , Zagorje nije imalo do sada!
Mozda zato sto se nisu mogli dogovoriti u koje mjesto da je stave
Ali pokraj malog milijuna bolnica u zagrebu, varazdina, oni sad naprave u zaboku da bi zadovoljili kriterij zupanije. Jel nekome problem doci u zagreb? Kako je dosad to funkcioniralo?
Isprika zagorcima, ne mislim ja da je itko manje vrijedan, marljivi su to ljudi i navodno su motor-pokretac ove zemlje, uvijek mi je drago vidjet da se negdje nesto izgradi.
Old September 20th, 2009, 08:23 PM   #128
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Mozda zato sto se nisu mogli dogovoriti u koje mjesto da je stave
Ali pokraj malog milijuna bolnica u zagrebu, varazdina, oni sad naprave u zaboku da bi zadovoljili kriterij zupanije. Jel nekome problem doci u zagreb? Kako je dosad to funkcioniralo?
Isprika zagorcima, ne mislim ja da je itko manje vrijedan, marljivi su to ljudi i navodno su motor-pokretac ove zemlje, uvijek mi je drago vidjet da se negdje nesto izgradi.
Čuj, ponavljam ni ja se ne slažem sa podjelom na županije i svim onim kaj ona povlači sa sobom...bolnice su samo jedan primjer. Sve to košta i da bi nahranili taj oogroman administrativni aparat zadužili smo se milijarde eura...

No ako već sve županije imaju svoju bolnicu onda bi bilo u redu i da Krapinsko- Zagorska ima svoju, ne?
Old September 20th, 2009, 08:43 PM   #129
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

ma ok je, ne radi se tu o nuklearnoj elektrani, to je jedna, kad malo bolje pogledam omanja bolnica stvarno minimum, samo sto djeluje skupo.
A to sto drzava ima nenormalnu granicu i jos nenormalnije zupanije i sto se svi skupa ponasamo kao razmazena derista (ovaj ima igracku a ja nemam) to ce doci na naplatu vec za 2-3 godine kad udjemo u EU.
U jednoj malo vecoj zajednici naroda zvanoj jugoslavija, jedva da o osijeku i mariboru mozemo govoriti kao gradovima (i to samo zato sto su bili industrijska sredista). U pan-slaviji i osijek i varazdin i brod bi bili selendre.
A sta reci onda o EU i kompleksu nasih malih opcina.
Old September 21st, 2009, 11:50 AM   #130
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ispričavam se ako sam svojim pisanjem uvrijedio Zagorce, ali izrazom pripizdina mislio sam isključivo na broj stanovnika Zaboka ili da budem još točniji na mjesto zvano Bračak za koje nikad u životu nisam čuo. Smatram da ta županija, kao i sve ostale zaslužuje i treba ovakvu modernu bolnicu.

S druge strane Trevore teško je ne primjetiti da si ti svojim postom uvrijedio nas Brođane i sve stanovnike Posavine i da ti pri tome nisi kao ja mislio isključivo na broj stanovnika već na nešto drugo što je izrazito ružno.

Isto tako teško je ne primjetiti tvoju sramotnu licemjernost kada kažeš da ja pripazim na svoju jezičinu. Pisao si u istoj dretvi u kojoj su meni "jebali sve živo i mrtvo" pa protiv toga nisi imao ništa već si se borio da se taj forumaš odbanira.Isto tako ti ne smeta što je taj nekoliko puta banirani forumaš napisao da su za njega Englezi zadnji ološ na planeti, a ovo je međunarodni forum na kojem,gle čuda, pišu i Englezi, a taj sramotni skandalozni post još uvijek postoji. Isto tako pisao si u dretvi u kojoj su mene jučer nazvali smećem, govnom i pederčinom pa nisi našao svrsishodnim da i tog forumaša upozoriš na jezičinu. Isto tako nije ti smetalo što je prethodne teške uvrede za baniranje jedan forumaš sa dugim stažom nazvao kao "odličan odgovor na provokaciju". Taj isti forumaš koji je puno puta teško vrijeđao i moderatore i mene, ali ni onda nisi vidio dugu jezičinu. Šta da ti čovjek kaže na to ?
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old September 21st, 2009, 12:17 PM   #131
max-hr
Registered User

max-hr's Avatar

Likes (Received): 0

admin, nije to sada preslo neku granicu? pa to je samo jos diskusija i svadja
max-hr no está en línea   Reply With Quote
Old September 21st, 2009, 01:19 PM   #132
El Diablo
Registered User

El Diablo's Avatar

Likes (Received): 12

Quote:
Ne, nego je to bolnica za zbrinjavanje viska zagrebackih doktora (ne nuzno samo njih)
To je bolnica za 140.000 građana Zagorja. Ne znam zakaj te smeta jedna jedina veća državna investicija u Zagorje u posljednjih 20 godina i to nužna investicija?

Quote:
Drugim rjecima krapinsko-zagorska ZUPANIJA je nepotrebna.
Možda ako se tebe pita, ali u stvarnosti nije.

Quote:
ne nego se osijek tretira kao centar koji mora djeliti usluge karikiram polovici slavonije, a varazdin koji bi trebao djeliti usluge svom trokutu (Međimurska, Krapinska, Koprivnicko-krizevacka) ne, prema tome svaka dalja rasprava da Hrvatska treba imati 8 makroregionalnih centara postaje bezpredmetna.
Uostalom i Pula i Sl. Brod i Osijek i Zadar bi trebali imati KBC i Varazdin.
Međimurci imaju svoju bolnicu u Čakovcu, a Podravci u Koprivnici. Dobro, dio Podravaca ima u Varaždinu.
El Diablo no está en línea   Reply With Quote
Old September 21st, 2009, 01:38 PM   #133
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Quote:
Ispričavam se ako sam svojim pisanjem uvrijedio Zagorce, ali izrazom pripizdina mislio sam isključivo na broj stanovnika Zaboka ili da budem još točniji na mjesto zvano Bračak za koje nikad u životu nisam čuo. Smatram da ta županija, kao i sve ostale zaslužuje i treba ovakvu modernu bolnicu.?
Iz Tvoje izjave "...potpuno marginalna županija u jednoj pripizdini koja nema ni 10 000 stanovnika..." dobro sam razumio što si htio reći. Oprosti, no ako ćemo tako tada je i Brodsko-posavska županija "potpuno marginalna".
Get it?
Prema tome nemoj se praviti bedast. Znam da je Tvoj stil pisanja na ovom forumu ubacivanje povremenih provokacija, no tada se nemoraš čuditi kad Ti na to netko odgovori.

Quote:
S druge strane Trevore teško je ne primjetiti da si ti svojim postom uvrijedio nas Brođane i sve stanovnike Posavine i da ti pri tome nisi kao ja mislio isključivo na broj stanovnika već na nešto drugo što je izrazito ružno.
Prvo uvrijediš, a onda se čudiš kad Ti netko vrati...
Čudan način razmišljanja.

Quote:
Isto tako teško je ne primjetiti tvoju sramotnu licemjernost kada kažeš da ja pripazim na svoju jezičinu. Pisao si u istoj dretvi u kojoj su meni "jebali sve živo i mrtvo" pa protiv toga nisi imao ništa već si se borio da se taj forumaš odbanira.Isto tako ti ne smeta što je taj nekoliko puta banirani forumaš napisao da su za njega Englezi zadnji ološ na planeti, a ovo je međunarodni forum na kojem,gle čuda, pišu i Englezi, a taj sramotni skandalozni post još uvijek postoji. Isto tako pisao si u dretvi u kojoj su mene jučer nazvali smećem, govnom i pederčinom pa nisi našao svrsishodnim da i tog forumaša upozoriš na jezičinu. Isto tako nije ti smetalo što je prethodne teške uvrede za baniranje jedan forumaš sa dugim stažom nazvao kao "odličan odgovor na provokaciju". Taj isti forumaš koji je puno puta teško vrijeđao i moderatore i mene, ali ni onda nisi vidio dugu jezičinu. Šta da ti čovjek kaže na to ?
Da sam na Tvojem mjestu pogledao bih se u ogledalo i zapitao : Dobro, zbog čega mi "jebu sve živo i mrtvo"?
Jesu li baš svi u krivu a jedini ja u pravu? Jeli to možda moj način komuniciranja? Jel možda nekog povrijedim s njim?
Ja bih se to zapitao...

Nemam vremena , volje niti živaca pratit sve teme , postove a naročito ne svađe. Nisam niti administrator niti policajac ovog foruma. No ako baš hoćeš, kad su Tebe banirali, prvi sam bio koji se založio za odbaniravanje...pitaj Kebru. Ne zbog Tebe ,već zbog principa kojeg se držim, a taj je da nema smisla banirati nikoga.
Za razliku od nekih, nikada nisam "tužakao" po forumu nikoga drugog niti zahtjevao ikakvu kaznu za ikoga, osim brisanja besmislenih postova.
Dobro znam ko je koga i kada prijavljivao, kumio i molio po forumu , radi nekih svojih osobnih frustracija.
Na to mogu samo slegnut ramenima i reći - tužno.
No, nemrem pomagat. Ljudi su takvi kakvi jesu i tu nema pomoći, osim ako si sami ne pomognu.
Jedini ljudi koji zaista nekome mogu pomoći su stručnjaci i iz psihijatrijske su branše...

Cjenim Tvoj doprinos forumu i molim Te da se suzdržiš od omalovažavanja i težih kvalifikacija, kao što to molim sebe i sve druge koji pišu na ovom forumu.Čisto radi kulture dijaloga...

Možemo i bez toga, ne?

NHF
Old September 21st, 2009, 03:10 PM   #134
brca1001
Registered User

brca1001's Avatar

Quote:
Originally Posted by El Diablo View Post
To je bolnica za 140.000 građana Zagorja. Ne znam zakaj te smeta jedna jedina veća državna investicija u Zagorje u posljednjih 20 godina i to nužna investicija?
Ma gle nisi shvatio moju opasku, mozda je djelovala kao neki jal ili ne znam sta, ali u principu mene to ne tangira. Vise sam mislio na gomilanje enormnog broja malih opcih bolnica u hr, sto mi financijski i kadrovski ne mozemo izdrzati, ali onda je pocelo podcjenjivanje djakova (koje je srednje veliki grad za hr pojmove). Isto tako se moze traziti bolnica za Valpovo-Belišče, za Beli Manastir. O neadekvatnoj bolnici u Šibeniku od 50k da ne pricam.
Kad se jednom balkansko klupko cjepkanja otvori onda nema kraja. Poslije prva 4 grada (ili 5), dolazi grupa od druga 4 grada, pa potom grupa od 8 i tako dalje u nedogled.
E sad trpat u isti kos jedan Split, Rijeku, Osijek, Zadar i Bračak je neozbiljno (bez uvrede mjestanima).
Ili losu usporedbu sam dao, Šibenik, Varaždin, i Bračak..

A da negovorim da je potrebnije imati prave KBC po prilici jednakih obujma (i povrsinski i brojem pacijnata), a ne cijeli niz poluproizvoda. Ja sam cisto isao sa stanovista struke. Dakle jednom medicinaru je sigurno bolje raditi u KBC-u nego u opcoj bolnici.

A svaka zupanija je atipicna od recimo ove tri koje su bile u diskusiji. Kebri je recimo bzvz, u djakovu napravit bolnicu, jer je istra prakticki napucena samo uz obalu, unutrasnjost je manje vise prazna. Moja zup., pak ima dosta srednje velikih gradova kao i sela, i povrsinski je poprilicno velika.
I onda dolazi ova najatipicnija od svih kr-zg, koja ima mali milijun mjestasaca sa po 10 kuca, a gusto je naseljena.

Sto je tomu tako.. Zagreb - milijunski grad i onda ide rupa ................................Split (5 puta manji), Rijeka, pa Osijek. Iz tog razloga sto nemamo pravu protutezu zg-u gradovima koji bi trebali imati barem 300-400k stanovnika, nastale su ovakve zupanije, i gomilanje svega u zagreb koji je nakraju pojeo samu drzavu (koja i tak i tak ne lici ni nasta), a i njegovu okolicu. Strucni kadar se obrazuje u Osijeku, Rijeci, Splitu i odlazi u Zagreb.

Mislim da bi se ova zemlja trebala koliko-toliko ravnomjerno razvijat u svojim prirodnim regijama, ne zbog mog jala, frustracije ili neceg treceg, nego ce ju to centraliziranje kapitala, struke, stanovnistva na kraju unistiti..
Old September 21st, 2009, 03:15 PM   #135
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Da, prema političkom utjecaju i važnosti i Brodska županija je potpuno marginalna, ali ona ipak ima 2 grada koji se svojim brojem stanovnika za naše hrvatske prilike ne mogu nazvati pripizdinom. Ono na što si ti ciljao je puno ružnije.

Za neke na ovom forumu je sama činjenica da netko ima drugačije mišljenje od njih provokacija.

Ne čudi me kad mi "netko" odgovori, ali me čudi kad mi ti odgovoriš.

Ne jebu mi svi "sve živo i mrtvo"(kao što ti tvrdiš) nego samo jedan forumaš motiviran mojim otvorenim antifašizmom i iznošenjem povijesnih činjenica. Istom prilikom teško je izvrijeđao i Balotu. A sad nakon nekoliko baniranja isti taj forumaš nekažnjeno napiše da su "Englezi zadnji ološ na planeti", a taj divni post i dalje ukrašava jednu našu dretvu.

Ti meni u postu gore zamjeraš moj način komunikacije i ovaj moj post o ovoj bolnici, a u isto vrijeme prešućuješ radikalno gore postove pune vulgarnih uvreda koje su napisali drugi forumaši. Jel shvaćaš da nisi dosljedan i da samim time ispadaš licemjeran ?

Ja sam na teške uvrede reagirao civilizirano i nisam na njih odgovorio na isti način. Unatoč tome ti zamjeraš meni moj način komunikacije iako sam već puno puta prešao preko teških uvreda na moj račun. Isto tako jedan forumaš koji je gnjusno vrijeđao mene i moderatore (usput im je prijetio svojim dobrim vezama s Janom,a organizirao je i akcije rušenja modova i bojkotiranja ssc-a, a nije se libio ni od reklamiranja samog sebe na ovom forumu) nikad nije kažnjen, a sad uvrede na moj račun (smeće, govno, pederčina) on kvalificira kao "odličan odgovor na provokaciju". Umjesto da pohvali moju smirenu civiliziranu reakciju on kao dugogodišnji forumaš hvali i potiče vulgarno vrijeđanje kao prihvatljiv modus komunikacije na ovom forumu, a ti prešućuješ takve stvari i tražiš trunku u mom oku.

Tvoj stav da nikoga ne treba banirati je neprihvatljiv jer on vodi u kaos i potpunu degradaciju nivoa komunikacije na ovom forumu. Obveza moderatora je da neprihvatljivo pisanje i stavove kazne po službenoj dužnosti i bez prijave nekog forumaša. Nažalost zbog mira na forumu nekima toleriraju apsolutno neprihvatljivo ponašanje i unatoč tome doživljavaju teške uvrede na svoj račun. Takvo toleriranje je rezultiralo time da za neke forumaše više ne postoji nikakva autocenzura i da više nemaju nikakvih skrupula u vrijeđanju i omalovažavanju drugih forumaša neistomišljenika.

Ukoliko moderatori nemaju namjeru kažnjavati prijestupnike na ovom forumu onda ću ja pravdu uzeti u svoje ruke i više mi ne pada na pamet da prešućujem i opraštam te gnjusne svinjarije koje pojedinci nekažnjeno upućuju na moj račun.

Za kraj Trevore nemam stvarno ništa protiv tebe i nemam nikakvu namjeru da se s tobom i dalje objašnjavam jer i ja jako cijenim tvoj trud i doprinos ovome forumu, a pogotovo tvoje inteligentne i oštroumne stavove o mnogim temama. Od tebe očekujem samo da budeš objektivan i da priznaš ove činjenice koje sam gore napisao. Nepravda je očita priznao ti to ili ne.

Pozdrav i NHF.
Old September 21st, 2009, 03:21 PM   #136
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Quote:
..ali ona ipak ima 2 grada koji se svojim brojem stanovnika za naše hrvatske prilike ne mogu nazvati pripizdinom. Ono na što si ti ciljao je puno ružnije...
Ali,ta dva grada po svojoj gospodarskoj aktivnosti zaostaju za malim Zabokom,Krapinom,Oroslavjem,Klanjcem a pogotovo Humom na Sutli,svi nabrojani imaju veću proizvodnju od NG,a zadnji i od Slavonskog Broda,hej pa Hum na Sutli ima 1 200 ljudi a šiša SB po proizvodnji,u svakom slučaju "pripizdinom" se nitko ne smije nazivat,al bi se malo zamislio nad ovim tko bi se kak trebal nazivati.

Old September 21st, 2009, 03:23 PM   #137
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

@ Brca1001

E pa prijatelju, o tome sam ja osobno (a i mnogi drugi) napisao cijele traktate na "gradovima i općinama".
Sa vrlo sličnim stavom ovom Tvojemu.

Tako da - slažem se s Tobom, no u sadašnjem kontekstu jednako je vrijedna opća bolnica Šibenik i opća bolnica Zabok(Bračak)

Jednom kad regionaliziramo zemlju tada će se "karte" drugačije podijeliti i moći ćemo raditi na formiranju mreže gradova gdje će se te razlike s vremenom smanjivati na dobrobit svih...

Old September 21st, 2009, 04:35 PM   #138
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Originally Posted by kutinA View Post
Ali,ta dva grada po svojoj gospodarskoj aktivnosti zaostaju za malim Zabokom,Krapinom,Oroslavjem,Klanjcem a pogotovo Humom na Sutli,svi nabrojani imaju veću proizvodnju od NG,a zadnji i od Slavonskog Broda,hej pa Hum na Sutli ima 1 200 ljudi a šiša SB po proizvodnji,u svakom slučaju "pripizdinom" se nitko ne smije nazivat,al bi se malo zamislio nad ovim tko bi se kak trebal nazivati.
Kutina Brod je na početku gospodarskog oporavka i razvoja. Nijedna od naše tri poduzetničke zone još nije proradila, a zbog atraktivnog prometnog položaja za njih postoji veliki interes ulagača. A tu je i ključni brodski gospodarski projekt luka na Savi (skuplja od zadarske Gaženice). Dodaj tome i brz razvoj građevinarstva i trgovine. Kad to proradi onda će Brod biti jedan od gospodarski najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj kao što je to i bio prije rata. To što Hum trenutno ima veću proizvodnju od Broda samo je splet trenutnih okolnosti, a siguran sam da u izboru između Broda i Huma kao mjesta življenja Hum ne bi baš dobro prošao.
Old October 27th, 2009, 12:49 PM   #139
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Jučer sam prolazio pokraj Zaboka i oduševio se vidjevši s ceste obnovljenu staru tvornicu u novi, nećete vjerovati - Lidl!!!

Ludnica

više:
http://www.facies.hr/index.jsp?id=tr...i_Lidl%20Zabok

S ceste izgleda fantastično. Jednostavno a moćno!
Eto o takvoj revitalizaciji starih ind. postrojenja u shopping centre cijelo vrijeme pričam. Samo ne u Lidl, naravno , no i to je dobro u nedostatku boljeg investitora...
Old October 27th, 2009, 12:57 PM   #140
BANNED

Likes (Received): 14

Fora je,koliko je stara ta tvornica?
Mi u Rijeci imamo nešto slično,bvše skladište pretvoreno u Plodine i lijepo je.
***** no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
štefica, drago gervais je cobrays, gemišt, zagorje

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules