daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old September 13th, 2008, 08:10 PM   #41
keko
Registered User

keko's Avatar

Likes (Received): 291

keko no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 13th, 2008, 08:18 PM   #42
krzamak
BANNED

krzamak's Avatar

Likes (Received): 2

Fasada mi djeluje moćno!

Bit će ovo dobar projekt u konačnici.
krzamak no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2008, 04:34 AM   #43
SinCity
Streetwalker

SinCity's Avatar

Likes (Received): 7

Great choice in facade.
SinCity no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2008, 07:00 PM   #44
Bauhaus-Band
Registered User

Bauhaus-Band's Avatar

Likes (Received): 1

Danas bio u proizvodnom pogonu izvođača te fasade- KFK Tehnika.

Pokazali nam je izloženi segment te fasade- odlična al i skupa (700-900 eura/m2)....barem su nam tako rekli.

Inače, bio sam impresioniran cijelim pogonom...čitava tvornica s projektnim biroom i show room-om...jako profesionalno.
Bauhaus-Band no está en línea   Reply With Quote
Old September 15th, 2008, 07:13 PM   #45
krzamak
BANNED

krzamak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bauhaus-Band View Post
Danas bio u proizvodnom pogonu izvođača te fasade- KFK Tehnika.

Pokazali nam je izloženi segment te fasade- odlična al i skupa (700-900 eura/m2)....barem su nam tako rekli.

Inače, bio sam impresioniran cijelim pogonom...čitava tvornica s projektnim biroom i show room-om...jako profesionalno.
Slažem se!

Sudeći po web stranici, www.kfk.hr, vidi se odmah da se radi o profesionalnoj i odgovornoj firmi.
krzamak no está en línea   Reply With Quote
Old September 16th, 2008, 02:37 AM   #46
Dubrovnik
Registered User

Dubrovnik's Avatar

Likes (Received): 216

Quote:
Originally Posted by SinCity View Post
Great choice in facade.
Yes, facade looks like Trump Tower in Chicago. Osijek....Croatian Chicago?

image hosted on flickr
Dubrovnik no está en línea   Reply With Quote
Old September 26th, 2008, 10:05 PM   #47
keko
Registered User

keko's Avatar

GRADI SE POSLJEDNJA ETAŽA EURODOMA, A FASADA OBLAŽE STAKLENIM PLAŠTEM, IZVOĐAČI ZADOVOLJNI DINAMIKOM GRAĐENJAGradi se posljednja etaža eurodoma, uskoro počinje kompletna rekonstrukcija Istarske!

Dok se gradi posljednja etaža tornja i fasada oblaže staklenim plaštem na Eurodomu Osijek istovremeno se postavljaju instalacije na podzemnim etažama. Jurica Vrdoljak, glavni nadzorni inženjer Eurodoma, kaže da se postavljaja vodovodne cijevi, kanalizacija, boje zidovi, postavljaju instalacije ventilacije, a prvi ventilatori već upuhuju zrak u podzemni prostor Eurodoma.
- Želimo da do kraja godine ovo gradilište saživi u pogledu infrastrukture samog objekta i priključka na distributivnu mrežu. Što se tiče cesta oko Eurodoma, taj je dio poslova intenziviran pa su u tijeku pripreme i izrada projekata. Dinamika građenja je odlična pa se početak ovih radova očekuje u listopadu. Istarska ulica bit će kompletno rekonstruirana, a projektom je predviđeno da postane široka gradska cesta s parkiralištima. Dakle, vizura te male gradske ulice bitno će se promijeniti jer će se dobiti još jedan trak na dijelu kod Eurodoma. Eurodom ima dva cestovna pristupa, odnosno dva ulaza - prvi iz Istarske ulice, a drugi iz spojne ceste Istarska - Trpimirova, koja će biti sagrađena. Eurodom je specifičan i po tome što jedino njegova garaža u Hrvatskoj ima dva dvosmjerna ulaza. Ovako koncipiranim projektnim rješenjem, koje naravno poskupljuje objekt, Eurodom rasterećuje ionako prevelik promet u ovom dijelu grada. Takav način organizacije prometa pruža komoditet u svakom trenutku. Ne izlazi se na Trpimirovu, nego u Istarskoj lijevo ili desno, a isto je predviđeno i na spojnoj cesti Istarska - Trpimirova pa neće biti prometnih zagušenja. Valja napomenuti, također, da bi i Trpimirova trebala biti rekonstruirana - što je obveza Grada Osijeka pa bi i taj dio okolice Eurodoma trebao biti uljepšan. Sve se to uklapa u naš cilj da ovo bude treći centar grada, koji će zaista plijeniti pozornost posjetitelja. Eurodom će zasigurno i kao turistička i kao kulturna atrakcija izmijeniti način života u svom okruženju - pojašnjava Jurica Vrdoljak.
Kompletna infrastruktura oko Eurodoma mora biti gotova nagodinu u lipnju jer to nameće dinamika gradnje tog megaobjekta. Dio Eurodoma omeđen Vukovarskom i Istarskom također je u fazi završavanja, odnosno iznad zadnje armiranobetonske ploče radi se nadgrađe nad strojarskim instalacijama i opremom objekta.
- Iz tornja puca prekrasan pogled na okolinu i okolne zgrade, koje su više od trgovačkog dijela Eurodoma. Da on ne bi bio narušen vizurom instalacija, arhitektonski smo osmislili zatvaranje svih tih strojarskih elemenata koji se inače mogu vidjeti kod nekih drugih centara na krovu. Dok dizalica Gradnje uz toranj još radi, dizalica Osijek-Koteksa, koja je sada potpuno zatvorena objektom trgovačkog centra, uskoro će biti uklonjena.
Old September 28th, 2008, 07:54 PM   #48
keko
Registered User

keko's Avatar

Zbog Škoje osječki blizanci ipak bez vrhunskog hotela?

45 dvokrevetnih soba i tri apartmana, 750 četvornih metara restorana, slastičarnice, kafići i kavane, rent-a-car, frizeraj, prostor za rekreaciju te polivalentna konferencijska dvoranu s više od 200 mjesta - sve zajedno trebalo je činiti hotelski sadržaj razine četiri zvjezdice u sklopu Eurodoma, arhitektonskog čuda koje Koncern Agram gradi u Osijeku, na raskrižju Trpimirove i Vukovarske. Objekt namijenjen hotelu, četverokatnica, smješten je u prometno mirnijoj zoni Istarske ulice, a pri projektiranju ocijenjeno je kako je vrhunski hotel prijeko potreban sadržaj “blizanaca” budući da se očekuje da u poslovnom centru prostor zakupe gotovo sve značajne osječke firme, kao i predstavništva poznatih svjetskih i domaćih tvrtki, što je pretpostavljalo i dosta poslovnih posjeta. Ipak, čini se kako u Koncernu, odnosno u njezinoj tvrtki Eurodom, iako je građevina gotovo dovršena, odustaju od hotela. - Iako ta odluka nije još sto posto definirana, razmišlja se o prenamjeni tog dijela građevinskog prostora. Riječ je o komercijalnoj računici, kao investitori imamo pravo promisliti isplati li nam se više uložiti u kvadrat hotelske sobe ili ipak u iznajmljivanje poslovnog prostora - otkrio nam je visokopozicionirani sugovornik iz Euroherca.
Drugi mogući razlog leži u činjenici kako Koncern, osim "izleta" u otvaranje kafića u sklopu stanica za tehnički pregled, do sada nema većih iskustava u ugostiteljstvu.
- Ocijenjeno je kako bismo za podizanje kvalitete morali dovesti potpuno novi tim ljudi, što zahtijeva i dodatna ulaganja. Prevagnulo je i razmišljanje poslovne politike kuće, prema kojoj bi se trebali zadržati oko našeg osnovnog poslovanja - dakle osiguranja - potvrdio je naš izvor.
Treći mogući razlog za odustajanje od planiranog opremanja hotela ponudili su uvijek dobro informirani gradski krugovi. Razlog su pronašli u poslovnom lobiranju Mate Škoje, direktora Centra Škojo, kojemu nije u interesu da grad dobije još jedan (veći) hotel iste kategorije, koji bi i zbog pratećih sadržaja bio izravna konkurencija njegovu hotelu “Osijek”. S druge stare, doveo bi se u pitanje i postojeći partnerski odnosi između Automobila Škoje i Jadranskog osiguranja (također sastavnice Koncerna), koji su do sada ostvarivali izvrsne poslovne rezultate. No, Mato Škojo za "Glas Slavonije" otklonio je takve špekulacije.
- Informacija je potpuno netočna, bar što se mene u toj priči tiče. Priču o prenamjeni čuo sam i sam u kuloarima, ali ni danas ne znam je li točna, kratko je prokomentirao.
Naposljetku i pogled na web stranicu Eurodoma posvjedočit će kako se u nacrtima Trgovačkog centra Eurodom, čije je otvorenje planirano za travanj iduće godine, više nigdje ne spominje hotel.

http://slavonija-info.com/portal/content/view/573/485/
Old September 30th, 2008, 10:42 AM   #49
keko
Registered User

keko's Avatar

slikao: Escalade
Old October 1st, 2008, 12:00 PM   #50
Mattekk
Registered User

Likes (Received): 0

Mattekk no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 12:08 PM   #51
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Nije mi jasno zašto su zgradu nabili tako blizu ceste,pa mene bi bilo strah raditi u prizemlju !
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 03:34 PM   #52
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

pa i nije tako blizu ceste...
ovdje po rijeci su ulazi u zgrade u centru jos blizi cesti. evo bas su nedavno prosirili pjesacki dio ispred rijecke gimnazije tako da sad imaju citavih 4-5 m do kolnika

ivan_ri no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 04:33 PM   #53
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Vidio sam svojim očima koliko je prizemlje tornja eurodoma blizu ceste, mislim da je ta udaljenost maksimalno 2-3 metra ! Eurodom je savršen,ali mislim da mu je lokacija promašena.
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 06:35 PM   #54
Mattekk
Registered User

Likes (Received): 0

Mislim da uopce nije problem sto se nalazi blizu ceste a sto se tice lokacije ona nemoze biti
bolja jer se Eurodom nalazi pored najveceg stambenog naselja u Os gdje je najveca koncentracija viskokih zgrada u Osijeku i pored najprometnijeg raskrižja u Osijeku.It's perfect.
Mattekk no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 09:04 PM   #55
keko
Registered User

keko's Avatar

Slažem se. Lokacija je odlična... Ne znam gdje bi drugdje mogla i biti.
Old October 1st, 2008, 10:01 PM   #56
keko
Registered User

keko's Avatar

Na mjestu današnjeg Eurodom bio je Radnički dom...

Old October 1st, 2008, 11:40 PM   #57
moa
Moa

moa's Avatar

Likes (Received): 1

Jel imaš možda koju veću fotku radničkog doma? Ovo je bila zakon građevina, zašto su je srušili?
moa no está en línea   Reply With Quote
Old October 2nd, 2008, 01:00 AM   #58
Escalade
Registered User

Escalade's Avatar

Likes (Received): 15

Za one koji ne znaju, investitorima Eurodoma su ponuđene i druge lokacije po gradu, kao što je npr. lokacija kod kružnog toka gdje je sada Interspar i upravna zgrada "žito", oni su to odbili jel su htjeli da Eurodom bude "na raskrižju velikih gradskih prometnica".
Escalade no está en línea   Reply With Quote
Old October 2nd, 2008, 04:04 AM   #59
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 267

Lepa zgrada samo steta sto je srusen ovaj Radnicki dom
CrazySerb no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2008, 03:31 PM   #60
keko
Registered User

keko's Avatar

foto by: P.C. Dolabella

Reply

Tags
eurodom, fat ass, fatboy, fatty, neboder, novi centar, osijek, rocky iii, super krečko, visoki debeljko

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules