|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Запад Posavina and Krajina |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Svi smo mi Broj 1.
Likes (Received): 98
|
Kad ulazis u Prijedor iz Bosanskog Novog sa desne strane prvo imas naselje sa kucama (trinesta) pa onda dolazi naselje sa zgradama Pecani. Ali eto ti kazes da ti idem na *urac pa nije ti zamjeriti
|
|
|
#42 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Ucestvovao sam sa abrasevicem na festivalu zlatna vila proletos, i stekao sam veoma prijatan utisak o prijedoru. Ona pesacka zona stvarno ne ostavlja ravnodusnim posetioce, sklad boja, kvalitet materijala, temeljnost rekonstrukcije, urban design, urbani mobilijar, osvetljenje... Ovaj projekat uradjen je bolje od 90% slicnih projekata izvedenih u srpskim gradovima (ukljucujuci BG). I one ulice sa visokim drvoredima i zgradama iz vremena socijalizma su prelepe, reka, priroda... No ipak, pored od svih tih lepota, sve ostaje na potencijalu, ne oseca se neki veliki napredak, nema nekog velikog desavanja sto ostavlja malo depresivan utisak. Al videcemo, rekonstrukcija pesacke zone daje nadu za dalji razvoj :-)
... One oci su...WOW! Doziveo sam katarzu :-) |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Sve zavisi kad dodjes u Prijedor. Npr Juli i August mjesec su nesto posebno. To se jednostavno treba da osjeti.
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
...da razjasnimo, one oči se nisu "desile" prilikom otvaranja džamije u Prijedoru, jer se ona nalazi u centru grada, okružena visokim zradama i drugim objektima, a ne brdima, kao što je to na klipu, tako da to nije ta džamija...da više prestanete sa tom mistifikacijom....
a što se tiče centralne zone, krasno izgleda na slikama...u stvarnosti je mnogo drugačije: popločanje je počelo da dobija fleke i ostale znakove loše ugradnje, neravno je postavljeno, grbavo...fontane sada imaju sloj kamenca preko onog kamena,koji se slagao cijelog ljeta od poznate prijedorske tvrde vode, i toliko je debeo d se vidi i sa 10 m udaljenosti ( filter, šta to bijaše? ) ...otpala kamena obloga na jednom dijelu fontane ispred Patrije....na zidove fontane nalijepili A4 bijeli papir sa natpisom "voda nije za piće", drveće na jednom dijelu trga se potpuno osušilo ( zato što su zasadili sortu koja ne odogvara našem podneblju), a cijeli plato ispred robne kuće u centru, Patrije, koji bi trebalo da je kruna pješačke zone, sav je siv sa bijelim vertikalnim flekama po kamenu, toliko monoton, da izgleda kao spomenik, i to zapušten. Trenutno nemam fotografije svega toga, ali kad ih napravim, staviću ih da ih vidite. Ja sam arhitekta po zanimanju, i živim u Prijedoru, i svi kažu da je sad ta glavna ulica fantastična bla, bla, ali samo oni koji prate malo kako se to radi u civilizovanom svijetu, mogu znati da je ovo samo pokušaj. Ofarbali fasade, pa je sve sad šareno, narandžasto, žuto, plavo....stakleno...pa ljudima djeluje privlačno, naročito na fotkama.... Kad je sunčan dan. Sve je to drugačije uživo. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
Hoće li biti šta od tih slika?
Ja sam u PD bio prije možda mjesec-dva i prošao sam centralnom zonom. Ono što je meni zasmetalo je makadamski parking 100 metara od renovirane centralne zone. Baš da se čovjek zapita. A još ti naplate marku. Inače, centralna zona mi je lijepo izgledala. Istina, nisam baš zagledao detalje, ali u šta god da se zagledaš dovoljno detaljno - naći ćeš manu. Kada uporedim centar sa onim prije par godina, mislim da trebate biti zadovoljni. Pozdrav |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
koliko je star taj snimak kad nista nije uredjeno, niti je uklonjen kruzni tok kod patrije
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
Ne znam. Pretpostavljam 3-4 godine.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
_-_-_-_-_-_
Likes (Received): 6
|
koji snimak,baš jezivo
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
_-_-_-_-_-_
Likes (Received): 6
|
baš je gotivan centar u prijedoru,simpatično.nisam bio u prijedoru od 97 ili 98 godine kad sam išao na utakmicu borac-rudar
kad ste nas izrešetali kamenjem po busu..ali inače sviđa mi se grad i moram malo do njega
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
Ovako, moje misljenje... Na snimku ne mogu skontati skoro nista... tacnije, nema nista sto bi mi reklo da je to Prijedor, ali, ono sto znam je sledece...
Otvor dzamije je bio 02.02.2008. na Svetog Iliju u centru grada... Jutro je bilo prelijepo, a kasnije je poceo da piri jak vjetar, kao da se nevrijeme sprema... Krenuo sam na Hambarine-Rizvanovice (povratnicko brdo - sve muslimani) gdje se odrzavala motorijada i gdje je bio koncert Donne Ares... Slikao sam za sajt itd... Oko 18-19h sam krenuo tamo, oblaci su se crnili bas kao na snimku i sijevale su munje iz pravca tog brda... Nazvao sam prijatelja koji je 15-tak kilometara od Prijedora na tu stranu da vidim kakvo je vrijeme i on mi je rekao da kisa pljusti i da ima leda (grada), pa sam se vratio da sklonim auto dok to ne prodje... U Prijedoru je kisa samo malo proskapala... sipila par minuta i razvedrilo se kao da nista nije ni bilo... Kad sam otisao gore na to brdo, kazu da je tamo bilo kise, pljuskovi i grad (led)... Manje-vise to je sve ukratko sto ja znam tako da je lako moguce da se to desilo... Da dodam jos, neko je spomenuo da bi volio da vidi vise azurnijih informacija o Prijedoru. Iskreno, ne mogu ih postavljati ovdje jer toga ima mnogo a ionako saljem na dosta razlicitih strana (mediji) ali mozete dobar dio toga procitati na mom sajtu www.gradprijedor.com Pozdrav. ZunA
|
|
|
#54 |
|
Niš je carski grad
Likes (Received): 13
|
Veoma lep i uredjen grad
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
Kasipović posjetio Muzičku školu
![]() Ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović posjetio je juče osnovnu i srednju muzičku školu u Prijedoru u kojoj je nakon godinu i po dana od početka obnove objekta, ponovo počelo izvođenje nastave za 360 đaka. Kasipović je nakon obilaska školske zgrade izrazio zadovoljstvo urađenim poslovima na objektu starom nekoliko decenija, ističući da je Ministarstvo prosvjete i kulture učinilo pravi potez izdvajajući sredstva za ovaj projekat. “Za radove na obnovi objekta muzičke škole Ministrastvo je izdvojilo oko 250 000 KM”, rekao je Kasipović, dodajući da je iz razvojnih sredstva odobreno i 420 000 KM za izgradnju područne škole u Gornjim Orlovcima, a na sljedećoj sjednici Savjeta za razvoj biće razmatran projekat Elektro-tehničke škole iz Prijedora. Obnova zgrade Osnovne i srednje muzičke škole u Prijedoru počela je u avgustu 2007. godine. Tokom tog perioda nastava je organizovana na sedam različitih lokacija u gradu. Za projekat, koji je koštao 422.000 KM, sredstva su, osim Ministarstva prosvjete i kulture, obezbijedili opština Prijedor, u iznosu od 150.000 KM, a škola oko 20.000 KM. Direktor škole Gojko Rađenović rekao je da su, osim uređenja i opremanja ranije korištenih učionica, u potkrovlju zgrade dobili i novi prostor u kome je izgrađeno osam kabineta za individualnu nastavu. Kada se vremenski uslovi poboljšaju, biće završeni i preostali radovi - fasada i pristupne staze prema zgradi muzičke škole. Izovr: www.GradPrijedor.com
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
Zuna (Žuna?), ima li kakvih najava o sređivanju one raskrsnice kod podvožnjaka? Očajna je, a tuda prolazi većnina ljudi koji u PD ulaze iz pravca BL. Možda bi trebalo razmisliti o kružnoj raskrsnici.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Svi smo mi Broj 1.
|
Quote:
![]() Kruzni tok ce se praviti na toj raskrsnici i usvojen je budzet za sredjivanje svih vaznijih gradskih saobracajnica.
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Ewo, adnan ti je dao odgovor...
Ja nisam bio upoznat sa tim... Znam da je bilo neke price o tome ali ne znam detalje...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|