|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
glavoč
Likes (Received): 0
|
Quote:
Ma neka kasni, nije bed, samo da je sigurno da ide.. Ovaj neboder bi znatno doprinio vizuri sjevera grada.. Zna li se šta konkretnije o lokaciji sadašnje Brionke, tamo kod mosta? Znam da se planira poslovno-stambeni objekt, ali ništa konkretnije.. Bilo bi super kad bi imao visinu sadašnjeg silosa.. Btw, koliko će velik biti objekt(i) u Valmarinu? Možeš i na pulskom CU odgovorit..
|
|
|
|
#22 |
|
Yosemite Sam
|
TRGOVAČKI CENTAR PULA - ŠIJANA
Nakon provedenog i okončanog natječaja za idejno-arhitektonsko rješenje novog poslovno-trgovačkog centra u Puli započela je realizacija projekta. Namjera nam je stvoriti moderan trgovački centar u kojem će se 24 sata moći okupljati građani i njihovi gosti. Centar je smješten u Šijani na samom ulasku u grad Pulu s Istarskog ipsilona. U sljedećih godinu dana očekuju se radovi na prometnom uređenju cijele zone što uključuje i izgradnju novog rotora preko kojeg će se kompletan promet s Istarskog ipsilona slijevati na gradsku zaobilaznicu i centar grada. ![]() Zahtjevi trgovačkih poduzeća za prostorom u Puli, najvećem gradu u Istarskoj županiji su puno veći od sadašnje ponude, pa je najava početka radova na realizaciji ovog projekta imala dobar odjek među budućim zakupnicima prostora. Prema konačnom projektu koji je izašao iz pobjedničkog idejno-arhitektonskog rješenja trgovački centar će 88.000 kvadratnih metara. Uz trgovine i hipermarket ostatak otpada na mulitipleks kino s 6 dvorana, ugostiteljske i zabavne sadržaje. Parkirališni prostor s cca 2000 parkirnih mjesta riješen je najvećim dijelom u dvije etaže podzemne garaže, a iznad zemlje najvećim dijelom ispred prostora predviđenog za hipermarket. Neposredno uz trgovački centar u drugoj fazi izgradit ćemo poslovni hotel s 4 zvjezdice koji će biti uključen u jedan od poznatih svjetskih lanaca hotela. Naime, svi hotelski kapaciteti u gradu Puli i okolici su vezani uz smještaj i boravak turista pa će izgradnja ovakvog hotela s pripadajućim kongresnim dvoranama biti osvježenje u ponudi grada. Predviđeni rokovi otvorenja centra su četvrti kvartal 2010. godine. zemljište: 76.000 m2 izgrađeni kvadrati: 126.250 m2 ukupna investicija: 121.000.000 EUR |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Osječko Est 1697
|
Koliko ce biti visoka ta zgrada?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yosemite Sam
|
neboder
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
po ovom renderu izgleda kao 13-14 katova
|
|
|
|
#26 |
|
glavoč
|
Haha, sam reko ja da će zaustavljanje Gate-a požuriti ovaj centar..
![]() Stipson, hvala! Btw, prema renderima s prve strane, neboder bi trebao imati barem 16 katova..
|
|
|
#27 | |
|
glavoč
|
Nego:
Quote:
Btw, rokovi su dobrano skraćeni, najoptimističnija varijanta završetka cenra u početku je bila druga polovica 2011., ako ne i 2012. U međuvrmenu je još i došlo do prolongiranja.. Mislim, neka, super, ali pitam se..
|
|
|
|
#28 |
|
Yosemite Sam
|
Ne bih ti znao odgovoriti. Vijest je sa službene stranice ccs ulaganja. Čuj nije 6 kino dvorana malo. Pitanje je hoće li i one biti popunjene. Kod nas su ljudi izgubili naviku odlaska u kino i na druge kulturne priredbe.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
glavoč
|
Apsolutno se slažem.. Ja sam to od početka govorio.. Jer, meni su najave o 6 dvorana u Gateu (1200 mjesta), 10 dvorana u Istrinom centru (valjda bar 1500 mjesta), plus novo gradsko kino na Giardinima (210 mjesta), i plus ljetno kino na Kaštelu, iskreno, malo smiješne ako znamo da takvi objekti mogu računati na 100 tisuća stanovnika grada (eventualno 250 tisuća unutar gravitacijske zone od 30-40 min vožnje)..
|
|
|
#30 |
|
Yosemite Sam
|
Iako ovakvi sadržaji bi trebali mjenjati mentalitet ljudi u jednom urbanijem pravcu pa bi broj ljudi koji posjećuju kino trebao rasti. Nažalost gradski šerifi ne shvaćaju važnost studenata za život grada i gradsku ekonomiju.
|
|
|
|
|
|
#31 | |
|
glavoč
|
Quote:
![]() a što se tiče povećanja broja ljudi koji idu u kino, treba računati i s ime da jedan mutipleks od 1200 mjesta ide na barem 300.000 posjeta godišnje.. Da su izgrađeni i jedan i drugi, idemo sa gradskim kinom na baem 700.000. To je da svaki Puležan ode u kino jednom u mjesec i po.. Mislim da bi dugo trebalo da se takve navike steknu, sigurno duže nego što je investitor spreman čekati da mu se uloženo vrati..
|
|
|
|
#32 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
jesu pokrenuti radovi na ovome?
|
|
|
#33 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1101
|
Da odavno niti riječ
|
|
|
#34 |
|
;)
Likes (Received): 1085
|
Idem ja sad na njihove dretve pitati jesu li pokrenuti radovi na Maksimiru ili ZG aerodromu.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
glavoč
|
jesu, jesu
![]() u ovim uvjetima brijem možemo bit sretni što imamo šta javnih investicija za pratit, privatne možemo slobodno strpat u koš s ostalim mokrim snovima.. Bar one nepokrenute, pokrenute će se valjda i dovršit..
|
|
|
#36 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
jebiga nisam znao ![]() ,idem od threada pa gledam...jedino bi vam mogao predložiti novi construction update za 2010. da vidim kakvi su realni završeci ili počeci...
|
|
|
|
#37 | |
|
glavoč
|
Quote:
|
|
|
|
#38 | |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
Quote:
![]() hvala na linku...zapamtite uvijek se prati iz sjene...
|
|
|
|
#39 | |
|
MondoItaliaGallery
|
Quote:
![]() p.s. ako ne stano i ove godine
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yosemite Sam
|
Krajem godine CCS planira početi gradnju trgovačkog centra Pula-Šijana vrijednog 121 milijun eura i najvećeg u Istri
http://www.poslovni.hr/vijesti/ccs-u...cu-174465.aspx
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Šijana, pula, trgovačko-poslovni centar |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|