|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#641 |
|
Oslo sympathisant
Likes (Received): 303
|
Nincs elfelejtve, csak meg van bocsájtva. Tudnék olyanokat mondani a BKV-nál, akiknek nem egy bakija volt, mégis több 10 (néha majd 100!!!) millióval hagyta el a céget. Az én bizalmam töretlen Vitézy Dávid irányában, továbbá az nem tényező, hány éves valaki, az a lényeg, hogyan dolgozik. A Vitézyre is, a BKK-ra is nagy szükség van, remélem, évtizedekre meghatározó tényező marad mindkettő. A BKV nem maradhat ellenőrizetlenül.
|
|
|
#642 | |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#643 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
A Váras felújításhoz visszakanyarodva.
Nem akarok örök fanyalgó lenni, de a várban már rég nem erre lenne szükség, hanem arra, hogy teljesen újragondolják a közterületi beosztást. Nem tudom például a Dísz tér, a Szentháromság tér, vagy a Kapisztrán tér miért egy hatalmas autóparkoló? Miért parkolnak tele minden utcát. A Várban a pesti új főutca színvonalához hasonló közterületfelújításra lenne igazából szükség. Erre is szükség van persze, hiszen a várban kritikán aluli a macskakő állapota, de hosszú távon ezt az egészet ki kell dobni a kukába, és teljesen új köztereket csinálni. Ami most következik, az csak a jelenlegi rémes rendszer konzerválása lesz újabb 5-10 évre. Persze mivel semmi hír nincs arról, hogy bármikor is hozzáfognának a gyalogsbaráttá tételhez, ezért annyira nem is nagy veszteség. De ahhoz, hogy egy barokk alvóvárosnál több legyen a várnegyed, erre igencsak nagy szükség lenne. |
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#645 |
|
Oslo sympathisant
|
A vicc az, hogy az autók kitiltása nem kerülne pénzbe... meg lehetne oldani, hogy a kb. 1500 várlakó ingyenes vonalbérletet kapjon a 16-os buszra.
|
|
|
#646 |
|
sensational
Likes (Received): 520
|
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
sensational
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#649 |
|
Registered User
Likes (Received): 69
|
Na végre!
|
|
|
#650 |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 163
|
Nekem tetszik.
|
|
|
|
|
|
#651 |
|
Oslo sympathisant
|
A közölt terv elmozdulás a holtpontról. Csak ne csóválnád azt a virtuális fejedet. Nekem az valami gondot jelent...
|
|
|
#652 |
|
sensational
|
A közlekedésfejlesztési projekt kapcsán láttam már a lépéseket, de nem gondoltam volna, hogy a fránya mozgólépcsőt is belevették. Szerintem ez alapvetően rossz lépés volt. A Várnegyed komplex közlekedésfejlesztése alapvetően egy jó, és előremutató koncepció, és nagyon várom, hogy megvalósuljon, ugyanakkor én most ebben csak a rizikót látom. A Közti terve sztem is jó, de a mozgólépcsó és a közvetlen Vár-kapcsolat nélkül elég félmegoldás...
|
|
|
|
|
|
#654 |
|
Hellboy88
Likes (Received): 4
|
Itt vannak a nagyméretű látványképek.
Forrás kormány.hu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ennél az utolsó képnél látszik, hogy szerepel a látványterven a régi Teleki palota. |
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Quote:
Ami a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum melletti épületet illet, kíváncsi leszek mi lesz vele, mert logikusan adódna, hogy a SOM mellé kerüljön az Orvostörténeti Könyvtár (Török utcából), de illogikus az, hogy akiknek "szüksége" lenne rá, azok Pesten az Üllői úton helyezkednek el (összesen 3 csomópontban). Már régóta foglalkoztat a kérdés, arra jutottam, talán az lenne a legjobb, hogy ha a Nagyvárad téri SOTE tömböt egyesíteni a Szent László és István Kórházzal és kiépülne egy "nagykórház", akár a SOTE torony bontásával is. A Szent László és István kórház pavilon rendszere pedig kényelmesen kiszolgálná a NKE és Semmelweis Egyetem hallgatóit, mint kollégium. A Nagyvárad téri (Szent László és István kórház) bejárati tömbjében pedig kényelmesen elférne a múzeum és a könyvtár is (és lenne hely bővíteni is, a jelenlegi parkoló egy részének felhasználásával) de ez csak egy ötlet. |
|
|
|
|
|
|
#656 |
|
Registered User
Likes (Received): 167
|
Minél előbb valósuljon meg a "vár-kert" projekt, nekem tetszik, csak a Clarkot meg azt az undorító kikötői felüljárót nem tudom értelmezni....
|
|
|
#657 |
|
Registered User
Likes (Received): 69
|
Nagyon szép lesz!Ez már méltó a palotához,ami szintén még porblémás.Végre érdemes lesz itt sétálni.Szökőkutak,nyírt bokrok...tényleg jó lesz.Már nagyon várom!
|
|
|
#658 |
|
Magic Member
Likes (Received): 1
|
These buildings will be rebuilt??
|
|
|
#659 |
|
Moderator
Likes (Received): 40
|
They exist.
(wikipedia)
|
|
|
#660 |
|
Registered User
Likes (Received): 56
|
Hol kéne futnia a Hauszmann lépcsősornak?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|