|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
| View Poll Results: Dajte 1 hlas svojmu projektu v každej kategórii! | |||
| RD – Rodinný dom, Bojnice |
|
16 | 44.44% |
| RD – Medzierka, Bratislava |
|
6 | 16.67% |
| RD - Rodinný dom, Rusovce |
|
5 | 13.89% |
| BD - Athos – Porthos – Aramis, Bratislava |
|
5 | 13.89% |
| BD - Triangolo, Nitra |
|
20 | 55.56% |
| BD - Dominant, Bratislava |
|
4 | 11.11% |
| OaPB – Mestská športová hala, Nitra |
|
3 | 8.33% |
| OaPB – EMATECH, Lužianky |
|
14 | 38.89% |
| OaPB - Dom Smútku, Modra |
|
12 | 33.33% |
| RaOB - Sklad 7, Bratislava |
|
25 | 69.44% |
| RaOB - Villa Nečas, Žilina |
|
2 | 5.56% |
| RaOB – Areál Starý Mlyn, Branč |
|
0 | 0% |
| In - Kaplnka v kláštore Redemptoristov |
|
2 | 5.56% |
| In - Kardiocentrum Nitra |
|
11 | 30.56% |
| In - Interiér Vily Novosvetská ul |
|
14 | 38.89% |
| Ex - Skalica |
|
14 | 38.89% |
| Ex - Revitalizácia toku Dubová |
|
7 | 19.44% |
| Ex - Šaľa |
|
2 | 5.56% |
| Multiple Choice Poll. Voters: 36. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 | ||
|
... blinding storm...
Likes (Received): 0
|
[Slovakia] Architectural and Engineering Awards
Nominované projekty v jednotlivých kategóriach na cenu CE.ZA.AR 2008
1. Rodinné domy Rodinný dom, Bojnice Autor: Ing. arch. Amro Khalifa ![]() Nadstavba rodinného domu Medzierka, Bratislava Autor: Ing. arch. Ilja Skoček ![]() Rodinný dom, Rusovce Autor: Ing. arch. Maroš Fečík ![]() 2. Bytové domy Athos – Porthos – Aramis, Machnáč – Bratislava Autori: Ing. arch. Peter Čavara, Ing. arch. Marek Kolčák, Ing. Akad. arch. Fero Minárik ![]() Triangolo, Spojná ul., Nitra Autori: Ing. arch. Ivan Matušík, Ing. arch. Sebastian Nagy ![]() Polyfunkčný objekt Dominant, Nám. Hraničiarov, Bratislava Ing. arch. Peter Jančo, Ing. arch. Eva Jančová, Csc., Zuzana Bžochová, Ing. arch. Peter Návrat, Lenka Beňušová, Martina Pintérová, Ing. arch. Ľubomír Šlachta, Ing. arch. Milan Andráš, CSc. ![]() 3. Občianske a priemyselné budovy Mestská športová hala, Nitra Autori: Ing. arch. Viktor Šabík, Ing. Marek Šumichrast ![]() Sídlo firmy EMATECH – Technológie, Lužianky Autor: Ing. arch. Milan Csanda ![]() Dom Smútku, Modra Autori: Ing. Vojtech Krumpolec, Ing. Mária Krumpolcová, Ing. arch. Peter Drevenec, Ing. arch. Juraj Krumpolec, Ing. arch. Vladimír Vodný ![]() 4. Rekonštrukcia a obnova budov Sklad 7, Prístavná ul., Bratislava Autori: Mgr. arch. Miroslav Vrábel, Ing. arch. Martin Maršala, Ing. arch. Marek Varga, Ing. arch. Branislav Kaliský ![]() Villa Nečas, Žilina Autori: Ing. arch. Ivan Jarina, Ing. arch. Martin Kubovský Spolupráca: Jozef Antošík ![]() Areál Starý Mlyn, Branč Autori: Ing. arch. Tibor Zelenický, Ing. arch. Patrícia Kvasnicová ![]() 5. Interiér Interiér kaplnky v kláštore Redemptoristov, kongregácia najsv. Vykupiteľa, Bratislava Autor: Ing. arch Gabriel Zajíček Výtvarné diela: Max Faller ![]() Kardiocentrum Nitra, v priestoroch Fakultnej nemocnice v Nitre Autori: Ing. arch. Ľubomír Holejšovský, Ing. arch. Vladimír Jarabica ![]() Interiér Vily Novosvetská ul., Bratislava Autori: Ing. arch. Michal C. Hronský PhD., Peter Daniel ![]() 6. Exteriér Stavebné úpravy komunikácií a spevnených priestranstiev v pamiatkovej zóne mesta Skalica Autori: architektúra – Ing. arch. Drahomíra Dobrotková, Ing. arch. Branislav Rzyman, Ing. arch. Miroslav Hudák, sadové úpravy – Ing. Anna Dobrucká ![]() Revitalizácia toku Dubová v km 4, 32 – 5, 27, Piešťany Autori: Ing. Eva Wernerová, Igor Bučenec, Peter Pospiech ![]() Pešia zóna Šaľa – 1. etapa Autori: Ing. arch. Kornel Kobák, Ing. arch. Oľga Melcerová, Ing. arch. Imrich Pleidel, Ing. arch. Ondrej Pleidel, Ing. arch. Peter Vitko ![]() Quote:
Quote:
|
|
|
|
#2 |
|
Nitra 826-2012
Likes (Received): 1
|
Čo sa týka Nitra a Športovej haly tak hrôza des- ako mohol niekto študovaný takéto niečo navrhnúť? Nikdy predtým asi halu ani nevideli páni autory
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Likes (Received): 69
|
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Non post padder
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Prešpurák
Likes (Received): 6
|
Tí architekti celkovo akosi žijú v inom svete, napríklad keď som si čítal článok o Priori a hoteli Kyjev, dosť zaujímavé čítanie, a človek si časom začne všímať, že je to nákazlivé a na pohľad obyčajné stavby sa mu začnú páčiť a začne ich považovať za niečo nádherné.
Zvečerieva sa. Vlak uháňa vínorodým krajom popod úpätie vápencových Malých Karpát. Modra - Pezinok - Rača... V oknách sa ligocú ružence svetiel. B r a t i s l a v a ! Ten prešporský zámok pekný murovaný — čudujú sa z neho na Dunaj tí páni, čuduje sa z neho aj záhorský šuhaj: ako pekne tečie ten povestný Dunaj. Tí nádherní páni pilnú radu majú, že oni povestný Dunaj zahatajú; a tie naše Tatry zďaleka sa smejú; „Zahatajte, páni, keď máte nádeju!“ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nitra 826-2012
|
Mne ani nejde o vzhľad tej haly, ale skôr o jej funkčné využitie a to je biedne. Kto bol vnútri v hale ten vie o čom hovorím. Tribúny mali byť dokola v 2 radoch nad sebou, ale je nakoniec len 1 rad, čiže sa zmestí len okolo 1500 ludi na sedenie a hala sa predražila o 100 miliónov minimálne. Čo sa týka východu, tak je len 1 (slovom jeden) a tadial musia všetci ludia vychádzať. Je to super pozerať sa, ako sa plná hala dokola zbieha k jednému východu. Ostatné sú únikové a velmi by ma zaujímalo ako sa k nim dostanú ludia kedze nejdu z tribún k nim schody. Autor tejto haly je vážny amatér ak si toto dovolil naprojektovať. Tie kecy okolo toho si môžu strčiť...
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 52
|
cezaar neni to najlepsie zo slovenskej architektury daneho obdobia. je to cena, do ktorej sa treba prihlasit. podla mna nema nijaku hodnotu.
aj ked par cezaarov na stene atelieru mozezvysit prestiz architekta v ociach neznalych investorov
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
|
|
|
|
#11 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
dost casto sa zamyslam ze ci to tam ma vobec zmysel....a k tomu kyjevu..... ked si clovek ziska urcity nadhlad tak si dokaze vsimnut a uvedomit urcite hodnoty a kvality niektorych stavieb ktore pred tym nevidel lebo bol prilis zamerany na detaily
|
|
|
|
#12 |
|
ab.us.er
|
...na ziadost blizzarda som sem pridal anketu...takze nech sa paci mozte hlasovat! ja uz som zahlasoval
![]() ...anketa je otvorena do 8. oktobra... v kazdej kategorii volte len jednu moznost... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Registered User
|
Quote:
pokial nebude system aspon taky jako u grand prix ceske obce architektu, kde okrem samonominacii funguje aj odborna akademia, ktora nominuje diela, na ktore by sa inak mohlo pozabudnut, tak vypovedna hodnota cezaara bude limitne nulitna. zober si teraz ciste hypoteticky - u nas je teoreticky mozne, ze by slovensky architekt za slovenske realizacie ziskal hoci pritzkerovu cenu, ale pritom by nikdy na slovensku nebola jeho stavba ocenena nijakou slovenskou cenou. a ze ich mame dost. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
1. Smajl Master :)
|
Triangolo v Nitre ma najviac zaujal. Veľmi nápadita architektura, hlavne tie balkóny. Tie sú fakt vymakané. Asi som ešte veru také ani nevidel. Vystupujú poriadne pred budovu. Tiež na stranách tie gulovité okná. Tak to je úplne parádne. S tohto projektu mám fakt silný príjemný dojem
![]() Samozrejme mu dávam aj svoj hlas
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Modransky Dom smutku je velmi pekny.
|
|
|
#17 |
|
ab.us.er
|
wuane ty si v tomto pripade zaujaty, pretoze si z modry
![]() ...vsimnite si brutalny naskok skladu c.7, ktory vo svojej kategorii vedie 19:0:0 fajn, ze ho ballymore pocas nejakeho predlzeneho vikendu nezburali nie? celkom kludne to mohli spravit, kedze bol v ovela horsom stave ako lisovna alebo objekty v kable...nastastie nie su vsetci ludia obmedzeni a slepi... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
dal som ho len preto, lebo som v ňom už bol a je fakt pekný ale treba povedať, že do lokality sa hodí
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Nepovedal som ze je najkrajsi,ale videl som ho nazivo,a je naozaj velmi vkusny,jednoduchy,a pekne zapada.Jedna z najkrajsich stavieb modernych v okrese podla mna.
|
|
|
#20 | |
|
Registered User
|
Quote:
ale je to fajny projekt, to zasa hej. urcite najzaujimavejsi z nominacii v danej kategorii. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| 2008, architecture, awards, slovak |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|