|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 | |
|
I come in peace \V/
Likes (Received): 0
|
Quote:
NSB u Zagrebu je bila 250 million USD kad je dollar bio 6.5 kuna I hrvatski GDP oko 25.6 billion USD (1990). Hrvatski GDP je sad 55 billion USD (2010 kad construction ide - 77 billion USD). tak da to nije takk puno, ali nadam se ne bu bilo kak MSU, jako lose i glupo organisiralo se to. Jako Lose, mislim, puno corruption tam, na tom project.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#22 |
|
C I R R U S
Likes (Received): 12
|
Bandić: Od Opere ništa još dvije godine
Iako je sam najavio gradnju nove zgrade Opere, gradonačelnik Milan Bandić je na otvaranju vrtića u Laništu prokomentirao medijske napise o tome. – Novinski napisi dobro izgledaju, no nemaju temelja. Prije svega moramo završiti projekte koje smo započeli u suradnji s Vladom RH. To su Muzej suvremene umjetnosti čija se gradnja bliži kraju i izgradnja Muzičke akademije. Moramo dovršiti i baraku u Travnom (Limeno kazalište). Osobno bih volio da možemo izgraditi novu Operu i Dramu, no ne možemo sve odjednom, a te projekte dosad nismo ni razmatrali. U sljedećih godinu i pol do dvije nećemo započinjati tako velike projekte – završio je gradonačelnik Bandić. (jpz) Večernji list |
|
|
|
|
#23 | |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
#24 | |
|
I come in peace \V/
|
Quote:
![]() ![]() ![]()
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Imate loše i nesposobne političare koji upravljaju gradom. Zbog čega bi Rijeka bila nepodobna? Pa i u Zagrebu je SDP na vlasti pa se Bandić nekak dogovara s vladom. Kaj se tiće rata i ovdje su firme propadale, hoteli i domovi bili puni izbjeglica, a tko je to financirao? Firme su bile bez kvalificirane radne snage jer su ljudi bili po ratištima itd. Da nije bilo izbjeglica, grad bi bio poluprazan. Glupo je vračat se unatrag i pričat o stvarima o kojima se ne zna. Tko je financirao Poljud? Tko bi financirao stadion na Rujevici? Nitko se ovdje ne bi bunio protiv toga. Svaki grad ima svoje prioritete. Ovdje svi podržavaju svaki projekt koji se negdje drugdje gradi, ali svima smeta ak se nekaj veliko gradi u Zagrebu. Ako neki grad ima s okolicom 150,000 stanovnika, a neki 1,500,000, normalno je da ovaj drugi ima 10x veće troškove i potrebe. Pogotovo ako predstavlja središte nećega. Ne govorim sad samo o Operi, jer ako će zjapit prazna, onda nam niti ne treba. Tu pričate o stadionima i ne znam nećemu kaj se uopće još nije počelo gradit niti je blizu realizacije. Naravno da će se svatko borit da mu netko pomogne, a da njega ćim manje košta. To su pravila kapitalizma: pobrini se za sebe koliko najviše možeš jer nitko drugi to neće napravit umjesto tebe. Ovdje je to vlada. Koji su to projekti koje je do sada vlada financirala u Zagrebu? Zašto iz Varaždina nisu upućene tolike strelice prema Zagrebu i njegovim projektima? Kad je itko iz Zagreba rekao išta protiv sveučilišnih kampusa ili gospodarskih zona u drugim gradovima. Samo smo kritizirali naše političare i odgovorne ljude jer se nisu potrudili tak nekaj napraviti kod nas. Tko to tjera firme da za sjedište odabere Zagreb? Jel netko iz Zagreba? Treba malo preispitati "politiku" krivljenja za svoje lapsuse jer najlakše je svu krivicu svalit na jednog čovjeka ili jednu sredinu, ali time problem neće biti rješen. |
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Slažem se s tobom. Zagrebu TREBA Opera. HNK je stvarno puno premali. Bila sam tamo nekoliko puta na operama (mama mi kupuje svake godine pretplatu) i stvarno je uvijek prepuno. Kod nas općenito vlada uvjerenje da se po cijeloj Hrvatskoj slušaju samo narodnjaci, da se izlazi samo u narodnjačke klubove, skok na stol, čaša u ruci itd. ali nije baš tako. U Zagrebu jako puno ljudi sluša klasiku. Stvarno puno, iznenadili bi se. I to ne samo oni ''pravi'' purgeri, stari Zagrepčani, nego mladi ljudi, srednjoškolci i studenti. Sjećam se jednom sam bila na koncertu u Lisinskom, zbor HRT-a i zg filharmonije i velika dvorana je bila prepuna do zadnjeg mjesta, a po mojoj slobodnoj procjeni sigurno najmanje 80% ljudi je bilo mlađe od 30 godina, ni sama nisam mogla vjerovati. Za druge gradove ne mogu tvrditi, ali Zagrepčani su uvijek jako cijenili klasiku, valjda utjecaj Beča. I ne znam zašto bi se izgradnja Opere smatrala isključivo zagrebačkim projektom. Pa u Hrvatskoj kolko znam ne postoji nijedna zgrada opere (možda se varam). Pa pogledajte koliko značenje jedna kvalitetna opera može imati, evo npr. ona u Sidneyu ili Milanu. Hrvatska ima bogatu opernu tradiciju i mnogo velikih opernih umjetnika i u povijesti i danas, i mislim da je stvarno sramota da nemamo i jednu reprezentativnu zgradu Opere. Isto kao što jednoj državi treba i jedan muzej suvremene umjetnosti, i jedan kvalitetan nacionalni stadion, jednako tako nije manje važna ni Opera. Iako, slažem se da ona sad nije prioritet, možda za 5-10 godina, ali ne slažem se da vlada ne bi trebala sufinancirati, ako za to bude potrebe. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
rekreativac
|
istina je da su ovdasnji politicari nesposobni, to je i moje misljenje, ali i lokalni hdz-ovci su jos veca mafija od ovih, tako da se ni na tom planu nece uskoro ista mijenjati. vjerojatno je ista situacija i u zagrebu sto se tice toga. ali moras pogledati kako su isli svi vazni rijecki projekti. sve sto je vezano za gateway kasni godinu do 2 dana, ako ne i vise, a sve zbog zavlacenja vlade. uvijek fale neki papiri, neko je na godisnjem i slicno. to me smeta i malo je iritantno da se za kvalitetne projekte moras bosti sa vladom jer eto nisi se na izborima odlucio za hdz pa cemo vas malo guziti. zato sam tako i reagirao na tu vijest o toj operi, jer je prakticki cim je dosla ideja dosla i potpora vlade. nemoj me krivo shvatiti, da je dosla potpora vlade za neki vazan projekt tipa uredjenja podrucja uz savu, ili potpora za metro, to bih zdusno podupro, jer se radi s ciljem razvoja grada. opera nema za cilj bas razvoj grada, osim mozda nekakvog duhovnog i kulturnog napretka. i mislim da bi svaki grad za sebe trebao se snalazit za takve projekte.
|
|
|
#28 | |
|
rekreativac
|
Quote:
|
|
|
|
#29 | |
|
...rodjen na Balkanu...
|
Quote:
nakon dvije godine, neke druge stvari ce biti vaznije... iako ih ima i sada...
|
|
|
#30 |
|
Registered User
Likes (Received): 261
|
Nova zgrada Opere je potrebna Zagrebu. RAdio sam u HNKu i znam koji su problemi sa prostorom. Opera zadnjih godina ima dosta velike projekte i to je pohvalno, ali u istoj zgradi se gužvaju i Drama i Balet.
No, htio bi reći da bi se u budućnosti trebala graditi nova zgrada Kazališta Komedija. Naime, prije destak godina zgrada je vraćena Kaptolu i Komedija plaća simboličnu mjesećnu naknadu od 1 kune. Uvjeti za rad u Komediji su katastrofalni. Mislim ako se već nešto treba graditi onda bi to prije svega trebala biti nova zgrada Komedije. Čuo sam da postoji nekoliko lokacija: Paromlin, onaj novouređeni park preko puta Lisinskog, Bundek i negdje u Vlaškoj. Nažalost, nitko u Komediji ne zna kad će se to dogoditi, ali svi jedva čekamo da dobijemo nove prostore u kojima ćemo moći raditi puno bolje i kvalitetnije. |
|
|
|
|
#31 |
|
Master Planner
Likes (Received): 64
|
Opera je potrebna no meni definitivno nije na listi prioriteta, stadion je prioritetniji po apsolutno svim aspektima. Kao Landmark, po posjećenosti koju ce imati, po cijeni odrzavanja, po broju evenata koji se tamo mogu odrzavati.... I po meni je govoriti suprotno cista malogradjanstina
|
|
#32 |
|
Registered User
Likes (Received): 261
|
Samo neka se gradi i stadion, ali mislim da nije prioritet... Ne znam baš koliko su stadioni popunjeni (a isto tako koliko će i ove silne nove dvorane biti), ali sigurno znam da su kazališta uvijek popunjena i da se traži karta više...(pogotovo Opera i Komedija).
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BANNED
|
Quote:
Tako da ta dva pojma treba pravilno definirati.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Registered User
|
Ako se mene pita, stadion je zadnja stvar koja nam treba... Ima toliko prioriteta - zračna luka, javni prijevoz itd... Novi stadion skoji bi se napunio 2x godišnje sigurno nije nužda i trenutno nam nije potreban (pogotovo dok je hrvatski nogomet u ovakvom stanju).
|
|
|
|
|
#35 |
|
BANNED
|
Ma kakav stadion?
Poklonit Mamiču pa da ima ljepši izlog za prodaju? Nek si sam izgradi, ima već skoro pa dosta da napravi stadion. Da se uzme raji koja nema za pljuge pa se pokloni njemu za ljepši izlog? Ma daj katastrofa. |
|
|
|
|
#36 | |
|
jarunac
|
Quote:
Uvijek će svako pričati da je veći prioritet ono što redovito prati i ono što redovito posjećuje (fanovi nogometa će većinom tvrditi da je novi stadion u Zagrebu apsolutni prioritet ispred reformi u zdravstvu i obrazovanju). Ja mislim da nešto tipa Opera ima trenutno veći prioritet obzirom da NE POSTOJI, a stadion već postoji (doduše, takav kakav je). A isto tako smatram da bi Vlada definitivno trebala sufinancirati taj projekt, jer ako može financirati izgradnju 2 milijarde kuna vrijedan Pelješki most sa diskutabilnom isplativošću, onda mogu iskeširati i za Operu. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
BANNED
|
Ajd sad ću bit đubre do kraja:
U operi bi čak i nekog pobjedili u nogometu teško...
|
|
|
|
|
#38 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
BANNED
|
Quote:
A opera neka bude za neka druga vremena. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
jarunac
|
Da, al ako bolje pročitaš kaj su ljudi gore pisali, vidiš da se u HNK guraju Opera, Drama i Balet.. Vjerojatno još netko uleti i da su uvjeti katastrofalni..
Lisinski je isto tako namijenjen za neke druge stvari, a svaki put dok sam bio ili u Lisinskom ili u HNK, bilo je puno do zadnjeg mjesta... Dok svaki put kad sam išao na tekmu u Maksimir, tribine nisu bile ni 30% popunjene... |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|