|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Bio sam za vikenad u VK, ali nažalost nisam stigao ništa poslikati, bio sam prezauzet. Za božić će vjerovatno bit nešto.
Na gradilištu bazena su već podignuti kranovi, tako da se zbilja radi.. A kao što je već napisano, na korzu je postavljen šator, ali nisam imao vremena otići i zaviriti malo u radove unutra.. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
BANNED
|
Evo jedna slika sa radova na tartan stazi sa vinkovci.com.
![]() Gotova je već odavno i iscrtkana, ovisno o vremenu možda ću još danas otić poslikat oko stadiona
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
.
|
ajde ajde odi, neke slike i sa gradilišta bazena! |
|
|
|
|
|
#84 |
|
BANNED
|
Kiša pada, neću ni po burek, napravit ću omlet ili možda slanine narežem ako imam kruha, ni po njega mi se ne da, a ostala mi glavica luka od sinoć. Bit će slika, neće izgradit tu dvoranu do ljeta
![]() Zapravo, šta ja bulaznim, pa napravit ću omlet sa slaninom i lukom. Op, ispričavam se, trenutno mi je na pameti (ili na želucu bolje rečeno) samo glad.
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Grad heroj
Likes (Received): 1
|
|
|
|
#86 |
|
.
|
![]() Trebo si ti u kuhare![]() ![]() Mozda ja ovaj vikend idem u Vk, nemojte kad vam dodem, da vam ja to sve poslikam. ![]()
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
BANNED
|
Stižu slike, danas sam se našetao. Počinjem s bazenima. Bilo mračno, oblačno, pa nisu najbolje.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() S obzirom da ove godine neće puno napredovat, slijedeće slike na proljeće :p |
|
|
|
|
|
#88 |
|
BANNED
|
Zatim, prolazio sam korzom i odlučio zavirit u šator kao i svi drugi zainteresirani prilaznici, pa sam opalio i jednu sliku.
![]() Ovako to izgleda sada, a i da vidite koliko je širok sokak vinkovački.
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
BANNED
|
Ali ti nije sve!
Evo random novoizgrađene i gradilišta ![]() Uređivanje ceste kod gradske knjižnice. Uska cestica jer je slijepa ulica., ali uređenija mjesta za parkiranje. ![]() Ovu ste već vidjeli, evo u naprednijoj fazi izgradnje. Fascinantna mi je, onako Manhattanovski na rašljama. ![]() ![]() Nova dvorana za 3. i 4. osnovnu školu, odnosno J. Kozarca i... pa ne znam kako se 4. zove, išo sam u 3.. Jedna do druge su. Još kad je moja stara išla u njih davala je svake godine za dvoranu, a i ja sam. ![]() ![]() ![]() Ovo je "mali dvorac", simpatična stara vila (također mlađim generacijama znana i kao "Villa Lenije") u nizu takvih starih kuća odmah preko 'starog mosta', bila je pizzerija, pub, disco, a sada će biti hotel sa dograđenom zgradom u dvorištu. Neukusno, po mom mišljenju, gradit moderne kocke u dvorištima starih kuća. ![]() ![]() ![]() ![]() Renault centar ili slično, relativno nedavno izgrađen, ove godine mislim dovršen. ![]() Sada mali pregled kroz povijest stanogradnje u Vinkovcima što se tiće šireg centra (znaći ne commie naselja već razbacane po gradu) Počelo je ovako 50-ih. Ovo je, koliko sam čuo, bio prvi socijalistički "neboder" odnosno prva moderna zgrada u Vinkovcima, na samom korzu, na mjestu neke barokne katnice. Do sad je bila bar sakrivena drvečem. ![]() Međutim, nju sam postavio zato jer je navodno prva. Išlo je više ovako, i ne baš u strogom centru, odnosno gledaju na Bosut ![]() zatim ovako ![]() a danas izgledaju ovako ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I to sve bliže centru i izgledom čak onoj prvoj ![]() I negdje sam napisao vijest da se gradi novi centar za socijalnu skrb. Mislim da je to ova. ![]() Ne sviđa mi se, posebno jer su zgrada županije, ured za obranu i policije ovakve, po meni sasvim ok. ![]() A ulica u kojoj se sve nalaze (odnosno iz te ulice se skreće u sklop tih zgrada ili kompleks) je do rata bila mala, zapuštena i nevažna, a onda postala jedna od najprometnijih, sa najpopularnijim kafićima i hrpom trgovina, te poprima novi izgled. ![]() Naravno, uza sve te zgrade i ove nalickane merkantilne redove kuća ima i hrpa kandidata za dretvu "selo u gradu" ![]() ![]() A neke stoje neizgrađene već godinama. ![]() Inaće, zadnjih nekoliko slika je slikano sa gotovo istog mjesta, pa vidite... Mislim da je to dosta za sad, idem u stadia i arenas, ima i za tamo
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
.
|
Bravo
Znaci bazeni lijepo napreduju, dizalice su tu.Ove male kucice su mi uzas, kad ih vidim po gradu, i jos tako zapustene. Rušit sve i gradit katnice! |
|
|
|
|
|
#91 |
|
varaždin forever...
|
Koliko vam ima najviša stambena zgrada katova u gradu i može slika?
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
BANNED
|
11 katova. Slučajno ju Vinkovčani zato i zovu "Neboder"
![]() ![]() ![]() ![]() Ima još 4 od 9 katova (ne znam ima li u potkrovlju 10.) Šteta što nemamo više tih od crvene cigle i što ne grade više takve.
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
varaždin forever...
|
zahvaljujem!
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
.
|
I je neboder ako ima 11 katova, No i zgrada koja npr ima 7,8 katova moze bit neboder, sve ovisi o visini etaže.
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Da i šteta da se ne grade više takve zgrade, ne nužno izgledom i visinom, ali kvalitetom. BTW - evo jedna vjestica http://vinkovci.com.hr/vijesti/hrvat...e-zone-u-2009/ Ipak se ne bojte, imam lično od gradonačelnika riječ, da se Nova G. slavi na trgu, tako da će valjda najbitniji dijelovi biti dovršeni.
|
|
|
|
#96 |
|
free-lance
Likes (Received): 341
|
Odlična fotoreportaža Gratianus!
Zanima me ima li kod vas kakva jača gradska firma koja investira u stanogradnju? Ili drugačije, koja firma najviše investira u stanogradnju? |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Registered User
|
Quote:
Sad uglavnom na sitno grade lokalni poduzetničići, oni srednji i oni malo veći. Ali evo jedna jako jako dobra vijest.. ![]() ![]() ![]() http://www.glas-slavonije.hr/vijest....VIJESTI=101459
|
|
|
|
#98 |
|
BANNED
|
Vinkovci - Završni radovi na 9 milijuna vrijednoj i 4.800 “kvadrata” velikoj pješačkoj zoni usporeni su, kako saznajemo, nepredviđenim okolnostima.
Naime, radovi na telekomunikacijskoj mreži te kompletna izmjena infrastrukture odgodili su sada već završnu fazu posla, kažu u Gradskom poglavarstvu, a polaganje granitnog kamena i mozaika otežano je vremenskim uvjetima. “Kao i svaki, i ovaj posao ima svoju dinamiku. Bilo je dosta ubacivanja nepredviđenih radova, od telekomunikacijske mreže koja nam je uzela mjesec dana, arheoloških radova, kompletne izmjene infrastrukture, a evo sada smo počeli sa završnim radovima, odnosno polaganjem granitnog kamena i mozaika koji je dosta kompliciran, tako da sve ide puno sporije nego što se predvidjelo. I vremenski uvjeti su puno teži nego da se radi tijekom ljeta i to je razlog zbog čega će za koji mjesec radovi biti prebačeni u sljedeću godinu. Do kraja godine bit će realizirani radovi u vrijednosti od 6,5 milijuna, dok će preostala 2,5 milijuna kuna biti realizirana u idućoj godini”, rekao nam je gradonačelnik Mladen Karlić, dodavši kako se trenutačna situacija u gospodarstvu nije odrazila na ove radove. Oni bi bi, neslužbeno saznajemo, mogli biti završeni do veljače. U nastavku uređenja središta Vinkovaca uslijedit će rekonstrukcija gradskog parka te Prolaza Alojzije Ulman. (Glas Slavonije) |
|
|
|
|
|
#99 |
|
BANNED
|
Vinkovci - Novo Selo - U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom selu svečano je otvorena školska sportska dvorana površine 2 200 četvornih metara.
U izgradnju i opremanje Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Vinkovci, uložili su 13,5 milijuna kuna. Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića to je treća dvorana otvorena u godinu dana, a sedma izgrađena na području grada Vinkovaca, i jedna od najljepših na području Vukovarsko-srijemske županije. (Vinkovačka TV) |
|
|
|
|
|
#100 |
|
.
|
Bravo!
|