|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
e da, kasnije ce se jos uredjivati ulice i trgovi
|
|
|
|
#42 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
uhh 800 kreveta wow, da samo dio studenata ostane živit u Rijeci, velika je stvar
![]() a u nas kronično fali smještaja i to već godinama mada i to ima dobrih strana hehe (evo 4 studentice žive u jednom stanu u mom bliskom susjedstvu )neću reć di, da mate ne skuži
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
rekreativac
|
Quote:
![]() )a inace sto se tice smjestaja, u buducnosti ce se graditi jos 4 paviljona sa vrlo vjeorjatno 1000 kreveta
|
|
|
|
|
#44 |
|
BANNED
|
hehe i ja sam blizu ekonomije odn. kampusa općenito
![]() a na ekonomiji sama šminka... ![]() dođeš ujutro u 8h ispred i osjetiš arome raznoraznih parfema od cura koje su se digle u 5h samo da se urede
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
rekreativac
|
Quote:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
|
eh, od straha nitko nesmi zapalit duvan
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
rekreativac
|
evo na opet problemi s drzavom
![]() ![]() ![]() Quote:
|
|
|
|
|
#48 |
|
rekreativac
|
MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI UVODI NOVI DOKTORSKI STUDIJ
Zdravstveno i ekološko inženjerstvo od veljače Studij se organizira za potrebe nastavka edukacije i znanstvenog razvoja magistara sanitarnog inženjerstva, te za druge profile iz područja biomedicine i zdravstva ![]() RIJEKA – »Zdravstveno i ekološko inženjerstvo« naziv je novog doktorskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci čije će provođenje započeti u veljači iduće godine, a natječaj za prvu generaciju polaznika bit će uskoro raspisan. Voditeljica studija je prof. dr. Čedomila Milin, a studij se organizira za potrebe nastavka edukacije i znanstvenog razvoja magistara sanitarnog inženjerstva, te za druge profile iz područja biomedicine i zdravstva. Novi studijski program zamišljen je kao sadržajno interdisciplinaran studij te programski i po odabranim nastavnicima multidisciplinaran. Riječ je o studiju koji se temelji na novim znanstvenim dostignućima, a u njegovo izvođenje bit će uključeni nastavnici raznih profila. Polaznici će po završetku studija steći akademski naziv doktora biomedicinskih znanosti, a redovito će obrazovanje trajati tri godine, dok će doktorski studij uz rad imati trajanje od pet godina. Bez obzira za koju se varijantu studija polaznici odluče, njegovim završetkom steći će 180 ECTS bodova te će biti osposobljeni za samostalno vođenje znanstvenih projekata i činit će jezgru okupljanja istraživačkih grupa. Studij će im omogućiti bolje poimanje i implementaciju novih tehnologija te daljnje znanstveno-nastavno napredovanje u karijeri. Novi studijski program povezuje i produbljuje temeljna saznanja iz područja fizologije, kemije, biokemije, mikrobiologije i toksikologije, a kolaborativnost studija proizlazi iz obveze rada studenata u drugoj instituciji. Svaki će student imati i svog mentora s kojim će definirati područje znanstvenog istraživanja, kao i izborne kolegije koje će tijekom studija slušati. U okviru studija predviđena je i mobilnost studenata čime im se osigurava mogućnost da neko vrijeme provedu u odgovarajućem inozemnom istraživačkom centru. Kriterij za odabir polaznika studija bit će prosjek ocjena stečen na diplomskom studiju, preporuka mentora istraživačkog rada, provjera motivacije te dosadašnji istraživački rad i publikacije. Ingrid ŠESTAN
|
|
|
|
#49 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#50 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#51 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#52 |
|
rekreativac
|
update 4
zahvale gorgorothu na fotkama... ![]()
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
Likes (Received): 188
|
Koliko studenata studira u Rijeci?
I zna li tko brojke za sve gradove? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
rekreativac
|
u Rijeci studira 16.000 studenata. za druge gradove ne znam. mislim da je u Splitu bilo govora o 24.000 ljudi a u Zagrebu 60.000. ali te podatke ce ti tocnije znati ekipa sa gradovi/opcine threada.
|
|
|
|
#55 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
službeno je 17.5k
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
rekreativac
|
e vidis, zivim u zabludi. znam da je bilo price o 16k prosle godine (bar sam tako procitao u NL). znaci 17.5k, jos bolje
|
|
|
|
#57 | |
|
rekreativac
|
razgovor sa akademikom Danielom Rukavinom rektorom rijeckog sveucilista... link
Quote:
|
|
|
|
|
#58 | |
|
rekreativac
|
jos malo o biotehniligiji i biomedicini... link
Quote:
|
|
|
|
|
#59 |
|
rekreativac
|
ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU FILOZOFSKOG FAKULTETA POKREĆE POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJ Prvi studij psihološkog savjetovanja u zemlji Natječaj za upis dvogodišnjeg studija je otvoren do 16. veljače, a prva generacija poslijediplomanata, koju će činiti najviše 20 polaznika, nastavu će početi 12. ožujka ![]() Voditeljica studija prof. dr. Ivanka Živčić Bećirević i dekan prof. dr. Elvio Baccarini RIJEKA – Psihološko savjetovanje naziv je prvog poslijediplomskog specijalističkog studija Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je, kako je naglasila na jučerašnjoj konferenciji za novinare voditeljica studija prof. dr. Ivanka Živčić Bećirević, ujedno i prvi poslijediplomski studij tog tipa u Hrvatskoj. – Glavni razlog za pokretanje studija proizlazi iz sve većih zahtjeva i širih zadataka koji se postavljaju pred psihologe u praksi. Dosadašnji četverogodišnji studij, kao i novi diplomski studij psihologije daju izvrsne temelje, ali ne osiguravaju dovoljno specifičnih sadržaja koji osposobljavaju za sve raznolikiji rad psihologa u praksi, a osobito nedostaje iskustvenog učenja u području psihološkog savjetovanja značajnog za svakodnevni rad psihologa. Iako u Hrvatskoj ne postoji studij takve vrste, specijalizacije iz savjetovanja vrlo su uobičajene na europskim, a osobito na američkim sveučilištima te predstavljaju uvjet i standard za provođenje savjetodavne prakse, pojasnila je prof. dr. Živčić Bećirević. Kao specifičnosti studija uz njegovu jedinstvenost voditeljica je izdvojila i učenje praktičnih vještina uz povezivanje sa znanstvenim spoznajama, usmjerenost na prednosti i jake strane pojedinca, te naglasak na relativno kratkim psihološkim intervencijama. Studij obuhvaća različita područja savjetodavnog rada, poput školstva, zdravstva, socijalnog rada, vojske te privatne prakse, a uključuje primjenu savjetovanja s različitom populacijom. Među specifičnim metodama rada s polaznicima prof. dr. Živčić Bećirević je izdvojila iskustveno učenje, kroz praktične vježbe, individualnu praksu i supervizijske praktikume te poticanje na samostalno učenje i osobni razvoj. Po završetku studija koji traje dvije godine polaznici stječu naziv specijalist psihološkog savjetovanja, a potreban broj ECTS bodova koje moraju ostvariti je 120. Natječaj za upis studija je otvoren do 16. veljače, a prva generacija poslijediplomanata, koju će činiti najviše 20 polaznika, nastavu će početi slušati 12. ožujka. Kao još jednu specifičnost studija njegova voditeljica je navela i mogućnost upisivanja pojedinih kolegija izvan cjelovitog studija za koje polaznik dobiva odgovarajući broj ECTS bodova. Takva je mogućnost u skladu s trendom cjeloživotnog učenja, a uvjeti za upis studija su završeni preddiplomski studij psihologije te najmanje godinu dana radnog isksutva u neposrednom radu s ljudima i mogućnost neposrednog savjetodavnog rada s klijentima. Tijekom studija, čija cijena iznosi 40 tisuća kuna, polaznici će odraditi i 120 sati praktičnog rada, odnosno individualnog i grupnog savjetovanja, a taj rad mogu realizirati i u okviru svog radnog mjesta. Ingrid ŠESTAN Visoki kriteriji upisa Poslijediplomski studij psihološkog savjetovanja je ujedno i prvi specijalistički studij Filozofskog fakulteta koji je prema riječima dekana prof. dr. Elvia Baccarinija tržišno usmjeren te vodi računa o potrebama tržišta rada. – Poznato je da je studij psihologije jedan od elitnijih studija na Filozofskom fakultetu, ali i cijelom Sveučilištu. To se najbolje vidi po pritisku kandidata na upisima koji tradicionalno brojčano višestruko premašuju upisnu kvotu. Riječ je o studiju koji se bori da zadrži vlastite kriterije i postignutu razinu, a rezultat toga je i pokretanje prvog poslijediplomskog specijalističkog studija, zaključio je dekan.
|
|
|
|
#60 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
koliko je planirano novca uloziti sve zajedno u gradnju rijeckog kampusa
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|