|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Војводина Vojvodina |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#321 |
|
optimista
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Registered User
|
Bas lepo sto sredjuju strand napokon i tamo da se mozes lepo provozati a ne samo po ulicama u SO gde te zezaju semafori, guzva, parkinzi.....lepo... i ono mi bilo cudno kad su stavili bic. stazu oko venca a ovo mi jos cudnije...
|
|
|
|
|
|
#323 |
|
ravangrad forever
|
1.Prodjoh danas pored gradilista za Roda centar u pariskoj ulici i mogu reci da je ono bas ogromna rupa.Sad ne znam da li buducem objektu treba ogromni temelji ili ce ipak biti i podzemna graza.Mozda je nesto trece.
2.Nastavljeni su radovi na glavnoj ulici,postavljeno je jos kandalabera,gradsko zelenilo je nastavilo sa sadjenjem.... 3.Rekonstrukcija (unutrasnje) jedinog somborskog bioskopa uveliko traje. 4.Rekonstrukcija fasade gradske kuce (obe strane) polako prelazi u zavrsnu fazu.Isto tako ocigledno je da ce odmah po zavrsetku toga krenuti i rekonstrukcijom cetvrte strane (deo skele na terasi je vec postavljen). Toliko,na zalost nemam nikakvih slika ali barem usmeno da prenesem ponesto (za somborce koji nisu u gradu i ostale koje to interesuje).....pozzz |
|
|
|
|
|
#324 |
|
Registered Abuser
Likes (Received): 478
|
Jel' ta staza ide van grada? Izvinjavam se, ali nisam baš obavešten.
Nedavno sam vozio bajk od Zrenjanina prema Titelu i napravili su vangradsku biciklističku stazu, koja je fantastična, pa sam pomislio da je nešto slično. Inače, vama blizu prolazi Euro-velo 6 koridor pa bi bilo super kad biste se povezali.
|
|
|
#325 |
|
ravangrad forever
|
Ne znam bas sta ti dodje Euro-velo 6 koridor ali mogu da kazem da je prosle godine izgradjen deo biciklisticke staze od granice sa Madjarskom uz Dunav,preko somborskog dela(Bezdan) pa prema Apatinu i onda valjda dalje.To je izfinansirala EU kao neka prekogranicna saradnja HU-SRB-CRO.Mislim da je i sam grad Sombor deo nekog biciklistickog puta-koridora posto su prosle godine postavljeni i neki specijalni saobracajni znaci (biciklisticki) po gradu,mozda je to to.....
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
Registered Abuser
Likes (Received): 478
|
To je to! Hvala!
|
|
|
#327 |
|
optimista
|
Venac dobio detaljnu regulaciju
Skupština grada usvojila je Plan detaljne regulacije centralne zone „Venac” čime su definisana pravila izgradnje u samom centru grada. Odbornici gradske skupštine usvojili su pravila gradnje u krugu venaca, čime je propisan svaki detalj budućeg izgleda zaštićene gradske zone. Plan je moguće pogledati na veb sajtu JP „Urbanizam”. On predviđa namenu objekata u pojedinačnim blokovima na Vencu, a interesantno je da planira moguću izgradnju poslovnog centra niske spratnosti i parka na Živinskoj pijaci, zatim podzemnih garaža ispod Trga Svetog trojstva, kao i njegovu rekonstrukciju, formiranje Trga umetnosti (dvorište Grašalkovićeve palate, Dečije biblioteke, Arhiva), rekonstrukciju trga ispred pozorišta, način izgradnje kanalizacije, vodovoda, telekomunikacione mreže, predlaže jednosmerni saobraćaj na vencima (kružni tok) čime bi bilo smanjeno opterećenje tih saobraćajnica, itd. izvor: http://www.soinfo.org/viewtopic.php?t=5759 Ima još nekih stvari koje sam primetio u vezi ovoga primetio, gledaću da okačim slike uveče. |
|
|
|
|
|
#328 |
|
optimista
|
Nekoliko jučerašnjih slika, bio sam u žurbi, detaljniji update kad dođem za prvi maj, a valjda će neko do tad da uradi makar jedan.
Ovakve žbuniće su zasadili po celoj ulici. image hosted on flickr ![]() Ostaje još ovaj mali deo prema Županiji da se uradi. image hosted on flickr ![]() Radi se na fasadi sa strana Gradske kuće. image hosted on flickr ![]() Evo kako izgleda Pariska ulica gde se gradi taj poslovni/Roda centar. image hosted on flickr ![]() Slike tog gradilišta, par komada mi nešto neće da se uploaduju, pokušaću preko drugog sajta. Na ovom mi je uspela samo ova iz ovog ugla. image hosted on flickr ![]() Do toga se gradi jedna zgrada gde će takođe kapiram biti neki tržni centar, možda sa nešto kancelarijskog prostora, mogu da mislim kako im je veselo sad kad se (relativno nenadano) počeo graditi Roda centar odmah pored ![]() image hosted on flickr ![]() Eh, da, video sam na par mesta da se ruše neke kuće, na lokacijama gde se može očekivati da niknu zgrade, što je cool. (jedna je u Vojvođanskoj, ali ne kod "Lepotice" (tu uopšte nisam primetio da se išta ruši ili priprema), već prekoputa zabavišta (negde na sredini ulice)) Ali sam i primetio da se na par gradilišta nije ništa promenilo od jesenas, što opet nije cool. |
|
|
|
|
|
#329 |
|
optimista
|
Evo i još par. Nisam imao vremena da ulazim unutra, al video sam da je dobar deo temelja izbetoniran, lepo se radi.
![]() ![]() Evo i šta sam primetio na Detaljnom planu Venca: (plan je sa sajta Urbanističkog zavoda Sombora - urbs.rs) image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Drugo zanimljivo: Ruđenje neplanski (do)građenih objekata. Predviđeno je i uređenje i rekonstrukcija parka kod Županije. Postavljanje više klupa, oglasnih stubova, pokretnih izloga, natkrivenih parkinga za bicikle. Podzemna garaža i ispod Trga Koste Trifkovića (zaboravih napisati na slici). Sve u svemu, lepi planovi, nadam se da se nećemo puno načekati da ih vidimo kako se izvode... Last edited by raqn; March 31st, 2009 at 01:01 PM. |
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Lock and load!
Likes (Received): 12
|
Quote:
Definitivno najlepsi primer u zemlji, odusevljen sam kako je ispalo... Ogroman prostor koji uopste nije monoton, naprotiv, sve je tako skladno i srazmerno uradjeno i veoma kvalitetno izgleda. Ovo kod nas u NS me je oduvek teralno na , narocito sad kad vidim ovakav primer... Bravo za Sombor, divan grad!
|
|
|
|
|
|
|
#331 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 217
|
Sto se poplocanuja tice, meni jedno od najboljih ima onaj trg u Nisu,a i Jagodinsko poplocavanje glavne ulice mi se sasvim svidja, jedva cekam da vidim kako ce Skver Omladine da urade.
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#332 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Slažem se, samo šteta što nisu celu pešačku ulicu tako popločali već samo pola, deluje nezavršeno....Što se tiče SO, već sam rekao da je fantastično odrađeno, samo fali fontana
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
ravangrad forever
|
Postavili su semafor na pocetku Pariske ulice,tamo ispred one trafike na pocetku (somborci znaju).Izgleda da ce ipak ulica biti delimicno dvosmerna,pitanje da li ce to biti stalno stanje ili samo dok traju radovi na poslovnom centru.
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
optimista
|
Nadam se da su onda u tom potezu ukinuli parking mesta, da ne bude haos kao u Čitaoničkoj
|
|
|
|
|
|
#335 |
|
ravangrad forever
|
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
optimista
|
Počeli su radovi na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Somboru!
- Radimo ono o čemu su generacije somborskih fudbalera samo maštale. Bukvalno jedan vek planiraju se ovakvi radovi. Najzad će Sombor dobiti ozbiljne tribine, ozbiljne klupske prostorije i reprezentativan objekat, da odlazak na stadion bude uživanje - izjavio je za SOinfo.org predsednik Radničkog Vladimir Zorica. Po našim saznanjima iz pokrajinskog budžeta za ovu namenu biće izdvojeno do 50 miliona dinara. Očekuje se da će sve biti gotovo do avgusta ove godine i da će u narednu sezonu naši fudbaleri istrčati iz novih svlačionica, koje će se po projektu prostirati na oko 600 kvadrata. Istočna tribina primaće 800 posetilaca i svaki će imati svoju stolicu. Tribina će biti natkrivena. Narednih dana prikazaćemo i zvaničan projekat. Krajem leta, po našim informacijama, mogla bi biti definisana ranije najavljena priča o ulaganju Interex, srpskog ogranka najpoznatijeg francuskog lanca supermarketa, Intermarš (Intermarshe), koji se obavezao da će izgraditi zapadnu tribinu Gradskog stadiona! http://www.soinfo.org/viewtopic.php?...7674f7895592d9 ![]() Prosto mi je čudno da poverujem ![]() Malo mi je jedino krivo što će cela tribina imati samo 800, to znači da sigurno na kraju stadion ne bi trebao imati preko 5000 mesta, što je bezveze, jer, neće valjda zauvek Radnički biti u šklj ligi!? Evo već ove sezone ima priliku da se plasira u Prvu ligu Srbije... Ali zato će biti natkriven
|
|
|
|
|
|
#337 |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
Nadam se da ce Radnicki u prvu ligu.
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
BANNED
Likes (Received): 18
|
Hvala Bogu da ce to krenuti!!! Zasluzuje Sombor mnogo vise... Samo ljudi ga punite
a to je najmanji problem...
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
ravangrad forever
|
Konacno su krenuli,za tih 50 miliona se zna jos od pocetka prosle godine.
Inace,ne znam Raqn da li si skontao ali radi se o onoj drugoj strani stadiona gde dosad nije bilo nikakvih tribina nego se tamo sedelo na travi tako da je ovo veliko poboljsanje.Ovih 800 mesta nije nesto ali koliko se ima para i to je dosta,nadam se da ce jednog dana (mozda ako uspe dogovor sa ovim Francuzima) i centralna zapadna tribina biti rekonstruisana u nekoj pravoj velicini (3-4 000).A i uvek ostaje mogucnost izgradnje iza golova. Lepa vest u svakom sucaju.
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
optimista
|
Skapirao sam, to me je dodatno obradovalo jer mislim da će onda (gotovo) sigurno srediti i zapadnu...
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|