daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина

Војводина Vojvodina

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old October 28th, 2008, 07:54 PM   #81
nero
Space Lord

nero's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by podvodni View Post
to onaj trg kod pozorista?
Aha, taj trg je ruglo i treba da se renovira, ali ne oni su proglasili kaldrmu za istorijski spomenik (ili tako nešto)

Sponsored Links

Old October 28th, 2008, 08:39 PM   #82
raqn
optimista

raqn's Avatar

NIsam znao. Ne znaš dal da se ili ...
Prava šteta što sad služi kao parking.
raqn no está en línea   Reply With Quote
Old October 28th, 2008, 09:09 PM   #83
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

To je valjda poslednja kaldrma u Somboru pa je zato zasticena.Moze taj trg da se uradi i sa tom kaldrmom i da lepo izgleda.Sa jedne strane imamo pozoriste,
muzej,galeriju,ovaj novi hotel,kad bi se sredila ona crkvica i srusio onaj kucerak pored bilo bi o.k.Mada mi onaj Maxi i onaj njegov parking bode oci na tom mestu.
Sadasnje stanje sa kucicom za naplatu parkinga je ocajno .

PS. Imam pitanje za somborce,jel zna neko,koja je ono crkva,tamo na trgu?Pravoslavna i katolicka nije,u nju niko nije krocio barem 35,40 godina ako ne i vise.
makimax no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 12:51 AM   #84
raqn
optimista

raqn's Avatar

Skoro potpuno sam siguran da je protestantska, nemačka, ostala još iz vremena kad je ovde živeo veliki procenat Nemaca.
Old October 29th, 2008, 02:10 AM   #85
djomla
Registered User

djomla's Avatar

Likes (Received): 49

Quote:
Originally Posted by Maramax View Post
To je valjda poslednja kaldrma u Somboru pa je zato zasticena.Moze taj trg da se uradi i sa tom kaldrmom i da lepo izgleda.Sa jedne strane imamo pozoriste,
muzej,galeriju,ovaj novi hotel,kad bi se sredila ona crkvica i srusio onaj kucerak pored bilo bi o.k.
Naravno da reba da zastitie tu kaldrmu, to je jedna od stvari koja dokazuja da ste oduvek bili grad. Sve se to moze srediti.
djomla no está en línea   Reply With Quote
Old October 29th, 2008, 10:56 AM   #86
raqn
optimista

raqn's Avatar

Postoji još uličica (istina po zabitima grada) sa kaldrmom, a ona je i na mostu kod Štranda.
Drugo, ova kaldrma na tom trgu je u izuzetno lošem stanju, što se mene tiče - nek je zadrže, samo nek je dovedu u stanje da se može bez problema šetati preko nje.
Old October 29th, 2008, 04:59 PM   #87
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

Quote:
Originally Posted by DKphoto View Post
Da zaboravih sta se to desava na strandu neke opasne kopnje, silan neki pesak neki bageri....sta se tamo desava???
Bas,koliki je velik obim radova covek bi ocekivao da ce se to reklamirati na sva zvona a ono informacija nigde.Koliko ja znam citav onaj deo oko stranda i na pik-u bice temeljno preuredjen.Napravice se parking mesta na strandu(dosad je to sve bilo divlje,parkirao se ko gde stigne),put koji tu prolazi ce se prosiriti na normalnu sirinu a i napravit ce se prostor za pesake da bi bilo bezbednije i za automobile i pesake.U letnjim mesecima tu gravitira maltene pola sombora i vladao je opsti haos.Jedino nisam nista cuo sta ce biti na onom velikom praznom prostoru odmah posle mosta,parking,sportski tereni ili.....tu jedino znam da ce put za automobile ici oko tog prostora,uz kuce a da ce za pesake ostati stari put uz kanal.
E da,najavljena je setacka staza-kej od zeleznickog mosta pa sve do tromedje na rokovcima.Mislim da je gotov deo od zeleznickog mosta do pik-a (samo jos kandelaberi fale).Znaci ostaje od stranda pa sve do rokovaca sto mu dodje jos par kilometar pa bas i ne verujem u celu informaciju ,mada bi bilo lepo sve to za setnju.

Evo nasao sam neku sliku na net-u gotovog dela staze za setnju.

Old October 29th, 2008, 05:11 PM   #88
raqn
optimista

raqn's Avatar

Nisam znao za većinu ovog, letos sam išao samo par puta do Štranda, ne dalje, baš odlično! Bilo je i vreme. A na tom praznom prostoru bi trebali da budu sportski sadržaji.
A uopšte nije čudo da niko ne zna šta se dešava, to je naša boljka već duže vreme. Zbog toga je i pola koncerata poluprazno - niko ne zna kad su.
Old October 29th, 2008, 06:02 PM   #89
raqn
optimista

raqn's Avatar

Svratio sam do SOa, prošetao malo do centra i uslikao par sličica:

Obnova neke crkvene zgrade pravoslavne crkve u centru.

Radovi na glavnoj.

Old October 29th, 2008, 06:06 PM   #90
raqn
optimista

raqn's Avatar

Upropastiše mi jednu od omiljenih SO građevina... Prvo ova nijansa zelene je mnogo ružnija nego prošla, drugo potpuno su uklonili bele detalje.
Mislim, koliko je teško dodati samo malo dodatnog truda i bele farbe!?
Skoro svaku staru zgradu kojoj renoviraju fasadu ovako unakaze - umesto 2 ili 3 boje - naprave je jednobojnu....
Old October 29th, 2008, 06:10 PM   #91
raqn
optimista

raqn's Avatar

Obnova fasade gradske kućice.

Old October 29th, 2008, 06:16 PM   #92
raqn
optimista

raqn's Avatar

Ovo je taj krst koji će biti premešten na glavnu kako sad stvari stoje.
Old October 29th, 2008, 06:49 PM   #93
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

Quote:
Originally Posted by raqn View Post
Upropastiše mi jednu od omiljenih SO građevina... Prvo ova nijansa zelene je mnogo ružnija nego prošla, drugo potpuno su uklonili bele detalje.
Skoro svaku staru zgradu kojoj renoviraju fasadu ovako unakaze - umesto 2 ili 3 boje - naprave je jednobojnu....
Kao prvo,odlicne slike Raqi .

Kao drugo,potpuno se slazem sa tobom za ovu rekonstruisanu fasadu,i za mene najlepse u SO.Umesto da se rekonstrukcijom istakne sva lepota fasade i njenih detalja oni nekom "neutralnom" bojom gotovo maskiraju iste.Ne znam ko bira sve te nijanse ali ocigledno je kakav je ukus doticnog.Isti primer je renoviranje fasade zgrade gde je sad Pumin butik,ta je jos gore odradjena .
Ovde je jedino dobro sto su izbijeni oni siroki limeni izlozi.

Last edited by makimax; October 29th, 2008 at 06:57 PM.
Old October 29th, 2008, 08:46 PM   #94
djomla
Registered User

djomla's Avatar

Likes (Received): 49

Odlicne slike momci. Krst sasvim pristojno izgleda i treba da se vrati na mesto odakle su ga sklonili. Koliko mogu da primetim dosta vam se fasada renovira , ali bi se slozio sa vama da je ova zelena boja malo bezveze. Valjda ce ubaciti na kraju te bele detalje.

Quote:
Postoji još uličica (istina po zabitima grada) sa kaldrmom, a ona je i na mostu kod Štranda.
Drugo, ova kaldrma na tom trgu je u izuzetno lošem stanju, što se mene tiče - nek je zadrže, samo nek je dovedu u stanje da se može bez problema šetati preko nje.
Pa moze se kupiti potpuno nova kaldrma i potpuno rekonstruisati ulicu, tako da sacuva stari izgled a da njena funkcionalnost bude u nivou 21. veka.
djomla no está en línea   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 12:18 AM   #95
ivicasu
Registered User

ivicasu's Avatar

Likes (Received): 21

Super su slike, pogotovo radova u gl. ulici, to me nekako najviše trenutno zanima...Baš mi se sviđa kako će sve ispasti (sem one zelene fasade naravno )

Jedino mi je na pojedinim mestima žao što su tako ogolili ulicu, npr. sećam se lepo uređene zelene površine ispred ove zgrade, sada mi je nekako jako prazna...

Quote:
EDIT: e sad kad sam se malo bolje zagledao uočio sam nasutu crnicu ispred, znači ipak će se tamo urediti zelenilo
ivicasu no está en línea   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 12:44 AM   #96
makimax
ravangrad forever

makimax's Avatar

Samo da vreme u novembru posluzi pa da mozda i zavrse poplocavanje cele ulice.Inace tu odmah pored te crnice odmah nasprem ulaza u gradsku kucu (4,5 metara ispred ulaza) treba da nikne velika cesma.Mozda i u kombinaciji sa fontanom,sto je zelja mnogih (i peticije su se potpisivale za to).
Old October 30th, 2008, 09:06 AM   #97
sergio-m
sergio-m

sergio-m's Avatar

Likes (Received): 1

svidja mi se sto je centar sombora zadrzao svoju baroknu autenticnu formu ulica trgova i ojbekata ( sem robne kuce u centru ) sada ovako lepo poplocan i kad bude skroz sredjen licice na svaki grad iz tog perioda u svetu. sam trg me jako podseca na barokni grad tvrdjavu neuf brisach u alzasu u francuskoj arhitekte sebastijana vobana ....nadam se da nece graditi kojekakva moderna neadekvatna zdanja u blizini koja bi remetila harmoniju!
sergio-m no está en línea   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 08:14 PM   #98
Randy_
Registered User

Randy_'s Avatar

Raqn svaka čast za slike!
Old October 30th, 2008, 11:24 PM   #99
Alex_ZR
Registered User

Alex_ZR's Avatar

Likes (Received): 79

Quote:
Originally Posted by raqn View Post
A moglo je biti kao ovde:

Alex_ZR no está en línea   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 11:34 PM   #100
DKphoto
Registered User

Bolje i to nego oni metalni ruzni peozori od banke!!!! Ubacice oni nestu tu, nisu valjda pukli pa da nevide da je to ruzno...Ovo setaliste na strandu je ekstra!!! A ma bice i ta fontana vec nekako...sem da ja glasam za spomenik...i nekontam sta znace te crne cevi koje vire na glavnoj??? I hoce li menjati osvetljenje na glavnoj po onom nacrtu kandelabr ima neko postolje!
DKphoto no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules